serat halimun 2

Panilitian: Ieu tiasa janten panyabab 'Fibro halimun'

5 / 5 (20)

Panilitian: Ieu tiasa janten panyabab 'Fibro halimun'

Di dieu anjeun tiasa maca langkung seueur perkawis anu dipercaya ku panaliti anu nyababkeun "Fibro halimun" di antara anu ngagaduhan fibromyalgia sareng diagnosis nyeri kronis.

Fibromyalgia nyaéta diagnosis nyeri kronis anu nyababkeun nyeri anu signifikan dina otot sareng rorongkong - ogé bobo anu langkung goréng sareng fungsi kognitif (sapertos mémori). Hanjakalna, henteu aya ubarna, tapi ayeuna panilitian anyar mendakan sapotong deui teka-teki dina teka-teki nyeri anu rumit. Meureun inpormasi anyar ieu tiasa ngabantosan ngembangkeun hiji bentuk pangobatan? Kami milih pikeun dua harepan sareng percanten.



Hiji studi paniliti anyar nembe nampi seueur perhatian alatan penemuan panalungtikan anu pikaresepeun. Sakumaha dipikaterang ku anu kapangaruhan ku fibromyalgia sareng diagnosa nyeri kronis, panginten aya sababaraha dinten nalika karaos sirahna henteu 'nantung' - ieu sering disebat "kabut serat" (atanapi kabut otak) sareng ngajelaskeun gangguan perhatian sareng kognitif fungsi. Nanging, dugi ka diajar ieu, aya sakedik inpormasi ngeunaan kunaon jalma-jalma anu gaduh gangguan nyeri kronis kapangaruhan ku gejala anu dahsyat ieu. Ayeuna panaliti yakin yén aranjeunna panginten mendakan bagian tina tatarucingan: nyaéta dina bentuk "noise saraf".

Teuing jalma anu kasiksa ku nyeri kronis anu ngancurkeun kahirupan sapopoe - éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang sareng ucapkeun: "Leres pikeun langkung seueur panilitian ngeunaan fibromyalgia". Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun. Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.



Saraf Noise?

Dina ulikan ieu, diterbitkeun dina jurnal panalungtikan Alam - Laporan Ilmiah, panaliti yakin yén fungsi kognitif anu ngarusak sareng kamampuan konsentrasi kusabab tingkat anu langkung luhur tina naon anu disebatna "saraf saraf" - nyaéta arus listrik anu ningkat sareng acak anu ngancurkeun kamampuan saraf pikeun komunikasi sareng saling ngobrol.

Panilitian ngagaduhan 40 pamilon - dimana 18 pasién parantos didiagnosis sareng 'fibromyalgia' sareng 22 pasién aya dina kelompok kontrol. Panaliti ngagunakeun Electroencephalogram (EEG), anu mangrupikeun pangukuran neurofisiologis, pikeun ngarékam kagiatan listrik otak. Aranjeunna teras ngukur arus listrik tina saraf sareng ngabandingkeun dua kelompok panilitian. Hasil anu aranjeunna mendakan kaget - sareng bakal dijalankeun salaku panilitian panilitian anu ngadukung yén aya faktor fisik dina kaayaan fibromyalgia sareng diagnosa nyeri kronis sanés.

Hasilna nunjukkeun tingkat "noise saraf" anu langkung luhur di antara anu ngagaduhan fibromyalgia - nyaéta langkung seueur kagiatan listrik, komunikasi saraf anu langkung goréng sareng koordinasi antar bagian otak anu bénten-bénten. Timuan nyayogikeun dasar pikeun tiasa nyarios langkung seueur perkawis naon anu didadarkeun salaku "kabut serat".

Panaliti panginten tiasa masihan dasar kanggo pangubaran sareng metode penilaian anu langkung énggal. Ku cara kieu, seueur anu tiasa nyimpen beban anu penting nalika ngalangkungan naon anu disangka siga panalungtikan anu panjang anu henteu terbatas tanpa hasil anu beton. Naha bakal matak saé upami pamustunganana tiasa kéngingkeun sababaraha faktor diagnostik anu khusus pikeun jalma anu didiagnosa nyeri kronis?

Ogé baca: - 7 Latihan pikeun Rheumatists

manteng ka tukang tukang sareng ngabengkokkeun



Tiasa Yoga Ngaleungitkeun Halimun?

yogaovelser-to-balik stiffness

Sajumlah panaliti anu parantos dilakukeun anu katingali kana épék yoga parantos dina fibromyalgia. Diantara hal séjén:

Hiji panilitian ti 2010 (1), kalayan 53 awéwé kapangaruhan ku fibromyalgia, nunjukkeun yén kursus 8-minggu sareng yoga ningkat dina bentuk kirang nyeri, kacapean sareng ningkat wanda. Program kursus diwangun ku tapa, téhnik napas, postur yoga hipu sareng paréntah diajar nungkulan gejala anu aya hubunganana sareng gangguan nyeri ieu.

Mé-ulikan anu sanés (kumpulan sababaraha studi) ti 2013 nyimpulkeun yén yoga ngagaduhan pangaruh yén éta ningkat kualitas bobo, ngirangan kacapean sareng kacapean, sareng éta ngahasilkeun kirang déprési - sedengkeun anu kalibet dina panilitian ngalaporkeun kualitas hirup anu ningkat. Tapi panilitian ogé nyatakeun yén henteu cekap aya panilitian anu saé pikeun negeskeun yén yoga épéktip ngalawan gejala fibromyalgia. Panilitian anu aya sigana mah ngajangjikeun.

Kasimpulan urang saatos maca sababaraha studi nyaéta yoga pasti tiasa maénkeun peran pikeun seueur jalma dina pendekatan holistik pikeun ngagentoskeun fibromyalgia sareng diagnosa nyeri kronis. Tapi kami ogé yakin yén yoga kedah diluyukeun sareng individu - henteu sadaya jalma ngagaduhan kauntungan tina yoga kalayan teuing manjang sareng béngkok, sabab ieu tiasa memicu suar dina kaayaan na. Koncina pikeun terang diri.

Ogé baca: Ieu Anjeun Kedah Apal Ngeunaan Fibromyalgia

fibromyalgia



Langkung seueur inpo? Miluan grup ieu!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta»(Klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

Kami leres-leres ngarepkeun yén panilitian ieu tiasa janten dasar pikeun pangobatan pikeun fibromyalgia sareng diagnosa nyeri kronis.

Bebas bébas dibagi dina média sosial

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (asa bébas ngaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos sareng ningkat fokus nyaéta léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia.

Fibromyalgia mangrupikeun diagnosis nyeri kronis anu tiasa parah pisan pikeun jalma anu kapangaruhan. Diagnosis tiasa nyababkeun ngirangan énergi, nyeri sapopoé sareng tantangan sadidinten anu jauh di luhur naon anu Kari sareng Ola Nordmann kaganggu. Kami marahmay naroskeun ka anjeun pikeun resep sareng ngabagi ieu pikeun paningkatan fokus sareng langkung seueur panilitian ngeunaan pangobatan fibromyalgia. Hatur nuhun pisan ka sadayana anu resep sareng ngabagi - panginten urang tiasa sasarengan mendakan ubar hiji dinten?



saran: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél kana halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu relevan anu anjeun anggotana. Atanapi pencet tombol "SHARE" di handap pikeun ngabagi postingan langkung jauh dina facebook anjeun.

(Klik di dieu pikeun dibagikeun)

Hatur nuhun badag ka sadayana anu ngabantuan ngamajukeun pangartos kana fibromyalgia sareng nyeri kronis diagnosis.

Pilihan B: Link langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Turutan sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong)



sumber:

  1. Gonzalez dkk, 2017. Ngaronjatkeun sora neural sareng singkronisasi otak otak dina pasien fibromyalgia salami gangguan kognitif. Laporan ilmiah jilid 7, Jumlah tulisan: 5841 (2017

NEXT PAGE: - Kumaha Nyaho Upami Anjeun Kengingkeun Clot Getih

getih dina beuteung - diédit

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.