5 latihan yoga pikeun nyeri hip

Ninggang sukuna pasang aksi

5 latihan yoga pikeun nyeri hip


Naha anjeun kaganggu ku pinggul? Ieu 5 Latihan Yoga Anu Tiasa Ngabantosan Anjeun Ningkatkeun Mobilitas Hip Sareng Ngirangan Nyeri Hip. Tong bébas dibagikeun sareng batur anu gaduh masalah hip.

 

Latihan yoga sareng yoga tiasa mangpaat upami beristirahat dina otot sareng otot anu ketang. Kaseueuran urang calik pisan dina kahirupan sapopoé sareng nyababkeun otot dina tonggong, hip, tonggong pingping sareng korsi teuing ketang. Regangan rutin tiasa janten ukuran anu hadé pikeun mareuman otot kaku sareng sendi kaku. Kami nyarankeun yén latihan ieu dilakukeun babarengan kakuatan ieu latihan pikeun hip pikeun kakuatan maksimal.

 

 

1. Anjaneyasana (Hasil Pendék)

Yoga paru low pasang aksi

Posisi yoga ieu muka posisi pinggul, manteng otot sareng ngaktipkeun bagian handap deui ku cara anu saé. Dimimitian ku dina posisi anu diulur teras turunkeun suku tonggong anjeun lalaunan ngalawan kasur latihan. Émut yén tuur henteu kedah ngalangkungan ujung jempol. Pastikeun anjeun gaduh posisi nétral dina tonggong handap teras tarik napas jero 4 dugi ka 10. Balikan deui 4-5 sét atanapi sakalian anjeun raoskeun perlu.

 

2. Ananda Balasana (Posisi Yoga pikeun Paha Batin)

Posisi yoga pikeun pingping sareng batin

Posisi yoga anu manteng dina jero pingping - otot anu urang sadayana terang tiasa sesah manteng ku cara anu saé. Éta manjang sareng masihan langkung kalenturan kana pingping sareng korsi. Ngagolér dina kasur latihan sareng tarik tuur anjeun kana dada anjeun - teras pasang panangan kana luar sampéan anjeun sareng tarik laun dugi ka karaos manteng. Tahan salami 30 detik sareng balikan deui 3-4 sét. Varian kamajuan nyaéta nahan leungeun anjeun dina jero sampéan anjeun.

 

3. Vrksasana (Trepositur)

Trepositur

Latihan, anu dina Sankrit disebat Vrksasana, tiasa ditarjamahkeun salaku "tangkal pasang aksi" dina basa Norwegia, sareng nalika anjeun ningali ka posisi anjeun ngartos naon sababna. Éta masihan kasaimbangan sareng kakuatan pikeun suku, pingping sareng tonggong - latihan pencegahan tatu anu saé pikeun anu sepuh boh anu anom. Mimiti nangtung dina dua suku teras tarik teras-terasan hiji suku ka luhur dina bagian jeroeun sabalikna - saimbang sareng mendakan posisi anu pas sareng ngantepkeun panangan anjeun némbak sapertos dahan tangkal. Tahan posisi 1-3 menit. Ngulang dina dua sisi dina 3-4 sét.

 

4. posisi bangkong

Posisi bangkong - yoga

Latihan anu rada langkung nuntut, tapi épéktip, anu henteu disarankeun pikeun anu ngagaduhan diagnosis tuur. Nangtung dina tuur anjeun sareng ngantepkeun awak anjeun murag payun sareng panangan manteng. Lalaunan ningkatkeun jarak antara tuur dugi ka kéngingkeun manteng tina otot pingping, utamina dina jero. Tungkak kedah pas sareng tuur sareng henteu menonjol teuing, sabab ieu tiasa masihan tekanan anu teu perlu kana tuur. Dilaksanakeun langkung ti 3-4 sét kalayan durasi 30 detik.

 

5. «Kapotasana» (Duestillingen)

Pigeon pasang aksi

Posisi japati tiasa loba pamentaanana pikeun pamula, sabab meryogikeun anjeun parantos kalenturan dina hip sareng dengkul. Alesan kunaon éta épéktipna nyaéta leres-leres na manjang dina otot pinggul sareng hip. Tahan posisi kanggo napas jero 5 ka 10, sakitar 30-45 detik, teras gentos ka sisi sanés sareng balikan deui upami diperyogikeun.

 

Ieu latihan yoga anu hadé anu kedah langkung saé dilakukeun unggal dinten pikeun pangaruh maksimum - tapi kami terang yén dinten minggu anu ramé henteu salawasna ngijinkeun ieu, janten kami narima bahkan upami anjeun kantos dilakukeun unggal dinten séjén.

 

Sakumaha sering kuring ngalakukeun latihan?

Éta sadayana gumantung ka anjeun. Pilarian terang naon anu tiasa dianggo pikeun anjeun dina mimiti sareng ngawangun lalaunan tapi pastina bakal maju. Émut yén latihan tiasa nyababkeun lelembutan di awalna, sabab anjeun sacara bertahap ngarusak daérah anu rusak (jaringan rusak sareng jaringan parut) sareng ngagentoskeun ku jaringan lemes anu séhat, fungsional. Ieu tiasa janten prosés anu nyéépkeun waktos tapi seueur pisan rewarding. Upami anjeun ngagaduhan diagnosis, kami naroskeun ka dokter anjeun upami latihan ieu tiasa nguntungkeun pikeun anjeun - panginten cobian diri sacara ati-ati. Upami sanés kitu urang ajak anjeun pikeun gerak sareng badé ngumbara di daérah anu kasar upami tiasa. Kami ogé ngadorong anjeun pikeun mariksa kakuatan ieu latihan pikeun hips.

 

Rumasa gratis pikeun ngabagi latihan ieu sareng kolega, babaturan sareng kenalan. Upami anjeun hoyong latihan anu dikirim salaku dokumen sareng pangulangan sareng anu sanés, kami naroskeun anjeun siga sareng nyambung via kaca Facebook di dieu. Upami aya patarosan, cekap waé ngahubungi kami atanapi mairan langsung dina salah sahiji artikel anu relevan pikeun masalah anjeun.

 

NEXT PAGE: - Nyeri hip? Anjeun kedah terang ieu!

Naroskeun ka kami - leres pisan!

Coba ogé: - Saran Anu Saé sareng Léngkah Ngalawan ISJIAS

Sciatica

 

Sakumaha atuh balik deui og beuheung? Kami ngarékoméndasikeun sadayana anu ngagaduhan nyeri punggung pikeun nyobaan ningkat latihan anu ditujukeun kana cangkéng sareng tuur ogé.

Coba ogé latihan ieu: - 6 Kakuatan Latihan pikeun Hips Kuat

Pelatihan Hip

 

Naon anu kuring tiasa lakukeun pikeun nyeri hip?

1. Latihan umum, latihan khusus, manjang sareng kagiatan disarankeun, tapi tetep aya dina wates nyeri. Dua jalan sadinten 20-40 menit janten saé pikeun awak sareng nyeri nyeri.

2. Titik pemicu / bal urut kami wani pisan - aranjeunna asalna dina ukuran anu béda supados anjeun tiasa pencét lumayan sanajan dina sakumna bagian awak. Teu aya anu ngabantosan diri anu langkung saé tibatan ieu! Kami ngarékoméndasikeun di handap ieu (klik gambar di handap ieu) - anu mangrupakeun set lengkep tina 5 titik pemicu / bal urut dina ukuran anu béda:

bal titik pemicu

3. latihan: Latihan khusus sareng trik latihan sababaraha lawan (sapertos set lengkep ieu 6 knits anu lalawanan anu béda) tiasa ngabantosan anjeun ngalatih kakuatan sareng fungsina. Latihan Knit sering ngalibatkeun latihan anu langkung spésifik, anu tiasa ngakibatkeun pencegahan tatu anu langkung efektif sareng ngirangan nyeri.

4. Nyeri Nyeri - Ngeringkeun: Biofreeze mangrupikeun produk alami anu tiasa nulungan nyeri ku nyapukeun daérah lalaunan. Ngeringkeun disarankan pisan nalika nyeri pisan parah. Nalika aranjeunna parantos tenang teras perawatan panas disarankeun - saatosna disarankeun gaduh penyejuk sareng pemanasan.

5. Nyeri Pisan - Pemanasan: Anget otot anu ketat tiasa ningkatkeun sirkulasi getih sareng ngirangan nyeri. Kami nyarankeun ieu tiasa dianggo deui gasket / tiis (pencét di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan éta) - anu tiasa dianggo duanana pikeun niiskeun (tiasa dibekukan) sareng pikeun pemanasan (tiasa dipanaskeun dina gelombang mikro).

 

Produk anu disarankeun pikeun nyeri nyeri pikeun nyeri hip

Biofreeze menyemprot-118Ml-300x300

Biofreeze (Tiis / cryotherapy)

mésér ayeuna

 

Ogé baca: - 6 Latihan Kuat Énergi pikeun Lutut Sore

6 latihan kakuatan pikeun nyeri tuur

 


Naha anjeun terang éta: - Perawatan anu tiasa nyéépkeun tiasa masihan nyeri tina nyeri nyeri sareng otot? Diantara hal séjén, Biofreeze (anjeun tiasa mesen di dieu), anu diwangun utamina ku produk alami, mangrupikeun produk populér. Hubungi kami ayeuna via halaman Facebook kami upami anjeun peryogi saran sanés anu disayogikeun pikeun anjeun.

Treatment tiis

Tulisan populér: - Perawatan Alzheimer Anyar mulihkeun fungsi memori pinuh!

Panyakit Alzheimer

Ogé baca: - Gelas bir atanapi anggur kanggo tulang anu langkung kuat? Leres punten!

Bir - Panggih Photo

 

- Naha anjeun hoyong inpormasi langkung atanapi ngagaduhan patarosan? Naros ahli perawatan kaséhatan anu mumpuni sacara langsung ku anu mana Facebook Page.

 

VONDT.net - Punten ngajak babaturan anjeun resep situs kami:

Kami hiji jasa bébas dimana Ola sareng Kari Nordmann tiasa kéngingkeun waleran kana patarosan aranjeunna ngalangkungan jasa panalungtikan bébas kami ngeunaan masalah kaséhatan musculoskeletal - lengkep anonim upami aranjeunna hoyong.

 

 

Punten bantosan padamelan urang ku nuturkeun kami sareng ngabagi tulisan kami dina média sosial:

Logo Youtube alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alit- Punten tuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24 jam. Anjeun milih naha anjeun hoyong jawaban tina kiropraktor, chiropractor sato, fisioterapi, ahli terapi fisik sareng neraskeun atikan dina terapi, dokter atanapi perawat. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun nyarioskeun latihan anu mana anu pas masalah anjeun, ngabantosan anjeun milari terapi anu disarankeun, napsirkeun jawaban MRI sareng masalah anu sami. Taroskeun kami ayeuna pikeun telepon anu ramah)

 

Gambar: Wikimedia Commons 2.0, Creative Commons, Freestockphotos sareng ngirim sumbangan / gambar pamaca.

Sadayana Anu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Sacroilitis [Pitunjuk Hadé]

Sadayana Anu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Sacroilitis [Pitunjuk Hadé]

Istilah sacroilitis digunakeun pikeun ngajelaskeun sagala jinis peradangan anu lumangsung dina sendi iliosacral. Pikeun seueur anu katelah kasakit radang pelvis.

Sendi iliosacral nyaéta sendi anu aya dina unggal sisi transisi lumbosacral (dina tulang tonggong handap), sareng anu nyambung kana pelvis. Aranjeunna, cukup saderhana, hubungan antara sakrum sareng pelvis. Dina pituduh ieu anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan diagnosis ieu, gejala klasik, diagnosis sareng, sanésna, kumaha cara ngubaranana.

 

Tip saé: Dina handapeun artikel anjeun bakal mendakan pidéo latihan gratis kalayan latihan pikeun anu sangsara tina hip sareng nyeri panggul.

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, pengobatan sarta rehabilitasi latihan nyeri pelvic. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Dina Tulisan ieu Anjeun bakalan Diajar Langkung seueur Ngeunaan:

  • Anatomi: Dimana sareng naon anu Sendi Iliosacral?

  • Bubuka: Naon Sacroilitis?

  • Gejala Sacroilitis

  • Nyababkeun Sacroilitis

  • Perlakuan Sacroilitis

  • Latihan sareng Latihan dina Sacroilitis (kalebet VIDEO)

 

Anatomi: Dimana Sendi Iliosacral?

Anatomi Pelvic - Wikipédia

Anatomi pelvis - Poto: Wikimedia

Dina gambar di luhur, dicandak tina Wikimedia, urang ningali tinjauan anatomi ngeunaan pelvis, sakrum sareng coccyx. Sakumaha anjeun tiasa tingali, tulang pingping diwangun ku ilium, pubis sareng ischium. Éta hubungan antara ilium sareng sakrum anu nyayogikeun dasar pikeun sendi iliosacral, nyaéta daérah dimana duanana pendak. Aya hiji di kénca sareng hiji di katuhu. Éta ogé sering disebat sendi panggul.

 

Naon Sacroilitis?

Sacroilitis sering kauninga salaku bagian tina gejala sababaraha kaayaan rematik peradangan dina tulang tonggong. Panyakit sareng kaayaan ieu dikelompokeun salaku "spondyloarthropathy", sareng kalebet kaayaan panyawat sareng diagnosa rematik sapertos:

  • Ankylosing spondylitis (Ankylosing spondylitis)
  • rematik Psoriatic
  • Rematik réaktif

 

Sacroilitis ogé tiasa janten bagian tina rematik anu aya hubunganana sareng sagala rupa kaayaan sapertos kolitis ulserativa, panyakit Crohn atanapi osteoarthritis tina sendi pelvis. Sacroilitis ogé mangrupikeun istilah anu kadang dianggo silih gentos sareng istilah disfungsi gabungan anu patali sareng sacroiliac, sabab duanana istilah téh sacara teknis tiasa dianggo pikeun ngajelaskeun nyeri anu asalna tina sendi sacroiliac (atanapi gabungan SI).

 

Gejala Sacroilitis

Kaseueuran jalma anu gaduh sacroilitis humandeuar tina nyeri beuheung, pelvis sareng / atanapi imbit (1). Sacara ciri, aranjeunna biasana bakal nyebatkeun yén nyeri ayana langkung tina "hiji atanapi kadua tulang dina saban gigir bagian tukangna handap" (sacara anatomis katelah PSIS - bagian tina sendi iliosacral). Di dieu penting pisan pikeun nyebatkeun yén éta khususna gerak sareng komprési tina sendi pelvis anu nyababkeun nyeri parah. Salajengna, nyeri tiasa sering dijelaskeun salaku:

  • Sababaraha radiasi tina beulah handap sareng kana korsi
  • Nyeri parah nalika nangtung nangtung salami lami
  • Nyeri lokal kana sendi pelvis
  • Ngonci dina pelvis sareng tonggong
  • Nyeri nalika leumpang
  • Nyeri bangun tina jongjon kana posisi nangtung
  • Nyeri angkat suku dina posisi linggih

Jenis nyeri ieu biasana disebat "nyeri aksial". Ieu ngandung harti nyeri biomekanis anu utamina dihartikeun kana hiji daérah - tanpa éta mancarkeun naon-naon khususna dina handapeun leg atanapi ka tukang. Kalayan nyarios yén, nyeri pelvic tiasa ningali nyeri turun kana pingping, tapi ampir henteu pernah ngalangkungan tuur.

 

Pikeun ngartos kanyeri, urang ogé kedah ngartos naon anu dilakukeun sendi pelvis. Aranjeunna ngirimkeun beban kejutan tina bagéan handap (suku) salajengna dugi kana awak luhur - sareng sabalikna.

 

Sacroilitis: Gabungan Nyeri Pelvis sareng Gejala sanés

Gejala sacroilitis anu paling umum biasana mangrupikeun gabungan tina ieu:

  • Demam (kelas rendah, sareng dina sababaraha kasus ampir teu mungkin dideteksi)
  • Deui deui nyeri panggul
  • Episodic ngarujuk nyeri dugi ka imbit sareng pingping
  • Nyeri anu janten parah nalika anjeun linggih dina waktos anu lami atanapi giliran dina ranjang
  • Kakuatan dina pingping sareng handap deui, utamina saatos énjing-énjing atanapi saatos cicing bari lami

 

Sacroilitis versus Pelvic Lock (Iliosacral Joint Disfungsi)

Sacroilitis ogé mangrupikeun istilah anu kadang dianggo silih gentos sareng istilah pelvis lock, sabab duanana istilah téhnisna tiasa dianggo pikeun ngajelaskeun nyeri anu asalna tina sendi iliosacral. Duanana sacroilitis sareng sumbatan pelvic mangrupikeun panyabab umum tina nyeri punggung handap, daérah iliosacral sareng nyeri anu dirujuk kana imbit sareng pingping.

 

Tapi aya bédana anu penting antara dua kaayaan:

Dina ubar klinis, istilah "-it" digunakeun salaku rujukan pikeun peradangan, sareng sacroilitis sahingga ngajelaskeun peradangan anu lumangsung dina sendi iliosacral. Peradangan tiasa disababkeun ku gangguan fungsi dina sendi pelvis atanapi gaduh sabab anu sanés sapertos anu tos disebatkeun tadi dina tulisan (contona kusabab rematik).

 

Nyababkeun Sacroilitis

Aya sababaraha sabab anu béda tina sacroilitis. Sacroilitis tiasa disababkeun ku masalah alami sareng pelvis sareng pelvis - dina basa sanésna upami aya gangguan fungsi dina sendi pelvis atanapi upami mobilitas pelvis na kaganggu. Alami, peradangan tiasa disababkeun ku mékanika anu robih dina sendi anu ngurilingan sendi iliosacral ogé - contona, simpang lumbosacral. Anu jadi sabab umum tina sacroilitis nyaéta:

  • Osteoarthritis tina sendi pelvis
  • Karusakan mékanis (Pelvic Lock atanapi Pelvic Loose)
  • Diagnosa Rematik
  • Tatu trauma sareng ragrag (tiasa nyababkeun peradangan samentawis sendi pelvis)

 

Faktor résiko pikeun Sacroilitis

Rupa-rupa faktor tiasa nyababkeun sacroilitis atanapi ningkatkeun résiko tumerap sacroilitis:

  • Sagala bentuk spondyloarthropathy, anu kalebet ankylosing spondylitis, rematik pakait sareng psoriasis sareng panyakit rheumatological anu sanés sapertos lupus.
  • Artritis degeneratif atanapi osteoarthritis tina tulang tonggong (osteoarthritis), anu nyababkeun rusakna sendi iliosacral anu teras janten peradangan sareng nyeri sendi di daérah sendi pelvis.
  • Tatu anu mangaruhan punggung, beulina atanapi imbit, sapertos kacilakaan mobil atanapi ragrag.
  • Kakandungan sareng ngalahirkeun salaku hasil tina pelvis janten langkung lega sareng manjang urat sacroiliac nalika lahir (larutan pelvic).
  • Inféksi tina sendi iliosacral
  • Osteomyelitis
  • Inféksi saluran kemih
  • Endokarditis
  • Pamakéan ubar intravena

 

Upami pasién ngalaman nyeri panggul sareng ngagaduhan panyakit di luhur, ieu tiasa nunjukkeun sacroilitis.

 

Perlakuan Sacroilitis

Perlakuan sacroilitis bakal ditangtukeun dumasar kana jinis sareng parahna gejala sabar sareng panyabab dasar tina sacroilitis. Rencana perawatan kitu diadaptasi pikeun sabar masing-masing. Salaku conto, ankylosing spondylitis (ankylosing spondylitis) tiasa janten panyakit sendi radang anu mendasar, teras perlakuan kedah diadaptasi saluyu. Terapi fisik biasana dilakukeun ku fisioterapis anu disatujuan masarakat (kalebet MT) atanapi kiropraktor. Perlakuan fisik ngagaduhan pangaruh anu kacatet dina nyeri sendi panggul, asimétri pelvis sareng gangguan fungsi di daérah panggul (2).

 

Sacroilitis biasana diwangun ku réaksi peradangan boh gangguan fungsi mékanis. Ku alatan éta, perlakuan ogé biasana diwangun ku ubar anti radang boh terapi fisik. Kami hoyong ningali kombinasi pangobatan di handap ieu pikeun sacroilitis sareng nyeri pelvis: 

  • Obat anti radang (anti radang) - ti dokter
  • Perawatan Fisik pikeun Otot sareng Sendi (Fisioterapis sareng Chiroprakér Modern)
  • Perlakuan gabungan ngalawan pelvic locking (Kiropraktik gabungan mobilisasi)
  • Latihan Bumi Sareng Latihan
  • Dina kasus anu parah, suntikan kortisone tiasa pas

tips: Ngarobih posisi bobo anjeun tiasa ngabantosan nyeri nalika anjeun bobo sareng nalika hudang. Kaseueuran pasién langkung saé pikeun bobo gigir sareng bantal disimpen diantara sampéanna pikeun ngajaga cangkéngna rata. Anu sanésna ogé ngalaporkeun hasil anu saé tina nerapkeun diet anti radang.

 

Disarankeun Self-help ngalawan nyeri pelvic

Bantal pelvis (Tumbu na muka dina jandela pangotektak anyar)

Anjeun bisa jadi sadar yen loba jalma dina sambungan kalawan kakandungan meunang nyeri pelvic? Pikeun kéngingkeun posisi saré anu langkung ergonomis, seueur anu nganggo anu sering disebut bantal panggul. Bantal dirarancang khusus pikeun dianggo nalika bobo, sareng bentukna supados nyaman sareng gampang dina posisi anu pas sapanjang wengi. Boh ieu sareng naon anu disebut coccyx mangrupakeun dua saran umum pikeun maranéhanana anu kakurangan tina nyeri pelvic sarta sacroilitis. Tujuanana pikeun ngurangan misalignment sarta iritasi kana sendi pelvic.

 

Ukuran Self-Lain pikeun Rematik

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (tiasa ngaleungitkeun nyeri otot sareng sendi)

 

 

Perawatan Chiropractic pikeun sacroilitis

Pikeun pasién anu nyeri pelvis, rupa-rupa prosedur kiropraktik tiasa dianggo, sareng aranjeunna sering dianggap léngkah munggaran dina prosés pangobatan - dina kombinasi sareng latihan di bumi. Kiroprak modern nyaéta mimitina ngalakukeun pamariksaan anu tuntas. Anjeunna teras bakal naroskeun perkawis riwayat kasihatan anjeun, diantarana pikeun milarian terang upami aya panyakit anu aya babarengan atanapi gangguan mékanis anu sanés.

 

Tujuan perlakuan kiropraktik pikeun nyeri pelvis nyaéta ngagunakeun metode anu paling ditoleransi ku pasién, sareng anu nyayogikeun hasil anu pangsaéna. Pasén ngaréspon langkung saé pikeun prosedur anu béda, janten kiropraktor tiasa nganggo sababaraha téknik anu béda pikeun ngubaran nyeri sabar.

 

Chiroprakér Modern Ngarawat Otot Sareng Sendi

Di dieu penting pikeun disebatkeun yén kiroprakér modéren gaduh sababaraha alat dina kotak alatna, sareng yén aranjeunna ngubaran sareng téknik otot sareng pangaluyuan gabungan. Salaku tambahan, grup pagawéan ieu sering ngagaduhan kaahlian anu saé dina pangobatan gelombang tekanan sareng perlakuan jarum. Sahenteuna éta hal éta klinik apiliasi kami. Métode pangobatan anu digunakeun hoyong kalebet:

  • Akupungtur Intramuskular
  • Mobilisasi Gabungan sareng Manipulasi Bersama
  • Téknik Pijat sareng Otot
  • Perawatan tarikan (Dekompresi)
  • Terapi titik pemicu

Normalna, dina kasus masalah pelvis, perlakuan gabungan, pangobatan otot gluteal sareng téhnik traction penting pisan.

 

Manipulasi gabungan ngalawan nyeri pelvis

Aya dua téhnik manipulasi kiropraktik umum pikeun masalah sendi pelvis:

  • Pangaluyuan kiropraktik tradisional, ogé disebut manipulasi gabungan atanapi HVLA, nyayogikeun dorongan kalayan kecepatan luhur sareng kakuatan low.
  • Pangaturan anu langkung tenang / langkung alit ogé disebat mobilisasi bersama; dorong kalayan kecepatan handap sareng kakuatan low.

Maju dina jinis pangaluyuan ieu biasana ngakibatkeun sékrési karungu anu disebat kavitasi, anu lumangsung nalika oksigén, nitrogén sareng karbon dioksida kabur tina sendi dimana éta ditarik ngaliwat tingkat pasip mobilitas dina wates jaringan. Manuver kiropraktik ieu nyiptakeun "sora retak" anu biasa anu sering dikaitkeun sareng manipulasi gabungan sareng anu sapertos "meupeuskeun tulang rosel".

 

Sanaos pedaran "ngabobol" manipulasi kiropraktik ieu tiasa masihan kesan yén ieu henteu raoseun, perasaan éta saéstuna rada ngabebaskeun, sakapeung ampir geuwat. Kiropraktor bakal hoyong ngagabungkeun sababaraha padika pangobatan supaya pangaruh anu pangsaéna dina gambar nyeri pungsina sareng fungsi.

 

Métode Mobilisasi Gabungan anu sanés

Métode mobilisasi gabungan anu kirang kuat ngagunakeun téknik gancang-gancang anu ngamungkinkeun mendi tetep dina tingkat mobilitas pasip. Téhnik kiropraktik langkung lemah lembut kalebet:

  • Téhnik "turun" dina bangku kiropraktor khusus didamel: Bangku ieu diwangun ku sababaraha bagian anu tiasa diaco teras diturunkeun dina waktos anu sami sareng kiropraktor nyorong payun, anu ngamungkinkeun gravitasi pikeun nyumbang kana panyaluyuan gabungan.
  • Alat pangaturan khusus anu disebat Activator: Aktipator mangrupikeun instrumen anu dimuat ku spring anu dianggo nalika prosés panyaluyuan pikeun nyiptakeun pulsa tekanan rendah ngalawan daérah khusus sapanjang tulang tonggong.
  • Téhnik "lieur flexion": Selingan fleksibel ngalibatkeun panggunaan méja anu dirancang khusus anu sacara lembut manjangan tulang tonggong. Kiropraktor sahingga tiasa ngasingkeun daérah nyeri bari tulang tonggong dibengkokkeun ku gerakan ngompa.

 

Pondokna: Sacroilitis biasana diubaran ku gabungan ubar anti radang sareng terapi fisik.

 

Naha Anjeun sangsara tina nyeri Pelvis berkepanjangan?

Kami senang pikeun ngabantosan anjeun sareng penilaian sareng pangobatan di salah sahiji klinik anu aya hubunganana sareng kami.

BUKU KAPASIHAN (Milari Klinik)

Klinik Apiliasi Kami

 

Latihan sareng Latihan ngalawan Sacroilitis

Program latihan kalayan latihan manjang, kakuatan sareng latihan kardérobik aérobik saderhana mangrupikeun bagian penting tina répimén pangobatan anu dianggo pikeun sacroilitis atanapi nyeri pelvis. Latihan bumi khusus tiasa diresepkeun ku ahli fisioterapis anjeun, kiropraktor atanapi spesialis kaséhatan anu sanés.

 

Dina video di handap ieu, kami nunjukkeun anjeun 4 latihan manjang pikeun sindrom piriformis. Kaayaan otot piriformis, dina kombinasi sareng sendi pelvis, nempatkeun tekanan sareng iritasi dina saraf sciatic. Latihan ieu cocog pisan pikeun anjeun anu sangsara nyeri panggul, sabab ngabantosan pikeun ngaleupaskeun korsi sareng nyayogikeun gerakan gabungan panggul anu hadé.

 

VIDEO: 4 Clothes Latihan pikeun Piriformis Sindrom

Janten bagian tina kulawarga! Ngarasa bébas ngalanggan gratis dina saluran Youtube kami (pencét di dieu).

 

Sumber sareng Rujukan:

1. Slobodin dkk, 2016. «Sacroiliitis akut». Rheumatologi Klinis. 35 (4): 851-856.

2. Alayat dkk. 2017. Éféktivitas intervisi fisioterapi pikeun disfungsi gabungan sacroiliac: tinjauan sistematis. J Phys Ther Sci. 2017 Sep; 29 (9): 1689-1694.