berg-og-dalbane-jpg

Berg og Dalbane kan Fjerne Nyrestein

Ingen stjernevurderinger enda.

berg-og-dalbane-jpg

Berg og Dalbane kan Fjerne Nyrestein

Nå finnes det endelig en morsommere behandling av nyrestein. Nyere forskning har nemlig vist at man muligens kan unngå invasive inngrep ved å ta seg en tur i en berg og dalbane, da dette kan føre til at mindre nyresteiner løsner på en naturlig måte.

 

Nyrestein er forårsaket av mineraler og salter i urinen som hoper seg opp og danner blokkeringer. Diagnosen blir stilt etter hvor blokkeringen forekommer og hva slags mineral selve nyresteinen er laget av. Nyresteinene må vanligvis være cirka 3 – 5 millimeter for å forårsake en slik blokkering. Normalt sett vil nyresteinen forlate kroppen gjennom urinen, men i visse tilfeller kan den sette seg fast – og da kan det være nødvendig med bruk av trykkbølger eller til og med kirurgiske inngrep for å fjerne dem.

 

Det er forskere ved Michigan State University som står bak funnet. Har du innspill? Bruk kommentarfeltet nedenfor eller vår Facebookside – hele forskningstudien finner du lenke til nederst i artikkelen.

Nyrer

Hva har Disney World og nyresteiner til felles?

Jo, det var nemlig pasienthistorier som nevnte at deres nyrestein hadde løsnet etter at de hadde tatt berg- og dalbanen, ‘the Big Thunder Mountain Railroad’. En av hovedattraksjonene i Disney World. Forskerne fikk dermed idèen til å simulere hvordan dette kunne fungere ved å lage en kunstig nyre med nyrestein – før de deretter kjørte berg- og dalbanen 20 ganger. Etter hver tur analyserte de hva som hadde skjedd med nyresteinen i den kunstige nyren. Var det noen som sa at det høres kjedelig ut å være forsker?

 

Effekten var avhengig av hvor man satt i vognen

Hvis man satt bakerst i berg- og dalbanen førte det til en naturlig nyresteinløsning i 63.89 prosent av tilfellene. Til sammenligning var dette tallet bare 16.67 prosent dersom man satt foran i vognen – uavhengig av nyresteinens størrelse eller plassering.

berg-og-dalbane-vogn-jpg

Hvordan løsner nyresteinene?

Forskerne forklarte dette fenomenet ved at de kraftige og tilfeldige kreftene i berg- og dalbanen slang kroppen hit og dit – noe som førte til nyresteinene gradvis løsnet og deretter ble naturlig ført bort fra området de blokkerte og inn i urinveilederne.

 

Studien konkluderer også med at en slik fornøyelse faktisk kan fungere forebyggende mot nyrestein – så kanskje du får høre på småen og ta deg en tur til Tusenfryd?

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker artikler, øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare kommentere direkte i artikkelen eller å ta kontakt med oss (helt gratis) – vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

Les også: – De 5 Verste Øvelsene Hvis du har Prolaps

benpress

 

POPULÆR ARTIKKEL: – Ny alzheimers behandling gjenoppretter full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

PRØV DISSE: – 6 Øvelser mot Isjialgi og Falsk Isjias

Korsryggtøying

Les også: – 6 Effektive Styrkeøvelser for Vonde Knær

6 styrkeøvelser for vonde knær

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår hvis du har spørsmål eller trenger anbefalinger.

Kuldebehandling

 

– Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål? Spør dyktig helsepersonell direkte (helt gratis) via vår Facebookside eller via vår «SPØR – FÅ SVAR!«-spalte.

Spør oss - helt gratis!

VONDT.net – Vennligst inviter dine venner til å like siden vår:

Vi er en gratistjeneste der Ola og Kari Nordmann kan få svar på sine spørsmål om muskuloskeletale helseplager – helt anonymt hvis de vil det.

 

 

Vær så snill og støtt vårt arbeid ved å følge oss og dele artiklene våre i sosiale medier:

Youtube logo liten– Vennligst følg Vondt.net på YOUTUBE

(Følg og kommenter hvis du vil at vi skal lage en video med spesifikke øvelser eller uttøyninger for akkurat DIN problematikk)

facebook logo liten– Vennligst følg Vondt.net på FACEBOOK

(Vi forsøker å svare på alle meldinger og spørsmål innen 24 timer. Du velger selv om du vil ha svar fra kiropraktor, dyrekiropraktor, fysioterapeut, fysioterapeut med videreutdanning innen terapiridning, lege eller sykepleier. Vi kan også hjelpe deg med å fortelle deg hvilke øvelser som passer for ditt problem, hjelpe deg med å finne anbefalt behandler, tolke MR-svar og lignende problemstillinger. Kontakt oss i dag for en vennlig samtale)

 

Bilder: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos og innsendte leserbidrag.

 

Referanser:

Validation of a functional pyelocalyceal renal model for the evaluation of renal calculi passage while riding a roller coaster, David Wartinger et al., The Journal of The American Osteopathic Association, doi:10.7556/jaoa.2016.128, published online 26 September 2016.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *