Home » Diagnoser » Benkreft » Enkondrom

Enkondrom

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

<< Tilbake til: Benkreft

Kreftceller

Enkondrom


Enkondrom er en form for godartet benkreft. Enkondrom oppdages normal sett i personer innen aldersgruppen 10 til 40 år. Denne typen godartede bensvulster dannes sentralt på benet.

 

– Enkondrom blir ofte diagnostisert med røntgen

Denne formen for godartet benkreft blir ofte diagnostisert grunnet dens karakteristiske utseende på røntgenbilder. Noen enkondromer kan vokse og forårsake smerte. Om et enkondrom ikke forårsaker smerte eller ikke ser ut til å utvikle seg videre så trenger man ikke å fjerne det kirurgisk eller behandle det. Det kan være nødvendig med en biopsi for å fastslå at benkreften ikke er en annen ondartet kreftform.

 

– Regelmessig kontroll

Ved forverring eller lignende bør personer gå på kontroll for å undersøke om det har forekommet noen utvikling eller videre vekst. Dette gjøres normalt sett med systematiske røntgenundersøkelser (se billeddiagnostikk) for å anslå eventuell størrelseutvikling. Hver sjette måned kan det være aktuelt med et kontrollrøntgen, men det kan tas mindre hyppig dersom man ikke ser noen utvikling.

 

Røntgenbilde av godartet benkreft i fingeren: Enkondrom

MR bilde av godartet benkreft i fingeren - Enkondrom

Her ser vi et bilde som viser et enkondrom i det mellomste leddet av fingeren. Trykk på bildet for å forstørre det.

 

Les også: – Dette må du vite om benkreft! (Her finner du også en stor oversikt over godartede og ondartede benkreftsformer)

Benkreft

 

Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

5 kommentarer

 1. Hei Unni,

  Beklager, men uten å vite mer omfattende om dine plager, klinisk sett – så kan vi ikke uttale oss om dette – og overlater dermed en slik vurdering til din fastlege eller onkolog. Sett opp en konsultasjon hos legen din om du har spørsmål. Vi ønsker deg lykke til.

  Mvh.
  Alexander v/Vondt.net

  • Unni sier:

   Takk for svar. Er det vanlig å bli henvist til onkolog? Fakta er at jeg hadde en slik operasjon i 1999, noe som har svekket muskler i denne foten, som igjen har ført til smertefulle belastningsskader. Nylig ct viser allikevel nå en stor enkondrom i samme fot (femur). Så, hva kan en onkolog bidra med?

   • vondt sier:

    Hei Unni,

    En onkolog er rett og slett en legespesialist som har spesialisert seg på kreftdiagnoser – og et par av dem har meget stor kunnskap på ny forskning og behandlingsmodaliteter. Verdt et forsøk å høre med en slik spesialist hvertfall.

    • Unni sier:

     Veldig interessant. Har bare vært med ortoped. De sa det kunne utvikle seg til beninfarkt, men ikke noe å stresse med. Får ta tak i dette igjen. Om dere kan bidra med navn til en av disse spesialistene er jeg takknemlig, gjerne på epost om det er å foretrekke. Takk igjen.

 2. Unni Amdam sier:

  Hei! Om man har en enkondrom på ca 20 cm i femur, uten at selve beinet rundt er svekket, og uten smerter, vil dere anbefale beintransplantasjon fra f.eks hoften? På forhånd takk for svar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Annonsere?

Vondt.net er en av Norges største uavhengige nettsteder innen helse og har ca. 20000000 sidevisninger hvert år.

Vi har totalt fem plasser for annonsering. Format: JPG med eller uten lenke.

Skyskraper - topp, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 10.000 per md.

- Plasseres først på toppen av nettsiden over samtlig annen tekst og har derfor meget god eksponering

Skyskraper - bunn, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres nederst på bunnen av nettsiden

Knapp, 3 stk. Størrelse 233 x 280 px.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres på siden av nettsiden

Vi tar også imot andre forespørsler. Så hvis du har et spørsmål angående annonsering er det bare å kontakte oss.

Kontakt reklameavdelingen:
Alexander Andorff, vondt2013@hotmail.no eller send oss en forespørsel via sosiale medier

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk