Pangobatan D-Ribose tina fibromyalgia, ME sareng sindrom kacapean kronis

5 / 5 (4)

Diskusi sareng profesional kaséhatan

Pangobatan D-Ribose tina fibromyalgia, ME sareng sindrom kacapean kronis

Fibromyalgia sareng sindrom kacapean kronis (disebut ogé ME) mangrupikeun sindrom anu ngalemahkeun anu sering dikaitkeun sareng turunna metabolisme sél - hasilna énergi sélulér kirang. Anu persisna nyaéta D-ribosa, anjeun nyarios? Tanpa teuleum teuing kana dunya kimia, éta ngan saukur komponén kimia, bahan kimia (isomer gula) anu penting pisan pikeun énergi sélulér anu pas pikeun DNA sareng RNA. Panilitian diterbitkeun dina jurnal médis Journal of Alternatif sarta Kedokteran kompleméntér parantos nunjukkeun yén D-ribose tiasa ngabantosan nyéépkeun gejala pikeun jalma anu kakurangan tina fibromyalgia sareng ME / sindrom kacapean kronis.

Ogé baca: 7 Tanda Awal Fibromyalgia

Tanda awal ti fibromyalgia

- Hoyong bagikeun tulisan ieu sareng rerencangan anu nyarios basa Inggris? Kieu yeuh tarjamahan.



Definisi DNA: Asam nukléat anu mawa inpormasi genetik dina sél sareng sanggup ngayakeun réplikasi diri sareng sintésis RNA (tempo di handap). DNA diwangun ku dua ranté panjang nukléotida dipintal janten hélik ganda sareng babarengan sareng beungkeut hidrogén antara basa pelengkap adénin sareng timin atanapi sitosin sareng guanin. Runut ieu nukléotida nangtoskeun sipat turun-tumurun.

Definisi RNA: Komponén poliméris sadaya sél hirup sareng seueur virus anu diwangun ku ranté fosfat sareng unit ribosa anu panjang, biasana dina dasarkeun adénin, guanine, sitosin, uracil sareng kabentuk dina ribosa. Molekul RNA aub dina sintésis protéin sareng sakapeung nyebarkeun inpormasi genetik. Disebut ogé asam ribonukléat.

Panalungtikan ngeunaan pengobatan D-Ribose tina fibromyalgia, ME sareng sindrom kacapean kronis:

D-Ribose Norwégia. Poto: Wikimedia Commons

D-Ribosa. Poto: Wikimedia Commons

Dina ulikan pilot ku Teitelbaum (2006), Penderita 41 didiagnosis didiagnosis fibromyalgia sareng / atanapi sindrom kacapean kronis parantos disampurnakeun D-ribose. Pasien ngukur kamajuanana dina sababaraha kategori; bobo, ayana méntal, nyeri, kesejahteraan sareng perbaikan umum. Langkung 65% pasien ngalaman kamajuan anu signifikan dina D-ribosa, kalayan ampir 50% kanaékan rata-rata dina tingkat énergi anu dilaporkeun sareng raos anu 30% ningkat.

"Kira-kira 66% pasien ngalaman paningkatan anu signifikan bari dina D-ribose, kalayan rata-rata naékna tanaga dina VAS 45% sareng paningkatan rata-rata karaharjaan sacara umum 30% (p <0.0001)."

studi menyimpulkan yén D-ribose gaduh pangaruh klinis anu signifikan dina relief gejala pikeun pasien fibromyalgia sareng ME:

"D-ribose nyata ngirangan gejala klinis di pasién anu kaserang fibromyalgia sareng sindrom kacapean kronis."

Sababaraha studi ngadukung yén D-ribose tiasa gaduh pangaruh

Ulikan panalungtikan sanés (2004) kapanggih yén pamilon pangajaran ngalaman parantos dicirian pamutahiran dina bentuk nyeri sareng gejala fibromyalgia. Pamilon ngonsumsi 5 gram D-ribose dua kali sapoé. Hanjakalna, panilitian éta ogé nunjukkeun yén urang kedah neraskeunana pikeun nyandak pangaruh anu awét - sabab tétéla nyeri sareng gejala balik dina saminggu saatos aranjeunna lirén nyandak d-ribose.

Ogé baca: - 8 Ukuran Leutik Nyeri Alam pikeun Fibromyalgia

8 panéka alam pikeun fibromyalgia



Kahijian pikeun jalma anu Kaserang Rheumatic sareng Diagnosa Pain kronis

Kami ogé nyarankeun sadayana pikeun ngiluan kana grup FB «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng Berita»(Muka dina jandela nu anyar). Di dieu anjeun tiasa kéngingkeun naséhat anu saé, pembaruan kanyaho sareng bantosan anu saé tina jalma anu sami - ogé tetep mutahir kana naon anu kajantenan dina pangubaran sareng payuneun panyilidikan ngeunaan diagnosa sapertos kitu.

NEXT PAGE: Tiasa Perawatan Gelombang Tekanan janten Solusi pikeun Nyeri Kronis Anjeun?

tekanan gambaran bal tekanan gambar 5 700

Pencét gambar di luhur pikeun neruskeun ka halaman salajengna.

Naon anu kuring tiasa lakukeun ngalawan nyeri otot, saraf sareng sendi?

1. Latihan umum, latihan khusus, manjang sareng kagiatan disarankeun, tapi tetep aya dina wates nyeri. Dua jalan sadinten 20-40 menit janten saé pikeun awak sareng nyeri nyeri.

2. Titik pemicu / bal urut kami wani pisan - aranjeunna asalna dina ukuran anu béda supados anjeun tiasa pencét lumayan sanajan dina sakumna bagian awak. Teu aya anu ngabantosan diri anu langkung saé tibatan ieu! Kami ngarékoméndasikeun di handap ieu (klik gambar di handap ieu) - anu mangrupakeun set lengkep tina 5 titik pemicu / bal urut dina ukuran anu béda:

bal titik pemicu

3. latihan: Latihan khusus sareng trik latihan sababaraha lawan (sapertos set lengkep ieu 6 knits anu lalawanan anu béda) tiasa ngabantosan anjeun ngalatih kakuatan sareng fungsina. Latihan Knit sering ngalibatkeun latihan anu langkung spésifik, anu tiasa ngakibatkeun pencegahan tatu anu langkung efektif sareng ngirangan nyeri.

4. Nyeri Nyeri - Ngeringkeun: Biofreeze mangrupikeun produk alami anu tiasa nulungan nyeri ku nyapukeun daérah lalaunan. Ngeringkeun disarankan pisan nalika nyeri pisan parah. Nalika aranjeunna parantos tenang teras perawatan panas disarankeun - saatosna disarankeun gaduh penyejuk sareng pemanasan.

5. Nyeri Pisan - Pemanasan: Anget otot anu ketat tiasa ningkatkeun sirkulasi getih sareng ngirangan nyeri. Kami nyarankeun ieu tiasa dianggo deui gasket / tiis (pencét di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan éta) - anu tiasa dianggo duanana pikeun niiskeun (tiasa dibekukan) sareng pikeun pemanasan (tiasa dipanaskeun dina gelombang mikro).

6. Pencegahan sareng nyageurkeun: Kompresi bising siga kitu siga kieu bisa ningkatkeun sirkulasi getih ka daérah anu kapangaruhan, ku kituna nyepetkeun penyembuhan alami otot anu rusak atanapi rusak.



rujukan: 

Teitelbaum JE, Adang C, St Cyr J. Pamakéan D-ribosa dina sindrom kacapean kronis sareng fibromyalgia: ulikan pilot. J Altern pelengkap Med. 2006 Nov;12(9):857-62.

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

1 ngajawab
  1. Randi nyebutkeun:

    Kuring ngagaduhan ME sareng fibromyalgia, hanjakalna parantos aya pangaruh enol pikeun nguji d-ribose, tapi hal-hal sanés anu tiasa ngabantosan kuring.

    walon

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.