Home » Hvor har du vondt? » Vondt i leggen » Gastrocsoleus myalgi

Gastrocsoleus myalgi

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

Gastrocsoleus myalgi.


Vondt på baksiden av leggen skyldes ofte muskulaturen som sitter der – nemlig gastrocsoleus. Det er egentlig to separate muskler; gastrocnemius og soleus, men omtales oftest under førstnevnte betegnelse. Du kan se et bilde av gastrocsoleus muskulaturen på illustrasjonen nedenfor:

 

Gastrocsoleus muskel - Foto Wikimedia

Gastrocsoleus muskel – Foto Wikimedia

 

Grunnen til at disse blir feilbelastet kan skyldes dårlig skotøy, overbelastning, traume og / eller feilstillinger i fot eller ankel. Overpronasjon kan være en medvirkende årsak til tibialis myalgi og benhinnebetennelse, da dette fører til feilbelastning i de muskulære strukturene i leggen. Regelmessig uttøyning av leggmuskulatur, kompresjontøy og spesifikke øvelser kan være med på å forhindre dette problemet – ideelt i samarbeid med en muskuloskeletal ekspert (kiropraktor, manuellterapeut eller fysioterapeut) som også kan hjelpe deg med å bearbeide muskelknuter og leddysfunksjoner. Øvelser for å stabilisere fotbuen kan også senke den fysiske belastningen på leggmuskulaturen. Generell trening er også til å anbefale. Still oss gjerne spørsmål hvis du har noen.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

Video: Nålebehandling av gastrocsoleus myalgi

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen:

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskelsmerter i gastrocsoleus (tykkleggmuskelen)

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

– Bruk rabattkode Vondt2016 for 10% rabatt!

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

Les også:

Vondt i leggen?

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa