Fettputebetennelse - Foto Wikimedia

Fettputebetennelse – Diagnose, behandling og tiltak.

Fettputen i hælen finner du i det innerste laget av hælen, og i dette området kan man faktisk få en betennelse, da særlig i forbindelse med overbelastning eller traumatisk feilbelastning. Smerten kan være tilstede både dag og natt, og være av en pulserende, dyp karakter.

 

Fettputebetennelse - Foto Wikimedia

Fettputebetennelse i hælen – Foto Wikimedia

 

 

Behandling og tiltak

Avlastning, tilstrekkelig hvile, hælputer, såletilpasning, godt dempet skotøy (for eksempel gode joggesko som ASICS Kayano eller lignende), NSAIDS, nedising og behandling av nærliggende muskulatur er alle ting som kan hjelpe med en slik plage. Det å ise ned er spesielt viktig i den akutte fasen av problemet sammen med RICE-protokollen.

 

Hva kan jeg gjøre selv mot fotsmerter?

1. Generell bevegelse og aktivitet er å anbefale, men hold deg innenfor smertegrensen. To turer i døgnet på 20-40 minutter gjør godt for kroppen og vond muskulatur.

2. Triggerpunkt / massasjeballer anbefaler vi på det sterkeste – de finnes i forskjelige størrelser slik at du kan treffe godt selv på alle deler av kroppen. Det finnes ikke bedre egenhjelp enn dette! Vi anbefaler følgende (trykk på bildet nedenfor) – som er et fullstendig sett med 5 triggerpunkt / massasjeballer i forskjellige størrelser:

triggerpunktballer

Rammet av den plagsomme fotlidelsen plantar fasciit og hælspore? Ballene egner seg også særlig for behandling av disse tilstandene!

3. Trening: Spesifikk trening med treningstrikker av ulike motstander (slik som dette komplette settet med 6 strikker av ulik motstand) kan hjelpe deg med å trene opp styrke og funksjon. Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening, som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon.

4. Smertelindring – nedkjøling: Biofreeze er et naturlig produkt som kan lindre smerter ved å kjøle ned området på en skånsom måte. Nedkjøling anbefales særlig når smertene er meget sterke. Når de har roet seg så anbefales varmebehandling – det er derfor lurt å ha både nedkjøling og oppvarming tilgjengelig.

5. Smertelindring – oppvarming: Det å varme opp stramme muskler kan øke blodsirkulasjonen og gi smertereduksjon. Vi anbefaler følgende gjenbrukbare hot/cold-pakning (trykk her for å lese mer om den) – som kan brukes både til nedkjøling (kan fryses) og til oppvarming (kan varmes i mikrobølgeovn).

 

Anbefalte produkter for smertelindring ved muskel- og leddsmerter

Biofreeze-spray-118ml-300x300

Biofreeze (Kulde- / kryoterapi)

kjøp nå

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *