Gastrocnemius strekk - Foto Wikimedia

Uttøyningsøvelser for legg.

Når vi snakker uttøyingsøvelser for leggmusklene, da snakker vi som regel om uttøyning av bakside legg (gastrocnemius, soleus). Disse kan tøyes ved å sette foten opp mot en vegg og deretter lene seg i mot slik at det strekker godt i baksiden av leggen, hold strekken i minst 2 ganger 30 sekunder for å oppnå best mulig resultat. Du kan også gjøre denne strekken sittende, da ved å bruke et håndkle eller strikk til å trekke foten bakover mot deg (f.eks. et theraband), helt til du kjenner at det strekker godt på baksiden av leggen. Hold strekken i 2 sett ganger 30 sekunder.

 

Hvis du ofte blir meget stram i bakside av legg, så kan det nytte å benytte kompresjonstøy for å stabilisere muskulaturen (en såkalt kompresjonvakt / calf guard). Alternativt kan det også være nyttig med øvelser for å styrke fotbuen, da med tanke på å avlaste leggen når du løper og lignende.

 

Gastrocnemius strekk - Foto Wikimedia

Gastrocnemius strekk – Foto Wikimedia

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *