Home » Behandling

Behandling

Anbefalt nettbutikk for kvalitetsprodukter:

Behandling


Det finnes mange ulike behandlingsformer for muskuloskeletale plager, blant de med best dokumentert virkning nevner vi i første omgang kiropraktikk, fysioterapi og manuellterapi. Her er litt informasjon om de forskjellige behandlingsformene og deres utdanning.

 

Kiropraktikk

En kiropraktor behandler både ledd og muskler, ikke la noen fortelle deg noe annet. Deres særtrekk er at de kanskje innehar den aller største kompetansen når det kommer til behandling av leddrelatert dysfunksjon. Sørg for at kiropraktoren din er medlem av NKF (Norges Kiropraktorforening), dette er et kvalitetsstempel som viser at din kliniker har tilfredsstilt norske retningslinjer og bestått turnusåret etter endt 5-årig universitetsutdannelse.

 

Kiropraktisk behandling har som hovedmål å redusere smerte, fremme bevegelighet og dermed også øke livskvalitet og generell helse ved å gjenopprette- og normalisere funksjon i ledd, muskler, bindevev men også nervesystem. Behandlingen som blir gitt er alltid utarbeidet utifra pasientens totale helsesituasjon og helhetsperspektiv. Kiropraktorer behandler unge, gamle, gravide og spedbarn, med gode resultater.

 

Fysioterapi

Denne type behandling omfatter blant annet manuelle teknikker, øvelser og eventuelt bruk av tekniske metoder som f.eks. TENS (transcutan elektrisk nervestimulering). Behandlingen her kan variere veldig basert på kliniker og klinikk. Utdanningen består av en 3-årig høyskoleutdanning med påfølgende 1 år i turnustjeneste.

 

 

Manuellterapi

På mange måter mye av det samme som kiropraktikk, men blir ofte vurdert til å være uten den samme spesialkompetansen på leddbehandling. Dette er selvfølgelig veldig subjektivt – og det finnes både flinke og dårlige manuellterapeuter, likeledes som det finnes dårlige egg i alle andre bransjer. Behandling skjer ved ikke-invasive, manuelle metoder for å lindre smerte, gjenopprette eller bedre kroppens funksjoner – bl.a. ved traksjon og mobilisering.

 

 

Andre behandlingsformer:


Her er noen former for behandling. Noen i ytterskalaen av alternativt, andre mer tradisjonelle behandlingsmetoder.

– Akupunktur

– Biopati

– Ergoterapi

– Homeopati

– Laserterapeut

– Massasje

– Naprapati

– Osteopati

– Refleksologi

Spinologi: Spinologi er en behandlingsform som bygger på kunnskap fra Persisk healing, med røtter tilbake nærmere 4000 år i følge nettsiden til Moravia Monastic University – men Spinologi som yrke ble først startet i 1980-årene, da gjennom en mann fra London, Dr. Reginald Gold. Spinologi er ikke en anerkjent behandlingsform, og ikke offentlig helseautorisert i Norge.

Spinologi er en alternativ behandlingsform som behandler en rekke muskuloskeletale tilstander, men med kun fokus på ryggraden. Det forekommer dessverre tilnærmet ingen forskning på området. Det er en spirituell form for behandling, som søker etter å forene kropp og sinn, gjennom å assistere kroppen til å lege seg selv. Les mer her.

 

Kilder:

– Backyard Body
– Nakkeprolaps.no

Visste du at aktivitet er den beste medisin? Derfor anbefaler vi at du gjør øvelser aktivt for å forebygge plager - slik som disse øvelsene mot karpal tunnel syndrom. Se beskrivelse på øvelsene her:

2 kommentarer

  1. Solfrid Dahlberg sier:

    Hei, jeg ønsker behandling med refleksologi. Føles som eg står i en robåt. Slitsomt. Har vart ca 2 år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR (Klikk her)

Annonsere?

Vondt.net er en av Norges største uavhengige nettsteder innen helse og har ca. 20000000 sidevisninger hvert år.

Vi har totalt fem plasser for annonsering. Format: JPG med eller uten lenke.

Skyskraper - topp, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 10.000 per md.

- Plasseres først på toppen av nettsiden over samtlig annen tekst og har derfor meget god eksponering

Skyskraper - bunn, 1 stk. Størrelse 960 x 300 pix.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres nederst på bunnen av nettsiden

Knapp, 3 stk. Størrelse 233 x 280 px.
Per stk. kr. 3.000 per md.

- Plasseres på siden av nettsiden

Vi tar også imot andre forespørsler. Så hvis du har et spørsmål angående annonsering er det bare å kontakte oss.

Kontakt reklameavdelingen:
Alexander Andorff, vondt2013@hotmail.no eller send oss en forespørsel via sosiale medier

Ad

Nyeste kommentarer

Linkbytte for mer trafikk til din hjemmeside?

Vondt.net - Muskuloskeletal informatikk