Tuberositas tibia - Foto: Wikimedia Commons

Fibular leddlåsning.

Fibula er det ytre skinnebenet i leggen. Det kan bli låst eller dysfunksjonelt i talofibular leddet (der ytre skinneben fester i ankelen) eller tibiofibular leddet (der skinnebenet fester mot tibia i kneleddet). Alle ledd i kroppen kan rammes av dysfunksjon, i forskjellig grad, dette kan skyldes myalgier i nærliggende muskulatur, muskulær svakhet eller andre dysfunksjoner i nærliggende ledd.

 

Tuberositas tibia - Foto: Wikimedia Commons

 


Leddjustering utført av en muskuloskeletal ekspert (som kiropraktor eller manuellterapeut) i kombinasjon med muskelarbeid og spesifikke øvelser kan være nyttig hvis man opplever gjentagende låsning i fibula-festene, men du bør også forsøke å finne årsaken til at du opplever dette problemet. Noen ganger kan stabiliserende kompresjonstøy, spesifikk uttøyning eller trening av fotbuemuskulaturen hjelpe med å avlaste leggen.

 

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

 

Skumruller er i vinden som aldri før – derav deres utrolige prisvekst i sportsbutikkene. Nå kan en skumrulle koste opp mot 500,- kroner i visse butikker, noe som er temmelig latterlig med tanke på hva det er du egentlig betaler for. En skumrulle. Vi har fått gode tilbakemeldinger på følgende skumrulle som koster en brøkdel av prisen (i skrivende stund koster den bare cirka 90 norske kroner pr 28.04.2015 – et skikkelig kupp med andre ord):

– Les mer om skumrullen her: BLUE High Density Foam Roller (linken åpnes i nytt vindu)

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *