narekahan stress

Narekahan setrés dina suku

4.8 / 5 (4)
narekahan stress

Stres. Poto: Aaos.org

Narekahan setrés dina suku
Frékuénsi setrés (ogé katelah narekahan kacapean atanapi stres stres) dina suku henteu kajantenan kusabab beban kasalahan anu ngadadak, tapi kusabab kakeueung dina waktos anu lami. Conto jalma anu henteu pernah jogging sateuacanna, tapi anu ujug-ujug mimiti jogging sacara rutin dina permukaan anu heuras - biasana aspal. Jogging sering dina permukaan anu atos hartosna yén suku dina sampéan henteu gaduh waktos kanggo pulih antara unggal sési, sareng akhirna hiji patok anu teu lengkep bakal kajantenan dina sampéan. Putus setrés ogé tiasa lumangsung tina nangtung dina suku anjeun pisan, kalayan beban beurat ti luhur ka handap.



- Dimana dina suku anu paling umum kéngingkeun narekahan setrés?

Situs situs anu paling umum aya dina keuneung (calcaneus), tulang ankle (talus), suku parahu (navicularis) sareng suku tengah (metatarsal). Upami narekahan stres lumangsung dina metatarsal, teras nami gumantung kana anu metatarsal éta tempatna. Narekahan stres dina metatarsal 5th (luar, tengah kaki) disebut narekahan Jones, sedengkeun narekahan stres dina metatarsal ka-3 disebut narékahan Maret. Anu kasebatna nyebat ieu kusabab sering kajantenan dina kontéks beban biomekanik anu di tingali dina marching, sapertos jasa militer.

 

- Kumaha diagnosis diagnosis setrés?

Dina kasus ngadadak, nyeri terasing dina hiji tempat dina suku - anu langkung parah nalika meneran, kacurigaan tina stres stres atanapi frustasi kacapean ningkat. Pecahna dikonfirmasi ku ngagunakeun tés getaran sareng pencitraan, naha ku sinar-X atanapi MRI.

 

- Pangubaran pelanggaran kacapean?

Kapingpinan nyaéta narekahan stres dina suku kasohor. Ieu pikeun masihan daérah sésa anu diperyogikeun pikeun nyéhatkeun dirina nyalira. Upami anjeun neraskeun ngamuat daérah éta dina daérah anu kaleuleuwihi, suku na moal ngagaduhan kasempetan pikeun ngawangun deui, sareng sadayana tiasa janten bunderan jahat. Salami minggu kahiji, panginten aya hubunganana pikeun ngagunakeun palangkangan pikeun ngagentos daérah - panginten disarankeun nganggo bantal adaptasi orthopedik alit dina alas sapatu pikeun nyayogikeun relief. Footwear ogé kedah gaduh bantalan anu saé pikeun ngirangan kakuatan biomekanis anu ngalangkungan leg anu luka.

 

- Naon anu tiasa kajantenan upami kuring teu paduli ngeunaan stres?

Upami narekahan setrés henteu serius, inféksi tiasa lumangsung di daérah waktos. Ieu bisa ngakibatkeun akibat médis serius.

 

https://www.vondt.net/stressbrudd-i-foten/»Et stressbrudd (også kjent som tretthetsbrudd eller stressfraktur) i foten…

Posted by Vondt.net - Inpormasi kaséhatan muskuloskeletal. on Rebo, Oktober 28, 2015




- Suplemén: Naha kuring tiasa tuang pikeun ngamajukeun panyembuhan?

Kalsium sareng vitamin D lumangsung sacara alami dina struktur tulang, ku kituna anjeun panginten badé mikir ieu. Pelukis NSAIDS tiasa ngabantosan ngalambatkeun alami tina tatu anu nyababkeun.

 

Gambar: X-ray tina narekahan stres dina suku

X-ray narekahan stres dina suku

X-ray narekahan stres dina suku

Dina gambar urang ningali narekahan stres ti mana sinar-x parantos dicandak. Dina gambar sinar-X anu munggaran henteu aya panemuan anu katingali, tapi karakteristik cukup, aya formasi callus saatos 4 minggu dina x-ray anyar.

 

Narekahan kacapean / narekahan kacapean

Narekahan kacapean / narekahan kacapean dina suku

Pamariksaan CT - panjelasan gambar: Di dieu urang tingali gambar narekahan tekanan kelas 4 dina siklus navicularis tina suku.

 

Narekahan fraktur kacapean / narekahan stres

MRI kacapean kacapean di suku

Pamariksaan MRI - panjelasan gambar: Dina poto urang ningali presentasi klasik ngeunaan narekahan setrés dina ruangan metatarsal.

 



- Kumaha cara nyageurkeun langkung gancang?

Kami ogé nyarankeun yén anjeun nganggo kaos kaki komprési pikeun ningkatkeun sirkulasi getih kana suku anjeun anu luka.

PRODUK HENTEU / DIRI BASA: - kaos kaki kompresi

Kaos kaki komprési ieu khusus dilakukeun pikeun masihan tekanan kana poin anu leres pikeun masalah suku. Kaos kaki komprési tiasa nyumbang kana paningkatan sirkulasi getih sareng paningkatan panyembuhan di jalma anu kakurangan tina pangirangan dina suku - anu tiasa ngirangan sabaraha lami pikeun suku anjeun janten normal deui.

Pencét gambar di luhur pikeun dibaca langkung seueur ngeunaan kaos ieu.

 

Tulisan nu aya: - 4 latihan anu hadé ngalawan plantar fasciitis!

Nyeri di tumit

Paling dibagi ayeuna: - Perawatan Alzheimer Anyar tiasa mulangkeun fungsi mémori lengkep!

Panyakit Alzheimer



 

Pertanyaan nu sering ditanyakeun:

P: Naha anjeun tiasa istirahat kacapean di tibia tuberosity?

Jawaban: Frékuénsi setrés dina tibia tuberositas jarang pisan. Cedera paling umum anu lumangsung di daérah ieu nyaéta Osgood schlatter's sareng inféksi inframéntellar (mucositis dengkul) - rengat avulsion tiasa lumangsung diantara jalma ngora, maka kusabab kontraksi ekstrim tina extensor dengkul (extensors dengkul) anu ngan saukur mereskeun potongan tulang leutik dina tuberositas tibia. Dina gambar di handap ieu anjeun tiasa ningali dimana ayana tuberosity tibia (dina basa Inggris disebut tuberosity of tibia).

 

Tuberositas tibia - Poto: Wikimedia Commons

Tibial tuberculosis - Poto: Wikimedia Commons

 

Q: Diagnosis kacapean narekahan MRI? Naha mungkin pikeun ngaropéa narekahan kacapean nganggo ujian MRI?

Jawaban: Leres. MRI mangrupikeun penilaian pencitraan anu paling akurat nalika ngeunaan diagnosa patempatan kacapean - CT tiasa sami épéktipna, tapi alesan naha langkung resep panggunaan MRI nyaéta anu terakhir henteu aya radiasi. Pamariksaan MRI tiasa dina kasus-kasus tertentu ningali narekahan kacapean / narekahan setrés anu henteu katingali dina sinar-X acan.

 

P: Kumaha anjeun kedah dilakukeun nalika latihan sanggeus tatu suku?

Jawaban: Hal anu paling penting dina mimiti nyaéta masihan sésa-sésa anu kapangaruhan ku cara nyageurkeun tiasa lumangsung dina waktos anu pangsaéna. Lajeng aya paningkatan bertahap anu berlaku lamun datang ka volume latihan. Ahli musculoskeletal (ut. physiotherapist atawa chiropractor) tiasa masihan anjeun saran anu dibutuhkeun pikeun penyembuhan optimal. Dina sababaraha kasus meureun pangabutuh footrest atanapi malah cengkraman pikeun mastikeun lega lega daérah éta.

 

salajengna: - Sisi sampéan? Anjeun kedah terang ieu!

Achilles bursitt - Photo Wiki

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.