Artikel dina Fibromyalgia

Fibromyalgia mangrupikeun sindrom nyeri kronis anu biasana nyayogikeun dasar pikeun sababaraha gejala anu béda sareng tanda klinis. Di dieu anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan sababaraha artikel anu kami nyerat ngeunaan karusuhan nyeri kronis fibromyalgia - sareng sanésna naon jinis perlakuan sareng ukuran diri anu sayogi pikeun diagnosis ieu.

 

Fibromyalgia ogé katelah rematik jaringan lemes. Kaayaan tiasa nyertakeun gejala sapertos nyeri kronis dina otot sareng sendi, kacapean sareng déprési.

Fibromyalgia sareng Kacapean: Kumaha Ngirit Énergi anjeun

Fibromyalgia sareng Kacapean: Kumaha Ngirit Énergi anjeun

Fibromyalgia dikaitkeun pisan sareng kacapean sareng kacapean. Di dieu urang nyandak katingal ngadeukeutan dina sabab - sarta naon anu bisa dipigawé ngeunaan eta.

Teu aya ragu yén fibromyalgia mangrupakeun sindrom nyeri kompléks. Tapi salian ngabalukarkeun nyeri nyebar dina awak, éta ogé numbu ka épék mungkin dina fungsi kognitif. Fibrofog mangrupikeun istilah anu dianggo pikeun ngajelaskeun dampak mémori jangka pondok sareng ayana mental. Halimun otak sapertos kitu ogé capé pisan. Saloba 4 kaluar tina 5 jalma kalawan fibromyalgia ngalaporkeun yén maranéhna ngalaman kacapean - sarta hanjakalna urang teu reuwas ku éta.

 

- Kacapean teu sarua jeung capé

Di dieu hal anu penting pikeun ngabedakeun antara kacapean ekstrim (kacapean) jeung keur capé. Penderita fibromyalgia ngalaman gejala nyapekeun fisik jeung mental dina dasar poean - mindeng digabungkeun jeung sare goréng - nu bisa ngakibatkeun kacapean jero-seated. Ku alatan éta, penting pisan yén duanana penderita fibromyalgia sareng anu aya di sabudeureunana ngagampangkeun kahirupan sapopoe anu diadaptasi kalayan kirang setrés.

 

Candak Kacapean Serius

Kami terang anjeun gaduh seueur anu anjeun hoyong laksanakeun, sareng kami terang anjeun langkung resep ngalakukeun éta ayeuna. Tapi naha urang sadayana ngamuk ku ngaduruk sadaya mesiu sakaligus? Léngkah munggaran pikeun kahirupan sapopoe anu kirang kapangaruhan ku kacapean sareng kabut fibro nyaéta nyandak sacara serius. Ngaku yén anjeun capé. Kenali yén tantangan fisik sareng mental mangaruhan anjeun - éta alami. Ku kabuka ngeunaan kumaha diagnosis mangaruhan anjeun, boh ka diri anjeun sareng ka jalma-jalma di sabudeureun anjeun, bakal langkung gampang pikeun sadaya pihak pikeun nunjukkeun pertimbangan.

 

Kalayan fibro, tingkat énergi sering pisan teu stabil, anu mangrupikeun sababna - dina dinten anu saé - tiasa pikabitaeun pikeun ngalakukeun sagala hal anu anjeun henteu tiasa laksanakeun sateuacanna. Salah sahiji palajaran anu paling penting nyaéta diajar pentingna ngahémat énergi, sareng nganggo éta sacara konservatif pikeun ngalangkungan tantangan anu langkung alit sareng langkung ageung ayeuna.

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambert korsi) jeung Viken (Eidsvoll Sora og kai atah) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, perlakuan jeung latihan rehabilitasi pikeun syndromes nyeri kronis. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Peuting teu sare jeung kacapean

saré masalah

Fibromyalgia sering ogé dipatalikeun sareng masalah bobo. Kasesahan bobo sareng sare guligah mangrupikeun faktor anu hartosna anjeun henteu ngecas énergi sacara optimal pikeun dinten salajengna. Peuting anu parah ogé tiasa nyababkeun anjeun hudang ku kabut otak - anu matak ngagampangkeun pikeun mopohokeun hal-hal sareng anu tiasa nyababkeun kasusah konsentrasi. Sateuacanna urang nyerat tulisan anu disebut '9 tips pikeun bobo hadé sareng fibromyalgia'((muka dina tumbu anyar - jadi Anjeun bisa rengse maca artikel ieu munggaran) dimana urang ngaliwat naséhat ahli bobo pikeun bobo langkung saé.

 

Masalah sare dina maranéhanana kalayan sindrom nyeri kronis sigana numbu ka, diantara hal séjén, sensitization nyeri. Sareng ieu kapangaruhan négatip ku setrés. Éta pisan sababna naha éta jadi incredibly penting, for everyone jeung nyeri kronis, nu manggihan ukuran pribadi tur adaptations nu cocog Anjeun. Seueur jalma anu ngagaduhan fibromyalgia ngagunakeun waktos diri sapopoé mat akupresur (Tumbu muka dina jandela nu anyar) atanapi bal titik pemicu. Ngagunakeun hiji kawas ieu saméméh waktu sare tiasa utamana éféktif, sabab lowers duanana tegangan otot jeung tingkat stress. Waktu anu disarankeun pikeun dianggo nyaéta 10-30 menit unggal dinten, sareng tiasa digabungkeun sareng téknik meditasi sareng / atanapi engapan.

 

- Baca langkung seueur ngeunaan mat acupressure via gambar di handap ieu:

 

Diadaptasi Kagiatan jeung Pelatihan

Hanjakal, kacapean sarta kurangna énergi bisa ngakibatkeun anjeun spiral négatip. Jarak tihang panto bakal sahenteuna sababaraha mil leuwih luhur lamun urang geus saré goréng jeung ngarasa langsung exhausted. Teu aya ragu eta tiasa hésé ngagabungkeun fibromyalgia kalawan latihan biasa, tapi bisa jadi rada gampang lamun manggihan bentuk katuhu tina latihan jeung kagiatan. Sababaraha resep jalan-jalan, anu sanés nganggap latihan di kolam renang cai panas anu pangsaéna, sareng anu sanésna resep latihan di bumi atanapi latihan yoga langkung saé.

 

Lamun ngarasa yén anjeun teuing capé pikeun ngalatih, hanjakalna ieu ngabalukarkeun kana waktu pikeun kelemahan otot salajengna jeung malah leuwih kacapean. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun milarian kagiatan ambang rendah sanajan dina dinten anu goréng. Loba jalma kalawan rematik sarta sindrom nyeri kronis ngarasa yen latihan kalawan nyulam nyaeta duanana hipu tur éféktif. Mimitian kalayan tenang sareng damel sareng ahli fisioterapi atanapi chiropractor modern pikeun milari program latihan anu pas pikeun anjeun. Antukna anjeun laun-laun tiasa ningkatkeun beban latihan, tapi émut pikeun nyandak sadayana dina laju anjeun nyalira.

 

Dina video di handap anjeun tiasa ningali program latihan elastis ngaropéa pikeun taktak jeung beuheung - disiapkeun ku chiropractor Alexander Andorff ved Lambertseter Chiropractor Center sareng Fisioterapi.

 

VIDEO: Latihan nguatkeun taktak sareng beuheung (kalayan elastis)

Miluan kulawarga urang! Ngalanggan haratis ka saluran Youtube kami di dieu (Tumbu muka dina jandela anyar)

 

- Simpen énergi anjeun sareng setel tujuan perantara

Naha anjeun sering frustasi ku hal-hal anu teu tiasa dilakukeun? Coba nyieun pangaluyuan. Coba miceun hal-hal anu kurang penting anu nyolong énergi anjeun - supados anjeun gaduh langkung énergi pikeun ngalakukeun hal-hal anu penting pikeun anjeun. Pecahkeun tugas anu langkung ageung kana sakumpulan anu langkung alit, langkung tiasa diurus. Ku cara kieu, anjeun bakal nampi rarasaan ngawasa nalika anjeun laun-laun jalan ka tujuan.

 

Istirahat sapopoe. Di dieu kami ogé nyarankeun yén anjeun tetep catetan ngeunaan naon anu anjeun karasa paling cocog pikeun anjeun. Émut émut yén istirahat saé pikeun anjeun - sareng paké waktos pikeun bersantai sareng hal anu anjeun pikahoyong, sapertos ngadangukeun buku audio atanapi tapa.

