Fibromyalgia sareng Kram Kaki

4.8 / 5 (15)

Nyeri di suku

Fibromyalgia sareng Kram Kaki

Naha anjeun kaserang kram leg? Panilitian parantos nunjukkeun yén jalma anu ngagaduhan fibromyalgia ngagaduhan insiden cangkang suku anu langkung luhur. Dina tulisan ieu, urang kedah ningali langkung seueur hubungan antara fibromyalgia sareng keram leg.

Panilitian numbu ieu kana jinis nyeri fibromyalgia disebut hyperalgesia (1). Urang ogé terang ti tadi yén interpretasi nyeri langkung kuat pikeun aranjeunna anu kapangaruhan ku kaayaan nyeri kronis ieu. Panilitian tinjauan sistematis nunjukkeun yén éta tiasa janten akibat teuing tina sistem saraf dina grup pasién ieu (2).

 

Tip anu saé sareng gancang: Di bagian handap tulisan, anjeun tiasa nonton video latihan latihan pikeun nyeri suku. Kami ogé nyayogikeun tip ngeunaan ukuran diri (sapertos kaos kaki komprési anak sapi og kaos kaki komprési plantar fasciitis) jeung super-magnésium. Tautan kabuka dina jandéla anyar.

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt), clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, perlakuan jeung rehabilitasi latihan suku, leg jeung ankle ailments. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Dina Tulisan ieu Anjeun bakalan Diajar Langkung seueur Ngeunaan:

  • Naon ari Kram?

  • Hyperalgesia sareng Fibromyalgia

  • Tautan antara Fibromyalgia sareng Leg keram

  • Ukuran diri ngalawan keram leg

  • Latihan sareng Latihan ngalawan Kram Kaki (kalebet VIDEO)

 

Naon ari Kram?

iklas sareng leg panas

Kram kaki tiasa lumangsung siang sareng wengi. Anu paling umum nyaéta éta lumangsung dina wengi saatos bobo. Kram otot dina kalde ngarah kana kontraksi otot-otot anak sapi anu pengkuh, teu dihaja sareng nyeri. Kram tiasa mangaruhan kana sadaya gugus otot atanapi ukur bagéan otot anak sapi. Episodena lumangsung ti detik dugi ka sababaraha menit. Nalika némpél kana otot anu kalibet, anjeun bakal tiasa ngaraos yén éta duanana tekanan nyeri sareng kaku pisan.

 

Kejang sapertos kitu tiasa ngagaduhan sabab anu béda-béda. Dehidrasi, kurangna éléktrolit (kalebet magnesium), otot anak sapi teuing sareng saraf hiperaktif (sapertos dina fibromyalgia) sareng nyiwit saraf dina tonggong sadayana tiasa janten sabab. Ngagaduhan rutin manjang otot anak sapi sateuacan bobo tiasa ngabantosan ngirangan kajadian. Ukuran sanés sapertos kaos kaki komprési ogé tiasa janten ukuran anu saé pikeun ningkatkeun sirkulasi getih di daérah éta - sahingga ngabantosan nyegah kejang (tautan dibuka dina jandéla anyar).

 

Hyperalgesia sareng Fibromyalgia

Dina bubuka tulisan, kami sapuk yén panilitian parantos ngungkabkeun overactivity dina sistim saraf dina anu kapangaruhan ku fibromyalgia (1, 2). Langkung khususna, ieu ngandung harti yén sistim saraf periferal ngirimkeun seueur teuing sinyal anu kuat teuing - anu antukna ngakibatkeun poténsi istirahat anu langkung luhur (proporsi kagiatan dina saraf) sahingga ku kontraksi anu tungtungna gugup. Kusabab kanyataanna éta ogé parantos katingali yén pusat pikeun interpretasi nyeri di uteuk henteu ngagaduhan «saringan nyeri» anu sami, dina anu ngagaduhan fibromyalgia, inténsitas nyeri ogé diageungkeun.

 

- Kram kaki Kusabab sinyal kasalahan?

Dipercaya ogé yén sistim saraf anu overaktif dina jalma anu ngagaduhan fibromyalgia tiasa nyababkeun sinyal kasalahan dina otot, anu dina gilirannana tiasa nyababkeun kontraksi sareng keram sacara teu dihaja.

 

Patalina antara Kram leg sareng Fibromyalgia

  • Sistem saraf teuing aktip

  • Penyembuhan laun

  • Ngaronjat Réaksi Peradangan dina jaringan Lemes

Anu ngagaduhan fibromyalgia sahingga gaduh paningkatan dina kagiatan otot, ogé sistem saraf periferal 'hiperaktif'. Ieu nyababkeun kejang otot sareng keram otot. Upami urang perhatosan langkung seueur kaayaan sanés anu aya hubunganana sareng fibromyalgia - sapertos sindrom bowel gampang ambek - maka urang tingali yén ieu ogé mangrupikeun bentuk kekejangan otot, tapi dina hal ieu ngeunaan otot lemes. Ieu mangrupikeun jinis otot anu bénten sareng otot rangka, sabab urang utamina mendakan ieu dina organ peujit awak (sapertos peujit). Overactivity dina jenis serat otot ieu bakal, sapertos otot dina suku, nyababkeun kontraksi teu disangka-sangka sareng iritasi.

 

Ukuran diri ngalawan keram leg

Hiji sareng fibromyalgia peryogi peredaran sirkulasi getih pikeun ngajaga fungsi otot normal dina suku. Ieu sabagean kusabab aktivitas otot tinggi nempatkeun panjaluk anu langkung luhur kana aksés kana éléktrolit dina aliran getih - sapertos magnesium (baca langkung seueur ngeunaan super-magnesium di dieu) sareng kalsium. Sababaraha sabab kitu ngalaporkeun pangirangan dina keram leg sareng kombinasi antara kaos kaki komprési anak sapi jeung magnésium. Magnésium aya dina bentuk semprot (anu dilarapkeun langsung kana otot anak sapi) atanapi dina bentuk tablet (ogé dina dikombinasikeun sareng kalsium).

 

Magnésium tiasa ngabantosan otot tegang anjeun tenang. Pamakéan kaos kaki komprési ngabantosan sirkulasi naék - sahingga ningkatkeun laju perbaikan dina otot anu nyeri sareng ketat.

 

Ukuran diri saderhana anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ningkatkeun sirkulasi getih nyaéta:

Tinjauan kaos kaki komprési 400x400

  • Latihan sadidinten (tingali video di handap ieu)

 

Perawatan Kram Kaki

Aya sababaraha léngkah pangobatan anu mujarab pikeun keram leg. Diantara hal-hal sanésna, damel otot sareng masagi tiasa gaduh pangaruh santai - sareng tiasa ngabantosan pikeun ngaleupaskeun otot anu tegang. Pikeun masalah jangka panjang sareng rumit deui, kitu ogé tiasa Shockwave Terapi janten solusi anu leres. Ieu mangrupikeun bentuk pangobatan anu modéren pisan kalayan épék didokumentasi kalayan saé ngalawan keram kaki. Perlakuanana sering dikombinasikeun sareng mobilisasi gabungan tina cangkéng sareng tonggong upami gangguan fungsi dideteksi dina ieu ogé - sareng saurang ogé tiasa nyangka yén aya iritasi saraf dina tonggong anu nyumbang kana masalah dina suku sareng suku.

 

Naha anjeun kaganggu ku kram leg?

Kami senang pikeun ngabantosan anjeun sareng penilaian sareng pangobatan di salah sahiji klinik anu aya hubunganana sareng kami.

 

Latihan sareng Latihan ngalawan Kram Kaki

Latihan anu ngabantosan nguatkeun suku, tungkak sareng suku tiasa nyumbang kana ningkat sirkulasi getih dina suku handap. Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun langkung otot anu elastis sareng adaptasi. Latihan bumi khusus tiasa diresepkeun ku ahli fisioterapis anjeun, kiropraktor atanapi spesialis kaséhatan anu sanés.

 

Dina video di handap ieu anjeun tiasa ningali program latihan anu kami nyarankeun pikeun keram kaki. Urang terang yén program éta tiasa disebat anu sanés, tapi kanyataan yén éta ngabantosan nyegah nyeri dina tungkak ogé ditingali salaku bonus. Ngarasa Luncat ngahubungi kami dina bagian koméntar di handap tulisan ieu atanapi dina saluran Youtube kami upami anjeun ngagaduhan patarosan anu anjeun pikir tiasa ngabantosan anjeun.

 

VIDEO: 5 Latihan ngalawan Nyeri di Suku suku

Janten bagian tina kulawarga! Ngarasa bébas ngalanggan gratis dina saluran Youtube kami (pencét di dieu).

 

Sumber sareng Rujukan:

1. Sluka dkk, 2016. Neurobiology of fibromyalgia sareng nyeri nyebar kronis. Neurosains Jilid 338, 3 Désémber 2016, Halaman 114-129.

2. Bordoni dkk, 2020. Kram otot. Pubmed. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2020 Jan-.

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang