– Å Leve med Bekhterevs

5/5 (3)

Sist oppdatert 13/06/2020 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Kronisk Syk og Usynlig Sykdom

  • En gjesteartikkel av Yvonne Barbala.

Som kronisk syk har jeg selv erfart hvordan man kan hanskes med den overraskende overgangen fra frisk til «usynlig syk». Da jeg startet denne sykdomsferden opplevde jeg et hav av info og medisinske artikler, men lite personlige erfaringer om selve situasjonen. Som alenemor hadde jeg fulle og hele ansvaret for at hverdagen skulle gå rundt i vante takter, og friheten til å dale med stormen var åpenbart ingen løsning. Jeg behøvde en forståelse og en «fasitbok» på hva i all verden jeg hadde og gjøre med, samt hvordan eller hva jeg hadde i vente.

 

Store Ord og Medisinsk Sjargong

Mange store ord samt titler skulle forklare hvordan jeg skulle oppleve samt håndtere dette i min vanlige hverdag. Som en som aldri hadde hørt om selve sykdomstittelen engang før diagnosen, ble det langvarig og tungvint leting etter et menneskelig svar. Jeg manglet den lille boken som forklarte enkelt og direkte om hvordan man kunne oppleve påvirkningen personlig.

Jeg begynte og skrive dikt om følelsene rundt det, samt noterte meg private tanker om emnet. Jeg er ikke på noen måte en høyt utdannet faglig person, så boken handler ikke om slikt. Det handler helt å holdent om min private opplevelse om det å leve med Bekhterevs. Boken startet med et ønske om å hjelpe andre som var i min situasjon, da jeg selv slet som mange andre med å forklare i enkelthet hvordan det kan oppleves å leve med en usynlig sykdom.

 

En Enkel Bok om en Komplisert Tematikk

Jeg ønsket å skape en liten bok som kunne forenkle oppfattelsen til både hvordan det oppleves som privatperson, men også slik at man kan enklere forklare til sine nærmeste. La oss legge fokuset litt bort fra de vanskelige ordene og titlene, samt skape en tilhørighet og felles forståelse i kampen mot sykdommen. Boken er kortfattet i håp om at den som leser, vil få en liten opplevelse av meg som privatperson og hvordan jeg som individ tolker denne situasjonen.

 

Lenke: Ebok.no (trykk her for å lese mer om boken)
(Dette er en ebok, så du må eventuelt opprette bruker for å laste den ned)

«En ærlig og rå beskrivelse pakket inn i et lett leselig filter»

Dette er min debutbok, for å teste vannet litt om det er interesse i emnet. Jeg holder på med min andre bok, som blir langt mere detaljert og lengre.  «Av motgang ble jeg født» Som kan forhåndsbestilles på min hjemmeside AlleDisseOrdene.no

 

Vennlig hilsen,


Yvonne

 


Dette var en flott gjesteartikkel skrevet av Yvonne, og vi ønsker henne lykke til med salget av boken. En bok som tar opp et veldig viktig tema. Er du medlem av FB-gruppen vår Revmatisme og Kroniske Smerter, og har egen blogg eller nettside? Kanskje ønsker du å skrive en gjesteartikkel om et tema du brenner for? Isåfall ber vi deg pent om å sende oss en melding på FB-siden vår eller på Youtube-kanalen vår. Vi håper på å høre fra deg! Kommenter også gjerne nedenfor hvis du ønsker å vise din støtte til Yvonne og hennes forfatterkarriere.

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering