Vondt i kragebeinet

Vondt i kragebeinet

Vondt i kragebeinet og kragebeinsmerter kan virkelig være smertefullt.

Vondt i kragebeinet kan skyldes mindre alvorlige årsaker som muskelskade / myalgi, strekk, leddlåsning, seneskade, betennelse, nerveirritasjon i nakke og rygg – andre diagnoser kan være frossen skulder eller bursitt – men husk at det også kan, i sjeldne tilfeller, skyldes mer alvorlige problemer. Kragebeinet er også ofte skrevet som kravebein. Kontakt oss gjerne på Facebook-siden vår hvis du har spørsmål.

 

Scroll nedover for å se to videoer med treningsøvelser som kan hjelpe deg ved kragebeinssmerter.

 VIDEO: Styrkeøvelser for Skuldrene og Skulderbladene med Treningsstrikk

Vonde kragebein skyldes gjerne dårlig funksjon i skuldre og skulderblad. Blant de aller mest effektive måtene å trene opp skuldermuskulaturen så finner vi trening med strikk. Slik trening isolerer nemlig de enkelte skuldermusklene og hjelper deg ved jevnlig bruk med å få tilbake funksjonaliteten og å avlaste kragebeinet. Klikk nedenfor for å se treningsprogrammet.


Bli med i familien vår og abonner gjerne på vår YouTube-kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Velkommen!

VIDEO: 5 Tøyeøvelser mot Stiv Nakke

Har du lagt merke til hvor anspent du er i nakken når du har vondt i kragebeinet? Dette skyldes at nakken og kragebeinet er direkte påvirket av hverandre. Nettopp derfor bør du ha jevnlig fokus på uttøyning av nakkemusklene som vist nedenfor.

Likte du videoene? Hvis du hadde nytte av dem, så ville vi virkelig satt stor pris på at du abonnerer på YouTube-kanalen vår og gir oss en tommel opp i sosiale medier. Det betyr utrolig mye for oss. Stor takk!

 

Vanlige årsaker og diagnoser

Noen av de vanligste diagnosene er (heldigvis) muskulær dysfunksjon (såkalte myalgier) i kombinasjon med leddrestriksjoner (også kjent som fasettleddlåsninger) i brystryggen, costaleddene (ribbeinsleddene som fester seg i brystryggen), i nakken og overgangen mot nakken – særlig trapezius, levator scapulae og pectoralis er kjent for å gi smerter mot kragebeinet. Av relevant skulderbladsmuskulatur som ofte blir vond ved feilaktig bruk nevnes subscapularis, infraspinatus, supraspinatus og teres minor. Kragebeinsmerter kan også skyldes refererte smerter fra brystet eller skulderen. Mer alvorlige, dòg sjeldne, diagnoser kan være lungesykdom, pneumothorax (kollapset lunge), metastase (kreftspredning) eller lungeemboli. Vondt i kragebeinet kan forekomme både på venstre og høyre side, og både på innerste del mot brystplaten / sternum (dette leddet kalles også SC-leddet etter sternoclavicularleddet)  og mot ytterste del nærmest skulderen (mot akromion i det vi kaller AC-leddet som står for akromioclaviculaleddet). 

 

Årsaker kan være overbelastning, traume, fall, ulykke, slitasje / artrose (leddslitasje), muskulære feilbelastninger (særlig i brystet, skulder og nakkemuskulaturen) og mekanisk dysfunksjon i nærliggende ledd (f.eks. nakken, brystryggen, ribbeina og / eller skulderen). Dersom det har vært fall fra sykkel eller lignende med påfølgende smerter, så bør det utredes for brudd eller benskader med billeddiagnostikk.

 En vanlig diagnose som gir smerter i mot kragebeinet er rotator cuff skader eller muskeldysfunksjoner (rotator cuff er stabilitetsmuskulaturen til skulderen). Flere av disse er kjent for å referere smerter mot kragebeinet. Vondt i kragebeinet kan også forekomme i kombinasjon med diagnosen ribbeinslåsning – som forekommer når en leddspalte i brystryggen, et såkalt torakal-costaledd, blir meget restriktiv i bevegelsen med tilhørende muskelspenninger. Dette kan gi meget skarpe smerter, innenfor enten venstre eller høyre skulderblad, som nærmest går tvers igjennom ryggen – fra bakside til front – noen ganger fram mot kragebeinet.

 

Hvis smertene er mer lokalisert til ytre del av kragebeinet mot skulderen, så vil man ofte se en tilhørende restriksjon og stivhet i cervikotorakal-leddet (der nakken møter brystryggen) og skulderen – dette vil også gi lokale, høye muskelspenninger i blant annet subscapularis muskulaturen.

 

Les også: 5 Øvelser mot Muskelspenninger i Nakke og Skulder

Øvelser mot muskelspenninger i nakke og skulder

 

Hva kan jeg gjøre selv mot smerter?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved smerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

 

Hvem rammes av vondt i kragebeinet?

Kragebeinsmerter er særlig lenket opp imot traume og fall. Syklister har en lei tendens til å brekke kragebeinet når de faller av sykkelen. Hvis du i tillegg til vondt i kragebeinet har brystsmerter og familiær historie med hjerteproblemer så er det lurt å få en undersøkelse av fastlegen for å sjekke at alt står bra til, bare for å være på den sikre siden. Heldigvis er den vanligste årsaken dårlig funksjon i nærliggende muskler og ledd.

 

Hvor er kragebeinet?

Kragebeinet er et bein som fester brystplaten (sternum) med skulderbladet. Det er to kragebein, ett på venstre side og ett på høyre side.

 

Les også:

– Fullstendig oversikt over muskelknuter og deres referansesmertemønster

Vondt i musklene? Dette er hvorfor!

Muskelstruktur. Foto: Wikimedia Commons

Kragebeinets anatomi

Kragebeinets anatomi - Foto Wikimedia Commons

Her ser vi de viktige anatomiske landemerkene rundt kragebeinet. Vi ser hvordan det fester både mot brystplaten (sternum) og ut mot skulderbladet via akromionleddet.Muskulatur rundt kragebeinet

muskler fester til kragebeinet. Noe som igjen understreker viktigheten ved å holde skuldrene og brystryggen ved optimal funksjon. Ta tak i problemer når de først oppstår, søk hjelp fra en kliniker hvis du har smerter, så slipper du at det blir langvarig. De 7 musklene som fester til kragebeinet er pectoralis majus, sternocleidomastoideus (SCM), deltoideus, trapezius, subclavius, musculus sternohyoideus og øvre trapezius. Nedenfor på bildet ser vi hvor noen av dem fester i kragebeinet.

 

Kragebeinet og muskelfester - Foto Wikimedia

 

Det er også en rekke ledd som fester eller er relatert til kragebeinet – av de mest viktige er cervikotorakalovergangen (CTO), C6-T2 (som inkluderer de to nederste nakkevirvlene C6-C7 og de to øverste brystryggvirvlene T1-T2). Ved manglende funksjon i disse kan det oppstå leddsmerter og tilhørende myalgier i nærliggende muskelfester.

Vondt i nakken

 

Anatomiske strukturer rundt kragebeinet

Vi noterer oss særlig skulderleddet og hvordan skulderfunksjon ville vært umulig uten det viktige kragebeinet.

Behandling og spesifikk treningsveiledning av en muskuloskeletal ekspert (fysioterapeut, kiropraktor eller manuellterapeut) tilrådes ofte for å få langvarig bukt med problemet. Behandlingen vil ta sikte på og bearbeide dysfunksjoner i muskler og ledd, som igjen vil føre til redusert forekomst av smerter. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet – kanskje du har en litt dårlig holdning som fører til at noen muskler og ledd blir overbelastet? Ugunstig arbeidsstilling? Eller kanskje du ikke utfører øvelsene på en ergonomisk god måte?

 

Årsak til vondt i brystet

Det finnes en rekke mulige diagnoser ved vondt i kragebeinet. Kragebeinsmerter kan også gi refererte smerter mot brystplaten og skulderen, og vise versa.Mulige årsaker / diagnoser ved vondt i kragebeinet er:

Angst

Artrose (vondtet avhenger av hvilke ledd som er påvirket)

Betennelse i kragebeinet

Bløtvevskade

Bursitt / slimposebetennelse (subakromialt)

Deltoideus (delta muskelen) myalgi (smertemønster som går på framside og bakside av skulder)

Frossen skulder / adhesiv kapsulitt

Herpes zoster (følger nervebanen det påvirker og gir et karakteristisk utslett i dermatomet til den nerven)

Infraspinatus myalgi (smerte som går på utside og framside av skulderen)

Kragebeinsbrudd

Kragebeinskade

Leddlåsning / dysfunksjon i ribbeina, nakke, skulder, brystrygg eller krageben

Lungebetennelse

Lungekollaps

Lungesykdom

Muskelspenninger i brystet eller brystryggen

Myalgi / myose i brystmuskulaturen

Nevropati (nerveskader kan oppstå lokalt eller lengre unna)

Panikkanfall

Pectoralis minor myalgi (kan gi smerte mot framside av skulder og ned i underarmen)

Pneumothorax (spontan kollaps av lunge)

Referert smerte fra brystryggsvirvlene

Revmatisme

Ribbeinsmuskulatur myalgi / myose

Ribbeinsleddlåsning (kan kombinert med aktive myalgier gi smerter dypt inne i skulderblad og kragebein)

Rotator cuff skade

Senebetennelse

Senedysfunksjon

Seneskade

Skoliose

Skulderbladfraktur

Skulderbladskade

Strekk i kragebeinmuskulaturen

Stress

Subluksasjon av kragebeinet (dislokert ute av stilling)

Sure oppstøt (spiserørsykdom / GERD)

Tendinitt

Tendinose

Øvre trapezius myalgi (kan gi smerter på overside av kragebeinet)

 

Sjeldne årsaker til vondt i kragebeinet:

Benkreft eller annen kreft

Infeksjon (ofte med høy CRP og feber)

Influensa (kan gi smerter i nesten hele kroppen inkludert kragebeinet)

Kreftspredning (metastase)

Pancoasts syndrom

Septisk artritt

Synovitt

 Pass på så du ikke blir gående med vondt i kragebeinet over lengre tid, ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig før det får sjansen til å videreutvikle seg.

Hva er en kiropraktor?

– Noe du lurer på? Spør oss direkte via kommentarfeltet eller via Facebook!

 

Vanlige rapporterte symptomer og smertepresentasjoner ved vondt i kragebeinet:

Akutt vondt i kragebeinet

Betennelse i kragebeinet

Bortdovning i kragebeinet

Brenning i kragebeinet

Dype smerter i kragebeinet

Elektrisk støt i kragebeinet

Høyre kragebeinet er vondt

Hogging i kragebeinet

Intense smerter i kragebeinet

Knekking i kragebeinet

Knute i kragebeinet

Krampe i kragebeinet

Langvarige smerter i kragebeinet

Leddsmerter i kragebeinet

Låst i kragebeinet

Mauring i kragebeinet

Murring i kragebeinet

Muskelsmerter i kragebeinet

Nervesmerter i kragebeinet

Nummen i kragebeinet

Senebetennelse i kragebeinet

Skakk i kragebeinet

Skarpe smerter i kragebeinet

Skjev i kragebeinet

Sliten i kragebeinet

Stikking i kragebeinet

Støl i kragebeinet

Sår i kragebeinet

Venstre kragebeinet er vondt

Verking i kragebeinet

Øm i kragebeinet

 

Kliniske tegn ved vondt i kragebeinet og kragebeinsmerter

– Hevelse kan forekomme rundt et traume eller ved en infeksjon.

– Nedsatt bevegelse i skulderen ved klinisk undersøkelse.

– Trykkømhet i cervikal columna (nakke) / brystryggvirvlene og over ribbeina kan indikere feil i muskulær eller leddfunksjon – uttalt lokal ømhet med tilhørende mangel på bevegelse kan tyde på leddrestriksjoner (ofte kalt ‘leddlåsning’).

 

Hvordan forebygge vondt i kragebeinet

– Lev sunt og mosjoner regelmessig (aktivitet og bevegelse er den beste medisin!)
– Søk trivsel og unngå stress i hverdagen – forsøk å ha god søvnrytme
– Helhetlig trening rettet mot stabilitet av korsrygg, brystrygg, skulder (les: skulderøvelser) og nakke
Kiropraktor og manuellterapeuter kan begge hjelpe deg med ledd- og muskelplager.

 

Gåtur

 

 

Billeddiagnostisk utredning av kragebeinet

Noen ganger kan det være nødvendig med billeddiagnostikk (røntgen, MR, CT eller diagnostisk ultralyd) for å fastslå den nøyaktige årsaken til problematikken. Normalt sett vil man klare seg uten å ta bilder av kragebeinet – men det er aktuelt hvis det forekommer mistanke om skade, brudd eller alvorlig patologi. I visse tilfeller blir det også tatt røntgen med den hensikt å sjekke kurvaturen i ryggen, da med henblikk på å undersøke for skoliose eller Scheuermann’s (kraftig økt kyfose). Nedenfor ser du diverse bilder av hvordan kragebeinet ser ut i de forskjellige undersøkelsesformene.

 

VIDEO: MR Skulder og kragebeinet (Normal MR Undersøkelse)

MR beskrivelse:

 

“R: Intet patologisk påvist. Ingen funn.”

 

Forklaring: Dette er en sammensetning av MR undersøkelsebildene fra en normal skulder uten MR funn. Skulderen var vond, men det var altså ikke skader synlig på bildene – det viste seg senere at smertene kom fra leddrestriksjoner i nakke og brystrygg, samt aktive muskelknuter / myalgier i rotator cuff muskulaturen, øvre trapz, rhomboideus og levator scapula.

 Løsningen ble stabiliserende rotator cuff trening (se øvelser), kiropraktisk leddkorrigering, muskelbehandling og spesifikke hjemmeøvelser. Takk for at dere deler slike bilder med oss. Bildene er anonymisert.

 

MR bilde av skulderen (aksialt snitt)

MR av skulder, aksialt snitt - Foto Wikimedia

MR AV SKULDER, AKSIALT SNITT – FOTO WIKIMEDIA

Forklaring av MR bilde: Her ser du et normalt MR av skulder, i et aksialt snitt. På bildet ser vi infraspinatus muskelen, scapula, subscapularis muskelen, serratus anterior muskelen, glenoid, pectoralis minor muskelen, pectoralis major muskelen, coracobrachialis muskelen, fremre labrum, det korte hodet til biceps-senen, deltoid muskelen, det lange hodet til biceps-senen, deltoid muskelen, hodet av humerus, teres minor senen og bakre labrum.

 

MR bilde av skulderen og kragebein (koronalt snitt)

MR av skulder, koronalt snitt - Foto Wikimedia

MR av skulder, koronalt snitt – Foto Wikimedia

Forklaring av MR bilde: Her ser du et normalt MR av skulderen, i et koronalt snitt. På bildet ser vi teres major muskelen, latissimus dorsi muskelen, subscapular arterien, subscapular muskelen, glenoid, suprascapular arterien og suprascapular nerven, trapezius muskelen, kragebenet (clavicle), øvre labrum, hodet av humerus, deltoid muskelen, nedre labrum, den artikulære kapselen og humeral arterien.

 

Røntgen av skulder og kragebein

Røntgen av skulder - Foto Wiki

Beskrivelse av skulder røntgenbildet: Her ser vi et bilde som er tatt anteriort til posteriort (tatt fra front mot bak).

 

Diagnostisk ultralyd undersøkelse av skulder og kragebeinet

Ultralyd bilde av skulder - bicepssenen

Beskrivelse av ultralyd undersøkelsebildet av skulderen: I dette bildet ser vi en diagnostisk ultralydundersøkelse av skulder. På bildet ser vi bicepssenen.

 

CT av skulder og kragebeinet

CT undersøkelse av skulder - Foto WIki

Beskrivelse av CT undersøkelsebildet av skulder: På bildet ser vi et normal skulderledd.

Tidsklassifisering av vondt i kragebeinet. Er vondtet ditt rangert som akutt, subakutt eller kronisk?

Vondt i kragebeinet kan deles inn i akutte (plutselige), subakutte og kroniske (langvarige) smerter. Akutt kragebeinvondt vil si at personen har hatt vondt i kragebeinet i mindre enn tre uker, subakutt er perioden fra tre uker til tre måneder og den smerten som har en varighet på over tre måneder klassifiseres som kronisk.

 

Klinisk bevist effekt på lindring av vondt i kragebeinet

Kiropraktisk traksjonsbenkbehandling kan gi symptomlindring og funksjonsbedring ved spinal stenose (Cox et al, 2012) som kan være en årsak til ryggsmerter. En systematisk oversiktstudie (meta-analyse) publisert i 2010 (Kalichman) slo fast at tørrnåling kan være effektivt i behandlingen av muskuloskeletale smerteproblemer. Kiropraktisk behandling, bestående av nakkemobilisering/manipulasjon og spesifikke hjemmeøvelser har en klinisk bevist effekt på lindring av vondt i nakken. En nyere studie publisert i det anerkjente tidsskriftet Annals of Internal Medicine (Bronfort et al, 2012) viste at denne behandlingsformen hadde en dokumentert bedre effekt sammenlignet med medisinsk behandling i form av NSAIDs smertestillende (Non-steroidal anti-inflammatory drugs). Som nevnt er nakkefunksjon ofte direkte knyttet til skulder- og kragebeinsmerter.

 

Behandling av vondt i kragebeinet

 

 

Operasjon av kragebeinet

Operasjoner og smerteinjeksjoner er noen av de invasive behandlingsformene man ønsker å holde seg unna, men i visse tilfeller er de nødvendige. For eksempel ved kragebeinsbrudd er det nødvendig å operere benet på plass (dersom det er et komplisert brudd), slik at det gror riktig. I dette eksempelet var en syklist uheldig og brakk kragebeinet – han måtte opereres. Her ser du før og etter bildet. Ortopedkirurgene ble nødt til å operere inn en titanplate med 7 skruer for å sørge for at bruddet tilhelet riktig. Kan du tenke deg hvordan det kragebeinet ville sett ut dersom man ikke hadde operert på det? Det hadde ikke sett pent ut.

Kragebeinsbrudd og operasjon - Foto Wikimedia

 Øvelser og trening ved vondt i kragebeinet

En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan, ut i fra din diagnose informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade, og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Etter at den akutte delen av plagen er over, vil du også i de fleste tilfeller bli tildelt hjemmeøvelser som også er med på å redusere sjansen for tilbakefall. Ved kroniske plager er det nødvendig å gå igjennom motoriske bevegelser du gjør i hverdagen, for så å kunne luke ut årsaken til at vondtet ditt oppstår gang på gang.

 

Relevante øvelser og råd: – 5 gode øvelser for vonde skuldre

Trening med theraband

 

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

 

Referanser:
  1. Cox et al (2012). Chiropractic management of a patient with lumbar spine pain due to synovial cyst: a case report. J Chiropr Med. 2012 Mar; 11(1): 7–15.
  2. Kalichman et al (2010). Dry Needling in the Management of Musculoskeletal Pain. J Am Board Fam MedSeptember-October 2010. (Journal of the American Board of Family Medicine)
  3. Bronfort et al. Spinal Manipulation, Medication, or Home Exercise With Advice for Acute and Subacute Neck Pain. A Randomized Trial. Annals of Internal Medicine. January 3, 2012, vol. 156 no. 1 Part 1 1-10.
  4. Bilder: Creative Commons 2.0, Wikimedia, WikiFoundy, Ultrasoundpaedia, LiveStrong

 

Andre populære søkefraser for denne artikkelen: Vondt i  kravebein, kravebeinsmerter

 

Ofte stilte spørsmål vedrørende vondt i kragebeinet:

 

Spm: Årsak til plutselig vondt i kragebeinet ut mot skulderen?

Som nevnt finnes det en rekke mulige årsaker og diagnoser til vondt i kragebeinet ut mot skulderen på venstre eller høyre side – symptomene må sees i helhet. Men blant annet refererte smerter fra nærliggende muskeldysfunksjon eller leddrestriksjoner (i nakke, brystryggen, ribbein og skulder) kan gi smerter i kragebeinet. Frossen skulder og subakromial bursitt er også to relativt vanlige diagnoser. Andre mer alvorlige årsaker er lungesykdom og mange andre diagnoser. Se liste høyere opp i artikkelen. Hvis du utdyper problematikken din i kommentarfeltet nedenfor så kan vi gjøre mer for å hjelpe deg.

 

Spm: Årsak til vondt på innerste delen av kragebeinet mot brystet?

Ved dysfunksjon i muskler og ledd kan det oppstå smerter i SC-leddet (kjent som sternoclavicular-leddet), dette er området der kragebeinet fester til brystet. Dette kan også gi høy overaktivitet i pectoralis (brystmuskelen) og kan gi uttalt trykkømhet når man trykker på kragebeinet. Slike smerter oppstår tilnærmet alltid i kombinasjon med nedsatt leddfunksjon i nakke, brystrygg og / eller skulder.

 

 

Spm: Kan skumrulle hjelpe meg med vondt i kragebeinet?

Ja, en skumrulle / foamroller kan hjelpe deg til dels med stivhet og myalgier, men hvis du har et problem med kragebeinet anbefaler vi at du tar kontakt med kvalifisert helsepersonell innenfor muskuloskeletale fag og får et kvalifisert behandlingsopplegg med tilhørende spesifikke øvelser – mest sannsynlig så vil du også trenge leddbehandling for å normalisere tilstanden. Skumrulle benyttes gjerne mot brystryggen for å øke sirkulasjonen i området. Vi anbefaler ellers at du går daglige turer med god armsving for å holde blodsirkulasjonen oppe – det finnes ingen snarveier til god helse.

 

Husk også at kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler. Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsakelig av naturprodukter, er et populært produkt! Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så ordner vi en rabattkupong for deg!

 

Spm: Hvorfor får man smerter i kragebeinet?
Smerte er kroppens måte å si at noe er galt på. Dermed må smertesignaler tolkes som at det er en form for dysfunksjon i det involverte området, som bør utredes og videre utbedres med riktig behandling og trening. Årsaker til smerter i kragebeinet kan skyldes plutselig feilbelastning eller gradvis feilbelastning over tid, som kan føre til økte muskulære spenninger, leddstivhet, nerveirritasjon og, hvis ting har gått langt nok, skader på ledd og sener.

 

Spm: Kvinne, 40 år, spør – hva bør gjøres med vondt kragebein fullt av muskelknuter?

Muskelknutene har mest sannsynlig oppstått grunnet feilbalanse i muskulatur eller feilbelastning. Det kan også oppstå tilhørende muskelspenninger rundt leddlåsninger i nærliggende brystrygg, ribbein, nakke og skulderledd. I første omgang bør du få kvalifisert behandling, og deretter få spesifikke øvelser og uttøyning slik at det ikke blir et gjentagende problem senere i livet. Du kan også bruke følgende øvelser til å trene opp stabilitet i brystrygg og skulder. Ta kontakt her eller på Facebook-siden vår hvis du ønsker flere tips og øvelser.

Relevante spørsmål med samme svar: Kan man ha muskelknute i kragebein?

 

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Tøyeøvelser for brystryggen og mellom skulderbladene

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det. Vi har tilknyttet helsepersonell som skriver for oss. Disse skribentene gjør dette kun for å kunne hjelpe de som trenger det mest – uten å ta betalt for det. Alt vi ber om er at du liker Facebooksiden vårinviterer dine venner til å gjøre det samme (bruk ‘inviter venner’ knappen på Facebooksiden vår) og deler innlegg som du liker i sosiale medier.

 

På denne måten kan vi hjelpe så mange som mulig, og da særlig de som trenger det aller mest. Kanskje du har en venn eller et familiemedlem som kunne trenge litt motivasjon og hjelp?

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: CC 2.0, Wikimedia Commons 2.0, FreeStockPhotos

 

Les også: – 10 rare diagnoser du aldri har hørt om, blant annet ‘Alice i Eventyrland syndrom‘!

Alice i Eventyrland

Les også: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

Les også:Vondt i musklene? Dette er hvorfor…

Vondt i bakside av låret

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *