bokanmeldelse

Boklesing Forlenger Livet!

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 18/03/2022 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

bokanmeldelse

Boklesing Forlenger Livet!

En studie publisert i forskningstidsskriftet Social Science and Medicine har vist at det å lese bøker faktisk kan forlenge livet. Forskerne fant ut at det å lese bøker kan øke livslengden med hele to år – og at jo mer du leste jo bedre var det.

 

Det er Becca Levy, en epidemiologi professor ved Yale Universitet, som er en av hovedforskerne bak studien. Deres nyeste publiserte forskning viser at lesing ikke bare er et godt tidsfordriv, men også direkte sunt for kropp og sinn.

Hjerte

Boklesing økte overlevelse med 23 prosent

3635 menn og kvinner deltok i studien – hovedsaklig i aldersgruppen 50+. Studien pågikk over 12 år og deltagerne ble fulgt opp underveis. Konklusjonen var som følger:

 

«Sammenlignet med voksne som ikke leser bøker, så har boklesere som leser bøker opptil 3 1/2 time i uken, 17 prosent mindre sjanse for å dø – og de som leser over 3 1/2 time i uken har 23 prosent større overlevelsesjanse.»

 

I studien fant de ut at de som leste bøker levde nesten 2 år lenger enn de som ikke leste bøker – funnene var fortsatt signifikante etter at man tok hensyn til variable faktorer som alder, kjønn, inntekt, utdanning og selvrapportert helsetilstand. Et godt argument for å plukke opp boken på sengekanten! Tidligere har boklesing også blitt knyttet direkte til positive kognitive funksjoner og økt empati.

 

sunnere hjerne

Mekanismen er ukjent, men mest sannsynlig lenket til økt kognitiv funksjon

Studien kunne ikke si med sikkerhet selve årsaken til at boklesing forlenget livet, men de spekulerte i at det har med bedret hjernefunksjon og kognitive evner. Tidligere har forskning fra 2013 også vist at boklesing er knyttet direkte til bedret kobling mellom hjerneceller.

 

Konklusjon

‘Finn fram en god bok!’ er konklusjonen i denne artikkelen. Hvorfor ikke prøve deg på denne boken fra en av våre hovedbidragsytere? 😉 Hvis du vil lese hele studien finner du lenke nederst i artikkelen.

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også: – 6 Øvelser mot Isjialgi

Korsryggtøying

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

A chapter a day: Association of book reading with longevity, Becca R. Levy et al., Social Science & Medicine, doi:10.1016/j.socscimed.2016.07.014, published online 18 July 2016,

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *