Béda ieu dina usus meureun ngabalukarkeun fibromyalgia

4.8 / 5 (72)

Béda ieu dina usus meureun ngabalukarkeun fibromyalgia

Peujit tiasa ngandung indikasi penting naha fibromyalgia kapangaruhan.

Pikeun kahiji kalina, hiji panilitian panilitian parantos mendakan perobihan khusus dina flora peujit dina awéwé anu gaduh fibromyalgia - dibandingkeun sareng anu henteu kapangaruhan. Seueur jalma anu ngagaduhan fibromyalgia bakal ngakuan yén beuteung tiasa paséa pisan sawaktu-waktu. Ieu ogé kagambar dina kanyataan yén grup pasién ieu langkung kapangaruhan ku IBS (sindrom usus gampang).

Panaliti Kanada di Universitas McGill ayeuna parantos ngaidentifikasi saloba 19 baktéri flora peujit anu béda dina anu ngagaduhan fibromyalgia - sareng nyebarkeun ieu dina jurnal Pau. Salah sahiji panaliti utama anu aya di tukangeun panilitian ogé nyatakeun yén hubungan anu jelas katingali antara parahna gejala sareng paningkatan atanapi kurangna baktéri flora peujit. Nanging, anjeunna nekenkeun yén éta terlalu dini pikeun ningali naha ieu anu nyababkeun fibromyalgia - atanapi langkung réaksi pikeun panyakit éta nyalira. Tapi anjeunna ngarepkeun yén studi lanjutan bakal tiasa masihan waleran langkung lengkep ngeunaan ieu.

 


Tips pikeun kaséhatan bowel anu langkung saé:

Seueur anggota kami langkung ti 18000 di grup "Rematik sareng Nyeri Kronis" ngalaporkeun pangaruh suplemén alami tangtu. Coba suplemén nganggo probiotics (baktéri usus alus) atanapi Kaseutih Beuteung. Pikeun seueur jalma, éta tiasa gaduh pangaruh anu saé, sareng kami ogé terang yén kaséhatan peujit penting pisan pikeun anu anjeun raoskeun sanés ogé - duanana tina segi énergi, tapi ogé suasana haté.

 

Fibromyalgia jeung Intestine

Fibromyalgia mangrupikeun sindrom nyeri kronis anu tiasa nyababkeun nyeri dina saluruh awak - dina kombinasi sareng kahariwang, masalah bobo sareng sindrom bowel anu ambek. Masalah beuteung sareng bowel jauh leuwih umum dina kelompok pasién ieu dibandingkeun sareng penduduk biasa. Anu parantos nunjukkeun tanda anu jelas yén aya hubungan antara fibromyalgia sareng peujit.

Upami tétéla yén flora peujit ngagaduhan peran penting dina ngamajukeun atanapi bahkan nyababkeun fibromyalgia, maka penemuan sapertos kitu tiasa nyababkeun diagnosis didamel sacara signifikan sateuacanna - sareng, kamungkinan, metode pangobatan anyar dikembangkeun.



Flora peujit anjeun

Di jero Gut Anjeun aya ekosistem anu éksténsif sareng rumit. Ieu diwangun ku rupa-rupa baktéri, virus, candida sareng organisme mikroskopis sanés anu ngabantosan anjeun ngajalankeun pencernaan sareng nyerep nutrisi. Perlu dipikanyaho yén flora peujit anu fungsina ngagaduhan peran penting dina ngajaga kaséhatan - sakumaha dikonfirmasi dina sajumlah studi panilitian.

Janten naon anu terjadi nalika flora Gut henteu aya dina lapisan? Nya, peneliti percaya yén seueur jawaban pikeun fibromyalgia tiasa tempatna dina paripolah bowel anu dirobih anu ku urang tulis dina tulisan ieu.

 

Panaliti: 87% Akurasi

Pamilon anu ditaliti ku panaliti dibagi kana jalma anu parantos didiagnosis ku fibromyalgia versus hiji grup kontrol. Sadayana masihan sampel tés fisik dina bentuk sampel cikiih, sampel tai sareng ciduh - salian ti ngalangkungan pengambilan riwayat anu tuntas. Panaliti teras marios data klinis tina sampel sareng ngabandingkeunana sareng kelompok kontrol séhat.

Hasilna pikaresepeun pisan. Tétéla ku ngalangkungan seueur inpormasi sareng ngagunakeun modél komputer canggih, kalebet kecerdasan buatan, tés tiasa ngira-ngira saha anu ngagaduhan fibromyalgia kalayan akurasi 87% - anu matak pikabungaheun pisan. Naha ieu mangrupikeun awal panilitian anu mujarab pikeun fibromyalgia? Kami ngarepkeun kitu.

 

Pamanggihan ieu nyayogikeun waleran, tapi ogé patarosan

Panalungtikan nunjukkeun hubungan anu jelas antara gejala fibromyalgia sareng paningkatan atanapi henteuna baktéri flora usus tangtu. Langkung ageung babandingan anu teu normal - beuki parah gejala na. Ieu kalebet, diantarana:

  • Gejala Kognitif
  • inténsitas nyeri
  • nyeri Wewengkon
  • Masalah sare
  • kacapean

Panaliti nekenkeun yén beuki seueur panilitian bakal diperyogikeun pikeun tiasa nyimpulkeun ku 100% kapastian - tapi ieu sahenteuna sigana mangrupikeun indikasi anu saé pisan yén aranjeunna dina hal anu répolusionér dina diagnosis fibromyalgia.

 

Fibromyalgia, Peradangan sareng Latihan

Urang terang kumaha sesahna kanggo latihan rutin kalayan sindrom nyeri kronis sapertos fibromyalgia. Tapi éta henteu ngajantenkeun kirang penting - sareng seueur panilitian parantos nunjukkeun yén latihan anu khusus tiasa ngabantosan anjeun ngagentos nyeri sareng disfungsi dina awak anjeun. Anjeun kedah salawasna nunjukkeun pertimbangan pikeun riwayat médis sareng bentuk sadidinten.

Dina pidéo di handap ieu anjeun tiasa ningali program latihan pikeun anu ngagaduhan jaringan lemes rématik fibromyalgia dikembangkeun ku chiropractor Alexander Andorff. Ieu mangrupikeun program latihan anu hipu anu ngabantosan anjeun tetep teras balik sareng otot inti anjeun.

Naha anjeun terang yén riset nunjukkeun yén latihan ngaropéa sareng lemah lembut ogé tiasa dianggo pikeun ngirangan radang?

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

 

Fibromyalgia sareng Kadaharan anu Ngubaran Radang

Tina terang fungsi penting tina flora peujit di luhur fibromyalgia, langkung penting pikeun ngagaduhan tuangeun anu tuang, garam. Ieu ogé hartosna ngirangan asupan tuangeun anu peradangan - sapertos gula sareng alkohol. Upami hoyong, anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan diet fibromyalgia dina tulisan di handap ieu.

Ogé baca: Sagala Anu Anjeun Kedah Anget Ngeunaan Diet Fibromyalgia [Pitunjuk Diet Besar]

 

Pangobatan komprehensif tina Fibromyalgia

Fibromyalgia nyababkeun sacara gembleng cascade tina gejala sareng nyeri anu sanés - sahingga bakal meryogikeun perawatan anu komprehensif. Éta tangtosna henteu héran yén anu ngagaduhan fibro ngagaduhan panggunaan panawar nyeri anu langkung luhur - sareng aranjeunna kedah langkung nuturkeun sareng fisioterapis atanapi kiropraktor tibatan anu henteu kapangaruhan.

Seueur pasien ogé nganggo léngkah-léngkah diri sareng pangobatan diri anu aranjeunna pikir leres pikeun dirina. Salaku conto, komprési ngadukung sareng memicu bola titik, tapi aya ogé seueur pilihan sareng karesep anu sanés. Kami ogé nyarankeun anjeun ngiringan grup pangrojong lokal anjeun - kamungkinan gabung sareng grup digital sapertos anu dipidangkeun ieu di handap.

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha arnicakrem tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Grup Rojongan Fibromyalgia

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

Bagikeun Rasa Luncat Pikeun Ngrojong jalma sareng Rématik

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé tukeuran link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami di Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

Sumber: Komposisi mikrobiom anu dirobih di individu sareng fibromyalgia. Nyeri. 2019.

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.