Tykktarmkreftceller
<< Tilbake til: Benkreft

Tykktarmkreftceller

Osteokondrom


Osteokondrom er den vanligste formen for godartet benkreft, og forekommer oftest i personer i alderen 10 til 20 år. Osteokondromer er vekster på benoverflaten som kjennes ut som harde klumper. En person kan ha en eller flere svulster. Man har sett at tendensen til å utvikle flere svulster kan være familiebetinget.

 

– Personer med flere osteokondromer kan utvikle ondartet benkreft

Studier har vist at 10% av folk som har mer enn ett osteokondrom kan utvikle en ondartet benkreftsform kalt kondrosarkom (se benkreft). Man går utifra at dette dannes fra et allerede eksisterende osteokondrom. Kirurgisk fjerning er aktuelt dersom svulsten forstørres eller forårsaker nye symptomer (for eksempel hvis svulsten forstyrrer benvekst eller presser mot nærliggende nerver, muskler eller andre strukturer).

 

– Regelmessig kontroll

Personer med flere osteokondromer bør gå på regelmessige kontroller for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller forverring som kan antyde tegn på kondrosarkom. Men som nevnt gjelder ikke det samme de med bare ett osteokondrom, da dette kun krever kirurgisk fjerning hvis symptomene forverrer seg eller lignende. Dersom du har tegn på harde klumper på benoverflater så kan det være lurt å ta en rutinemessig kontroll hos din fastlege.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft!

Benkreft

 

Hva kan jeg gjøre selv mot smerter i muskler, nerver og ledd?

1. Generell bevegelse, spesifikk trening, uttøyning og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for hele kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

6. Forebygging og økt tilheling: Kompresjonstøy slik som dette kan øke blodsirkulasjonen til det påvirkede området og på den måten fremskynde den naturlige tilhelingen av skadde eller slitne muskler og sener.

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved smerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *