fibromyalgia sareng gluten

Fibromyalgia sareng Gluten: Naha Kadaharan Anu Dikandung Gluten Masihan Peradangan Dina Awak?

4.7 / 5 (26)

Fibromyalgia sareng Gluten

Seueur jalma sareng fibromyalgia perhatikeun yén aranjeunna meta kana gluten. Diantara hal séjén, seueur anu ngaraos yén gluten nyababkeun nyeri pédi sareng gejala. Di dieu urang tingali naha.

Naha anjeun parantos diréaksikeun langkung parah lamun anjeun ngagaduhan roti sareng roti bebas gluten? Teras anjeun teu nyalira!

 

Nyatana, sababaraha panalitian (1) sajauh kacindekan yén sensitipitas gluten mangrupikeun faktor anu nyumbang kana fibromyalgia. Dumasar kana panilitian sapertos kitu, aya ogé anu nyarankeun yén anjeun nyobian motong gluten upami anjeun ngagaduhan fibromyalgia. Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan kumaha anu ngagaduhan fibromyalgia tiasa katerapan ku gluten - sareng sigana mah hal éta Seueur inpormasi anu bakal kaget anjeun.


 

Kumaha Mangpaatna Gluten Fibromyalgia?

Gluten mangrupikeun protéin anu kalebet dina gandum, sa'ir sareng rye. Gluten ngagaduhan sipat anu ngaktipkeun hormon anu aya hubunganana sareng rasa lapar, anu hartosna anjeun tuang langkung seueur sareng anjeun ngembangkeun "idam manis" di luhur sumber énergi gancang (produk kalayan seueur gula sareng gajih).

 

Nalika gluten dikonsumsi ku jalma anu sénsitip gluten, ieu nyababkeun réaksi teuing-séwang-séwangan, anu mana ogé tiasa ngabalukarkeun réaksi radang dina peujit leutik. Ieu mangrupikeun wewengkon anu gizi diserep kana awak, sahingga paparan ka daérah ieu nyababkeun iritasi sareng kirang nyerep gizi. Anu mana ogé ngakibatkeun tanaga kurang, perasaan yén burih ngabareuhan, ogé ogé ngaganggu bowel.

Tips Konkrit pikeun Kaséhatan bowel Langkung Saé:

Seueur urang langkung ti 29500 anggota dina grup "Rheumatism and Pain kronis" ngalaporkeun efek suplemén alami. Coba cobian sareng probiotics (baktéri usus alus) atanapi Kaseutih Beuteung. Pikeun seueur jalma, éta tiasa gaduh pangaruh anu saé, sareng kami ogé terang yén kaséhatan peujit penting pisan pikeun anu anjeun raoskeun sanés ogé - duanana tina segi énergi, tapi ogé suasana haté.

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, pengobatan sarta rehabilitasi latihan nyeri kronis. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 



Bocor dina témbok usus leutik

Sababaraha peneliti ogé ngarujuk kana "bocor dina peujit" (2), dimana aranjeunna ngajelaskeun kumaha réaksi radang dina peujit leutik tiasa nyababkeun karusakan kana témbok jero. Aranjeunna ogé yakin yén ieu tiasa nyababkeun partikel-partikel dahareun tangtu nembus tembok anu rusak, sahingga nyababkeun réspon otoimun anu langkung ageung. Réaksi autoimun sahingga hartosna yén sistem imunitas awak nyalira nyerang bagéan sél awak sorangan. Anu, sacara alami, henteu khusus untung. Ieu tiasa nyababkeun réaksi peradangan dina awak - sahingga nganyenyeri nyeri fibromyalgia sareng gejala.

 

Gejala Peradangan tina Sistem Intestinal

Ieu sababaraha gejala umum anu sering dialaman ku radang awak:

  • Masalah prihatin sareng bobo
  • Indigestion (kalebet asam réfluks, kabebeng sareng / atanapi diare)
  • rieut
  • Gangguan Kognitif (kaasup) halimun kalangkung)
  • nyeri beuteung
  • Nyeri di Awak Sakur
  • Lemes sareng kacapean
  • Kasulitan dina Ngajaga Beurat Idéal
  • Ngaronjat inféksi Candida sareng inféksi jamur

Naha anjeun ningali benang beureum anu pakait sareng ieu? Awak ngagunakeun jumlah tanaga anu penting pikeun ngirangan peradangan dina awak - sareng gluten ngabantosan réspon peradangan (dina jalma anu ngagaduhan sensitipitas gluten sareng panyakit celiac). Ku ngirangan peradangan dina awak, hiji jalma tiasa, di seueur jalma, ngabantosan ngirangan gejala sareng nyeri.

 

Ukuran anti radang

Alami, pendekatan bertahap penting nalika ngarobah diet anjeun. Teu aya anu ngarepkeun anjeun pikeun motong sadaya gluten sareng gula dina waktos beurang, tapi rada anjeun nyobian laun turun. Ogé cobian pikeun nerapkeun probiotics (baktéri usus anu hadé) dina dahareun sapopoé.

 

Anjeun bakal nampi pahala dina bentuk réaksi kirang radang sareng gejala ngirangan. Tapi éta bakal nyandak waktos - hanjakalna teu aya ragu ngeunaan éta. Janten di dieu anjeun leres-leres kedah bakti diri pikeun robih, sareng éta mangrupikeun hal anu tiasa sesah pisan nalika sakumna awak nyeri kusabab fibromyalgia. Seueur jalma ngan saukur ngarasa yén teu gaduh artos kanggo ngalakukeunana.

 

Kusabab éta kuring nyuhunkeun anjeun nyandak éta léngkah-léngkah. Misalna. Upami anjeun ngadahar kuéh atanapi permen sababaraha kali saminggu, cobian teraskeun ka akhir minggu di tempat anu munggaran. Setel tujuan sareng cokot, sacara harfiah, saeutik-saeutik. Naha henteu ngamimitian ku asup ka diet fibromyalgia?

 

Naha anjeun terang yén olahraga ngaropéa mangrupakeun anti radang? Éta sababna kami parantos mekarkeun program mobilitas sareng kakuatan saluran Youtube urang pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia sareng rematik. Kami netepkeun HARGA BESAR ngeunaan naha anjeun ngalanggan (gratis) - sareng ngingetan yén bakal aya seueur program anu saé di payun.

 

Latihan gerak sapertos anti radang

Panaliti nunjukkeun yén latihan sareng latihan ngagaduhan pangaruh anti-radang ngalawan radang kronis (3). Urang ogé terang kumaha sesahna pikeun rutinitas latihan rutin upami anjeun ngagaduhan fibromyalgia flare-up sareng dinten goréng.

 

Ku sabab kitu urang gaduh, ngalangkungan urang sorangan chiropractor Alexander Andorff, nyiptakeun program anu lembut sareng ngaropéa di luhur rématik. Di dieu anjeun ningali lima latihan anu tiasa dilakukeun unggal dinten sareng anu seueur jalma ngalaman anu masihan lega tina sendi kaku sareng otot nyeri.

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

 

Fibromyalgia sareng Diét radang

Sateuacana sateuacana parantos kapangaruhan kumaha peradangan mangaruhan sareng maénkeun peran konci dina fibromyalgia, kitu ogé rematik sanésna. Nyaho sakedik seueur perkawis naon anu kedah sareng anjeun henteu tuang kedah kitu penting pisan. Kami ngarékoméndasikeun yén anjeun maca sareng neuleuman langkung seueur ngeunaan diet fibromyalgia dina tulisan anu kami kaitkeun di handap.

Ogé baca: Sagala Anu Anjeun Kedah Anget Ngeunaan Diet Fibromyalgia [Pitunjuk Diet Besar]

 

Pangobatan komprehensif tina Fibromyalgia

Fibromyalgia nyababkeun sacara gembleng cascade tina gejala sareng nyeri anu sanés - sahingga bakal meryogikeun perawatan anu komprehensif. Éta tangtosna henteu héran yén anu ngagaduhan fibro ngagaduhan panggunaan panawar nyeri anu langkung luhur - sareng aranjeunna kedah langkung nuturkeun sareng fisioterapis atanapi kiropraktor tibatan anu henteu kapangaruhan.

 

Seueur pasien ogé nganggo léngkah-léngkah diri sareng pangobatan diri anu aranjeunna pikir leres pikeun dirina. Contona, ngarojong komprési jeung bal titik pemicu, Tapi aya ogé loba pilihan sejen tur preferensi. Kami ogé nyarankeun yén anjeun gabung ka grup pangrojong lokal anjeun - kamungkinan gabung ka grup digital sapertos anu dipidangkeun di handap.

 

Adianjurkeun timer pitulung pikeun fibromyalgia

Seueur pasien kami naroskeun patarosan ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa nyumbang kana ngirangan nyeri dina otot sareng sendi. Dina fibromyalgia sareng sindrom nyeri kronis, urang museurkeun kana ukuran anu masihan rélaxasi. Ku kituna kami gladly nyarankeun latihan di kolam renang cai panasyoga sareng semedi, kitu ogé pamakéan sapopoé tina mat akupresur (titik pemicu)

 

tips: acupressure mat (Tumbu muka dina jandela anyar)

Ieu tiasa janten ukuran diri anu saé pikeun anjeun anu kakurangan tina tegangan otot kronis. Mat acupressure ieu kami numbu ka dieu ogé hadir kalawan headrest misah nu matak ngamudahkeun pikeun meunang ka otot beuheung ketang. Pencét gambar atanapi tautan di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan éta, ogé ningali kasempetan balanja. Kami nyarankeun sési poean antara 20 sareng 40 menit.

 

Ukuran Self-Lain pikeun Nyeri Rematik sareng Kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (tiasa ngabantosan nyeri)

 

Grup Rojongan Fibromyalgia

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

Bagikeun Rasa Luncat Pikeun Ngrojong jalma sareng Rématik

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun(Tong ngosongkeun tautan langsung kana tulisan atanapi situs wéb vondt.net). Kami ogé tukeur link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami via pesen via Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb atanapi blog anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

 

Sumber: Pubmed (Tingali sumber sorangan dina téks)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.