Home » Muskelplager » Vondt i musklene – Muskelknuter og triggerpunkter.

Vondt i musklene – Muskelknuter og triggerpunkter.

Muskelstruktur. Foto: Wikimedia Commons

Muskelstruktur. Foto: Wikimedia Commons

 

Vondt i musklene – Muskelknuter og triggerpunkter

Vondt i musklene kan skyldes muskelknuter, også kjent som triggerpunkter. Når musklene når et stadie av dysfunksjon der de risikerer varig skade, så sender kroppen ut signaler som når hjernen – disse blir tolket som smerte. Smerten er altså et tegn på at noe er galt, og at det må gjøres endringer for å unngå videre skade eller nedbryting.

 

Gode tiltak kan inkludere aktiv behandling hos offentlig autorisert kliniker eller passive tiltak slik som regelmessig bruk av triggerpunktball / massasjeball på egenhånd.

 

– Hva er et triggerpunkt?

Et triggerpunkt, eller muskelknute, forekommer når muskelfibere har gått bort i fra sin normale orientering og regelrett trekker seg sammen til en mer knutelignende formasjon. Du kan tenke på det som om du har flere tråder liggende på rad og rekke ved siden av hverandre, pent assortert, men når de legges på kryss og tvers er du nærmere et visuelt bilde av en muskelknute. Dette kan skyldes en plutselig overbelastning, men mest normalt sett skyldes det gradvis feilbelastning over lengre tid. En muskel blir vond, eller symptomatisk, når dysfunksjonen blir så alvorig at den går over til smerte. Med andre ord, på tide å gjøre noe med det.

 


Triggerpunkter og muskelknuter kan referere smerter til andre relevante steder i kroppen. Blant annet kan stram muskulatur i øvre rygg, nakke og skulderpartier føre til hodepine, svimmelhet og andre symptomer. Jantos et al (2007) fant ut via biopsi tester at disse triggerpunktene var hyperirritable og elektrisk aktive.

Biopsy tests found that trigger points were hyperirritable and electrically active muscle spindles in general muscle tissue. (Jantos et al, 2007)

 

Hva kan jeg gjøre selv med muskelsmerter?

1. Generell bevegelse og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved smerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

– Det anbefales naturlig nok at du kombinerer bevegelse med en slik skumrulle. Det kan også være behjelpelig med fysikalsk behandling / kiropraktorbehandling i den mest akutte fasen av problemet, slik at du kan utføre bevegelse, trening og øvelser på skumrulle uten betydelige smerter – slik behandling med nålebehandling / tørrnåling kan være enda mer effektivt i behandlingen av myalgi. Her ser du et eksempel (video) på nålebehandling mot stram leggmuskulatur (såkalt gastrocsoleus myalgi):

Video: Nålebehandling av stram leggmuskulatur (gastrocsoleus myalgi)


Trening og bevegelse er godt for kropp og sjel – og kan være med på å redusere muskelplager:

 • Chin-up / pull-up treningsstang kan være et glimrende treningsverktøy å ha hjemme. Det kan festes og løsnes fra dørkarmen uten bruk av drill eller verktøy.
 • Cross-trainer / ellipsemaskin: Glimrende kondisjonstrening. God for å fremme bevegelse i kroppen og trene helhetlig.
 • Greptrenende redskap kan være med på å styrke relevant håndmuskulatur og dermed være med på å bearbeide muskeldysfunksjon.
 • Gummi treningsstrikk er et glimrende redskap for deg som trenger å styrke skulder, arm, kjerne med mer. Skånsom, men effektiv trening.
 • Kettlebells er en meget effektiv form for trening som gir raske og gode resultater.
 • Romaskin er en av de beste treningsformene du kan benytte for å få god helhetlig styrke.
 • Spinning ergometersykkel: God å ha i hjemmet, slik at du klarer å øke treningsmengden året igjennom og få bedre kondisjon.

 

 

Kilder:
Jantos M (June 2007). “Understanding chronic pelvic pain”. Pelviperineology 26 (2). ISSN 1973-4913.OCLC 263367710

 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a.Biofreeze (du kan bestille her – åpner i nytt vindu) er et populært produkt. Bruk koden ‘vondt2016‘ for rabatt!

Kuldebehandling

Les også: – 8 tips for raskere behandling av seneskader og senebetennelse

Er det en senebetennelse eller seneskade?

 

Ofte stilte spørsmål:

 

Spm: Jeg er sykmeldt med muskelknute-smerter. Hva bør jeg gjøre for å bli bra?

Svar: Den offentlige helseautoriserte klinikeren som sykmeldte deg bør også kunne gi deg en prognose og ulike tiltak, i form av aktive og passive behandlingsformer. Du bør utnytte tiden som sykmeldt til å gå bort fra de vonde uvanene du har – kanskje du sitter for mye i hverdagen? Beveger du deg nok? Er treningen din variert nok? Kanskje du bør jobbe med holdningsmuskulatur (les også: ‘Hvordan få bedre holdning‘)?

Spm: Kan man få muskelknuter i leggen? Og hvordan bør de behandles?

Svar: Leggen, som andre områder, kan få muskelknuter – det forekommer ofte i bakside av leggen mot gastrocnemius og soleus muskulaturen. Muskelknuter oppstår, teoretisk, grunnet muskulær ubalanse og dysfunksjoner. Manuell behandling er gunstig for å få hjelp til å løsne opp de verste muskelknutene, og deretter bør du ta tak i årsaken til at du får muskelknuter (overbelastning, feilbelastning eller lignende).

Noen av vanligste muskelknutene i leggen involverer tibialis anterior, extensor digitorum longus, extensor hallucis longus, peroneus longus, peroneus brevis, peroneus tertius, gastrocnemius, soleus, flexor hallucis longus, flexor digitorum longus og tibialis posterior.

 

Spm: Kiropraktoren sier at jeg har glutealmyalgi, hva betyr egentlig det?

Svar: Myalgi betyr rett og slett muskelsmerter, eller muskelsymptomer / overspenning i muskulatur. Gluteal er rett og slett sete-regionen (rumpemuskulaturen). Så det betyr rett og slett overspenning i muskulaturen i setemuskulaturen. Myalgiene sees ofte i gluteus medius, gluteus maximus og gluteus minimus.

 

Spm: Behandling mot muskelknuter i rygg?

Svar: Behandling mot muskelknuter i rygg kan innebære kiropraktorbehandling, som vil fokusere på å bedre både muskelfunksjon og leddbevegelse. Ofte vil musklene roe seg ned endel når leddene beveger seg på en mer funksjonell måte.

– Relaterte spørsmål med samme svar: “Kan man få muskelknute i korsryggen?”

 

Spm: Smerter ved muskelknuter. Hvordan kjennes det ut?

Svar: Smertepresentasjonen for muskelknuter varierer, men begrep som stramhet, stølhet, ubevegelighet og en følelse av å være konstant sliten i musklene, benyttes ofte av personer som har muskelknuter. Triggerpunkter og muskelknuter betegnes også i visse tilfeller som aktive eller passive – når en muskelknute er aktiv vil den referere smerter i et kjent referansemønster tilhørende den spesifikke muskelen. Det var legene Travell og Simons som kartla dette (les: fullstendig oversikt over muskelknuter). Blant annet kan muskelknuter i nakken gi cervikogen hodepine, som kan kjennes i baksiden av hodet, mot tinningen og til tider i pannen og bak øynene.

– Relaterte spørsmål med samme svar: “Kan man få knuter i muskelene etter trening?”

 

Spm: Muskelknute i nakken. Hva bør jeg gjøre?

Svar: Muskler kan stramme seg grunnet langvarig feilbelastning eller plutselig overbelastning. Musklene vil kjennes stramme og ømme ved berøring. Stramme muskler i nakken kan også føre til cervikogen hodepine og cervikogen svimmelhet. Det kan være nyttig å få kartlagt eventuelle muskulære dysfunksjoner du har, hos en muskuloskeletal ekspert, som dermed kan fortelle deg akkurat hvilke øvelser du bør gjøre. De kan naturlig nok hjelpe deg med de stramme musklene også. Men generell bevegelse tilrådes nærmest alle, gjerne gange på ulendt terreng (for eksempel i skogen). Andre generelle, gode bevegelser kan oppnås på romaskin og ellipsemaskin. De to sistnevnte kan det lønne seg å kjøpe på nett hvis du vil spare en god del penger (Les: Kjøpe romaskin på nett?)

 

Vanlige muskelknuter i nakken involverer øvre trapezius, sternocleidomastoid (både sternal og clavicular del), splenius capitis, splenius cervicis, semispinalis capitis, semispinalis cervicis og suboccipitale muskler.

 

– Relaterte spørsmål med samme svar: ‘Hva er symptomer på muskelknuter i nakken?’

 

Spm: Hva kan være grunnen til akutte smerter i triceps?

Svar: Den mest sannsynlige årsaken er overbelastning eller traume. Prøv å roe ned treningsmengde / arbeidsmengde og bruk nedising på tricepsfestet for å roe ned overaktiviteten i det aktuelle området.

 

Spm: Har fått muskelknute i låret etter løping… hvilken muskel er det?

Svar: Det kommer an på om du har kjenning med det på framside eller bakside av låret. På framsiden finner vi quadriceps (knestrekker) muskulaturen som består av 4 muskler (derav quad-); vastus medialis, vastus lateralis, vastus intermedius og rectus femoris. Alle disse fire kan få muskulære dysfunksjoner i form av muskelknuter eller triggerpunkter. Disse er blant annet kjent for å referere smerter til kneet når de er som verst. (Les også: Fullstendig oversikt over muskelknuter) På baksiden finner vi hamstrings (knebøyerne), det er 3 muskler og disse er biceps femoris, semitendinosus og semimembranosus.

Quadriceps - Foto Wikimedia

Quadriceps – Foto Wikimedia

 

Spm: Kan det være en link  mellom muskelknuter og svimmelhet?

Svar: Ja, dysfunksjon i muskulatur eller fasettleddlåsninger i nakke og cervikothorakal overgangen (der hvor brystryggen møter nakken) kan forårsake cervikogen svimmelhet. Ordet ‘cervikogen’ indikerer at svimmelheten kommer fra strukturer relatert til nakken. Det er særlig øvre nakke og basen av nakken som oftest bidrar til slik svimmelhet. Husk ellers at svimmelhet gjerne er multifaktorel, altså at den kan ha flere årsaker samtidig (muskelknuter, dehydrering, blodsukkerubalanse og lignende).

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i brystkassen / triggerpunkter i brystkassen sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de som kan bli overaktive i brystkassen er pectoralis major, pectoralis minor, sternalis, subclavius og til dels serratus anterior. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot brystkasse regionen er serratus posterior superior som kan ha en mild referanse mot brystkassen på involverte side.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i nakken / triggerpunkter i nakken sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter. Noen av de vanligste som blir overaktive i nakken er suboccipitale (de som fester i bakhodet), longus colli og de paraspinale musklene – samt festene fra levator scapulae, øvre trapezius og sternocleidomastoid. Andre nakkemuskler som kan danne triggerpunktssmerter i nakken inkluderer semispinalis capitis, semispinalis cervicis, splenius capitis og splenius cervicis.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i foten / triggerpunkter i foten sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter. Noen av de vanligste som blir overaktive i foten er flexor digitorum brevis, adductor hallucis, flexor hallucis brevis, 1ste dorsal interossi, extensor hallucis brevis, extensor digitorum brevis, abductor hallucis, abductor digiti minimi og quadratus plantae.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i kjeven / triggerpunkter i kjeven sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de vanligste som blir overaktive i kjeven er masseter, digastric, medial pterygoid og lateral pterygoid. Temporalis kan også referere triggerpunktsmerter mot kjevepartiet.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i lysken / triggerpunkter i lysken sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de vanligste som blir overaktive i lysken er iliopsoas, gracilis, adductor brevis, adductor longus, adductor magnus og pectineus. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot lyske regionen er quadratus lumborum og external abdominal oblique.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i låret / triggerpunkter i låret sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de vanligste som blir overaktive i låret er tensor fasciae latae (TFL), sartorius, rectus femoris, vastus medialis, vastus intermedius, vastus lateralis, gracilis, adductor brevis, adductor longus, hamstrings, semitendinosus, semimembranosus, biceps femoris og pectineus. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot lår regionen er obturator internus, gluteus minimus, piriformis, iliopsoas, external abdominal obliqus og multifidi.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i setet / rumpen sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de som kan bli overaktive i setet / rumpen er obturator internus, sphincter ani, levator ani, coccygeus, gluteus minimus, gluteus medius, gluteus maximus og piriformis. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot sete / gluteal / rumpe regionen er quadratus lumborum, iliocostalis lumborum, longissimus thoracis og sakral multifidi.

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i skulderbladet / triggerpunkter i skulderbladet sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive og utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de som kan bli overaktive i skulderbladet er øvre trapezius, levator scapulae, serratus posterior superior, latissimus dorsi, supraspinatus, infraspinatus, teres minor, teres major, subscapularis, rhomboideus samt deltoid. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot skulderbladet er midtre trapezius, nedre trapezius, serratus anterior, fremre scalenius, midtre scalenius og bakre scalenius (også kjent som scaleniimuskulaturen).

 

Spm: Hvor kan muskelknuter i underarmen / triggerpunkter i underarmen sitte?

Svar: Alle muskler kan bli overaktive, og vondt muskler i underarmen kan utgjøre det vi kaller triggerpunkter eller muskelknuter. Noen av de som kan bli overaktive i underamen er anconeus, extensor carpi ulnaris, extensor carpi radialis longus, extensor carpi radialis brevis, brachioradialis, digitorum extensor, supinator, flexor carpi radialis, flexor carpi ulnaris, flexor digitorum superficialis, pronator teres og flexor pollicis longus. Andre muskler som kan referere triggerpunktsmerter mot underarm er triceps brachii, scalenii, pectoralis major, pectoralis minor, subclavius, serratus anterior, serratus posterior superior, latissimus dorsi, supraspinatus, infraspinatus, subscapularis, coracobrachialis og brachialis.

 

Vondt i muskler mellom ribbein – hva hjelper?

Vondt i musklene mellom ribbeina, også kalt intercostal muskulaturen, kan gi relativt skarpe og tydelige smerter – disse er ofte forverret når overkroppen blir vridd mot den siden der smerten sitter og noen ganger også ved dype innpust. Myalgier og muskelplager i denne muskulaturen forekommer ofte i kombinasjon med leddlåsninger og leddstivhet – også kalt ribbeinslåsninger. Leddbehandling utført av for eksempel kiropraktor eller manuell terapeut, i kombinasjon med muskulær behandling er blant behandling som fungerer godt.

 

Les også: – 6 effektive styrkeøvelser for vonde knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Les også: – 8 gode tiltak mot isjias og isjialgi

Isjias

 

Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

13 kommentarer

 1. heidi K sier:

  Hei jeg er ei dame på 47 som har mye smerter i muskler og er avhengig av krykke eller rullestol med motor når jeg skal på butikken eller ut. Jeg har hatt det sammenheng i snart 4 år og blir bare dårligere. Kroppen tåler mindre og mindre. Når jeg bruker / belaster musklene så får jeg smerter og så får jeg ikke brukt de.

  F. eks hvis jeg har gått litt hjemme så strammer det til i eks lårmusklene og blir tyngdefølelse i bein og jeg må sette meg for da greier ikke kroppen og bære meg. Og sånn er det hvis jeg bruker armene også . Jeg har blitt lagt inn flere ganger pga av lammelser de har vært redde for slag og blødning.

