Home » Hvor har du vondt? » Vondt i nakken » Spedbarntortikollis

Spedbarntortikollis

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

Spedbarntortikollis – Symptomer, diagnose og behandling.


Spedbarntortikollis er tydelig kort tid etter fødsel. Spedbarnet holder nakken i en sidebøy avvergingsposisjon grunnet en forkortet halsmuskulatur (SCM – sternocleidomastoid). En teori er at dette kan skyldes iskemi grunnet feilposisjonering i magen til mor eller traume ved fødsel.

 

Spedbarntortikollis - Foto Wikimedia

Spedbarntortikollis – Foto Wikimedia

 

Behandling av spedbarntortikollis.

Behandling skjer som oftest i samarbeid med barnefysioterapeut som kan lære foreldre å utføre daglige strekkøvelser rettet mot stramme muskler og korrigeringsøvelser for å styrke relevant muskulatur. Lett muskelarbeid kan også være behjelpelig i visse tilfeller. I ekstreme tilfeller kan det kreves kirurgi for å frigjøre de distale festene av sternocleidomastoid muskelen.

 

Les også:

Vondt i nakken

 

Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel:

  • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
  • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
  • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
  • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
  • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
  • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
  • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.
Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser for korsryggen som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk