fibromyalgia jeung nyeri isuk-isuk

Fibromyalgia jeung Sakit dina Enjing

4.8 / 5 (44)

Fibromyalgia sareng Sakit Isuk: 5 Gejala Tujuh Umum Dina Anu sareng Fibromyalgia

Naha fibromyalgia anjeun dihubungkeun sareng nyeri tambahan sareng gejala enjing? 

Ieu aya 5 gejala énérgi umum anu seueur anu sareng fibromyalgia bakal ngakuan.

 

Fibromyalgia tiasa gaduh pangaruh anu ageung dina sare wengi sareng kualitas sare - éta kanyataan. Naha anjeun sering bangun sareng sénsitip awak, bosen, batang sapertos tongkat, leungeunna sareng suku ngabengkok, ogé kantong ageung dina panon? Seueur anu sanés sareng fibromyalgia ogé bakal unggeuk kana ieu. Gejala isuk-isuk ieu tiasa rupa-rupa - sareng sababaraha énjing langkung parah tibatan anu sanés. Éta pisan sababna urang badé masihan anjeun seueur inpormasi ngeunaan lima gejala anu paling klasik sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngaleungitkeunana.

 

- Babarengan pikeun Nyeri Kronis

Kami merjuangkeun jalma anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis sareng panyakit anu gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun pangobatan sareng pamariksaan - hal anu henteu sadayana satuju, hanjakalna. Bagikeun tulisan éta, siga kami dina halaman FB kami og saluran YouTube urang dina média sosial ngiringan kami dina perang pikeun kahirupan sapopoé anu langkung saé pikeun jalma anu nyeri kronis.

 

(Klik di dieu upami anjeun hoyong bagikeun tulisan éta salajengna)

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, pengobatan sarta rehabilitasi latihan nyeri kronis. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Tulisan ieu ngalangkungan lima gejala énjing umum dina jalma anu ngagaduhan fibromyalgia - sababaraha di antarana bisa kaget anjeun. Di handapeun tulisan anjeun ogé tiasa maca koméntar ti pamiarsa sanés sareng nampi tip anu saé.

 



Naha anjeun mikir-mikir aya atanapi anu anjeun hoyong langkung tina ngeusian profésional sapertos kitu? Tuturkeun kami dina kaca Facebook kami «Vondt.net - Kami ngaleungitkeun nyeri anjeun»Atanapi Saluran Youtube urang (dibuka dina tautan anyar) kanggo naséhat anu saé kanggo inpormasi kaséhatan anu mangpaat.

 

1. Fibromyalgia sareng kacapean énjing

saré masalah

Naha anjeun ogé bajoang sareng hudang béak saatos bobo sapeuting? Kacapean, kacapean sareng kacapean isuk-isuk mangrupikeun gejala isuk klasik pikeun jalma anu ngagaduhan fibromyalgia. Alesan anu cukup alami naha urang bangun capé dibandingkeun jalma anu séhat anu ngaraos istirahat di énjing - urang bobo kirang.

 

Fibromyalgia mangrupikeun bentuk kronis jaringan rematik anu tiasa langsung dikaitkeun:

  • Bruxism (Huntu Gosok)
  • insomnia
  • apnea sare
  • Sindrom Tulang Tulang

 

Panaliti (1) ogé parantos nunjukkeun yén seueur anu gaduh pola bobo anu teu normal anu ngaganggu bobo anu jero. Ieu fase bobo dimana anjeun kéngingkeun istirahat anu paling saé pikeun otak sareng awak. Bobo anu langkung enteng sareng teu tenang henteu ngakibatkeun muatan anu sami - sahingga urang sering hudang capé, frustasi sareng capé.

 

Malahan salah sahiji masalah di luhur cukup pikeun balik tibatan bobo sare. Upami anjeun kenging ku sababaraha di antarana, sapertos sindrom tulang sareng henteu aya resép, tulang ieu bakal ngajantenkeun deui saré bobo.

 

Seueur jalma ngalaporkeun sababaraha gejala lega upami aranjeunna ngalaksanakeun latihan raga sareng latihan yoga saencan saré. Sakumaha anu dipidangkeun di handap ieu.

 

Maca deui: - 5 Latihan olahraga pikeun anu gaduh Fibromyalgia

lima latihan olahraga pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia

Pencét di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan latihan gerakan ieu - atanapi tingali pidéo di handap ieu.

 



VIDEO: 5 Latihan Gerakan pikeun Anu nganggo Fibromyalgia

Latihan olahraga anu lembut sareng ngaropéa tiasa ngabantosan lembutkeun awak anjeun saencan anjeun bobo. Dina pidio anu dipidangkeun di handap ieu, kami nunjukkeun anjeun program latihan lima anu masihan gerakan sareng gerakan anu langkung saé.

Miluan kulawarga kami sareng langganan saluran YouTube urang (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Ngabagéakeun!

 

2. Allodynia sareng Fibromyalgia

Saatos tempo gangguan sare umum pakait sareng fibromyalgia, urang ogé kudu nambahan sesa gejala fibromyalgia. Fibromyalgia dikatégorikeun sapanjang tujuh rupa nyeri anu pasti tiasa ngabantosan urang jaga sareng mastikeun urang pulas dina ranjang ngan sadinten wengi.

 

Kahariwang méntal sareng pangaruh méntal tina kurangna sare ngajadikeun sesah. Digabungkeun sareng ningkat sensitipitas pikeun sora sareng cahaya, ieu ngandung hartos yén hal anu langkung alit tiasa ngahudangkeun urang ujug-ujug tina bobo - sareng ngajantenkeun ampir teu mungkin bobo deui.

 

Salah sahiji ti tujuh nyeri anu béda hiji anu tiasa ngalaman sareng fibromyalgia disebut allodynia. Kalayan jinis nyeri ieu, keuna sakedik, bahkan tina duvet atanapi orok, tiasa nyababkeun nyeri anu jelas. Fibromyalgia kadang disebat sindrom "putri on kacang polong" kusabab hypersensitivity episodik ieu dimana sentuhan entéh nyeri.

 

Teuing seueur jalma anu kaserang ku nyeri kronis sareng panyawat anu ngancurkeun kahirupan sapopoe- éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang terus ucapkeun, "Sumuhun pikeun langkung seueur panalungtikan ngeunaan nyeri kronis diagnosis".

 

Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun. Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.

 

Ogé baca: - 15 Tanda Awal Rematik

gambaran gabungan - rematik

Naha anjeun kapangaruhan ku rematik?

 



3. Sénsitipitas Suhu, Késang sareng uap Tiis

Naha anjeun sakapeung hudang isuk-isuk lengkep tiris tiis atanapi panas?Sensitipitas suhu mangrupikeun gejala sanés anu tiasa mangaruhan kumaha anjeun karasa isuk-isuk. Kami kalayan fibromyalgia kakeunaan sénsitip pikeun duanana tiis sareng panas - sareng kusabab kamampuan lemah awak pikeun ngatur ieu; tambah kesang.

 

Pikeun ngabohong handapeun duvet sareng ngarasa tiris - teras karaos panas 30 menit engké, tiasa ngarusak saré jalma réa. Seueur jalma sering ngalaman yén aranjeunna ngaraos tiis pisan énjing-énjing yén aranjeunna bajoang kaluar tina kaayaan duvet.

 

Upami anjeun kaserang masalah bobo, kami wani ngusulkeun anjeun janten diajar sare ku GP anjeun. Naon waé pamanggihan (sapertos ngadeteksi bobo) tiasa nyababkeun perlakuan anu épéktip - sapertos mesin CPAP pikeun bobo. Latihan sareng panyawat nyeri ogé tiasa janten konci anu penting pikeun ningkatkeun saré anjeun.

 

Seueur jalma ngalaman pamutahiran fisik sareng mental ku ngahadiran latihan kelompok di kolam renang cai panas. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan kumaha éta jalan dina tulisan ieu di dieu.

 

Ogé baca: - Kumaha Ngabantosan Olahraga Dina Kolam Cai Panas Dina Fibromyalgia

ieu kumaha latihan di kolam renang cai panas ngabantuan fibromyalgia 2

 



4. Isuk-isuk seseg sareng nyeri

Kaku balik deui isuk-isuk dina ranjang

Éta kawilang umum pikeun hudang sareng ngaraos kaku sareng beuteung dina awak nalika énjing - tapi sering béda pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia. Seueur jalma sareng fibromyalgia ngajelaskeun kaku ieu sareng pangaruh salaku nyata langkung kuat tibatan jalma séhat.

 

Kanyataanna, dilaporkeun yén darajat anu pinunjul sapertos éta tiasa dibandingkeun sareng nyeri otot anu séhat individu anu parantos ngalaman saatos fisik stres. - atanapi, bahkan, kacilakaan mobil minor.

 

Sakumaha dipikanyaho, fibromyalgia langsung dikaitkeun kana hipersensitivitas dina jaringan lemes sareng otot. Ieu ngandung harti bakal aya anu kirang linggih sareng meneran sateuacan urang ngencankeun sareng kontrak otot. Panginten anjeun émut yén anjeun salawasna calik sareng ngalih sakedik? Ieu mangrupakeun fibromyalgia anu peryogi ieu ti anjeun.

 

Ku tetep ngarobih posisi urang sakedik urang bakal ragam galur dina otot. Antukna, posisi anyar ogé bakal nyababkeun kanyeri sareng kasangsaraan. Janten teras urang ngalih deui. Hanjakalna, ieu mangrupikeun hal anu tiasa sesah dihontal nalika wengi - sareng éta pasti naha anjeun tiasa ngaraos langkung kaku sareng beuteung énjing.

 

Naha anjeun terang yén diét anu leres tiasa pangaruh pangaruh pisan kana fibromyalgia? 'Diét fibromyalgia' nuturkeun naséhat sareng pedoman diét nasional. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan éta dina tulisan ieu di handap.

 

Ukuran diri ngalawan nyeri Fibromyalgia dina Isuk

- Tip alus: Paké mat akupresur peuting tadi

Naha anjeun salah sahiji jalma anu bangun duanana kaku dina sendi sareng tegang dina otot? Urang mindeng narima patarosan ngeunaan kumaha carana ngagentos naon nu disebut stiffness isuk. Nyatana, naon anu anjeun laksanakeun sonten sateuacan sare tiasa sami pentingna sareng naon anu anjeun lakukeun isuk-isuk. Ngarasa Luncat ka coba ngagunakeun mat titik pemicu, ogé katelah mat akupresur (klik di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan éta - tautanna dibuka dina jandela pamaca énggal), sakitar 60 menit sateuacan bobo. Titik urut mat kedah dianggo ka daérah anu tegang sareng seueur anu ngarasa yén éta nyayogikeun rélaxasi pikeun awak sareng pikiran. Coba maké mat salila kira 15-30 menit, sarta coba pikeun meunangkeun rutin ngalakonan ieu salaku bagian tina 'rutin peuting' Anjeun. Kami ngarepkeun éta tiasa ngabantosan anjeun énjing-énjing langkung saé.

 

Ukuran Self-Lain pikeun Nyeri Rematik sareng Kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (sababaraha ngarasa yén ieu tiasa ngagentos nyeri otot)

 

Ogé baca: - Laporan panilitian: Ieu mangrupikeun Diét Fibromyalgia Pangsaéna

diet fibromyalgid2 700px

Pencét kana gambar atanapi tautan di luhur pikeun dibaca deui ngeunaan diet anu bener disaluyukeun ka anu nganggo fibro.

 



5. Leungeun sareng Kaki bengkak - sareng Bareuh Ngeunaan Panon

nyeri dina jero leungeun

Seueur urang hudang kalayan ngabareuhan sakedik dina leungeun sareng suku - atanapi di sakitar panon urang. Ieu ogé tiasa nyababkeun nyeri nyeri. Salah henteu pasti naha naha sareng fibromyalgia sering katingali ku ieu. Tapi saurang gaduh sababaraha téori.

 

Studi paniliti anu tangtu parantos nunjukkeun hubungan sareng ingetan cairan sareng fibromyalgia. Janten ku diagnosis nyeri kronis ieu kami sigana sigana langkung cair dina awak tibatan batur. Fénoména ieu katelah busung idiopatik. Urang ngingetan yén sarung komprési (tingali conto di dieu - link muka dina jandela maca anyar) boga pangaruh documented on nyeri rematik dina leungeun.

 

Penting pikeun dicatet yén ieu henteu kusabab radang (sanaos sababaraha kasus fibromyalgia kalebet). Hal ieu ngan saukur dipercaya yén éta alatan akumulasi cairan dina suku, panangan sareng kira-kira panon.

 

(PS - Urang nyarios langkung seueur ngeunaan topik ieu engké dina tulisan)

 

Latihan leungeun anu énjing-énjing tiasa ngabantosan anjeun ngalawan bengkak sareng nampi getih anjeun. Tingali kana tujuh latihan anu urang nunjukkeun dina tulisan ieu di handap.

 

Ogé baca: - 7 Latihan pikeun Hand Osteoarthritis

latihan leungeun arthrosis

 



 

Pangobatan Hydrating sareng Pengobatan Alam

jahé

Aya ubar anu pangaruh diuretik - nyaéta, urang sering sering ngompol tibatan biasana. Nanging, henteu sadayana damel dina ieu. Deui, dipercaya yén ieu tiasa dikaitkeun sareng sirkulasi anu langkung miskin di seueur jalma anu ngagaduhan fibromyalgia - sareng aya résiko langkung luhur cairan akumulasi ngalangkungan teu aktif atanapi bobo.

 

Dina sababaraha kasus, bareuh atanapi bengkak moal nimbulkeun masalah - tapi pikeun seueur éta tiasa nyababkeun nyeri boh kasusah dina ngagunakeun panangan ku leres. Masalah anu umum kalebet nyeri nalika nincak suku anu ngabareuhan énjing-énjing atanapi sesah ku katerampilan motor anu alus dina panangan dina ranting énjing (baca: raos kagok).

 

Seueur oge anu terang masalah ngagunakeun leungeun anu ngabareuhan pikeun ditunda makeup pikeun nutupan panon anu ngabareuhan! Salian pangobatan anu biasa, aya ogé diet alami anu tiasa ngabantosan ngirut sirah. Salah sahiji nasihat diet anu langkung efektif nyaéta nginum jahé sateuacan anjeun tidur atanapi pas anjeun énjing-énjing.

 

Pangobatan séjén anu tiasa ngabantosan kalebet urut saluran cai limfa sareng terapi fisik anu ditujukeun dina sendi kaku sareng otot tegang. Éta ogé pantes disebatkeun yén pangobatan sareng panawar nyeri tinangtu tiasa nyababkeun ngabareuhan salaku efek samping - janten ngaraos bébas parios lampiran pangobatan anjeun upami anjeun henteu yakin.

 

Dupi anjeun repot radang rematik? Dihandap ieu anjeun tiasa maca sakitar dalapan ukuran pangobatan alami - tanpa épék samping. Upami teu kitu, urang ogé nyarankeun genep latihan ieu pikeun ngamimitian sirkulasi getih dina panangan énjing.

 

Ogé baca: - 8 Léngkah Anti Anti Peradangan Alami Ngalawan Rematik

8 ukuran anti-radang ngalawan rematik

Ogé baca: 6 Latihan ngalawan Osteoarthritis anu signifikan tina Taktak Jalan

osteoarthritis tina taktak

 



 

Hoyong langkung seueur inpormasi? Miluan grup ieu sareng bagikeun inpormasi salajengna!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

Tuturkeun kami di YouTube pikeun Pangetahuan sareng Latihan Kaséhatan Gratis

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami (klik di dieu) - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

 

Kami ngarep pisan yén tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina merangan nyeri kronis. Upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun gumbira teuing, maka urang ngarepkeun anjeun milih ngahijikeun kulawarga dina média sosial sareng pikeun ngabagi tulisan éta salajengna.

 

Tong bébas dibagi dina Media Sosial pikeun Ngaronjatkeun Ngartos Kanggo Nyeri Kronis

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun(punten kaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

 



Saran pikeun kumaha anjeun tiasa ngabantosan ngalawan nyeri kronis: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél dina halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu pakait anu anjeun anggotana. Atanapi pencét tombol "SHARE" di handap ieu pikeun ngababarikeun pos éta dina facebook anjeun.

 

Toél ieu jang dibagikeun deui. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu nyumbang pikeun promosi pamahaman anu langkung ageung pikeun fibromyalgia.

 

Pilihan B: Link langsung kana tulisan kana blog atanapi halaman wéb anjeun.

Pilihan C: Tuturkeun sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

 

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

 



 

NEXT PAGE: - Ieu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Osteoarthritis Dina Leungeun Anjeun

osteoarthritis tina panangan

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

 

Disarankeun ku bantuan pikeun diagnosis ieu

komprési Noise (contona, kaos kaki komprési anu nyumbang kana ningkat sirkulasi getih kana otot nyeri)

Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

1 ngajawab
  1. Nyeri fibro beuteung sareng tata basa ocd nyebutkeun:

    Isuk!
    Isuk-isuk mangrupikeun kecap basa Inggris.

    walon

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.