Gastrocsoleus muskel - Foto Wikimedia

Gastrocsoleus myalgi.


Vondt på baksiden av leggen skyldes ofte muskulaturen som sitter der – nemlig gastrocsoleus. Det er egentlig to separate muskler; gastrocnemius og soleus, men omtales oftest under førstnevnte betegnelse. Du kan se et bilde av gastrocsoleus muskulaturen på illustrasjonen nedenfor:

 

Gastrocsoleus muskel - Foto Wikimedia

Gastrocsoleus muskel – Foto Wikimedia

 

Grunnen til at disse blir feilbelastet kan skyldes dårlig skotøy, overbelastning, traume og / eller feilstillinger i fot eller ankel. Overpronasjon kan være en medvirkende årsak til tibialis myalgi og benhinnebetennelse, da dette fører til feilbelastning i de muskulære strukturene i leggen. Regelmessig uttøyning av leggmuskulatur, kompresjontøy og spesifikke øvelser kan være med på å forhindre dette problemet – ideelt i samarbeid med en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, manuellterapeut eller fysioterapeut) som også kan hjelpe deg med å bearbeide muskelknuter og leddysfunksjoner. Øvelser for å stabilisere fotbuen kan også senke den fysiske belastningen på leggmuskulaturen. Generell trening er også til å anbefale. Still oss gjerne spørsmål hvis du har noen.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

Video: Nålebehandling av gastrocsoleus myalgi

Hva kan jeg gjøre selv mot muskelsmerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskelsmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

 

Les også:

Vondt i leggen?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *