Naon Anjeun Kedah Nyaho Ngeunaan Rématik Polmyalgia

4.8 / 5 (166)

Naon Anjeun Kudu Nyaho Ngeunaan Rématik Polmyalgia (PMR)

Radiealgia rematik mangrupikeun diagnosis rematik anu aya hubunganna.

Karusuhan ieu dicirikeun ku, diantara lain perkara, nyeri éksténsif sareng nyeri dina taktak, cangkéng sareng beuheung - ogé pakait isuk kaku. Nyeri sareng kaku anu sering goréng dina enjing.

Teu aya emas dina sungut aya. Rada kulawu.


 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt), clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, pengobatan sarta rehabilitasi latihan myalgias jangka panjang sarta nyeri otot. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Gejala klasik tina Poliméralgia Rheumatism di antarana:

  • Perasaan umum kalemahan
  • Héran hampang sareng kacapean
  • Nyeri sareng hipersensitivitas dina taktak, hips sareng beuheung
  • Isuk-isuk seseg

 

Tips pikeun Polymyalgia Rheumatism

Polymyalgia rheumatica mangrupakeun diagnosis nu mindeng dicirikeun ku tingkat luhur tegangan otot dina tonggong luhur, tapi ogé di balik handap sarta pelvis. Nalika penderita PMR naroskeun naséhat ngeunaan ukuran diri, urang sering gaduh fokus khusus dina rélaxasi. acupressure mat jeung pamakéan bal urut (Tumbu kabuka dina jandela pangotektak anyar) kalawan pamakéan ditangtoskeun bisa mantuan Anjeun ngurangan overactivity dina otot sarta miboga éfék soothing.

 

Radiealgia Rheumatism sareng rematik rematik

Sateuacanna, éta ngira yén rématikisme polymyalgia mangrupikeun bentuk rematik rematik diantara populasi manula. Éta lepat - aranjeunna dua diagnosa lengkep.

Beda anu paling penting nyaéta PMR henteu ngakibatkeun karusakan tina tulang rawan sareng permukaan gabungan - henteu sapertos rematik rheumatoid. Diagnosis ogé henteu, normalna, mangaruhan kana leungeun, pigeulang, tuur sareng suku. Kondisina ogé henteu permanén - tapi tiasa bertahan dugi ka 7 taun.


Saha Anu Dipangaruhan ku Polymyalgia Revmatika?

Rheumatisme polymyalgia mangrupikeun diagnosis radang rematik anu paling umum mangaruhan jalma anu langkung ti 50 taun. Résiko ngembangkeun panyakit ningkat ku umur - sareng umur rata-rata jalma anu kapangaruhan nyaéta sakitar 75 taun (1).

Awéwé gaduh résiko anu langkung ageung pikeun ngembangkeun diagnosis. Dina basa sanésna, éta paling umum yén mangaruhan awéwé sepuh.

 

Kumaha Kacapi Campuran Polimérgialisme Masihan Sadérék Nyeri?

Ujian MRI bakal nembongkeun gambaran rinci ngeunaan naon waé anu aya dina sakuriling sendi anjeun. Dina PMR, anjeun bakal ningali peradangan dina mémbran sinovial - anu aya dina kantung mukosa, sendi sareng urat. Ngaronjat réaksi cairan sareng peradangan nyayogikeun dasar nyeri.

Anu ngabalukarkeun pasti peradangan alatan PMR masih tacan pinuh dipikaharti. Panaliti nunjukkeun yén genetika, épigénétik, inféksi (virus sareng baktéri) tiasa maénkeun peran sentral dina naha hiji jalma ngembangkeun diagnosis.2).

 

Radiealgia Rématik sareng Peradangan

PMR sahingga méré réaksi radang leuwih ti biasana.Bentuk peradangan paling umum pakait sareng polymyalgia rheumatica nyaéta bursitis (radang mémbran mukosa), synovitis (rematik) jeung tenosynovitis (radang lapisan luar tendons - urat).

Bursitis (Peradangan)

Campuran poliumalgia masihan kajadian anu sering sering tina bursitis dina taktak sareng hips. Bursitis nyaéta peradangan kantung mukosa - struktur anu dieusi ku cairanana sacara anatomis anu mastikeun gerakan lemes antara tulang sareng jaringan lemes anu caket. Dina peradangan, ieu ngeusi cairan tambahan anu nyababkeun nyeri.

Synovitis (rematik)

Taktak bahu sareng sendi hip tiasa kapangaruhan ku synovitis. Ieu ngandung harti yén mémbran sinovial janten radang sareng urang ngagaduhan formasi cairan dina jero mémbran - anu nyababkeun nyeri sendi, pamekaran panas sareng kulit beureum.

tenosynovitis

Nalika lapisan luar mémbran sabudeureun urat jadi inflamed, ieu disebut tenosynovitis. Ieu lumangsung leuwih remen diantara maranéhanana jeung PMR - sarta salah sahiji versi paling umum nyaéta Dequervain urang Tenosynovitis tina pigeulang.

 

Rématik sareng Polymyalgia

Manggihan latihan sareng palatihan anu leres kanggo anjeun kalayan PMR tiasa sesah. Tapi penting pisan yén anjeun terus-terusan tetep obah pikeun merangsang sirkulasi getih sareng nyéépkeun nyeri sakit sareng otot.

Dina pidéo di handap ieu anjeun bakal tiasa ningali program latihan pikeun anu nganggo rématikisme polymyalgia anu dikembangkeun ku Terapi chiropractor sareng rehabilitasi Alexander Andorff. Ieu mangrupikeun program anu dibagi kana 3 - beuheung, taktak sareng hips, sabab paling sering daérah ieu paling kapangaruhan ku PMR.

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

 

Dianjurkeun Self-Ukuran ngalawan Polymyalgia Rematik

Alatan kanyataan yén diagnosis ieu jadi jelas numbu ka ngaronjat tegangan jeung nyeri dina balik luhur, kitu ogé taktak, tapi ogé dina pelvis jeung hips, urang nyarankeun timer ukuran nu bisa ngurangan nyeri otot. acupressure mat (Tumbu muka dina jandela nu anyar) mangrupa ukuran sorangan nu loba ngarasa mere aranjeunna rélaxasi sarta relief ngalawan otot tense. Mat ogé gaduh bagian beuheung sorangan anu matak ngagampangkeun damel nuju tegangan otot dina beuheung. ukuran sejen alus bisa jadi roll on bal urut - utamana pikeun otot jero wilah taktak jeung dina transisi beuheung.

(Dina gambar anjeun ningali hiji mat akupresur dina pamakéan. Pencét gambar atanapi tautan di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan anu disebut ogé pemicu titik mat.)

 

Bantuan Mandiri anu Disarankeun séjén pikeun Nyeri Rematik sareng Kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (sababaraha penderita PMR ngarasa yén krim arnica atanapi balm tiasa nenangkeun)

Naha Rémumatisme Polymyalgia abdi Tiasa terus mudun salami sababaraha taun?

PMR tiasa leres-leres didieu. Ieu ngandung harti yén kaayaanana henteu permanén, tapi éta tetep lila-langgeng. Nyeri sareng gejala anu disababkeun ku PMR biasana signifikan sareng sering peryogi pangobatan. PMR biasana lumangsung salila dua taun, tapi ogé bisa tahan nepi ka tujuh taun. Hanjakal, eta oge mungkin keur kapangaruhan ku kondisi deui - malah sababaraha taun sanggeus panungtungan ngalaman eta.

 

Pengobatan Rheumatism Polymyalgia

Perawatan ieu diwangun ku duanana pangobatan pikeun ngaleungitkeun peradangan, tapi ogé perlakuan fisik pikeun nyéépkeun nyeri dina otot sareng sendi. Perawatan narkoba kalebet kortikosteroid - sapertos tablet kortison. Métode perawatan fisik anu umum nyaéta terapi laser musculoskeletal, urut sareng mobilisasi gabungan - contona kalayan ahli fisioterapi atanapi chiropractor. Seueur pasien ogé nganggo ukuran diri sareng pangobatan diri (sapertos anu dipidangkeun di luhur). Contona, ngarojong komprési jeung bola titik pemicu.

 

Rheumatism Polymyalgia sareng rematik glandular

PMR sacara signifikan ningkatkeun résiko tina nandaan rematik sél raksasa - ogé katelah rematik temporal. Ieu mangrupikeun kaayaan bahaya anu tiasa nyababkeun komplikasi serius dina bentuk leungitna visi sareng résiko stroke anu langkung luhur. Kaayaan ieu nyababkeun peradangan dina pembuluh darah anu nuju kana kulit sirah sareng panon. Antara 9 jeung 20 persén jalma kalawan PMR ngamekarkeun rematik sél raksasa - nu merlukeun perlakuan ubar.

 

Grup Pendukung Polymyalgia Rheumatism

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

Bagikeun Rasa Luncat Pikeun Ngrojong jalma sareng Rématik

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun(punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé resep pikeun nukeur séntral link sareng situs web anu aya. Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.