Home » Hvor har du vondt? » Vondt i leggen » Uttøyningsøvelser for legg

Uttøyningsøvelser for legg

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

Uttøyningsøvelser for legg.

Når vi snakker uttøyingsøvelser for leggmusklene, da snakker vi som regel om uttøyning av bakside legg (gastrocnemius, soleus). Disse kan tøyes ved å sette foten opp mot en vegg og deretter lene seg i mot slik at det strekker godt i baksiden av leggen, hold strekken i minst 2 ganger 30 sekunder for å oppnå best mulig resultat. Du kan også gjøre denne strekken sittende, da ved å bruke et håndkle eller strikk til å trekke foten bakover mot deg (f.eks. et theraband), helt til du kjenner at det strekker godt på baksiden av leggen. Hold strekken i 2 sett ganger 30 sekunder.

 

Hvis du ofte blir meget stram i bakside av legg, så kan det nytte å benytte kompresjonstøy for å stabilisere muskulaturen (en såkalt kompresjonvakt / calf guard). Alternativt kan det også være nyttig med øvelser for å styrke fotbuen, da med tanke på å avlaste leggen når du løper og lignende.

 

Gastrocnemius strekk - Foto Wikimedia

Gastrocnemius strekk – Foto Wikimedia

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser for korsryggen som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk