Home » Diagnoser » Benkreft » Osteokondrom

Osteokondrom

Anbefalt klinikk for evidensbasert utredning:

Meny

<< Tilbake til: Benkreft

Tykktarmkreftceller

Osteokondrom


Osteokondrom er den vanligste formen for godartet benkreft, og forekommer oftest i personer i alderen 10 til 20 år. Osteokondromer er vekster på benoverflaten som kjennes ut som harde klumper. En person kan ha en eller flere svulster. Man har sett at tendensen til å utvikle flere svulster kan være familiebetinget.

 

– Personer med flere osteokondromer kan utvikle ondartet benkreft

Studier har vist at 10% av folk som har mer enn ett osteokondrom kan utvikle en ondartet benkreftsform kalt kondrosarkom (se benkreft). Man går utifra at dette dannes fra et allerede eksisterende osteokondrom. Kirurgisk fjerning er aktuelt dersom svulsten forstørres eller forårsaker nye symptomer (for eksempel hvis svulsten forstyrrer benvekst eller presser mot nærliggende nerver, muskler eller andre strukturer).

 

– Regelmessig kontroll

Personer med flere osteokondromer bør gå på regelmessige kontroller for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller forverring som kan antyde tegn på kondrosarkom. Men som nevnt gjelder ikke det samme de med bare ett osteokondrom, da dette kun krever kirurgisk fjerning hvis symptomene forverrer seg eller lignende. Dersom du har tegn på harde klumper på benoverflater så kan det være lurt å ta en rutinemessig kontroll hos din fastlege.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft!

Benkreft

 

Share Button
Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

HJELP DEG SELV:

Lindring mot muskel og leddsmerter?

Prøv denne: Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk

Ad

ToppBlogg - toppliste for bloggere Populære norske blogger Blogglistenhits Vondt.net | Vi lindrer vondtet ditt. Hälsa