hjerteinfarkt og hjertesykdom

Alle NSAIDS Smertestillende Lenket til Høyere Risiko for Hjerteinfarkt

Ingen stjernevurderinger enda.

hjerteinfarkt og hjertesykdom

Alle NSAIDS Smertestillende Lenket til Høyere Risiko for Hjerteinfarkt

En gigantisk meta-analyse studie med 446,763 deltagere har vist at alle NSAIDS (nonsteroidal anti-inflammatory drugs) er assosiert med betydelig høyere risiko for hjerteinfarkt. Forskningsstudien viste også at risikoen økte allerede første uken av bruk og at sjansen ble større ved høyere doseringer. Dette inkludere populære smertestillende som Ibuprofen (Ibux), Brexidol, Naproxen og Voltaren.

 

Dette understreker det man vet allerede – at pasienter bør bruke minst mulig smertestillende og i minst mulig varighet.

 

En av de største meta-analysene noensinne på dette feltet

Studien er en såkalt meta-analyse / oversiktsstudie. Dette er den studieformen med høyest rangering i forskningshierarkiet – med andre ord så er det slik at det man kommer fram til i slike studier ofte er fasit.

 

Med hele 446,763 deltagere i studien så er dette kanskje den aller største studien som er gjort innen dette forskningsfeltet.

 

Begrens bruken av NSAIDS smertestillende

Man vet at NSAIDS og andre smertestillende er lenket til en rekke bivirkninger, så det er viktig at man forsøker å begrense bruken av dem. Måter det kan gjøres på er for eksempel ved å adressere problemene sine – mange tar medikamenter istedenfor å oppsøke fysikalsk behandling for sine smerter i rygg, nakke og skuldre. Kanskje kjenner du noen som går på «betennelsedempende kur» oppfulgt av stadige «betennelsedempende kurer»?

 

Hvorfor medisinere seg selv når man faktisk kan få hjelp til å ta tak i årsaken til problemet av en offentlig autorisert ekspert på muskler og ledd? Hvis du kjenner deg igjen i bruken av ‘selvmedisinering’ så oppfordrer vi deg sterkt til å gjøre endringer i livsstilen din og få hjelp med problemene dine.

 

Endringer i kosthold, aktivitetsnivå og lignende kan utgjøre store forskjeller for både kropp og sinn.

 

Hvor kan jeg lese hele studien?

Du kan lese studien (på engelsk) her. Studien ble publisert i det anerkjente forskningstidsskriftet BMJ (British Medical Journal).

 

NESTE SIDE: – Slik Kan du Kjenne Igjen Symptomer på en Blodpropp

blodpropp i leggen - redigert

 

Hva kan jeg gjøre selv mot smerter i muskler, nerver og ledd?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

6. Forebygging og økt tilheling: Kompresjonstøy slik som dette kan øke blodsirkulasjonen til det påvirkede området og på den måten fremskynde den naturlige tilhelingen av skadde eller slitne muskler og sener.

 

 

Youtube logo liten– Følg gjerne Vondt.net på YOUTUBE

facebook logo liten– Følg gjerne Vondt.net på FACEBOOK

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *