WOMAC (Klinisk Hofte og Kneartrose Selv-Evaluerings Spørreskjema)

5/5 (1)

WOMAC (Klinisk Hofte og Kneartrose Selv-Evaluerings Spørreskjema)

WOMAC er et selvevalueringsskjema for å kartlegge dine smerter og funksjonsnedsettelser grunnet hofte og kneartrose. Skjemaet går gjennom 24 spørsmål og gir deg deretter en poengscore utifra hvor hardt du er påvirket av artrose. Resultatet og skjemaet kan deretter sendes til deg selv på mail (hvis du ønsker det), for så å skrives ut for hjelpe deg med å beskrive for legen eller klinikeren din hvordan du har det. Vi gjør oppmerksom på at for å motta denne eposten med rapporten fra oss må du eventuelt godkjenne dette.

 

 

Nyttige Ressurser for deg som er Rammet av Hofte og Kneartrose

Her legger vi fram noen nyttige lenker og forslag til deg som er rammet av hofte og kneartrose. Vi håper at de kan komme til nytte og at du får nytte av dem.

 

1. Trening for Revmatikere

På vår Youtube-kanal har vi en egen spilleliste med treningsvideoer for revmatikere. Dette inkluderer tilpassede og skånsomme øvelser for deg som er rammet av artrose i hofter og knær. Trykk her for å gå til youtube-kanalen vår og se de ulike videoene. Vi minner også om at det er gratis å abonnere på kanalen.

 

2. Egenhjelps og Spørsmålsgruppe på Facebook for Revmatikere

På Facebook er vi med og administrerer gruppen kalt “Revmatisme og Kroniske Smerter – Norge: Forskning og Nyheter“. Dette er en gruppe med nærmere 25000 medlemmer. Her kan man stille spørsmål, motta nyttige lenker til utvikling innen revmatisme og hjelpe andre ved å dele kommentarer om egne opplevelser.

 

3. DinHelsebutikk

Dette er en affiliert, revmatiker-vennlig nettbutikk hvor man kan kjøpe produkter slik som kompresjonsstøtter for knær, kompresjonshansker og treningsutstyr.

 

4. Tilbakemeldinger for Flere Selv-evalueringsskjemaer

Denne quizen (WOMAC) preges litt av at det er vårt aller første selv-evalueringsskjema med ny wordpress-programvare. Nettopp derfor trenger vi konstruktiv kritikk i forhold til både hva som fungerer greit – og hva som ikke fungerer. Inne på FB-gruppen nevnt ovenfor (Revmatisme og Kroniske Smerter – Norge) kan du gi tilbakemelding på dette skjemaet. Vi setter veldig stor pris på om du tar deg til til å gjøre det, for på den måten kan vi bli bedre og gi deg forbedrede skjemaer som du kan bruke i hverdagen når du skal til legen og lignende.

 

 

Likte du artikkelen vår? Legg igjen en stjernevurdering