Lumbago

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

Lumbago.

Lumbago er et generelt begrep for korsryggsmerter. Det å ha vondt i korsryggen og nærliggende strukturer er relativt vanlig. Akutt vondt i korsryggen (lumbago) er en plage som rammer opptil 90% av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Korsryggen er den nedre delen av ryggen og består av 5 ryggvirvler, på fagspråket kalles den lumbal columnalis. Trening, fysikalsk behandling (e.g. fysioterapi eller kiropraktikk) og generell aktivitet kan hjelpe på slike plager.

 

Les mer utfyllende informasjon her: Vondt i korsryggen

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

Ofte stilte spørsmål:


Spm: Har et spørsmål om lumbago trening. Bør man trene når man har lumbago?

Svar: Riktig trening av kjernemuskulatur er viktig for å forhindre ryggplager, slik som lumbago. Men hvis du har smerter i korsryggen, lumbago, så bør du først og fremst fokusere på generell bevegelse – spesielt gange i ulendt terreng er nyttig når muskler og ledd krangler. Deretter når din eventuelle behandler mener det er riktig for deg å begynne igjen med spesifikk trening, da er det viktig for deg å få kartlagt hvilke muskler som er inaktive og hvilke som er for stramme. På denne måten kan du få spesfikk opptrening for akkurat dine svakheter.

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa