Vondt i ryggen 2 kjerringråd

7 Gode Kjerringråd mot Ryggsmerter

5/5 (3)

Sist oppdatert 27/12/2023 av Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse

Vondt i ryggen 2 kjerringråd

7 Gode Kjerringråd mot Ryggsmerter


Er du eller noen du kjenner plaget av ryggsmerter? Her er 7 gode kjerringråd og tiltak for å redusere ryggsmerter – noe som kan forbedre både livskvalitet og dagsform. Har du andre gode forslag eller råd? Bruk gjerne kommentarfeltet eller kontakt oss direkte på Facebook. Disse kjerringrådene må naturlig nok tas med en klype salt og alltid komplementeres med vanlig klinisk utredning, behandling og øvelser, men vi har altså valgt å kun ta med de vi mener har en viss forskningsbasert effekt.

 

1. Drikk ingefærte

Ingefær har bevist betennelsedempende effekt og kan også fungere smertelindrende. Derfor anbefaler vi at du drikker 2-3 kopper med ingefær daglig – dette vil også ha en rekke andre helsefordeler. Et annet kjerringråd går ut på at du kverner ingefærrøtter og deretter tilsetter eukalyptusolje i blandingen – masser dette deretter på området som er vondt.

Ingefær

  • Ingefærte: Kutt 4-8 tynne skiver med fersk ingefærrot og tilsett deretter varmt vann (80-90 grader). La dette trekke i 5-10 minutter og la drikken kjøle seg litt ned. Tilsett deretter litt honning og sitron og drikk det.

 

2. Smør inn ryggen med hvitøksolje

Et annet kjerringråd går ut på å massere det vonde området med hvitløksolje – og å spise 2-3 fedd med hvitløk om dagen. Rådet sier at man da skal spise dette om morningen på tom mage og skylle ned med vann – dette kan selvfølgelig gi noen spennende sosiale utfordringer for deg som er mye blant folk, men se lyst på det; det burde holde vampyrer (og kanskje ryggsmertene?) unna.

Hvitløk - Foto Wikimedia

3. Spis valmuefrø

Dette kjerringrådet går ut på at valmuefrø hevdes å kunne ha en smertelindrende virkning i kampen mot ryggsmerter. Rådet sier:

  • Knus 100 gram valmuefrø og bland det inn i en annen frøblanding
  • Spis deretter 2 teskjeer med dette daglig

Valmuefrø

4. Bad deg i Epsom salt

Epsom salt er en spesiell type salt som sies å ha en rekke helsefordeler. Miks epsom saltet med varmt vann til det er som en tykk masse. Legg deretter et håndkle oppi massen og la det trekke godt inn. Deretter legger du håndkleet over den delen av ryggen som er vond.

Bad

  • Alternativt kan du tilsette to kopper med Epsom salt i badekaret – ligg deretter i vannet i cirka 30 minutter.

 

5. Drikk kamomillete

Kjerringene råder deg også til å drikke kamomillete, da dette angiveligvis kan minske muskelspenninger og dermed redusere ryggsmerter. Drikk 1-3 kopper daglig.

kamomillete

6. Melk

Ikke et kjerringråd for de laktoseintolerante. Melk har et høyt innhold av kalsium, noe som trengs for sterke, friske ben. På grunnlag av dette har kjerringrådet bestemt seg for å anbefale at du drikker melk daglig for å redusere ryggsmerter.

Melk

 

7. Hvetegress og grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker er en fantastisk kilde til ren energi – noe som gjør hele kroppen godt. For god effekt anbefaler vi at du blander to teskjeer med hvetegresstilskudd i et glass vann og drikker dette daglig. Energien fra slike planter er lette å ta opp for kroppen.

Hvetegress

 

Husk også:

Bevegelse og mosjon er essensielt for å holde muskler og ledd i god form. Forsøk å få rutine på at du går minst en tur om dagen, og sørg da for at du går uten mobilen i hendene foran deg, la heller skuldrene og armene svinge fritt slik at du får igang god blodsirkulasjon rundt nakke og skuldre. Svømming er også en meget god treningsform. Hvorfor ikke forsøke disse øvelsene for bedre funksjon i rygg og mage?

 

Les også: – 5 Gode Øvelser mot Isjias

Bakoverbøy ryggstrekk

 

Hva kan jeg gjøre selv (mer konservativt sett) mot muskel- og leddsmerter i ryggen?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskel- og leddsmerter i ryggen

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

Del gjerne denne artikkelen med kollegaer, venner og bekjente. Hvis du ønsker øvelser eller lignende tilsendt som et dokument med repetisjoner og lignende, så ber vi deg like og ta kontakt via får Facebook-side her. Hvis du har spørsmål, så er det bare å ta kontakt med oss (helt gratis).

 

NESTE SIDE: – Tøyeøvelser mot Stiv Rygg

Strekk av nedre rygg

 

Les også: – Ny behandling av Alzheimers kan gjenopprette full minnefunksjon!

Alzheimers sykdom

 

Få behandling nå – ikke vent: Få hjelp av en kliniker til å finne årsaken. Det er kun på denne måten at du kan gjøre de riktige tiltakene for å bli kvitt problemet. En kliniker kan assistere med behandling, kostholdsråd, tilpassede øvelser og uttøyning, samt ergonomisk rådgivning for å gi både funksjonsbedring og symptomlindring. Husk at du kan spørre oss (anonymt hvis du ønsker) og våre klinikere helt gratis ved behov.

Spør oss - helt gratis!


 

Visste du at: – Kuldebehandling kan gi smertelindring mot vonde ledd og muskler? Bl.a. Biofreeze (du kan bestille det her), som består hovedsaklig av naturprodukter, er et populært produkt. Kontakt oss i dag via Facebooksiden vår, så hjelper vi deg ved eventuelle spørsmål.

Kuldebehandling

Les også: – Er det seneBETENNELSE eller seneSKADE?

Er det en senebetennelse eller seneskade?

Les også: – 5 helsefordeler ved å gjøre planken!

Planken

Les også: – DERFOR bør du bytte ut bordsaltet med rosa himalayasalt!

Rosa Himalayasalt - Foto Nicole Lisa Photography

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *