Dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde

Dyrekiropraktikk

Ingen stjernevurderinger enda.

Sist oppdatert 08/06/2019 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde

Dyrekiropraktikk

«Kiropraktikk på dyrene våre burde vært like naturlig som kiropraktikk på oss selv.» -Harriet Havnegjerde, dyrekiropraktor


 

Dyrene strekker seg ofte svært langt for å tilfredsstille sine eiere, og det ligger naturlig for dem å skjule at de har vondt noe sted. Derfor kan det i litt for mange tilfeller gå lang tid før vi merker at noe er galt. En hest vil for eksempel først forsøke andre måter å benytte/avlaste kroppen sin på, fremfor å vise at den går og kjenner på eksempelvis en låsning. På den måten vil det kunne oppstå sekundære problemer og belatstingsskader, som faktisk ofte er det en hesteeier oppdager – og dermed behandler, først. – selv om hovedproblemet egentlig sitter et helt annet sted.

 

– Kiropraktikk som forebygging

Ved å benytte seg av kiropraktikk som en del av et forebyggende opplegg rundt hesten din, vil det potensielt spare hesten for mye feil – og skjevbelastninger.

 

Det vil kunne virke skadeforebyggende, det vil kunne hjelpe hesten din til å få et bedre utgangspunkt for å bygge seg sterk og smidig; noe som igjen vil kunne hjelpe hesten til å bli sunnere, friskere og få en bedre holdbarhet. En hest som går i jevn trening/konkurranse, bør i perioder sjekkes av en kiropraktor så ofte som 1-2 ganger i måneden.

 

Hester som bare ries på tur – og hobbybasis, anbefaler jeg at du sjekker omtrent en gang i halvåret. Deretter vil kiropraktoren legge en individuell anbefaling på hva som passer for akkurat din hest, alt etter hva som passer i forhold til øvrig behandling, treninger osv.

Dyrekiropraktikk


– Viktig med helhetlig samarbeid

For meg er det viktig så langt det lar seg gjøre at både dyrlege, trener, kiropraktor og hesteeier/rytter samarbeider og finner et opplegg som fungerer for den enkelte.

 

Det samme vil være tilfelle også hos hunder, og for mange vil det kanskje være enda vanskeligere å oppdage om hunden din går litt skjevt eller bruker seg litt annerledes enn før; vi sitter tross alt ikke på dem slik vi gjør på hestene våre. Jeg har hatt flere tilfeller den siste tiden, hvor det har kommet svært fortvilte hundeeiere til meg, som egentlig har trodd at de har blitt nødt til å avlive hundene sine, fordi de har så tydelig vondt, halter og har dårligere livskvalitet enn før, uten at det er noe å finne på røntgen etc. Så viser det seg at de har noen ordentlige låsninger, og etter bare noen få behandlinger hos meg har de vært ”seg selv igjen”.

 

Dette viser hvor viktig det er med kiropraktikk også for dyra våre, og hvor utrolig givende jobben min er. Jeg er veldig heldig som kan få jobbe med å hjelpe dem som kanskje trenger det aller mest.

 

– Dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde

¤ Følg Harriet på Facebook her

 

Les også: Terapiridning – Ridning er terapi for kropp og sinn!

Terapiridning - Foto Wikimedia

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *