Home » Diagnoser » Benkreft » Osteoid osteom

Osteoid osteom

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

<< Tilbake til: Benkreft

Tykktarmkreftceller

Osteoid osteom


Osteoid osteom er en form for godartet benkreft. Osteoid osteom er veldig små kreftsvulster som vanligst forekommer i bein eller armen, men som kan forekomme i alle benstrukturer. Kreftformen oppdages normalt sett i personer mellom 10 og 35 år.

 

– Smerten er verst om natten

Denne formen for godartet benkreft blir ofte diagnostisert grunnet at den kan gi smerter. Kreftformen gir smerter som forverres om natten. Anti-inflammatoriske medikamenter kan gi smertelindring. Den blir ofte diagnostisert med røntgenundersøkelse og billeddiagnostikk – men kan være vanskelig å diagnostisere grunnet at kreftsvulstene er så små i størrelsen. Rundt selve området som er rammet kan det også forekomme muskelsvinn.

 

– Behandling: Kirurgisk fjerning eller radioterapi

Nattesmerter kan lindres ved kirurgisk fjerning av bensvulstene. Radioterapi kan også være aktuelt for å permanent ødelegge benkreften. Prognosen for slik behandling er god. Smerten forårsaket av osteoid osteom kan også bli asymptomatisk av seg selv, men som nevnt kan den føre til gradvis økt muskelsvinn og forverring.

 

– Regelmessig kontroll

Ved forverring eller lignende bør personer gå på kontroll for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller videre vekst. Dette gjøres normalt sett med systematiske røntgenundersøkelser (se billeddiagnostikk) for å anslå eventuell størrelseutvikling eller oppblomstring. Hver sjette måned eller årlig kan det være aktuelt med et kontrollrøntgen, men det kan tas mindre hyppig dersom man ikke ser noen videre utvikling.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft! (Her finner du også en stor oversikt over godartede og ondartede benkreftsformer)

Benkreft

Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser for korsryggen som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk