Home » Diagnoser » Benkreft » Kondroblastom

Kondroblastom

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Anbefalt tverrfaglig klinikk for behandling og utredning

Klikk på bildet ovenfor for å besøke deres nettside. En tverrfaglig, moderne klinikk i Akershus for deg som er rammet av langvarige plager og som ønsker en evidensbasert tilnærming.

  • 4 minutter med tog fra Gardermoen
  • 29 minutter med tog fra Oslo

www.raaholtkiropraktorsenter.no

<< Tilbake til: Benkreft

Prostatakreftceller

Kondroblastom


Kondroblastom er en sjelden form for godartet benkreft. Kondroblastomer forekommer i enden av ben, ikke sentralt. Kreftformen oppdages normalt sett i personer innen aldersgruppen 10 til 20 år.

 

– Kan være smertefullt og kan kreve kirurgisk fjerning

Denne formen for godartet benkreft blir ofte diagnostisert grunnet at den kan gi smerter. Hvis man lar denne tilstanden gå ubehandlet så kan den forverre seg og gradvis ødelegge ben og nærliggende ledd. Behandling består av kirurgisk fjerning og at man setter inn benmateriell for å fylle inn tomrommet. Materiellet til dette kan bli fjernet fra personens eget bekkenregion (autograft), en annen person (allograft) eller syntetisk benmateriell. I sjeldne tilfeller kan denne kreftformen forekomme igjen etter kirurgi.

 

– Regelmessig kontroll

Ved forverring eller lignende bør personer gå på kontroll for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller videre vekst. Dette gjøres normalt sett med systematiske røntgenundersøkelser (se billeddiagnostikk) for å anslå eventuell størrelseutvikling. Hver sjette måned kan det være aktuelt med et kontrollrøntgen, men det kan tas mindre hyppig dersom man ikke ser noen utvikling.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft! (Her finner du også en stor oversikt over godartede og ondartede benkreftsformer)

Benkreft

Bevegelse er den beste medisin! Her er skånsomme øvelser som egner seg for alle med smerter i muskler og ledd. Se videoen ved å trykke på bildet nedenfor:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk