Fibromyalgia and Pregnancy (Kumaha Ngaruhkeun Kakandungan)

Fibromyalgia and Pregnancy

5 / 5 (18)

Fibromyalgia and Pregnancy

Naha anjeun ngagaduhan fibromyalgia sareng hamil - atanapi mikirkeun janten salah sahiji? Maka penting pikeun terang kumaha fibromyalgia tiasa mangaruhan anjeun salaku awéwé hamil nalika kakandungan. Di dieu, urang bakal ngawalon sababaraha rupa patarosan ngeunaan éta hamil ku fibromyalgia. 

Kadang-kadang gejala fibromyalgia umum - sapertos nyeri, kacapean sareng déprési - tiasa disababkeun ku kakandungan sorangan. Kusabab ieu, aranjeunna tiasa di-proses. Éta ogé éta kasus anu ningkat setrés gaduh anak tiasa memicu fibromyalgia flare up - anu bakal ngajantenkeun anjeun ngaraos langkung parah. Turutan dokter rutin penting.

 

 

 

Urang gelut pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia, nyeri kronis mendiagnosis sareng panyakit gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun pangobatan sareng panalungtikan.

Hal anu henteu sadayana satuju, hanjakalna - sareng padamelan urang sering dilawan ku anu hoyong ngajantenkeun kahirupan sadidinten langkung sesah pikeun anu nyeri kronis. Bagikeun tulisan éta, siga kami dina halaman FB kami og saluran YouTube urang dina média sosial ngiringan kami dina perang pikeun kahirupan sapopoé anu langkung saé pikeun jalma anu nyeri kronis.

(Klik di dieu upami anjeun hoyong bagikeun tulisan éta salajengna)

 

Tulisan ieu marios sareng ngajawab patarosan ieu ngeunaan fibromyalgia sareng kakandungan:

  1. Kumaha fibromyalgia mangaruhan kakandungan?
  2. Naha setrés anu aya hubungan kakandungan nganyenyerikeun fibromyalgia?
  3. Naha kuring tiasa nginum obat fibromyalgia nalika kuring nalika hamil?
  4. Naon perlakuan anu disarankeun pikeun ibu hamil sareng fibromyalgia?
  5. Naha latihan sareng gerakan janten penting nalika hamil?
  6. Naon Anu Laksanakeun Anu Bisa Sadayana Ku Fibromyalgia Nalika Hamil?

Naha anjeun mikir-mikir aya atanapi anu anjeun hoyong langkung tina ngeusian profésional sapertos kitu? Tuturkeun kami dina kaca Facebook kami «Vondt.net - Kami ngaleungitkeun nyeri anjeun»Atanapi Saluran Youtube urang (dibuka dina tautan anyar) kanggo naséhat anu saé kanggo inpormasi kaséhatan anu mangpaat.

1. Kumaha mangaruhanna Fibromyalgia Kakandungan?

Kakandungan nyababkeun kanaékan jumlah hormon dina awak.

Salian nambahan beurat, awakna teu saimbang sareng bentuk fisik anu énggalna diala. Tilu bulan mimiti kakandungan ogé bakal nyababkeun seueul sareng kacapean. Sakumaha anjeun tiasa tingali, seueur jalma anu fibromyalgia bakal ngalaman kanaékan gejalana sapanjang kakandungan alatan teu saimbangna hormonal ieu.

Panilitian parantos nunjukkeun yén awéwé anu ngagaduhan fibromyalgia tiasa langkung nyeri sareng gejala salami kakandungan dibandingkeun sareng anu henteu ngagaduhan diagnosis nyeri kronis ieu. Henteu khususna héran, panginten, sabab awak ngalangkungan sababaraha parobihan.Hanjakalna, panilitian nunjukkeun yén langkung seueur jalma ngalaman yén gejala fibromyalgia langkung parah nalika kakandungan. Sakali deui, saurang ningali khususna paningkatan nyeri, kacapean sareng setrés emosional salami tilu bulan mimiti kakandungan.

 

Di dieu kami hoyong ngalungkeun cai kana seuneu ku nyarios yén langkung seueur jalma ogé ngalaporkeun paningkatan gejala nalika kakandungan, janten teu aya kaputusan 100% di dieu.

 

Kami hoyong ngantebkeun yén hamil yoga, manjang sareng latihan tiasa janten jalan anu saé pikeun ngirangan setrés méntal sareng fisik sapanjang kakandungan. Dina artikel di handap ieu anjeun tiasa ningali program latihan anu nunjukkeun anjeun lima latihan anu sepi.

Maca deui: - 5 Latihan olahraga pikeun anu gaduh Fibromyalgia

lima latihan olahraga pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia

Pencét di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan latihan latihan ieu - atanapi nonton pidéo ieu di handap.

VIDEO: 5 Latihan Gerakan pikeun Anu nganggo Fibromyalgia

Tenang sareng dikendali latihan sareng latihan tiasa ngabantosan anjeun ngirangan setrés fisik sareng méntal dina awak anjeun. Dina pidéo di handap ieu anjeun tiasa ningali program latihan kalayan lima latihan anu béda anu tiasa ngabantosan anjeun ngirangan setrés.

Miluan kulawarga kami sareng langganan saluran YouTube urang (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping janten!

2. Naha Stress Berkaitan-Ngandung Hubungan Ngaganggu Fibromyalgia?

Kami sareng fibromyalgia terang kumaha setrés teuas tiasa mangaruhan diagnosis nyeri kronis kami - sareng kakandungan nyababkeun seueur setrés émosional sareng fisik. 

Urang ogé kedah émut yén kalahiran téa mangrupikeun waktos stres anu ekstrim ka ibu. Sapanjang kakandungan, anjeun gaduh parobihan ageung dina kadar hormon dina awak - kalebet éstrogén sareng progesteron.

Di dieu ogé penting pikeun diémutan yén saatos kalahiran tiasa beurat pisan - malah pikeun jalma anu henteu ngagaduhan fibromyalgia - janten penting pikeun waspada yén periode ieu tiasa nyababkeun kanaékan nyeri sareng gejala.

 

Teuing seueur jalma anu kaserang ku nyeri kronis sareng panyawat anu ngancurkeun kahirupan sapopoe - éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang og channel YouTube (klik di dieu) terus ucapkeun, "Sumuhun pikeun langkung seueur panalungtikan ngeunaan nyeri kronis diagnosis".

Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun. Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.

 

Ogé baca: Fibromyalgia jeung Sakit di Enjing: Naha Anjeun Kuda Ti Saré Lemah?

fibromyalgia jeung nyeri isuk-isuk

Di dieu anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan lima gejala isuk umum dina jalma anu fibromyalgia.

3. Naha Naha Kuring tiasa nyandak Ubar Fibromyalgia Nalika Abdi Hamil?

Henteu, hanjakalna, teu aya pangatur anu dianggo pikeun fibromyalgia anu ogé tiasa dianggo nalika anjeun reuneuh. Utamana ibuprofen tiasa picilakaeun pikeun ibu hamil. Upami anjeun ngagaduhan patalékan ngeunaan cara ngagunakeun pembunuh nyeri nalika kakandungan maka anjeun kedah konsultasi ka GP anjeun.

 

Fibromyalgia tiasa nyababkeun nyeri parna - utamina ku flare-up.

Kusabab ieu pisan, saran pikeun nyegah pangrawat nyeri nalika hamil hésé ngelek kanggo anu sareng fibromyalgia. Panaliti ngabuktikeun yén pamakean di antawis kelompok pasién ieu dugi ka opat kali langkung luhur tibatan pasién sanés.

Kami nyarankeun jasa publik Aman Mamma Kedokteran (tautan dibuka dina jandela énggal) dina haneut. Di dieu anjeun tiasa kéngingkeun saran bébas tina profésional ngeunaan pamakéan nginum obat nalika kakandungan.

Seueur jalma ngalaporkeun parah nyeri otot dina beuheung sareng taktak nalika kakandungan - sareng salami waktos lami nyusu. Populér disauran beuheung stressAnjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan diagnosis ieu dina tulisan tamu ti Råholt Chiropractor Center sareng Fisioterapi dina tulisan ieu di handap.

 

Ogé baca: - Ieu Anjeun Kedah Nyaho Ngeunaan Stress Talking

Nyeri dina beuheung

Link dibuka dina jandela nu anyar.

4. Naon Perawatan Anu Disarankeun Pikeun Awéwé Hamil Kalawan Fibromyalgia?

yogaovelser-to-balik stiffness

Nyaho awak sorangan sareng naon anu ditanggapi pikeun hiji ogé penting.

Éta supaya urang ngabales béda pikeun perlakuan ti jalma ka jalma - Tapi pangobatan anu sering hadé pikeun ibu hamil sareng fibromyalgia diantarana:

  • Perawatan Fisik pikeun Otot sareng Sakit
  • diet Adaptasi
  • peuseul
  • tapa
  • yoga

Kami nyarankeun pisan yén terapi fisik ngan ukur dilakukeun ku salah sahiji tilu profesi anu dilisensikeun sacara umum kalayan kaahlian khusus dina otot sareng sendi - fisioterapis, kiropraktor atanapi therapist manual. Rekomendasi ieu kusabab kanyataan yén tilu padamelan ieu dirojong sareng diatur ngaliwatan Diréktur Kaséhatan.

Diét anu diadaptasi anu alamat kabutuhan énergi jalma anu ngagaduhan fibromyalgia ogé tiasa janten bagian anu penting pikeun perasaan langkung saé. 'Diét fibromyalgia' nuturkeun naséhat sareng tungtunan diét nasional. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan éta dina tulisan ieu di handap.

Ogé baca: - Laporan panilitian: Ieu mangrupikeun Diét Fibromyalgia Pangsaéna

diet fibromyalgid2 700px

Pencét kana gambar atanapi tautan di luhur pikeun dibaca deui ngeunaan diet anu bener disaluyukeun ka anu nganggo fibro.

5. Naha Latihan Sareng Gerak Jadi Penting Nalika Anjeun Hamil?

Ninggang sukuna pasang aksi

Kakandungan nyababkeun parobihan ageung dina awak - kalebet pelvis anu langkung sateuacan terlantar.

Nalika beuteung janten langkung ageung, ieu nyababkeun kanaékan galur dina pérang anu handap sareng sendi panggul. Posisi panggul anu robih laun bakal nyababkeun langkung seueur tekanan dina sendi pelvis nalika anjeun ngadeukeutan tanggal anu parantos ditangtoskeun - sareng tiasa nyayogikeun dasar pikeun ngonci pelvis sareng nyeri tonggong. Upami anjeun ngirangan mobilitas dina sendi dina pelvis, ieu ogé tiasa ngakibatkeun galur anu langkung ageung dina tonggong. Latihan rutin sareng latihan gerakan anu diadaptasi tiasa ngabantosan anjeun nyegah ieu sareng ngajaga otot anjeun ogé tiasa gerak.

Latihan anu teratur sareng terapi fisik tiasa, antara anu sanés, nyababkeun kauntungan kaséhatan ieu:

  • Ningkat gerak dina tonggong, hip jeung pelvis
  • Kuat deui Balik sareng Pelvic Otot
  • Ngaronjat sirkulasi getih ka otot anu nyeri sareng nyeri

Ningkatkeun fungsi fisik nyababkeun langkung seueur mobil dina sendi, kirang otot tegang sareng paningkatan tingkat serotonin dina awak. Anu terakhir mangrupikeun neurotransmitter anu khusus pakait sareng fibromyalgia - kusabab kanyataan yén grup sabar ieu ngagaduhan tingkat anu langkung handap tina normal. Serotonin, antara séjén, ngabantosan ngatur suasana. Tingkat kimia low ieu dina awak tiasa ngalangkungan depresi sareng kahariwang di antawis jalma anu fibromyalgia.

 

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha krim arnica tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Naha anjeun terang yén fibromyalgia dihartikeun salaku diagnosis rematik perdarahan? Salaku sareng gangguan rematik sanés, peradangan sering maénkeun peran dina parah tina nyeri. Kusabab ieu pisan, penting pikeun anjeun terang ngeunaan ukuran anti-radang alami ngalawan fibromyalgia sakumaha anu dipidangkeun dina tulisan ieu di handap.

Ogé baca: - 8 Léngkah Anti Anti Peradangan Alami Ngalawan Rematik

8 ukuran anti-radang ngalawan rematik

6. Olahraga Mana anu Cocog Pikeun Awéwé Hamil Kalawan Fibromyalgia?

Latihan pikeun ibu hamil kedah diadaptasi sareng ngartos kumaha salah sahiji kakandungan.

Aya sababaraha jinis latihan anu cocog pikeun ibu hamil ku fibromyalgia - sababaraha anu paling saé kaasup:

  • Indit jalan-jalan
  • Spinning
  • Tai Chi
  • Latihan grup adat
  • Latihan sareng pokus latihan sareng gerakan sandang
  • Yoga pikeun ibu hamil

Pidéo: 6 Latihan Kakuatan Anu Ngaropéa Pikeun Anu Anu Fibromyalgia

Ieu genep latihan kakuatan hipu sareng khusus pikeun anjeun anu ngagaduhan fibromyalgia - sareng hamil. Pencét pidéo di handap pikeun ningali latihanna. CATETAN: Nyeri deui kana bola terapi pastina tiasa hésé ngahontal engké nalika kakandungan.

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

Entong Laksanakeun di Kolam Cai Panas Nalika Anjeun Henteu Hamil

Latihan dina kolam cai panas mangrupikeun latihan anu dipikacinta ku seueur anu ngagaduhan fibromyalgia - tapi di dieu penting pikeun waspada yén latihan dina cai panas atanapi bak panas henteu saé upami anjeun hamil. Panaliti ngabuktikeun yén éta tiasa ningkatkeun kasempetan teu kakurangan (1) atanapi malformations fétus. Ieu manglaku ka cai anu langkung haneut tibatan 28 derajat.

Naha anjeun terang disebutkeun yén aya tujuh bentuk nyeri fibromyalgia anu béda? Ieu naha nyeri anjeun condong bénten-bénten dina duanana intensitas sareng presentasi. Baca langkung seueur perkawis éta ngalangkungan tautan dina tulisan di handap ieu, sareng anjeun bakal gancang janten sakedik langkung bijaksana perkawis naha anjeun raoseun sapertos kieu.

Ogé baca: Éta 7 Tipe Sakit Fibromyalgia [Pitunjuk Anu Hébat pikeun Tipe Sébat nyeri]

tujuh rupa nyeri fibromyalgia

Klik-katuhu sareng "buka dina jandela anyar" upami anjeun hoyong teraskeun maca tulisan ieu saatosna.

Hoyong langkung seueur inpormasi? Miluan grup ieu sareng bagikeun inpormasi salajengna!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

Tuturkeun kami di YouTube pikeun Pangetahuan sareng Latihan Kaséhatan Gratis

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami (klik di dieu) - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

Kami ngarep pisan yén tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina merangan nyeri kronis. Upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun gumbira teuing, maka urang ngarepkeun anjeun milih ngahijikeun kulawarga dina média sosial sareng pikeun ngabagi tulisan éta salajengna.

Tong bébas dibagi dina Media Sosial pikeun Ngaronjatkeun Ngartos Kanggo Nyeri Kronis

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

Saran pikeun kumaha anjeun tiasa ngabantosan ngalawan nyeri kronis: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél dina halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu pakait anu anjeun anggotana. Atanapi pencét tombol "SHARE" di handap ieu pikeun ngababarikeun pos éta dina facebook anjeun.

Toél ieu jang dibagikeun deui. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu nyumbang pikeun promosi pamahaman anu langkung ageung pikeun fibromyalgia.

Pilihan B: Link langsung kana tulisan kana blog atanapi halaman wéb anjeun.

Pilihan C: Tuturkeun sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

NEXT PAGE: - Fibromyalgia sareng Nyeri Isuk-isuk [Naon Anu Kedah Anjeun Terang]

fibromyalgia jeung nyeri isuk-isuk

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.