  Og så trudde de det var MS, men så er det så mye tillegg som ikke passer inn der .så det er ingen som vet..det begynte først med smerte og lammelse i høyre side fikk beskjed av nevrolog og trene og det gjorde jeg 2 ganger i uka med fysioterapeut og blei dårligere og dårligere og til slutt blei avhengig av krykke og rullestol.

  Går også til psykomotorisk fysioterapi hver 14 dag og trener på og få kontakt med musklene. For der er det også problemer f.eks hvis hun sier løft på beinet så greier ikke jeg det for da begynner jeg og skjelve litt. For det blir ikke kontakt. Så hva kan det her være?

  Mvh Heidi

 2. Kvinne 50 sier:

  Hvorfor er man gjerne mest stiv/stram på den ene siden av kroppen (f.eks i skulderen) samtidig som man har mest smerter på den andre siden? Jeg har noen slags smertefulle muskel-strenger på den ene siden. Men samtidig kjenner jeg at denne siden er mye mer løs og ledig enn andre siden, når jeg masserer og strekker musklene. Kan det være betennelse?

  • vondt sier:

   Hei Kvinne 50,

   Det er flere teorier, men det er sannsynlig at du har en side som er dominant – og dermed utfører en større andel av stabilitetsarbeidet. Det er som du sier ikke alltid den strammeste siden som er smertefull.

   Smerte er et signal på at noe er galt. Det kan faktisk være at din ikke-dominante side, er såpass underaktiv i muskulaturen at kroppen velger å sende smertesignaler for å fortelle deg dette. Da denne muskulære ubalansen på sikt kan føre til problemer i muskel- og skjelett.

   Spesifikk trening kan i mange slik tilfeller være nyttig. Gjerne i samråd med en muskuloskeletal ekspert (fysio, kiropraktor eller manuellterapeut f.eks.)

   Noen oppfølgende spørsmål:

   – Hvor i kroppen har du merket dette – hvilke muskler? Har du noen typiske betennelsereaksjoner (rødlighet i hud, hevelse, feber, nattesmerter eller lignende?)

   Ser fram imot til å høre fra deg.

   • Kvinne 50 sier:

    Tusen takk for informativt svar. Jeg kan skrive litt mer utfyllende. 

    En annen ting er at smertene flytter seg. Jeg har massert mye på triggerpunkter og da kan jeg få bort smerten der jeg masserer, men til gjengjeld så flytter den seg gjerne bare til ett annet sted. Det er egentlig hele høyre siden som er smertefull (fra tå til hode og ut i arm) men det varierer hvor smertene setter seg. Der jeg kjenner smerten kan jeg også kjenne en streng eller knute. Det er ikke noe rødt eller hevelse. Smerten kan kanskje beskrives som om det sitter en klo der. Av og til blir det til migrene. Da føles det som om den ene siden av hodet brenner, i tillegg til at jeg blir kvalm, får feber og blir generelt slått ut. 

    Det som også er spesielt er at tidligere var det den venstre siden som var mest smertefull og den høyre som var mest stram. Men dette endret seg da jeg begynte på metylerings-behandling (kosttilskudd som jeg får av lege i funksjonell medisin. I hovedsak metionin. ) Metylerings-behandlingen gjorde at jeg fikk mer energi og bedre humør. Men smertene i kroppen vedvarte, bare på andre siden. 

    Jeg er aktiv med turgåing, sykling, yoga og qi gong. 

    • vondt sier:

     Hei igjen,

     Det virker som om du gjør mye riktig. Tenker da spesielt på at du holder deg i bevegelse med turer, sykling, yoga og qi gong.

     Synes det er vanskelig å gi deg noen konkrete svar, da symptomene dine varierer såpass – men det høres definitivt ut som at det er endel muskelknuter tilstede.

     Noen flere oppfølgende spørsmål:

     – Har du prøvd andre muskelarbeidsteknikker som for eksempel tørrnåling, graston eller triggerpunktsbehandling?

     – Hvordan er blodverdiene dine? Mangel på vitamin D kan blant annet føre til diverse, diffuse muskel- og skjelettplager:
     (Les: https://www.vondt.net/vitamin-d-deficiency-may-cause-increased-muscle-pain-sensitivity/)

     – Hva med leddfunksjonen din? Kan det være at mangel på bevegelse i leddene dine er med til å føre til en overkompensering i nærliggende muskulatur?

     – Har det blitt tatt noen form for billeddiagnostikk?

     Ser fram imot til å høre fra deg.

     • Kvinne 50 sier:

      Takk for svar. Jeg har prøvd akupunktur og triggerpunkt behandlinger. Uten å oppnå noe varig. Graston var ukjent for meg. Jeg har mye arr, fra åreknute – operasjoner, øye-operasjoner og i magen. Så kanskje dette kunne hjulpet. 

      Vitamin D får jeg resept på av legen, og verdiene har vært bra i flere år nå. 

      Jeg trodde at det var stramme muskler som gav mangel på bevegelse leddene og ikke omvendt. Hva er det som forårsaker mangel på bevegelse i leddene ? Jeg har ikke noen spesiell smerte eller klikking i leddene. 

      Det er ikke tatt noe billeddiagnostikk av kroppen. Kan jeg be legen om det? Hva slags type? 

     • vondt sier:

      Hei igjen,

      Da synes jeg grastonbehandling rettet mot arrvev bør utprøves. Du nevner at smertene ofte er på en side – nå i det siste; hele høyre side. Du nevner også at du får tunge hodepine anfall / migrene og blir kvalm. Hvor ofte får du disse hodepinene / migrenene? Har de blitt utredet noe videre? For sikkerhets skyld (mest for å utelukke), så kunne det vel kanskje vært gunstig med et MR caput eller MR cerebrum? Tung hodepine med kvalme kombinert med smerter på ‘halve deg’ justifiserer et slikt bilde – mener vi hvertfall.

      Mvh.
      Thomas

     • vondt sier:

      Du kan fortelle en lege eller primærkontakt med henvisningsrett om problematikken din, så vil de nok se at det kan være gunstig med noen flere bilder. Har det vært noen utvikling av casen din? Kontakt oss gjerne på melding på facebook hvis du vil: https://www.facebook.com/vondtnet – så kan vi hjelpe deg videre. Ser fram imot til å høre fra deg.

 3. Har en sånn muskelknute som kommer igjen og igjen i venstre, øvre del av nakken? Hvorfor gjør den det?

  • vondt sier:

   Hei Tammy,

   Det er vanskelig å svare på uten mer informasjon. Men det kan være lenket til dysfunksjon i nakke, skulder eller øvre del av ryggen. Noen ganger kan det å gjenopprette leddfunksjonen i involverte ledd, samt bearbeide hypertone muskler gi langvarig bedring. Spesifikk trening og uttøyning bør det også supplementeres med for å minske sjansen for tilbakefall.

   Lykke til.

 4. […] behandling av triggerpunkter / muskelknuter og leddrestriksjoner er det helt vanlig at man kjenner litt ømhet de første behandlingene. Når […]

 5. […] overraskning, så var det både en økning i triggerpunkter, men også i referert smerte fra triggerpunkter (aktive triggerpunkter) blant de personene som hadde blitt diagnostisert med mekaniske […]

 6. […] er ellers vanlig at man utvikler muskelknuter / triggerpunkter i den muskulaturen som blir for […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Annonsere?

Vondt.net er en av Norges største uavhengige nettsteder innen helse og har ca. 20000000 sidevisninger hvert år.

Vi har totalt fem plasser for annonsering. Format: JPG med eller uten lenke.

Skyskraper - topp, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 10.000 per md.

- Plasseres først på toppen av nettsiden over samtlig annen tekst og har derfor meget god eksponering

Skyskraper - bunn, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres nederst på bunnen av nettsiden

Knapp, 3 stk. Størrelse 233 x 280 px.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres på siden av nettsiden

Vi tar også imot andre forespørsler. Så hvis du har et spørsmål angående annonsering er det bare å kontakte oss.

Kontakt reklameavdelingen:
Alexander Andorff, vondt2013@hotmail.no eller send oss en forespørsel via sosiale medier

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk