Magesår

Slik Kjenner du Igjen Symptomene på Magesår

Magesår

Slik Kjenner du Igjen Symptomene på Magesår


Her lærer du deg tegn og symptomer på magesår. En diagnose der et område i magesekken er skadet – og som gir magesmerter i det skadede området. Smertene beskrives ofte som brennende og gnagende smerter. Det forekommer også fordøyelsebesvær, ofte i kombinasjon med sure oppstøt – men symptomene på magesår varierer noe fra person til person. Har du innspill? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt oss på Facebook eller YouTube.

 

Et magesår er en skade på hinnen på innsiden av magesekken. Det er når denne hinnen er skadet at magesyre, som normalt sett brukes til å bryte ned mat og mikrober, kan føre til ødeleggelse og påfølgende sår i magesekken. Magesår kan også forekomme i tynntarmen.

 

Symptomer ved magesår

Det mest karakteristiske symptomet på magesår er fordøyelsebesvær – som kan føre til både magesmerter og ubehag. Et annet typisk symptom forekommer i framkant av brystet og er lett å mistolke som sure oppstøt – men i magesår vil denne følelsen være lenger ned.

  • Fordøyelseproblemer
  • Magesmerter og ubehag
  • Brennende, gnagende smerte lavt i brystet
  • Person kan ofte beskrive en sultfølelse
  • Forverring ved økt magesyre

vondt i magen

De fleste diagnoser av magesår blir stilt etter at tilstanden har gått så langt at det har forekommet blødning i magesåret. Ved manglende behandling kan skaden i hinnen utvikle seg og føre til et hull tvers igjenneom magesekken – kalt perforasjon. Hvis sistnevnte forekommer, så er dette en akuttsituasjon som trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp. Symptomer ved blødende magesår er:

  • Anemisk – Føler seg utslitt og lav på energi
  • Blod i oppkast (Alvorlig – oppsøk lege eller legevakt)
  • Blod i avføring (Alvorlig – oppsøk lege eller legevakt)

 

Årsaker til magesår

Det er to hovedårsaker til at man utvikler magesår:

  • Bakterien Heliobacter pylori (h. pylori)
  • Smertestillende tabletter – særlig i klassen NSAIDS (de to mest velkjente er Ibux / ibuprofen og aspirin)

Grunnen til at smertestillende kan fungere negativt for magen er at de er utviklet for å blokkere et enzym kalt COX. Noe som hjelper mot inflammasjon, men som også fører til nedsatt produksjon av cellene som utgjør hinnen i magesekken – som igjen fører til at man er mer utsatt for hinneskader. Andre risikofaktorer for og rammes av tilstanden er alkohol, røyking og stress.

 

Les også: 6 Yogaøvelser mot Stress

Yoga mot stress

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker mer informasjon eller lignende så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!


 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så kan vi svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Kuldebehandling

Les også: – 8 Øvelser for Dårlige Knær

vondt i kneet

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

 

Les også: – 5 Gode Øvelser mot Isjias

Bakoverbøy ryggstrekk

Youtube logo liten– Følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24-48 timer. Vi kan også hjelpe deg med å tolke MR-svar og lignende.)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *