Home » Diagnoser » Benkreft » Ondartet kjempecelletumor

Ondartet kjempecelletumor

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

<< Tilbake til: Benkreft

Tykktarmkreftceller

Ondartet kjempecelletumor


Ondartet kjempecelletumor er en form for ondartet benkreft. Ondartet kjempecelletumor forekommer normalt sett i enden av ben, men kan også gå inn mot nærliggende vev. Kreftformen oppdages normalt sett i personer mellom 20 og 40 år. Tilstanden kan også forekomme i godartet form (se benkreft).

 

– Smertefull benkreft

Denne formen for benkreft blir ofte diagnostisert grunnet at den kan gi sterke smerter. Den blir ofte diagnostisert med røntgenundersøkelse og billeddiagnostikk – og biopsi der dette er nødvendig.

 

– Behandlingen består av cellegift og kirurgi

Behandlingen av ondartet kjempecelletumor er krevende og veldig lik det som benyttes mot osteosarkom. Det benyttes blant annet medikamentell behandling, kirurgi og cellegift i behandling av ondartet kjempecelletumor. Normalt sett vil man først forsøke medikamentell behandling og cellegift. Deretter vil man forsøke å operere bort kreftsvulsten. Kirurgene må være ekstremt varsomme ved fjerning av kreft, da et feilkutt kan føre til at man legger igjen kreftceller i området – som igjen kan føre til en oppblomstring av kreften. Grunnet store framskritt innen kirurgi kan man nå redde det affekterte beinet eller armen – tidligere så måtte man i de aller fleste tilfeller amputere det påvirkede området.

 

– Regelmessig kontroll

Ved forverring eller lignende bør personer gå på kontroll for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller videre vekst. Dette gjøres normalt sett med systematiske røntgenundersøkelser (se billeddiagnostikk) for å anslå eventuell størrelseutvikling eller oppblomstring. Hver sjette måned eller årlig kan det være aktuelt med et kontrollrøntgen, men det kan tas mindre hyppig dersom man ikke ser noen videre utvikling.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft! (Her finner du også en stor oversikt over godartede og ondartede benkreftsformer)

Benkreft

Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser for korsryggen som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk