tujuh rupa nyeri fibromyalgia

Éta 7 Jenis Sakit Fibromyalgia

4.8 / 5 (98)

tujuh rupa nyeri fibromyalgia

Éta 7 Jenis Sakit Fibromyalgia

Fibromyalgia mangrupikeun diagnosis nyeri rematik anu tiasa masihan dasar sababaraha jinis nyeri. Seueur jalma henteu sadar yén ieu sering dibagi kana varian anu béda.  Ieu mangrupikeun 7 jinis nyeri fibromyalgia anu anjeun kedah terang.

 

Dina fibromyalgia seueur nyeri ieu tiasa tumpang tindih sareng gambar nyeri bénten pisan. Di dieu urang ngaliwat tujuh kategori nyeri fibromyalgia ku kituna anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan ieu. Upami babaturan atanapi anggota kulawarga ngagaduhan fibromyalgia maka tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun langkung paham ngeunaan diagnosis kompleks ieu mangaruhan aranjeunna.

 

Kami merjuangkeun jalma anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis sareng panyakit anu gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun pangobatan sareng pamariksaan - hal anu henteu sadayana satuju, hanjakalna. Siga sareng kami dina halaman FB kami og saluran YouTube urang dina média sosial ngiringan kami dina perang pikeun ningkat kahirupan sapopoé pikeun rébuan jalma.

 

Tulisan ieu bakal ngaliwat tujuh jinis nyeri fibromyalgia - Sababaraha di antarana bakal kaget anjeun. Di handapeun tulisan anjeun ogé tiasa maca koméntar ti pamiarsa sanés sareng nampi tip anu saé.

 



Naha anjeun mikir-mikir aya atanapi anu anjeun hoyong langkung tina ngeusian profésional sapertos kitu? Tuturkeun kami dina kaca Facebook kami «Vondt.net - Kami ngaleungitkeun nyeri anjeun»Atanapi Saluran Youtube urang (dibuka dina tautan anyar) kanggo naséhat anu saé kanggo inpormasi kaséhatan anu mangpaat.

 

1. Hiperalgesia

Hyperalgesia mangrupikeun istilah médis pikeun ngartikeun kanaékan nyeri anu anjeun karasa nalika anjeun ngagaduhan fibromyalgia. 'Hyper' hartosna leuwih ti biasa sareng «algesia» identik sareng nyeri.

 

Panaliti nunjukkeun yén bagian otak tangtu jalma anu fibromyalgia nerjemahkeun sinyal nyeri béda - sareng yén sinyal ieu ditafsirkeun ku volume 'langkung luhur'. Nyaéta, sinyal nyeri disalahartikeun sareng dikuatkeun pisan.

 

Sakumaha ieu mangrupikeun alesan naha jalma anu fibromyalgia sering ngalaman nyeri anu langkung kuat tina otot nyeri, saraf sareng sendi ti anu sanés. Kusabab ieu, kelompok pasien ieu ogé langkung gumantung kana perlakuan fisik, unggal dinten latihan mobilitas sareng latihan adat (sapertos palatihan kelompok di kolam renang cai panas).

 

Maca deui: - 5 Latihan olahraga pikeun anu gaduh Fibromyalgia

lima latihan olahraga pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia

Pencét di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan latihan latihan ieu - atanapi nonton pidéo ieu di handap.

 



VIDEO: 5 Latihan Gerakan pikeun Anu nganggo Fibromyalgia

Nyaho latihan mobilitas diadaptasi kanggo jalma anu gaduh fibromyalgia penting pisan. Video di handap ieu nunjukkeun lima latihan anu hipu anu tiasa ngabantosan anjeun ngajaga mobilitas, sirkulasi sareng nulungan nyeri.

Miluan kulawarga kami sareng langganan saluran YouTube urang (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Ngabagéakeun!

 

2. Nyeri Neuropathic

saraf

Seueur anu fibromyalgia kapangaruhan ku nyeri neuropathic. Nyeri jinis ieu tiasa nyababkeun gejala saraf anéh sapertos tingling, ngaduruk, gatal-gatal, kebas atanapi tingling dina panangan sareng suku. Gejala ieu ogé bisa langsung nyeri.

 

Aya sababaraha ukuran pangobatan anu tiasa ngabantosan nyeri sapertos kitu - kalebet pangobatan. Perawatan fisik, sendi khusus sareng akupungtur mangrupikeun pangobatan anu sering tiasa ngabantuan ngalaan nyeri neuropathic.

 

Teuing seueur jalma anu kaserang ku nyeri kronis sareng panyawat anu ngancurkeun kahirupan sapopoe - éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang terus ucapkeun, "Sumuhun pikeun langkung seueur panalungtikan ngeunaan nyeri kronis diagnosis".

 

Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun. Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.

 

Ogé baca: - 15 Tanda Awal Rematik

gambaran gabungan - rematik

Naha anjeun kapangaruhan ku rematik?

 



3. lieur Fibromyalgia

sakitar sirah

Jalma anu fibromyalgia biasana ngagaduhan nyeri sirah anu sering. Kanyataanna, umum pisan pikeun kelompok pasién ieu kapangaruhan sacara réa kapangaruhan ku sirah lieur anu pakait (lieur setrés) sareng migrain.

 

Ieu dipatalikeun kana tilu faktor dina fibromyalgia:

  • Kualitas kulem anu goréng (kusabab nyeri wengi)
  • Sakit nyeri overaktif
  • Kahariwang méntal (nyeri kronis sareng bobo anu goréng - tangtosna - ngalangkungan énergi méntal)

 

Kitu deui, urang tingali yén faktor umum dina tilu faktor ieu hipersensitivisering sahingga otak napsirkeun sinyal teuing kuat. Sarengna dina faktor utama ieu yén saurang ngaharepkeun yén ubar hareup pikeun fibromyalgia bohong.

 

Ogé baca: - Kumaha Ngabantosan Olahraga Dina Kolam Cai Panas Dina Fibromyalgia

ieu kumaha latihan di kolam renang cai panas ngabantuan fibromyalgia 2

 



4. Nyeri peurih jeung nyeri panggul

nyeri beuteung

Jalma anu fibromyalgia ngagaduhan résiko anu langkung ageung 50 persén sindrom bowel gampang ambek. Ieu mangrupikeun kaayaan pencernaan anu dicirikeun sacara karakteris kram beuteung, gas sareng beuteung. Gejala sanésna mangrupikeun kabebeng, diare, seueul, perasaan konstan pikeun ngauban sareng najis henteu rata.

 

Fibromyalgia ogé tiasa nyababkeun ningkat pelvic, duanana dina sendi panggul, tapi ogé nuju palangkangan sareng symphysis pubic. Gejala ciri tiasa hartosna langkung sering kiih sareng langkung sering 'kiih'.

 

Éta sababna penting pisan pikeun taat kana 'diet fibromyalgia' sareng nuturkeun naséhat diet nasional. Dina tulisan dihandap anjeun tiasa maca naon anu nyangka paniliti nyaéta diet anu pangsaéna pikeun anu kapangaruhan ku fibromyalgia.

 

Ogé baca: - Laporan panilitian: Ieu mangrupikeun Diét Fibromyalgia Pangsaéna

diet fibromyalgid2 700px

Pencét kana gambar atanapi tautan di luhur pikeun dibaca deui ngeunaan diet anu bener disaluyukeun ka anu nganggo fibro.

Ogé baca: Naon Anu Kedah Anjeun Terang Ngeunaan Sindrom Usus Raheut

bowel gampang ambek

 



5. Nyeri otot sareng lega sareng nyebar

Nyeri sirah kronis sareng nyeri beuheung

Anjeun terang tindakan otot anjeun gaduh dina awak anjeun sawaktos anjeun ngagaduhan flu? Ieu tiasa dibandingkeun sareng jinis nyeri otot anu pasien fibromyalgia sadayana henteu wawuh teuing.

 

Fitur karakteristik fibromyalgia nyaéta nyeri sareng pengkuh nyeri dina otot sareng jaringan lemes. Nyeri ieu sering dijelaskeun salaku nyeri jero, lelembutan, kaku atanapi ngacapruk dina sakujur awak - kalebet panangan, suku, beuheung sareng taktak.

 

Seueur jalma anu paling kaganggu ku:

  • Nyeri punggung handap - anu ogé tiasa ngairitasi saraf sareng nyababkeun radiasi kana suku.
  • Nyeri sareng tegangan dina beuheung sareng taktak.
  • Nyeri antara bilah taktak.

 

Inget yén nyeri tiasa beda-beda sareng ngalih sareng pencét sababaraha tempat anu béda dina awak ieu. Ngawengku panangan sareng panangan. Dina tulisan di handap ieu anjeun tiasa ningali tujuh latihan anu alus anu dirancang pikeun ngabantu osteoarthritis dina panangan anjeun.

 

Ogé baca: - 7 Latihan pikeun Hand Osteoarthritis

latihan leungeun arthrosis

 



 

6. Nyeri gabungan

chiropractor 1

 

Nyeri sendi sareng kaku biasana dilaporkeun gejala dina jalma anu fibromyalgia. Ieu disababkeun, diantara lain perkara, otot tegang sareng nyeri anu ngawatesan kamampuan gerak - sahingga kaku.

 

Teu kawas rematik radang, biasana teu aya radang sareng peradangan mendi tina fibromyalgia. Ieu mangrupikeun salah sahiji cara pikeun ngabédakeun karusuhan ieu tina rematik rematik atanapi sistemik lupus - dimana anjeun tiasa sering ningali yén sendi jalma janten katingali ngabareuhan.

 

Dupi anjeun repot radang rematik? Dihandap ieu anjeun tiasa maca sakitar dalapan ukuran pangobatan alami - tanpa épék samping.

 

Ogé baca: - 8 Léngkah Anti Anti Peradangan Alami Ngalawan Rematik

8 ukuran anti-radang ngalawan rematik



7. Alodinia

Diskusi sareng profesional kaséhatan

Naha Kulit Anjeun Sakit Ku Nyentel? Naha anjeun kantos terang yén bahkan lampu tina baju atanapi sikep anu ramah tiasa leres pisan? Ieu alodinia - gejala nyeri anu matak reuwas seueur. Sareng anu nyobian usaha urut ringan ti umat pilihan parantos gagal.

 

Seueur ngajelaskeun allodynia salaku peka sensitipitas dina kulit anu tiasa dibandingkeun kalayan parah panonpoe parah. Panilitian parantos nunjukkeun yén ieu disababkeun ku réaksi hipersensitivitas kusabab sénsitip sentral anu pakait sareng fibromyalgia. Kalayan kecap séjén, sinyal saraf disalahartikeun dina uteuk sareng hasilna - nyeri.

 

Allodynia mangrupakeun varian nyeri anu jarang jarang. Salian ti fibromyalgia, nyeri ieu ukur katingali dina neuropathies, shingles sareng migraine.

 

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha arnicakrem tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Ogé baca: 6 Latihan ngalawan Osteoarthritis anu signifikan tina Taktak Jalan

osteoarthritis tina taktak

 



 

Hoyong langkung seueur inpormasi? Miluan grup ieu sareng bagikeun inpormasi salajengna!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta»(Klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan gangguan rematik sareng kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami (klik di dieu) - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

 

Kami ngarep pisan yén tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina merangan nyeri kronis. Upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun gumbira teuing, maka urang ngarepkeun anjeun milih ngahijikeun kulawarga dina média sosial sareng pikeun ngabagi tulisan éta salajengna.

 

Bebas bébas dibagi dina média sosial

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

 



Saran pikeun kumaha anjeun tiasa ngabantosan ngalawan nyeri kronis: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél dina halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu pakait anu anjeun anggotana. Atanapi pencét tombol "SHARE" di handap ieu pikeun ngababarikeun pos éta dina facebook anjeun.

 

Toél ieu jang dibagikeun deui. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu nyumbang pikeun ngiringan pamahaman anu langkung seueur tina diagnosis kronis.

 

Pilihan B: Tautan langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Tuturkeun sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

 

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

 



 

NEXT PAGE: - Ieu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Osteoarthritis Dina Leungeun Anjeun

osteoarthritis tina panangan

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

 

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.