triggerpunktballer

Lumbago.

Lumbago er et generelt begrep for korsryggsmerter. Det å ha vondt i korsryggen og nærliggende strukturer er relativt vanlig. Akutt vondt i korsryggen (lumbago) er en plage som rammer opptil 90% av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Korsryggen er den nedre delen av ryggen og består av 5 ryggvirvler, på fagspråket kalles den lumbal columnalis. Trening, fysikalsk behandling (e.g. fysioterapi eller kiropraktikk) og generell aktivitet kan hjelpe på slike plager.

 

Les mer utfyllende informasjon her: Vondt i korsryggen

 

Hva kan jeg gjøre selv mot smerter i korsryggen?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

6. Forebygging og økt tilheling: Kompresjonstøy slik som dette kan øke blodsirkulasjonen til det påvirkede området og på den måten fremskynde den naturlige tilhelingen av skadde eller slitne muskler og sener.

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved smerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

Ofte stilte spørsmål:


Spm: Har et spørsmål om lumbago og trening. Bør man trene når man har lumbago?

Svar: Riktig trening av kjernemuskulatur er viktig for å forhindre ryggplager, slik som lumbago. Men hvis du har smerter i korsryggen, lumbago, så bør du først og fremst fokusere på generell bevegelse – spesielt gange i ulendt terreng er nyttig når muskler og ledd krangler. Deretter når din eventuelle behandler mener det er riktig for deg å begynne igjen med spesifikk trening, da er det viktig for deg å få kartlagt hvilke muskler som er inaktive og hvilke som er for stramme. På denne måten kan du få spesfikk opptrening for akkurat dine svakheter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *