Museurkeun épék diet pikeun kasehatan anjeun? Di dieu anjeun bakal mendakan artikel dina kategori diet sareng katuangan. Kalayan diet urang kalebet bahan-bahan anu biasa digunakeun dina masak biasa, herbal, pepelakan alam, inuman sareng tuangeun anu sanés.

- Kumaha Dahar pikeun Paru Linggih Séhat!

bayah

- Kumaha Dahar pikeun Paru Linggih Séhat!

Panilitian anu diterbitkeun dina jurnal panilitian The American Thoracic Society parantos nunjukkeun yén tuangeun anu leres ogé tiasa ningkatkeun fungsi paru-paru sareng paru-paru anu langkung séhat. Panaliti mendakan yén gaduh serat serat anu luhur langsung dihubungkeun sareng résiko ngirangan panyakit paru-paru.

 

Panyakit paru-paru mangrupikeun masalah ageung di Norwégia sareng global. Nyatana, COPD mangrupikeun panyabab katilu tina maot di dunya - janten upami anjeun tiasa ngirangan kasempetan panyakit paru-paru ku tuang langkung serat, kalebet buah sareng sayuran, maka anjeun kedah ngalakukeun anu pangsaéna pikeun memotivasi diri sareng ngudag éta.

Sayuran - Buah sareng sayuran

Asupan serat numbu ka kaséhatan paru anu langkung saé

1921 lalaki sareng awéwé ilubiung dina pangajaran - utamina dina kelompok umur 40-70. Panilitian nyatakeun faktor-faktor variabel sapertos status sosial ékonomi, ngaroko, beurat sareng kaayaan kaséhatan sateuacan ngamimitian diajar. Saatos ngumpulkeun data, aranjeunna ngabagi pamilon numutkeun asupan serat kana kelompok luhur sareng handap. Kelompok luhur meakeun rata-rata 17.5 gram serat sapoé dibandingkeun sareng kelompok handap anu ngan ukur 10.75 gram. Malah saatos hasilna disaluyukeun numutkeun faktor variabel, tiasa dinyatakeun yén kelompok anu kadar seratna langkung luhur ogé ngagaduhan kaséhatan paru-paru anu langkung saé. Dupi anjeun ngagaduhan input? Anggo kolom koméntar di handap atanapi urang Facebook Page.

 

Hasilna jelas tur jelas

Diantara kelompok luhur anu nganggo asupan serat 17.5 gram per dinten, dicatet yén 68.3% ngagaduhan fungsi paru-paru normal. Dina grup handap anu nganggo asupan serat anu langkung handap, katingali yén 50.1% ngagaduhan fungsi paru-paru anu normal - aya bédana anu jelas di dinya. Kajadian larangan paru-paru ogé jelas langkung luhur dina grup kalayan kadar serat anu handap - 29.8% versus 14.8% dina grup anu sanés. Kalayan kecap sanésna: Coba tuang diet anu rupa-rupa diwangun utamina ku sayuran, buah sareng unsur-unsur sanésna anu ngandung kandungan serat anu luhur.

 

jukut gandum

Kumaha serat tiasa ngahasilkeun bayah anu langkung séhat?

Panilitian teu tiasa nyarios kalayan 100% kapastian pisan sababna serat nyayogikeun kaséhatan paru-paru anu langkung saé, tapi aranjeunna yakin yén éta aya hubunganana sareng sipat anti radang serat. Aranjeunna ogé yakin yén kusabab kanyataan yén serat nyumbang kana ningkatna flora peujit - ieu ogé bakal mastikeun réspon imun anu ningkat sacara umum kana panyakit. Peradangan mangrupikeun akar paling panyakit paru-paru, sareng panurunan umum dina réspon peradangan ieu tiasa mangaruhan langsung kana kaséhatan paru-paru. Kandungan serat anu luhur dina diet ogé dikaitkeun kana diréduksi CRP (Protein C-réaktif) eusi - anu mangrupikeun supir pikeun ningkat peradangan.

 

kacindekan

Pondokna, 'tuang langkung buah sareng sayuran!' kacindekan tina tulisan ieu. Para panaliti ogé yakin yén urang kedah henteu malire pangobatan sareng pangobatan salaku hiji-hijina perlakuan utama anu ditujukeun pikeun panyakit paru-paru sareng langkung fokus kana paningkatan élmu diet sareng pencegahan. Diét anu séhat kedahna ogé kedah digabungkeun sareng latihan sareng latihan anu ningkat dina kahirupan sadidinten. Upami anjeun hoyong maca sakabeh pangajaran, anjeun bakal mendakan tautan di handapeun tulisan.

 

Ngarasa Luncat ka bagikeun tulisan ieu ka kolega, babaturan sareng kenalan. Upami anjeun hoyong tulisan, latihan atanapi anu sanésna dikintunkeun salaku dokumén anu ulang sareng sajabina, kami naroskeun ka anjeun siga sareng nyambung via kaca Facebook di dieu. Upami aya patarosan, sakadar koméntar langsung dina tulisan atanapi ngahubungi kami (sakabéhna gratis) - kami bakal ngalakukeun anu sanés pikeun ngabantosan anjeun.

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihkeun fungsi memori pinuh!

Panyakit Alzheimer

TRY THESE: - 6 Latihan Ngalawan Sciatica sareng Palsu sciatica

lumbar manteng

Ogé baca: - 6 Latihan Kuat Énergi pikeun Lutut Sore

6 latihan kakuatan pikeun nyeri tuur

Naha anjeun terang éta: - Perawatan anu tiasa nyéépkeun tiasa masihan nyeri tina nyeri nyeri sareng otot? Diantara hal séjén, Biofreeze (anjeun tiasa mesen di dieu), anu diwangun utamina ku produk alami, mangrupikeun produk populér. Hubungi kami ayeuna via halaman Facebook kami lamun gaduh patarosan atanapi peryogi saran.

Treatment tiis

 

- Naha anjeun hoyong inpormasi langkung atanapi ngagaduhan patarosan? Naroskeun ka panyayogan kaséhatan anu mumpuni sacara langsung (gratis pisan) sasarengan Facebook Page atanapi ngalangkungan «ASK - DAPATKAN JAWABA!"-kolum.

Naroskeun ka kami - leres pisan!

VONDT.net - Punten ngajak babaturan anjeun resep situs kami:

Kami hiji jasa bébas dimana Ola sareng Kari Nordmann tiasa ngajawab patarosan ngeunaan masalah kaséhatan musculoskeletal - sacara lengkep namina upami aranjeunna hoyong.

 

 

Punten bantosan padamelan urang ku nuturkeun kami sareng ngabagi tulisan kami dina média sosial:

Logo Youtube alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24 jam. Anjeun milih naha anjeun hoyong jawaban tina kiropraktor, chiropractor sato, fisioterapi, ahli terapi fisik sareng neraskeun atikan dina terapi, dokter atanapi perawat. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun nyarioskeun latihan anu mana anu pas masalah anjeun, ngabantosan anjeun milari terapi anu disarankeun, napsirkeun jawaban MRI sareng masalah anu sami. Taroskeun kami ayeuna pikeun telepon anu ramah)

 

Poto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos sareng kiriman pamaca.

 

rujukan:

Hubungan antara asupan serat diet sareng fungsi paru-paru di NHANES, Corrine Hanson et al., Annals of Amérika Thoracic Society, doi: 10.1513 / AnnalsATS.201509-609OC, diterbitkeun online 19 Januari 2016, abstrak.

Cherry Lowers Kamungkinan Asam Asam

cherries

Cherry Lowers Kamungkinan Asam Asam

Hiji panilitian anu diterbitkeun dina jurnal panilitian Arthritis & Rheumatism parantos nunjukkeun yén tuang céri tiasa mangaruhan pisan, antara séjén, asam urat. Dahar buah céri ukur 2 dinten (!) Salila taun nyababkeun pangurangan 35% kasempetan ngembangkeun asam urat.

 

asam urat mangrupikeun salah sahiji bentuk umum tina rematik - bentuk asam urat ieu disababkeun ku seueur teuing asam urat dina awak. Ngaronjatna kajadian asam urat dina awak tiasa nyababkeun kristal asam urat dina sendi, sering dina jempol kaki. Asam urat ngawangun-disebut (tophi) anu katingali sapertos lumps leutik dina kulit.

Sakumpulan di kebat

Hiji studi anu penting pikeun nunjukkeun pangaruh suplemén alami

Seueur suplemén alami anu tiasa ngalakukeun seueur anu sami sareng pil bodas anu bulat sareng pangobatan - tanpa efek samping. Panilitian ieu nunjukkeun yén céri, kusabab kandungan antioksidan anu tinggi sareng épék anti radang alami, ngagaduhan peran dina pengobatan sareng pencegahan bentuk asam urat - kalebet asam urat.

 

Panaliti ngiringan pamilon langkung ti 1 taun

Panilitian dievaluasi 633 pamilon salami sataun kalénder. Aranjeunna dituturkeun kana poin sapertos gejala, insiden, faktor résiko, pangobatan sareng cukup alami, asupan céri - duanana jinis asupan naon (alami versus sari) sareng sabaraha sering. Panaliti mutuskeun yén hiji porsi céri nyaéta satengah gelas - atanapi 10-12 céri.

Asam urat - Poto ku Sinew

Asupan Cherry = Kurang kasempetan asam urat

Nalika aranjeunna nuturkeun grup saatos 1 taun, statistik nunjukkeun yén jalma anu tuang céri - sakedik 2 porsi dina sataun - ngagaduhan kasempetan 35% handap kambuh sareng flut-up asam urat. Éta sacara alami ditingali yén asupan céri anu langkung ageung - antukna waktos - ogé dikaitkeun sareng turunna asam urat. Nalika anjeun ngagabungkeun asupan céri sareng allopurinol (ubar anu nurunkeun kadar asam urat) anjeun ningali turunna saloba 75% serangan asam urat.

 

kacindekan

Diét penting pikeun anu kaserang asam urat. Jalma anu ngagaduhan diagnosis asam urat kedah difokuskeun tuang tuangeun anti radang sareng ngagaduhan diet tinggi antioksidan. Kami ngarepkeun uji coba acak anu langkung ageung janten leres-leres yakin naon anu tiasa dilakukeun ku céri pikeun anu gaduh asam urat - tapi urang kedah nyarios yén éta katingalina pisan ngajangjikeun!

 

Ngarasa Luncat ka bagikeun tulisan ieu ka kolega, babaturan sareng kenalan. Upami anjeun hoyong tulisan, latihan atanapi anu sanésna dikintunkeun salaku dokumén anu ulang sareng sajabina, kami naroskeun ka anjeun siga sareng nyambung via kaca Facebook di dieu. Upami aya patarosan, sakadar koméntar langsung dina tulisan atanapi ngahubungi kami (sakabéhna gratis) - kami bakal ngalakukeun anu sanés pikeun ngabantosan anjeun.

 

ARTIKEL POPULAR: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihkeun fungsi memori pinuh!

Panyakit Alzheimer

Ogé baca: - 6 Latihan ngalawan Sciatica

lumbar manteng

Ogé baca: - 6 Latihan Kuat Énergi pikeun Lutut Sore

6 latihan kakuatan pikeun nyeri tuur

Naha anjeun terang éta: - Perawatan anu tiasa nyéépkeun tiasa masihan nyeri tina nyeri nyeri sareng otot? Diantara hal séjén, Biofreeze (anjeun tiasa mesen di dieu), anu diwangun utamina ku produk alami, mangrupikeun produk populér. Hubungi kami ayeuna via halaman Facebook kami lamun gaduh patarosan atanapi peryogi saran.

Treatment tiis

 

- Naha anjeun hoyong inpormasi langkung atanapi ngagaduhan patarosan? Naroskeun ka panyayogan kaséhatan anu mumpuni sacara langsung (gratis pisan) sasarengan Facebook Page atanapi ngalangkungan «ASK - DAPATKAN JAWABA!"-kolum.

Naroskeun ka kami - leres pisan!

VONDT.net - Punten ngajak babaturan anjeun resep situs kami:

Kami hiji jasa bébas dimana Ola sareng Kari Nordmann tiasa ngajawab patarosan ngeunaan masalah kaséhatan musculoskeletal - sacara lengkep namina upami aranjeunna hoyong.

 

 

Punten bantosan padamelan urang ku nuturkeun kami sareng ngabagi tulisan kami dina média sosial:

Logo Youtube alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24 jam. Anjeun milih naha anjeun hoyong jawaban tina kiropraktor, chiropractor sato, fisioterapi, ahli terapi fisik sareng neraskeun atikan dina terapi, dokter atanapi perawat. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun nyarioskeun latihan anu mana anu pas masalah anjeun, ngabantosan anjeun milari terapi anu disarankeun, napsirkeun jawaban MRI sareng masalah anu sami. Taroskeun kami ayeuna pikeun telepon anu ramah)

 

Poto: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freemedicalphotos, Freestockphotos sareng kiriman pamaca.

 

rujukan:

Zhang dkk, Konsumsi Cherry sareng Risiko Serangan Asam Gout