 

Jieun dinten anjeun langkung Fibro-friendly

Sakumaha anu disebatkeun sateuacana dina tulisan, urang terang pisan yén setrés fisik sareng mental aya hubunganana sareng flare-up (fibro flare-up) tina nyeri fibromyalgia. Éta pisan sababna naha urang jadi incredibly getol meunang pesen sakuliah nu kudu ngurus diri. Lamun indit jeung ngegel nyeri dinten eta ngan bakal ngawangun nepi beuki loba. Upami anjeun nuju damel atanapi di sakola, éta ogé penting pisan pikeun komunikasi sareng manajemén ngeunaan kabutuhan anjeun.

 

Cara konkrit pikeun ngajantenkeun dinten anjeun kirang stres tiasa kalebet:
  • Nyandak langkung istirahat (langkung saé kalayan latihan manjang pikeun beuheung sareng taktak)
  • Kéngingkeun tugas padamelan anu langkung cocog sareng kamampuan anjeun
  • Komunikasikeun kabutuhan anjeun sacara lahiriah ka jalma-jalma di sabudeureun anjeun
  • Milarian terapi fisik paliatif (fibromyalgia mangrupikeun sindrom sensitipitas otot saatosna)

 

Janten kabuka ngeunaan ailments anjeun sarta nyeri

Fibromyalgia mangrupikeun bentuk "panyakit anu teu katingali". Nyaéta, dugi ka anjeun teu tiasa ningali upami jalma sanés aya dina nyeri fisik. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun komunikasi sareng jalma-jalma di sabudeureun anjeun sareng kabuka ngeunaan panyakit. Éta, barina ogé, sindrom nyeri kronis anu nyababkeun nyeri otot, kaku sendi sareng sakapeung mangaruhan fungsi kognitif.

 

Bisa jadi mangpaat pikeun ngarujuk kana studi anu geus ditémbongkeun yén otak misinterprets / oversensitizes sinyal nyeri dina maranéhanana kalayan fibromyalgia (1). Ieu salah interpretasi sinyal saraf dina sistim saraf pusat sahingga ngabalukarkeun nyeri kuat ti normal.

 

Ukuran sorangan pikeun Rélaxasi

Baheula dina artikel kami disebutkeun duanana Mats acupressure jeung bola titik pemicu. Tapi hal anu basajan sakumaha anu kasebut akalna saleresna tiasa dianggo deui sababaraha bungkus (tiasa dianggo salaku bungkus panas sareng salaku bungkus penyejuk).

tips: Pakét Panas Tiasa Dianggo (Tumbu muka dina jandela anyar)

Hanjakal, éta téh kanyataan yén tegangan otot sarta stiffness gabungan dua hal anu langsung numbu ka rematik jaringan lemes. Anjeun ngan saukur memanaskeunana - teras nempatkeun kana daérah anu tegang sareng kaku. Bisa dipaké waktu sanggeus waktu… sanggeus waktu. A basajan tur éféktif timer ukuran pikeun maranéhanana anu sangsara pisan tina otot tense, utamana dina beuheung jeung taktak aréa.

 

Ringkesan: Poin utama

Salah sahiji konci pikeun ngahindarkeun kacapean anu ekstrim nyaéta ngadamel parobihan dina kahirupan sapopoe anjeun. Kami ngarepkeun tulisan éta masihan anjeun inspirasi pikeun henteu salawasna nempatkeun diri anjeun kadua dina antrian. Nyatana, ku cara merhatikeun diri sareng panyakit anjeun sorangan, batur di sabudeureun anjeun ogé bakal langkung saé. Ogé émut yén diidinan nyuhunkeun pitulung - éta henteu ngajantenkeun anjeun jalma anu lemah, sabalikna, éta nunjukkeun yén anjeun kuat sareng wijaksana. Di dieu urang nyimpulkeun poin utama pikeun nyegah kacapean parah:

  • Peta kagiatan sareng acara mana anu nyéépkeun énergi anjeun
  • Adaptasikeun kahirupan sapopoe anjeun dumasar kana rutinitas sapopoé anjeun sorangan
  • Janten kabuka ngeunaan ailments anjeun sarta ngilu jeung jalma sabudeureun anjeun
  • Émut nyandak sababaraha istirahat kalayan waktos anjeun nyalira

 

Urang mungkas artikel kalawan cutatan apt ti Finn Carling:

"Nyeri pangjerona

dina nyeri anjeun téh

yén maranéhna malah teu kaharti 

jalma anu caket sareng anjeun"

 

Miluan Grup Pangrojong Fibromyalgia kami

Ngarasa Luncat ka gabung grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - unggal waktos sadinten - ngalangkungan bursa pangalaman sareng naséhat sorangan. Upami teu kitu, kami bakal ngahargaan pisan upami anjeun ngiringan kami dina halaman Facebook sareng saluran YouTube kami.

 

Punten bagikeun kanggo Ngadukung Anu Rematik Sareng Nyeri Kronis

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé tukeuran link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami di Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

Sumber sareng Panilitian:

1. Boomershine dkk, 2015. Fibromyalgia: sindrom sensitipitas sentral prototypical. Curr Rheumatol Rev. 2015; 11 (2): 131-45.

Fibromyalgia sareng Sensitisasi Tengah

Fibromyalgia sareng Sensitisasi Sentral: Mékanisme Tukang Nyeri

Sensitipitas sentral dianggap salah sahiji mékanisme utama balik nyeri fibromyalgia.

Tapi naon sensitization sentral? Nya, di dieu éta ngabantosan pikeun ngarecah kecap sakedik. Sentral nujul kana sistem saraf pusat - nyaéta otak sareng saraf dina sumsum tulang tonggong. Ieu bagian tina sistim saraf nu interprets na responds kana rangsangan ti bagian séjén awak. Sensitisasi nyaéta parobahan bertahap dina cara awak ngaréspon kana rangsangan atanapi zat anu tangtu. Sok disebut oge sindrom sensitipitas nyeri.

 

- Fibromyalgia Dihubungkeun sareng Sistem Saraf Pusat Overaktif

Fibromyalgia mangrupakeun sindrom nyeri kronis nu bisa dihartikeun duanana neurological jeung rheumatological. Diantara hal séjén, studi geus ditémbongkeun yén diagnosis ngabalukarkeun nyeri éksténsif dina kombinasi kalayan sababaraha gejala séjén (1). Dina ulikan kami numbu ka dieu, eta dihartikeun salaku sindrom sensitipitas sentral. Dina basa sejen, aranjeunna yakin yén fibromyalgia mangrupakeun sindrom nyeri nu overactivity dina sistim saraf pusat ngabalukarkeun kasalahan dina mékanisme interpretasi nyeri (anu jadi ngaronjat).

 

Naon ari Sistem Saraf Pusat?

Sistem saraf pusat mangrupikeun bagian tina sistem saraf anu ngarujuk kana otak sareng sumsum tulang tonggong. Kontras jeung sistim saraf periferal nu ngalibatkeun saraf di luar wewengkon ieu - kayaning cabang salajengna kaluar kana leungeun jeung suku. Sistem saraf pusat mangrupikeun sistem kontrol awak pikeun nampi sareng ngirim inpormasi. Otak ngadalikeun mayoritas fungsi awak - kayaning gerak, pikiran, fungsi ucapan, eling jeung pamikiran. Salaku tambahan, éta gaduh kontrol kana tetempoan, dédéngéan, sensitipitas, rasa sareng bau. Kanyataanana nyaéta yén hiji jalma tiasa nganggap sumsum tulang tonggong mangrupikeun jinis 'perpanjangan' otak. Kanyataan yén fibromyalgia dihubungkeun sareng oversensitization ieu tiasa nyababkeun rupa-rupa gejala sareng nyeri - kalebet épék dina peujit sareng nyerna.

 

Urang nyandak katingal ngadeukeutan di Sensitization Tengah

Sensitisasi ngalibatkeun parobahan bertahap dina cara awak anjeun ngaréspon kana rangsangan. Hiji conto alus tur basajan bisa mangrupa alergi. Kalayan alergi, éta mangrupikeun réaksi kaleuleuwihan tina sistem imun anu aya di tukangeun gejala anu anjeun alami. Dina fibromyalgia sareng sindrom nyeri anu sanés, éta dipercaya yén sistem saraf pusat parantos aktip, sareng ieu mangrupikeun dasar pikeun épisode hipersensitivitas dina otot sareng allodynia.

