tekanan gambaran bal tekanan gambar 5 700

Shockwave Terapi

Terapi gelombang tekanan mangrupikeun perlakuan anu efektif pikeun sagala rupa gangguan sareng nyeri kronis. Gelombang tekanan ngabalukarkeun microtrauma di daérah anu dirawat, anu ngarobih deui neo-vascularization (sirkulasi getih anyar) di daérah éta. Kaseudeuh ngahubungi kami kaca Facebook urang atanapi bagian koméntar di tungtung tulisan upami anjeun ngagaduhan koméntar, koméntar atanapi patarosan ngeunaan bentuk perlakuan ieu.

 

Éta sirkulasi getih anyar anu ngamajukeun penyembuhan dina jaringan. Terapi gelombang tekanan sahingga ngarangsang kamampuan awak nyalira pikeun nyageurkeun gangguan otot sareng urat ku ngarecah jaringan rusak anu teras digentos ku jaringan otot atanapi urat anu séhat sareng énggal.

 

Terapi gelombang tekanan dikembangkeun di Swiss sareng kabuktosan janten alternatif anu épéktip pikeun penderita kaayaan kronis, nyingkahan panggunaan operasi, suntikan kortisone atanapi panggunaan pangobatan. Ku sabab kitu pangobatan teu aya efek samping, kacuali yén proses penyembuhan sorangan tiasa rada nyeri sareng nyeri.

 



Kumaha perlakuan gelombang tekanan dilaksanakeun?

Anu mimiti sareng pangpentingna, dokter éta bakal nangtukeun jenis panyakitna panyakit, peta dimana nyeri sareng nyatet ieu. Teras protokol klinis dianggo pikeun masalah masing-masing (contona, teras diubaran plantar fascia jeung 2000 ketukan sareng panyalidikan 15mm).

 

Kami pikir pisan ilustrasi pikeun nunjukkeun anjeun pidéo anu lengkep kalayan ngagunakeun terapi gelombang tekanan ngalawan diagnosis féncang fascar. Diagnosis ieu sering dibandingkeun ku sababaraha faktor, tapi kanyataanna yén piré tendon anu aya dina saluareun sabeulah suku na di hareupeun tulang keuneung dipeungpeuk sareng karusakan disfungsi anu lumangsung. Tisu karusakan ieu ngagaduhan sensitipitas nyeri anu langkung luhur (ngahasilkeun langkung nyeri sinyal), teu langkung fungsina dina hubungan nyerep sareng shock beurat, sareng jaringan anu parah ogé ngirangan sirkulasi getih sareng kamampuan penyembuhan. Perawatan gelombang tekanan janten ngarobih jaringan karusakan ieu (anu teu kedah aya) sareng ngamimitian prosés perbaikan anu laun, tina sababaraha perawatan, ngagentos ku jaringan otot atanapi tendon anyar sareng séhat.

 

Pidéo - Pangobatan gelombang tekanan ngalawan Plantar fasciitis (pencét gambar pikeun ningali pidéo)

sumber: Saluran YouTube Found.net. Émut kanggo ngalanggan (gratis) kanggo langkung seueur inpormasi sareng pidéo anu saé. Kami ogé ngabagéakeun bongbolongan pikeun pidéo salajengna.

 

plantar pikabitaeun

Ogé baca: - Kumaha Ngaleungitkeun Plantar Fascitis

Kami tiasa nyarankeun artikel di luhur - ditulis ku kiropraktor di klinik interdisipliner Råholt Chiropraktor Center (Munisipalitas Eidsvoll, Akershus).

 

Perlakuan dilakukeun langkung ti 4-12 pangobatan, gumantung kana durasi sareng intensitas masalahna, sakitar 1 minggu di antawisna. Dina pangobatan saterasna, panginten normal janten langkung lami antara pangobatan kusabab prosés pamulihan. Perlakuan tiasa diwangun ku 2-3000 guncangan fisik / gelombang tekanan - nyaéta sanés gelombang arus atanapi sora.

 

Penting yén perlakuan gelombang tekanan henteu dilakukeun langkung sering ti sakali saminggu sareng anu diwenangkeun langkung sakitar 1 minggu di antara unggal perlakuan - ieu ngawenangkeun réspon penyembuhan nyandak waktos damel sareng jaringan disfungsi.

 

Sapertos bentuk perawatan sanésna, tendensi perawatan tiasa kajantenan, sareng ieu biasana kusabab kanyataan yén nyababkeun parobihan jaringan.

Gelombang anget

- Dina sababaraha kasus tiasa nyéépkeun waktos dugi ka 6-8 minggu sateuacan anjeun perhatoskeun penyembuhan lengkep saatos pangobatan gelombang tekanan, tapi seueur anu perhatoskeun anu hadé, épék nyeri-nyeri parantos saatos 2-3 pangobatan. Jalma ogé kedah ngungkulan panyabab kacilakaan pikeun nyingkahan kambuh atanapi panyawat.

 

Gelombang tekanan ngalawan gangguan kronis

Gangguan kronis mangrupikeun tatu anu mékanisme penyembuhan alami awak parantos liren ngarawat dirina. Dina kecap sanésna, urang tiasa nyarios yén awak parantos "nyerah".

 

Gelombang tekanan frékuénsi luhur nembus ka handap sareng kana jaringan anu rusak sareng nyababkeun microtrauma - awak ngaréspon ieu ku cara ningkatkeun sirkulasi getih sareng metabolisme sakitar anu ditapsirkeun salaku area anu cilaka. Ieu dina gilirannana ngarangsang kamampuan awak nyalira pikeun ngalereskeun nyalira. Éta ilahar ngalaman panerasan nyeri langsung sareng saéngga ningkat gerakan parantos saatos 1-3 pangobatan.

 



Naon Anu Dipangaruhan ku Perawatan Gelombang Tekanan?

 

Terapi gelombang tekanan tiasa ngubaran, antara anu séjén:

- Achilles Masalah urat

- tatu setrés handapeun suku / plantar pikabitaeun (kacilakaan urat dina plantar fascia) & spurs keuneung (jeruk nipis dina ujung ngarah tina keuneung tulang kantétan tendon)

- Batur beku (kapsul kapsul dina hip)

- Taktak beku (napel kapsul dina taktak)

- Siku golf (medial epicondylitis)

- Jumpers dengkul - nyeri handapeun patella

- jeruk Taktak (kalkulus dina hiji atanapi langkung tendon dina taktak)

- panangan mouse

- Balaplengan (ngajalankeun tuur) - nyeri tina patella dina kantétan quadriceps

- Tendon cilaka sareng tendonitis

- nyeri taktak sareng tendinosis (tatu tendon) sareng tendinitis (tendonitis)

- Ténis siku / epicondylite gurat

- Nyeri di hip

 

Perawatan gelombang tekanan janten ngadokumentasikeun épék dina luka tendon sareng masalah urat di jero awak (contona, fascitis plantar handapeun daun suku). Bentuk pangobatan ogé ngagaduhan bukti anu saé nalika datang sareng pangobatan sareng pengurutan kalkulus tendon (contona, jeruk nipis sareng spora sadayana).

 

Tekanan gelombang tekanan ramalan plantar - Photo Wiki

 

 

Panaliti (riset): Perawatan gelombang tekanan efektif dina ngubaran taktak beku / taktak tiis / capulite napel

Hit sareng taktak beku? Teras panaliti nunjukkeun yén anjeun kedah nyobian terapi gelombang tekanan pikeun ngempetkeun proses penyembuhan ti panyiksaan tahan lama ieu anu tiasa salami 1-2 taun tanpa perawatan. Panaliti anu diterbitkeun dina jurnal anu diakrésikeun International Journal of Preventative Medicine nunjukkeun yén 4 pangobatan langkung ti 4 minggu nyababkeun pamutahiran klinis dina gerakan taktak sareng yén jalma éta balik deui kana tugas poean langkung gancang. Kami ngarékoméndasikeun yén éta dilakukeun dilakukeun sareng kombinasi latihan ngalawan taktak beku sareng handapeun wéb ahli klinik anu sah masarakat awam (ahli fisioterapi, dokter, chiropractor atanapi ahli terapi manual).


Panilitian (panilitian): Terapi gelombang tekanan sacara klinis didaptarkeun dina pengobatan plantar fasciitis kronis

Minangka survey utama / meta-analysis (bentuk panaliti anu paling kuat), kuring pageuh nyimpulkeun:

 

"Terapi gelombang tekanan nyaéta perlakuan anu efektif sareng aman pikeun fénciitis plantar kronis." (Aqil et al, 2013)

 

Tapi sakumaha aranjeunna nyerat - dina kasus anu parna tiasa dugi ka 12 minggu (sareng 12 pangobatan) sateuacan anjeun perhatoskeun bédana anu signifikan. Kusabab kurangna inpormasi ti klinik, janten aya seueur anu luka parah sareng langkung serius dina jaringan urat dina handapeun suku anu nyerah saatos ukur 4 - 5 pangobatan. Nalika kaleresan aya kamungkinan aranjeunna, kusabab kanyataan yén diagnosisna langkung serius tibatan biasana, peryogi pangobatan anu langkung seueur dina waktos anu langkung lami.

 

Nalika anjeun terang kumaha pangobatan gelombang tekanan tiasa dianggo, anu ogé nekenkeun dina panilitian panilitian, anjeun sadar yén sacara fisik mustahil gelombang tekanan henteu mangaruhan kana jaringan urat anu rusak. Aranjeunna ngarecah, kabuktosan, ruksak sareng jaringan urat disfungsional sareng memicu réspon penyembuhan anu penting di daérah éta. Hiji-hijina masalahna nyaéta prosésna kedah diulang deui dina sababaraha pangobatan - teras dina sababaraha kasus dina standarisasi 5-8 pangobatan seueur nyobian sateuacan aranjeunna nyerah.

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

 

sumber: 

Aqil dkk. Terapi Gelombang Shock Extracorporeal Épéktip Dina Ngubaran Kronis Plantar Fasciitis: Analisis Meta tina RCTs. Clin Orthop Relat Res. 2013 Nov; 471 (11): 3645–3652. Diterbitkeun online 2013 Jun 28.

Vahdatpour dkk, 2014. Éfisién Terapi Extracorporeal Shockwave di Frozen ShoulderInt J Prev Med. 2014 Jul; 5 (7): 875-881.



 

FAQ relevan:

Entong nganggo kotak komentar di handap atanapi kirimkeun kami pesen pribadi via média sosial) upami anjeun aya patarosan.

 

Naha Perawatan Gelombang Tekanan Bahaya?

Henteu, leres pisan henteu - tapi sapertos perawatan konservatif anu sanés, terapi gelombang tekanan tiasa nyababkeun lelembutan lokal sareng nyeri samentawis kusabab kanyataanna sacara fisik ngarecah jaringan anu ruksak sareng ngamimitian prosés perbaikan di daérah éta. Lelembutan sapertos kitu sacara normal normal ngalaman dugi ka 24-72 jam saatos dirawat sacara fisik.

Parantos ngagaduhan tendonitis dina taktak. Dupi ieu tiasa diubaran ku perlakuan gelombang tekanan?

Sakumaha didadarkeun di artikel saencanna, aya overdiagnosis patalina sareng kanyataan yén tatu tendon sering, teu leres, disebat tendonitis. Panilitian parantos nunjukkeun yén éta jarang pisan ngalaman tatu urat tibatan tendonitis. Tapi jawaban na nyaéta, enya, terapi gelombang tekanan ogé tiasa dianggo ngalawan diagnosa anu tungtungna -ittâ (contona, tendrasitis supraspinatus, tendonitis tina taktak, atanapi plantar fasciitis).

 

Saha anu ngalakukeun perlakuan gelombang tekanan?

Perlakuan kedah dilakukeun ku kelompok propésional anu diidinan ku masarakat (fisioterapis, kiropraktor atanapi therapist manual) kalayan kaahlian khusus dina meunteun sareng pangobatan panyawat dina otot, sendi, urat sareng saraf. Otorisasi kaséhatan masarakat nyababkeun judul anu dijagaan sareng mangrupikeun segel kualitas ti aparat kasihatan Norwegia sareng mastikeun hak-hak anjeun sareng kaamanan salaku pasién - éta sababna kami utamina nyarankeun panilitian sareng pangobatan kelompok penjajahan kalayan judul anu dijagaan (dina basa sejen, haram nelepon ahli fisioterapis atanapi kiropraktor upami salah henteu - béda sareng kelompok pagawéan sanés anu henteu dijagaan sareng saha waé anu tiasa nyebut dirina sorangan). Kami masihan ratusan saran dina situs pangobatan ngalangkungan pesen pribadi dina média sosial salami sataun - janten anjeun bébas ngahubungi kami upami anjeun milari terapis lokal, terampil sareng berwenang.

17 balesan
  1. Toril nyebutkeun:

    Hi! Abdi hoyong manggihan hiji therapist terampil di kopenhagen atawa. sabudeureun anu ngagunakeun gelombang tekanan pikeun otot jeung urat ailments. Dupi anjeun nyarankeun saha? Vh Toril

    walon
    • vondt.net nyebutkeun:

      Wilujeng enjing, Torill,

      Kami bakal mendakan éta pikeun anjeun.

      Sapertos kitu, teras kami nampi rekomendasi ngeunaan "The clinic on Toftegårds Allé"

      Facebook: https://www.facebook.com/kiropraktorerne
      alamat: Toftegårds Alle 7, 1. th
      Valby, Kopenhagen, Dénmark

      Sing salamet! 🙂

      walon
  2. Ola Nordmann nyebutkeun:

    Upami ieu sami sareng gelombang shock, langkung seueur anu kajantenan tibatan anu disadari ku seueur.
    Kuring meunang gelombang shock dina toe badag alatan tendons jeung otot nu ditarik toe dina posisi salah alatan hemorrhage cerebral jeung paralisis satengah sided.
    Antukna kuring mimiti meunangkeun deui rarasaan dina tonggong kuring, bisa ngarasakeun hiji otot dina hiji waktu.
    Ku kituna urang ngalegaan gelombang shock ka handapeun sakabeh suku, sarta sajumlah luar biasa hal lumangsung sapanjang sisi katuhu. Katuhu nepi ka ceuli kuring jeung kuring geus jadi pohara alus. Tapi sabenerna bisa nyandak nepi ka 1 minggu saméméh kuring noticed parobahan.
    Pikeun sababaraha minggu pisan. Ogé ngagaduhan urut 1 jam anu leres-leres ngamimitian awak, supados latihan diri langkung gancang sareng langkung motivasi.
    Malah saatos 5-6 taun, kalayan sababaraha minggu inténsifikasi, hasil anu luar biasa sumping. Tapi euweuh rojongan, mayar sagalana sorangan, sabab teu aya studi ngeunaan ieu dina hubungan penderita stroke sahenteuna.
    Tapi kuring meunang leuwih hadé lajeng 🙂

    walon
  3. Mona Estilrønningen nyebutkeun:

    Hi ! Geus didiagnosis kalawan plantar fasciitis pikeun approx. 3 taun di suku kénca jeung 1/2 taun di katuhu. Naha gelombang tekanan parantos disarankeun ku dokter sareng parantos diperyogikeun pikeun éta, tapi saha anu ngalakukeunana di daérah kuring?

    walon
    • samentawis nyebutkeun:

      Hejo Mona!

      Teras kami peryogi daérah lokal anjeun pikeun masihan anjeun rekomendasi ngeunaan éta.

      Wasalam.
      Thomas

      walon
    • Nicolay v / Vondt.net nyebutkeun:

      Hi Heidi,

      Ieu tiasa dilakukeun ku kalolobaan chiropractors sareng terapi manual - aya ogé sababaraha ahli fisioterapi anu ngagunakeun bentuk perlakuan ieu. Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun ngahubungi klinik caket dieu sareng naroskeun upami aranjeunna nawiskeun modalitas perawatan ieu. Sing salamet.

      Wasalam.
      Nicolay v / Vondt.net

      walon
  4. Laila espeseth nyebutkeun:

    Dokter kuring nyarios yén kuring ngagaduhan mucositis dina dengkul kuring. Naon éta sareng kumaha ngubaranana?

    walon
  5. Harepan nyebutkeun:

    Hello.

    Heran upami terapi gelombang tekanan disarankeun dina korsi? Ketang, sarta teuas tulang dina korsi, jadi teu mungkin mun ngalempengkeun tonggong. Ieu sagemblengna bengkung, jadi geus menyakiti di loba tempat. Hatur nuhun sateuacanna pikeun waleran anjeun.

    Salam Hope.

    walon
    • Nicolay v / Vondt.net nyebutkeun:

      Hi Hope,

      Leres, éta dianggo ngalawan tendinosis sareng tendinopathies dina hip, antara anu sanésna. - tapi ogé bisa dipaké pikeun sindrom piriformis dina korsi. Kadé uninga yen piriformis dysfunctional bakal salawasna lumangsung dina kombinasi kalayan disfungsi pelvic- Ku alatan éta, buka clinician kaayaan-otorisasi (chiropractor atanapi therapist) ku kituna anjeun bisa alamat duanana otot jeung sendi dina masalah anjeun.

      Bagus saé.

      Wasalam.
      Nicolay v / Vondt.net

      walon
  6. Anita nyebutkeun:

    Hai, kumaha perlakuan ieu aya hubunganana sareng ngagem sareng cimata sareng osteoarthritis dina ankle?

    walon
  7. Elin Sollie nyebutkeun:

    Kumaha ieu jalan dina, contona, beuheung, taktak sanggeus geger otak? Dimana dina beuheung (whiplash jeung whiplash) meunang tekanan ku pencét sirah. Geus kungsi perlakuan misalna dina Plantar fasciitis kaliwat tur éta mantuan.

    walon
    • Nicolay di Vondt.net nyebutkeun:

      Hi Elin,

      Terapi gelombang tekanan tiasa dianggo ngalawan disfungsi otot sareng myalgia dina taktak sareng otot anu aya hubunganana sareng beuheung (contona, otot trapezius luhur sareng scapulae levator).

      Éta ogé penting pisan yén anjeun gaduh fokus anu luhur dina latihan stabilitas beuheung sareng taktak pikeun nyayogikeun dukungan ka daérah anu luka.

      Terapi gelombang tekanan ngan kedah dilakukeun ku profésional kasehatan anu otorisasi umum - sapertos ahli fisioterapi atanapi chiropractor.

      walon
  8. Tobias nyebutkeun:

    Hi! Kuring meunang perlakuan gelombang tekanan pikeun plantar fasciitis dina suku, sanggeus perlakuan kuring meunang nyeri saeutik dina sirah jeung ngarasa ugg nu. Perasaan ampir sami sareng saatos penerbangan panjang atanapi panyakit mobil. Ieu normal?

    walon
    • Nicolay v / Teu Milarian nyebutkeun:

      Hi Tobias,

      Éta normal pisan upami aya plantar fasciitis anu signifikan - ieu disababkeun ku réaksi karusakan anu dikontrol dina suku sareng karusakan jaringan karusakan.

      Pikeun counteract rarasaan ieu, anjeun disarankan pikeun inuman cai tambahan dina dinten anu sami salaku perlakuan - sarta poé sanggeusna.

      Good tuah sarta recovery alus!

      walon

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.