Bagian tina saraf

Perencanaan / blokade pengobatan nyeri kronis

Henteu aya rating béntang.
Bagian tina saraf

Bagian tina saraf. Poto: Wikimedia Commons

Blokade Treatment: Perencangan perawatan; suntikan ubar keur ngabius lokal sakitar saraf anu ngarah, daérah nyeri atanapi jaringan, dina nyeri kronis - dimana perlakuan konservatif parantos minimal atanapi teu aya pangaruh. Upami nyeri kusabab modél iritasi lokal (sapertos peradangan), salian ti pangubaran blokade, ubar anti radang tiasa dipasihkeun.

Jenis perlakuan ieu ngahudangkeun perdebatan di kalangan médis tangtu, sareng diantarana waé ditulis dina majalah mingguan Denmark pikeun dokter dina tulisan ku Spesialis Hans Ersgaard:

 

"Dina modérnisasi kakhususan anesthesia, nyatakeun ngeunaan blokade anu 'henteu aya pangaruh anu ngayakinkeun sareng awét parantos didokumentasikeun dina penderita nyeri kronis'. Sababaraha kolega yakin yén pangobatan blokade jangka panjang dikontéksikeun; hiji 'nahan' pasién dina peran pasién sareng éta ngabahayakeun. Alternatipna jarang disebatkeun. "

 

Spesialis Hans Ersgaard nyebat perdebatan ngeunaan topik éta, sareng nunjukkeun deui yén aya kurangna panilitian anu saé di daérah éta, tapi dokuméntasi anu aya henteu nempatkeun perlakuan blokade dina lampu anu saé - kusabab kurang pangaruh. Dina waktos anu sasarengan, disebatkeun yén tawaran konservatif sanés sering dikaluarkeun tina tawaran pangobatan anu ditujukeun pikeun penderita kronis, sanaos ieu tiasa ngagaduhan pangaruh physiotherapy jeung / atawa chiropractic, ogé terapi manual. Kanyataanna, Jurnal anu diakrésikeun ti Amérika médis Amérika parantos nyerat dina jurnalna yén nyarankeun sadaya pasien nyobian pangobatan kiropraktik sateuacan milari prosedur langkung seru sapertos denervation, terapi blokade sareng bedah deui. Pikeun nyarios artikel dina koran Tri County:

 

«Journal of the American Medical Association (JAMA) parantos nyarankeun ka pasien anu milari tukang nyeri deui mertimbangkeun perawatan kiropraktik sateuacan nyandak tindakan invasif sapertos pemilihan kanggo operasi. Bedah ngan ukur tiasa dipertimbangkeun upami terapi konservatif gagal. Numutkeun kana JAMA, alternatif konservatif sapertos perawatan Chiropraktik kedah janten pertahanan kahiji sabab éta langkung aman sareng langkung efektif dina ngaleungitkeun nyeri.

Rekomendasi JAMA asalna dina tumiteun studi anyar kaluar tina jurnal médis Spine dimana penderita nyeri nyeri handap sadaya nampi perawatan médis standar (SMC) sareng dimana satengah pamilon teras nampi perawatan kiropraktik. Panaliti mendakan yén di SMC ditambah pasién perawatan kiropraktik, 73% ngalaporkeun yén nyeri maranéhna ditumpes atanapi jauh langkung saé dibandingkeun perlakuan dibandingkeun ngan ukur 17% tina kelompok SMC. »

 

Tina téks di luhur, urang tingali yén grup anu nampi susulan ti duanana dokter sareng kiropraktor nunjukkeun pamutahiran anu signifikan dibandingkeun sareng anu ngan ukur nampi médis standar. Dumasar kana ieu, panyakit sapertos kitu kedah diubaran ku cara anu langkung interdisipliner, dimana kiropraktik tiasa diterapkeun langkung seueur kana pengobatan kasus muskuloskeletal sapertos kitu - ieu dina gilirannana tiasa nyababkeun cuti anu kirang gering sareng kirang biaya sosial ékonomi. Pasti aya hal anu kudu dipikirkeun.

 

denervation: Ogé kawanoh salaku radiofrequency denervation nyaéta pangubaran anu arus listrik digunakeun pikeun manaskeun sareng ngancurkeun saraf anu ngirim sinyal nyeri tina struktur kana uteuk, ieu dilakukeun ku arus listrik anu dihasilkeun gelombang radio. Deui, disarankeun pikeun nyobaan perlakuan konservatif sateuacan bade ngukur sapertos kitu.

 

 

rujukan:

Asosiasi Chiropraktik Amérika. JAMA nunjukkeun kiropraktik pikeun nyeri deui low. Usaha Sukabumi 8 Mei 2013. businesswire.com.

 

 

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.