 

Sensitipitas sentral dina fibromyalgia sahingga hartosna yén awak sareng otak overreport sinyal nyeri. Ieu ogé tiasa ngabantosan ngajelaskeun naha sareng kumaha sindrom nyeri nyababkeun nyeri otot anu nyebar.

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambert korsi) jeung Viken (Eidsvoll Sora og kai atah) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, perlakuan jeung latihan rehabilitasi pikeun syndromes nyeri kronis. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Allodynia sareng Hyperalgesia: Nalika Toél Nyeri

Reséptor saraf dina kulit ngirimkeun sinyal ka sistem saraf pusat nalika dirampa. Nalika keuna enteng, uteuk kedah napsirkeun ieu salaku rangsangan anu henteu nyeri, tapi henteu salawasna kitu. Dina disebut flare-up, ie période goréng pikeun penderita fibromyalgia, sanajan némpél lampu misalna tiasa nyeri. Ieu disebut allodynia sarta alatan - anjeun ditebak eta - sensitization sentral.

 

Allodynia sahingga hartina sinyal saraf anu misinterpreted na overreported ka sistim saraf pusat. Hasilna tiasa yén némpél lampu dilaporkeun nyeri - sanajan henteu. Épisode sapertos kitu langkung sering kajantenan dina période anu goréng kalayan seueur setrés sareng galur sanésna (flare-up). Allodynia mangrupikeun versi anu paling kuat hyperalgesia - anu mana anu terakhir hartosna sinyal nyeri digedékeun kana derajat anu béda-béda.

 

- Fibromyalgia Dikaitkeun kana Episodic Flare-up sareng Remisi

Di dieu penting pisan pikeun nunjukkeun yén épisode sapertos kitu tiasa béda-béda ti jalma ka jalma. Fibromyalgia sering ngalangkungan période waktos kalayan gejala sareng nyeri anu langkung parah - disebut flare-up. Tapi, untungna, aya ogé période nyeri minor sarta gejala (periode remisi). Parobihan épisodik sapertos kitu ogé ngécéskeun kunaon noel lampu tiasa nyeri dina waktos anu tangtu.

 

Untungna, aya pitulung sadia pikeun ngadalikeun nyeri dina cara hadé. Dina sindrom nyeri kronis, tangtu aya nyeri - dina bentuk duanana nyeri otot sarta mindeng stiffness gabungan. Neangan pitulung pikeun duanana assessment, pengobatan sarta rehabilitasi otot nyeri jeung sendi kaku. Dokter ogé bakal tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi latihan rehabilitasi sareng ukuran diri anu pangsaéna pikeun anjeun. Duanana terapi muscular sareng mobilisasi gabungan anu diadaptasi tiasa ngabantosan ngirangan tegangan sareng nyeri.

 

Naon Anu Nyababkeun Sensitisasi Sentral dina Pasén Fibro?

Teu aya anu naroskeun yén fibromyalgia mangrupikeun sindrom nyeri anu rumit sareng éksténsif. Sensitipitas sentral disababkeun ku parobahan fisik dina sistem saraf. Contona, éta touch jeung nyeri diinterpretasi béda / kasalahan dina uteuk. Sanajan kitu, peneliti teu sagemblengna yakin kumaha parobahan ieu lumangsung. Sanajan kitu, eta geus katempo yén di hal nu ilahar parobahan sigana numbu ka acara husus, trauma, kursus kasakit, inféksi atawa galur méntal.

 

Panaliti nunjukkeun yén dugi ka 5-10% jalma anu kapangaruhan ku stroke tiasa ngalaman sensitipitas sentral dina bagian awak saatos trauma.2). A incidence nyata luhur ogé geus katempo diantara jalma sanggeus tatu tulang tukang jeung di maranéhanana kalayan multiple sclerosis (MS). Tapi ogé dipikanyaho yén sensitipitas sentral lumangsung dina jalma tanpa tatu atanapi trauma sapertos kitu - sareng di dieu diduga, antara anu sanésna, naha aya sababaraha faktor genetik sareng epigenetik anu dimaénkeun. Panaliti ogé nunjukkeun yén kualitas bobo anu goréng sareng kurang sare - dua faktor anu sering mangaruhan pasien fibromyalgia - aya hubunganana sareng sensitipitas.

 

Kaayaan sarta Diagnosis numbu ka Sensitization sentral

nyeri beuteung

Salaku aya beuki loba panalungtikan di sawah, sambungan mungkin geus katempo kalawan sababaraha diagnoses. Diantara hal séjén, dipercaya yén sensitization ngajelaskeun nyeri pakait sareng sababaraha diagnoses musculoskeletal kronis. Diantara hal séjén, ieu kalebet mékanisme anu ditingali ku, contona:

  • Fibromyalgia
  • Sindrom Irritable Bowel (KIBS)
  • Sindrom kacapean kronis (CFS)
  • Migrain sareng nyeri sirah kronis
  • tegangan rahang kronis
  • lumbago kronis
  • Nyeri beuheung kronis
  • Sindrom pelvis
  • Beuheung tijalikeuh
  • Nyeri sanggeus trauma
  • Nyeri tapak tatu (sanggeus dioperasi contona)
  • Rematik
  • radang buku-buku
  • endometriosis

 

Salaku urang tingali tina daptar di luhur, panalungtikan satuluyna dina topik ieu incredibly penting. Sugan hiji saeutik demi saeutik bisa ngagunakeun pamahaman ngaronjat pikeun ngembangkeun modern, assessment anyar jeung métode perlakuan? Kami ngarepkeun sahenteuna sahenteuna, tapi samentawis éta utamina fokus kana ukuran pencegahan sareng ngaleungitkeun gejala anu lumaku.

 

Pangobatan sareng Pangukuran Diri pikeun Sensitisasi Nyeri

(Gambar: Pangobatan tegangan otot sareng kaku sendi di antara bilah taktak)

Periode goréng sareng langkung gejala diantara penderita fibromyalgia disebut flare-up. Ieu sering nyababkeun naon anu urang sebut micu - nyaeta, pemicu ngabalukarkeun. Dina artikel numbu ka di dieu urang ngobrol ngeunaan tujuh pemicu umum (link muka dina jandela maca anyar jadi Anjeun bisa rengse maca artikel di dieu). Urang terang yén khususna réaksi setrés (fisik, mental sareng kimia) anu tiasa nyababkeun période anu goréng. Hal ieu ogé dipikawanoh yén ukuran ngurangan setrés bisa boga preventif, tapi ogé pangaruh soothing.

 

- Perlakuan fisik miboga éfék documented

Metodeu perlakuan anu tiasa ngabantosan kalebet téknik terapi fisik sapertos kerja otot, mobilisasi gabungan khusus, terapi laser, traction sareng akupungtur intramuskular. Tujuan tina perlakuan nyaéta pikeun desensitize sinyal nyeri, ngurangan tegangan otot, merangsang ningkat sirkulasi jeung ningkatkeun mobilitas. Terapi laser husus - nu dipigawé dina sakabéh departemén The klinik nyeri - parantos nunjukkeun hasil anu saé pikeun penderita fibromyalgia. Perlakuan biasana dipigawé ku chiropractor modern jeung / atawa physiotherapist.

 

Hiji studi review sistematis diwangun ku 9 studi na 325 penderita fibromyalgia menyimpulkan yén terapi laser éta perlakuan aman tur éféktif pikeun fibromyalgia.3). Diantara hal anu sanés, éta katingal, dibandingkeun sareng anu ngan ukur latihan, yén nalika digabungkeun sareng terapi laser, pangurangan nyeri anu signifikan, pangurangan titik pemicu sareng kirang kacapean. Dina hirarki panalungtikan, ulikan tinjauan sistematis sapertos mangrupikeun bentuk panalungtikan anu paling kuat - anu nekenkeun pentingna hasil ieu. Numutkeun kana Peraturan Perlindungan Radiasi, ngan ukur dokter, ahli fisioterapi sareng chiropractor anu diidinan nganggo jinis laser ieu (kelas 3B).

 

- Ukuran Self-ukuran lianna

Salian terapi fisik, penting pikeun milarian ukuran diri anu saé anu tiasa santai pikeun anjeun. Di dieu aya preferensi individu jeung hasil, jadi Anjeun kudu nyobaan jeung manggihan ukuran katuhu pikeun diri. Ieu daptar ukuran anu kami nyarankeun nyobian:

1. waktos bébas poean on mat akupresur (titik pijat mat kalawan bantal beuheung marengan) atawa pamakéan tina bal titik pemicu (baca langkung seueur ngeunaan aranjeunna ngalangkungan tautan di dieu - muka dina jandela énggal)

(Gambar: Mat Acupressure kalawan bantal beuheung sorangan)

Ngeunaan tip ieu, kami nampi sababaraha patarosan ti pihak anu kabetot ngeunaan sabaraha lami aranjeunna kedah tetep dina mat akupresur. Ieu subjektif, tapi ku mat kami geus numbu ka luhur, kami biasana nyarankeun ti antara 15 ka 40 menit. Ngarasa Luncat ka ngagabungkeun eta kalawan latihan dina engapan jero tur kasadaran téhnik engapan katuhu.

2. Latihan di kolam renang cai panas

Kontak tim rheumatology lokal Anjeun pikeun inquire lamun aya wae kelas grup biasa deukeut anjeun.

3. Yoga sareng latihan gerakan (tingali pidéo di handap)

Dina video di handap nembongkeun chiropractor Alexander Andorff ved Lambertseter Chiropractor Center sareng Fisioterapi dimekarkeun latihan gerakan ngaropéa pikeun rheumatologists. Inget pikeun adaptasi latihan ka sajarah médis anjeun sorangan jeung formulir sapopoé. Saluran Youtube kami ogé ngagaduhan program pelatihan anu langkung saé tibatan ieu upami anjeun mendakan ieu sesah teuing.

4. Saban poé leumpang
Méakkeun waktu pikeun hobi anjeun bersantai kalawan
Petakeun pangaruh négatip - sareng cobian ngaleungitkeunana

 

Latihan Anu Bisa Ngabantosan Desensitisasi Sareng Rélaxasi

Dina pidéo di handap ieu anjeun tiasa ningali program gerakan anu tujuan utama nyaéta pikeun merangsang gerakan gabungan sareng nyayogikeun rélaxasi otot. Program ieu disusun ku chiropractor Alexander Andorff (ngarasa Luncat pikeun nuturkeun kaca Facebook na) ku Lambertseter Chiropractor Center sareng Fisioterapi di Oslo. Ieu bisa dipigawé sapopoé.

 

VIDEO: 5 Latihan Latihan pikeun Rematik

Miluan kulawarga urang! Ngalanggan haratis ka saluran Youtube kami di dieu (Tumbu muka dina jandela anyar)

"Gabung ka grup babaturan urang ku nuturkeun kami dina média sosial sareng ngalanggan saluran YouTube kami! Teras anjeun kéngingkeun aksés kana pidéo mingguan, tulisan harian di Facebook, program latihan profésional sareng pangaweruh gratis ti ahli kaséhatan anu otorisasi. Urang babarengan kuat!"

 

Miluan Grup Rojongan Rheumatologist & Fibromyalgia - sareng Tuturkeun kami Aktif dina Média Sosial

Ngarasa Luncat ka gabung grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - sadaya jam sadinten - ngalangkungan tukeran pangalaman sareng naséhat sorangan. Upami teu kitu, kami ngahargaan pisan upami anjeun hoyong ngiringan kami kaca Facebook og Saluran Youtube urang - sareng émut yén kami ngahargaan koméntar, dibagikeun sareng resep.

 

Punten bagikeun kanggo Ngadukung Anu Rematik Sareng Nyeri Kronis

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé tukeuran link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami di Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

 

Kalayan kahayang pikeun kaséhatan alus pikeun anjeun sarta anjeun,

The klinik nyeri - Interdisciplinary Kaséhatan

Klik di dieu pikeun nempo tinjauan klinik urang. Inget yen klinik interdisipliner modern kami senang pikeun mantuan Anjeun ku ailments anjeun dina otot, tendons, saraf jeung sendi.

Sumber sareng Panilitian:

1. Boomershine dkk, 2015. Fibromyalgia: sindrom sensitipitas sentral prototypical. Curr Rheumatol Rev. 2015; 11 (2): 131-45.

2. Finnerup dkk, 2009. Sentral nyeri pos-stroke: ciri klinis, pathophysiology, sarta manajemén. Lancet Neurol. 2009 Séptémber 8 (9): 857-68.