bowel gampang ambek

 

Usum Gangguan (IBS) | Panyabab, gejala, pencegahan sareng pangobatan

Sindrom bowel anu ngambek mangrupikeun panyakit pencernaan anu ogé dikenal salaku titik spastik, sindrom usus anu gampang ambek, kolitis mukosa sareng kolitis spastik. Sindrom bowel anu ambek tiasa nyababkeun kram beuteung, kembung (beuteung 'ngabareuhan', kabebeng sareng diare. Di dieu anjeun bakal langkung seueur terang sabab, gejala, pencegahan, diét, ukuran diri sareng pangobatan pikeun nyeri sindrom bowel.

 

Saloba 3 nepi ka 20 persén penduduk Norwégia tiasa kapangaruhan ku waktos bowel. Sababaraha samentawis, tapi seueur ogé anu gaduh masalah peujit jangka panjang - anu disebatkeun tina bowel iritasi kronis. Kaayaan ieu mangaruhan awéwé langkung sering tibatan lalaki sareng tiasa bénten hubunganana sareng gejala sareng panyakit. Kondisina disebat ogé sindrom bowel gampang ambek.

 

Tuturkeun sareng resep urang ogé Kaca Facebook kami og Saluran YouTube kami gratis, apdét kaséhatan poéan.

 

Dina artikel, urang bakal marios:

  • Naon anu matak gampang buang bowel?
  • Naon jenis gejala sareng ngilu bowel ambekna mikeun
  • Gejala usus gampang ambek lalaki
  • Gejala usus gampang ambek awéwé
  • Alesan naha sababaraha kakurangan tina sindrom bowel gampang ambek
  • Trigger pikeun sindrom bowel gampang ambek
  • Diagnosis usus gampang ambek
  • Diet pikeun bowel gampang ambek
  • Pengobatan bowel gampang ambek
  • Ukuran diri ngalawan panyakit bowel
  • Bowel ambek sareng panyakit anu aya (kaasup setrés, kabebeng, diare sareng leungitna beurat)

 

Dina tulisan ieu anjeun bakal langkung jéntré ngeunaan bowel gampang ambek, sareng anu nyababkeun, gejala, diet sareng pengobatan kaayaan klinis ieu.

 



Naha anjeun mikir-mikir aya atanapi anu anjeun hoyong langkung tina ngeusian profésional sapertos kitu? Tuturkeun kami dina kaca Facebook kami «Vondt.net - Kami ngaleungitkeun nyeri anjeun»Atanapi Saluran Youtube urang (dibuka dina tautan anyar) kanggo naséhat anu saé kanggo inpormasi kaséhatan anu mangpaat.

Gejala Bowel Irritable

Diskusi sareng profesional kaséhatan

Aya sababaraha gejala karakteristik sareng tanda-tanda tina gampang usus sareng masalah pencernaan. Sababaraha anu paling umum di antarana:

  • mencret
  • kabebeng
  • Ngaraos yén Kandang peupeus pisan
  • Gas sareng Bengkak dina peujit
  • keram beuteung
  • nyeri beuteung

Teu biasa pikeun jalma anu boga bowel gampang ambéh ngalaman episode sareng kombinasi kabebeng sareng diare - sanaos seueur, sacara tradisional, percanten yén salah sahiji jalma nalungtik. Éta ogé kasus anu gejala sindrom bowel jengkel tiasa turun pisan ka handap nalika turun - dimana période anu tangtu tiasa sami goréng sareng période sanésna tiasa bebas tina gejala. Tapi sakumaha anu parantos disebatkeun tadi, seueur jalma anu ngalaman sindrom usus gampang ambek. Pikeun didiagnosis ku sindrom bowel jengkel, urang kedah ngalaman panyawat sahenteuna tilu bulan kalayan tilu episode unggal bulan.

 

Gejala Usul Irritable di Awéwé

Éta ogé leres yén gejala usus gampang ngalahirkeun rada beda-beda ti hiji jalma ka jalma sareng antara jinis kelamin. Di awéwé, gejalanya sering gaduh kacenderungan capé janten parah nalika période hormonal - nyaéta, utamina dina hubungan sareng siklus menstruasi. Ogé dipikanyaho yén awéwé ménopause ngagaduhan masalah peujit kirang dibanding awéwé anu masih kénéh haid. Aya ogé laporan anu nunjukkeun yén awéwé tangtu gaduh paningkatan panyakit anu aya hubunganana sareng kakandungan sareng kakandungan.

 

Gejala Usul Irritable di Lalaki

Gejala sindrom bowel jengkel kalolobaanna sami dina lalaki - tapi teras sapertos kitu ka dokter harita. Lalaki nyata parah lamun datang pikeun ngabenerkeun masalah sareng masalah sapertos kieu.

 

Maca deui: - 6 Tanda Awal Kanker Weteng

nyeri beuteung7

 



 

Nyeri beuteung sareng Sindrom Usus Irritable

nyeri beuteung

Seueur jalma ngajelaskeun nyeri anu dialamkeun ku sindrom peujit gampang ngambek salaku kram sareng saolah-olah beuteung "ngenceng". Déskripsi umum tina nyeri beuteung alatan bowel gampang ambéh diantarana:

 

  • Éta burih mah jepret

  • Pencét nyeri beuteung

Dina kombinasi sareng nyeri ieu, urang bakal sering ngalaman yén angkat ka jamban bakal "ngirangan sababaraha tekanan" sareng ngirangan nyeri. Anjeun ogé bakal sering ningali parobahan dina sabaraha sering anjeun ka kamar mandi sareng anjeun tiasa ningali bédana kumaha tétéla katingali.

 

Alesanana: Naha aya batur kakurangan tina panyakit bowel ambek?

Anu pasti sabab sindrom usus gampang ngambek téh masih teu kanyahoan. Élmuwan percaya yén éta margi kusabab sababaraha sabab, tapi khususna ngalawan téori yén éta disababkeun ku sistem imun anu overaktif sareng bowel oversensitive. Éta ogé dipikanyaho yén radang baktéri saméméhna peujit tiasa janten panyawat panyakit sapertos kitu. Kanyataan yén aya seueur kamungkinan sabab usus gampangna matak hésé pikeun nyegah teu pencét.

 

Tina prosés langkung fisik anu nyababkeun bowel ngabalukarkeun, urang mendakan:

  • Kasakit pareli lemes tiasa ngaruksak peujit sareng ngabalukarkeun bowel gampang ambek.
  • Gerak bowel laun atanapi spastik - anu nyababkeun kram nyeri dina beuteung. Kegiatan luhur sapertos kitu ogé tiasa ditingali dina tingkat setrés dina awak.
  • Tingkat serotonin henteu normal dina peujit - anu mangaruhan fungsi sareng kumaha tai ngalir dina peujit.

 

Maca deui: - Naon Anu Kedah Anjeun Terang Ngeunaan Stress Talking

nyeri beuheung 1

(Tumbu ieu muka dina jandela nu anyar)



Pemicu kanggo Sindrom Usus Irritable

headaches stress

Aya sababaraha pemicu anu dipikanyaho yén nyababkeun sareng ngajangkitkeun sindrom bowel gampang ambek. Ieu ogé ngandung hartos yén konci pikeun nyegah "flare up" sindrom bowel jengkel aya dina nyingkahan tepat pemicu ieu. Hususna setrés, kahariwang sareng rupi-rupi tuangeun (sapertos gluten sareng laktosa) anu paling dikenal pikeun memicu gejala bowel anu ambek.

 

Sareng leres yén éta rupa-rupa dumasar kana jinis kadaharan anu diréaksikeun ku jalma. Upami éta henteu acan cekap. Salaku conto, sababaraha gejala peujit tiasa disababkeun ku tuang jinis kerang sareng roti bodas, sedengkeun anu sanésna ngan ukur meres susu. Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun nyimpen buku diari pikeun bagikeun naon jinis réspon anu anjeun balesan.

 

Tekanan sareng kahariwang mangrupikeun faktor sanés anu leres-leres tiasa ngirangan beuteung anjeun sareng bowel. Ku sabab éta, penting pisan yén anjeun butuh waktos pikeun diri sareng nyandak tindakan pikeun ngirangan setrés sareng kaayaan kacau dina dinten sibuk. Sababaraha ukuran sapertos ngalaksanakeun latihan, jalan leuweung, yoga atawa latihan di kolam renang cai panas. Nami sababaraha.

 

Ogé baca: - Kumaha Ngenalkeun Tanda sareng Gejala Strok

gliomas

 



Diagnosis bowel ambek

Dina raraga diagnosis bowel gampang ambek, dokter anjeun mimiti bakal nyandak sejarah (sejarah) anu lengkep. Teras aya sababaraha cara pikeun milari naon anu nyababkeun gejala anjeun:

 

  • Uji stolol: Nganalisa najis tiasa nalungtik inféksi sareng peradangan.
  • Tes getih: Digunakeun pikeun milari kakurangan beusi sareng kakurangan mineral anu sanés anjeun gaduh.
  • Kolonoskopi: Tés khusus dianggo pikeun nguji naha gejala anjeun disababkeun ku colitis, Panyakit Crohn atanapi kanker.
  • Diét Diary: Dokter anjeun tiasa nyungkeun anjeun nyerat naon anu anjeun tuang - sareng kabiasaan usus anjeun (sapertos nalika anjeun ka kamar mandi sareng kumaha feses anjeun).

 

Potongan getih anu aya dina bayah parah. Upami ieu disangka, ruang darurat kedah langsung dihubungi.

 

Pengobatan bowel gampang marah

Urang tiasa ngabagi pengobatan bowel gampang ambéh jadi opat kategori utama:

  • diet: Konci pikeun peujit anu langkung séhat aya dina diét. Di dieu urang nyarioskeun ngeunaan survey anu lengkep ngeunaan naon waé kadaharan anu masihan anjeun masalah peujit sareng motong ieu - dina waktos anu sami nalika anjeun fokus kana tuang tuangeun anu parantos nyatakeun épék kaséhatan anu hadé dina sistem peujit (sapertos pangan anu difermentasi sareng probiotik). Ieu ogé lumaku pikeun motong kaluar pangan pro-radang anu dipikanyaho nyumbang kana ngaronjat réaksi radang dina peujit.

 

  • obat: Pangobatan tiasa dipasihkeun upami anjeun henteu ngabales diet anu langkung ketat. Pangobatan kanggo kabebeng sareng diare tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngontrol frékuénsi kadatangan anjeun.

 

  • probiotics: Ku probiotic urang hartosna katuangan sareng inuman anu merangsang flora baktéri anu séhat dina jero Gut Anjeun. Anjeun ogé tiasa mésér produk yogurt di toko grosir anjeun pikeun ngabantosan anjeun nyandak flora baktéri anu langkung séhat.

 

  • Stress Réduksi: Setrés ngabalukarkeun réspon fisiologis dina peujit. Kusabab kitu, penting pisan anjeun nyandak setrés tina kahirupan sadidinten sacara serius - sareng anjeun nyayogikeun waktos kanggo diri anjeun pikeun de-setrés.

 

Ogé baca: - 7 Gejala Fibromyalgia di Awéwé

Fibromyalgia bikang

 



 

nyinggetering

Parkinsons

Konci pikeun nyerna panyakit aya dina diet anu séhat. Hiji hal anu anjeun sigana satuju? Kami nyarankeun diet anti radang (contona ieu) anu ngagaduhan kandungan sayur sareng tuangeun anu luhur.

 

Bebas pikeun ngabagi pangaweruh ngeunaan bowel gampang ambek

Pangaweruh diantara masarakat umum sareng ahli kaséhatan kaséhatan mangrupikeun hiji-hijina jalan pikeun ngaronjatkeun fokus kana pamekaran penilaian anyar sareng métode pengobatan pikeun diagnosis nyeri kronis. Kami arepkeun anjeun nyandak waktos pikeun ngabagi ieu dina média sosial teras ngucapkeun sukur sateuacanna pikeun pitulung anjeun. Bagikeun anjeun hartosna saé kanggo anu kapangaruhan.

 

Kéngingkeun pencét tombol di luhur pikeun ngabagikeun postingan salajengna.

 

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan artikel atanapi naha anjeun peryogi kiat deui? Tanya kami langsung via kami kaca facebook atanapi via kotak koméntar di handap.

 

Disarankeun ku pitulung diri

pek anu panas sareng tiis

Gas Gus Gabung Kombinasi (Panas & Gasket Cold)

Panas tiasa ningkatkeun sirkulasi getih kana otot anu ketang sareng nyeri - tapi dina kaayaan anu sanés, ku nyeri anu langkung akut, dianjurkeun pikeun ngadinginkan, sabab éta ngirangan pangiriman sinyal nyeri. Alatan kanyataan ieu ogé tiasa dianggo salaku pak anu tiis pikeun nenangkeun bengkak, kami nyarankeun ieu.

 

Maca deui dieu (muka dina jandela nu anyar): Gas Gus Gabung Kombinasi (Panas & Gasket Cold)

 

Didatangan upami diperlukeun «Toko Kaséhatan anjeun»Pikeun ningali langkung seueur produk anu hadé pikeun perawatan diri

Pencét gambar atanapi tautan di luhur pikeun muka toko Kaséhatan anjeun dina jandela nu anyar.

 

NEXT PAGE: - Ieu kumaha anjeun tiasa terang upami anjeun gaduh clot getih

getih dina beuteung - diédit

Pencét gambar di luhur pikeun neruskeun ka halaman salajengna. Upami teu kitu, tuturkeun kami dina média sosial pikeun apdet unggal dintenna sareng pengetahuan kaséhatan gratis.

 



Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

 

Sering ditaroskeunkeun ngeunaan Irritable Bowel sareng IBS

Tong hilap naroskeun patarosan dina bagian komentar di handap atanapi via média sosial urang.

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang wajib ditandaan ku *