Vondt i nakken

Prolaps i nakken og kraftige smerter mellom skulderbladene

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 17/03/2020 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Vondt i nakken

– Prolaps i Nakken og Kraftige Smerter Mellom Skulderbladene


En leser stilte oss følgende spørsmål om prolaps i nakken og smerter mellom skulderbladene. Les hva våre eksperter svarte angående mulige tiltak og øvelser.

 

Informasjon: Prolaps forekommer når den myke massen (nucleus pulposus) i en mellomvirvelskive går gjennom den tykkere fibrøse veggen (annulus fibrosus) som holder massen inne. I nakken så er det særlig nivåene C5, C6 og C7 som er rammet. Avhengig av hvilken nerverot som er påvirket kan man ha diverse nervesymptomer.

 

Leser: Hei. Jeg har fått påvist prolaps i nakken i C5/C6 etter årevis med kroniske og tidvis kraftige/akutte smerter mellom skulderbladene, i høyre skulder og utover i armen. Jeg opplever brennende smerter mellom skulderbladene, samt strålende smerter nedover høyre arm – i perioder.

 

Daglig verkende og brennede smerter som holdes i sjakk med smertestillende. Jeg har nå fått henvisning til fysio, men lurer på om det kan ha blitt kronisk? eller om prolapsen kommer og går? Det oppleves iallefall slik med tanke på smerteintensiteten. Har dere noen lure tips / øvelser jeg kan gjøre hjemme?

 

Kan nevne at jeg også har en alvorlig M. Crohn og har kun 2 meter tynntarm igjen grunnet x-antall operasjoner. Jeg har Kort-tarm-syndrom. Jeg tåler ikke betennelsesdempende medikamenter grunnet betennelse i tarmen. Prolapsen ble oppdaget seint, da legene har puttet smertene mine på «Crohns-kontoen» – dessverre.

 

Alexander: Det var trist å høre at du har fått påvist prolaps i nedre del av nakken. En prolaps vil (hvis den ikke mottar de samme belastningene gang etter gang – noe som er fort gjort i vår moderne verden) gradvis gro, men det kan ta veldig lang i visse perioder. Det er også nødvendig å trene opp støttemuskulaturen for å avlaste området.

 

Vi synes definitivt at du skal gå til fysioterapeuten du har blitt anbefalt – men vi anbefaler gjerne noen øvelser for deg, som er tilpasset at du har prolaps i nakken. Her (trykk her) kan du forresten lese mer om fysioterapi og nakkeprolaps.

Disse øvelsene burde være greie for deg å starte med:

Trening med theraband


Les: – 5 Gode Øvelser for deg med Vonde Skuldre

 

Hva synes du om de? Ser de OK ut? De vil gi deg et visst grunnlag å bygge videre på.

 

Les også: – Vondt i brystryggen?

 

Leser: Tusen takk for rask tilbakemelding! Ja, disse øvelsene ser bra ut. Jeg har heldigvis anskaffet meg strikk. wink emoticon Starter med øvelser i dag.

 

Alexander: Ok, høres bra ut. Husk å ta en veldig rolig økt første gangen du bruker strikken på disse øvelsene – da musklene ofte blir litt overrasket første gangen. Si ifra hvis du har noen spørsmål eller trenger flere øvelser.

 

Mest delt akkurat nå: – Ny alzheimers behandling kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – Studie: Blåbær er naturlig smertestillende!

Blåbærkurv

 

 
Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *