Fibromyalgia bisa nyababkeun réaksi radang dina otak

4.9 / 5 (99)

Fibromyalgia bisa nyababkeun réaksi radang dina otak

Ayeuna, tumbu parantos dipendakan antawis réaksi radang dina otak sareng fibromyalgia.

Fibromyalgia mangrupikeun sindrom nyeri rematik rematik jaringan lemes anu ditambangan ku seueur, tapi tetep henteu fokus kana panalungtikan sareng pengobatan. Diagnosis sacara karakteris nyababkeun nyeri dina bagian ageung awak (anu sering gerak), masalah bobo, kacapean pengkuh sareng kognitif kabut otak (sawaréh kusabab kurang saré).

Eta parantos lami disangka yén radang sareng fibromyalgia parantos aya hubungan. Tapi henteu pernah sanggup ngabuktikeun sambungan langsung. Panaliti Swedia di Karolinska Institute ayeuna parantos ngalaksanakeun kajian penelitian groundbreaking ku kolaborasi sareng ilmuwan Amérika di Massachusetts General Hospital anu tiasa mingpin jalan di daérah fibromyalgia. Pamanggihan ieu saprak éta ogé dirojong ku diajar séjén dina jurnal Otak, Paripolah sareng kekebalan.


 

Tip pikeun Kaséhatan bowel Langkung Saé:

Seueur urang langkung ti 18500 anggota grup "Rheumatism and Pain kronis" ngalaporkeun épék anti-radang suplemén alami. Panaliti anyar ogé nunjukkeun hubungan anu jelas antara peujit sareng utek, naha éta kami nyarankeun suplemén alami pikeun kaséhatan peujit anu langkung saé. Coba cobian sareng probiotics (baktéri usus alus) atanapi Kaseutih Beuteung. Pikeun seueur jalma, éta tiasa gaduh pangaruh anu saé, sareng kami ogé terang yén kaséhatan peujit penting pisan pikeun anu anjeun raoskeun sanés ogé - duanana tina segi énergi, tapi ogé suasana haté.

 

Fibromyalgia sareng Peradangan

Fibromyalgia diartikeun salaku rematik jaringan lemes. Hartina, diantara lain perkara, anjeun ningali réaksi anu henteu normal dina jaringan lemes - sapertos otot sareng jaringan serat. Ieu sering pisan janten hipersensitif dina batur anu ngagaduhan fibromyalgia - anu ngakibatkeun sinyal saraf naékna ngalangkungan overreporting kana uteuk. Anu hartosna yén bahkan teu ngarareunah minor tiasa ngahasilkeun nyeri anu langkung ageung.

Teu heran, peneliti percaya yén ieu ogé tiasa nyababkeun réaksi peradangan anu sering dina anu gaduh fibromyalgia.



Studi: Ngukur Prasein Khusus

Panaliti mimiti dimimitian ku pemetaan gejala dina anu ngagaduhan fibromyalgia - teras kelompok kontrol. Teras langkung rumit. Kami moal lebet kana detil pangleutikna, tapi rada tujuanana pikeun masihan anjeun gambaran anu kaharti.

Teras aranjeunna ngadokumentasikeun peradangan saraf dina otak sareng saluran tulang tonggong - teras khususna dina bentuk overactivity anu jelas dina sél glial. Ieu mangrupikeun sél anu aya dina jero sistim saraf, sakitar neuron, sareng anu ngagaduhan dua fungsi utami:

  • Ngawangun nourish (kalebet myelin sakuriling serat saraf)

  • Ngurangan réaksi radang sareng miceun limbah

Pemetaan ieu dilakukeun, antara séjén, ngalangkungan diagnosa, anu ngukur kagiatan protéin khusus anu disebut TSPO. Hiji protéin anu dipendakan dina jumlah ageung langkung ageung upami anjeun ngagaduhan sél glial overaktif.

Panilitian panilitian ngadokumentasikeun bédana anu jelas diantara anu kapangaruhan ku fibromyalgia lawan kelompok kontrol - anu masihan kami ngarep-ngarep yén ieu tiasa muka jalan pikeun diagnosis ieu tungtungna dianggap serius.

 

Mungkin nuju pangobatan anyar

Masalah utama fibromyalgia nyaéta anjeun henteu terang anu nyababkeun masalah - sahingga teu terang pisan naon anu kedah diubaran. Panilitian ieu pamustunganana tiasa ngabantosan éta - sareng masihan panaliti sanés sajumlah kasempetan énggal dina hubungan sareng panilitian anu langkung tujuan kana inpormasi anyar ieu.

Pribadi, kami pikir éta tiasa nyababkeun panyiksaan sareng perawatan anu langkung dituju, tapi urang henteu pasti sabaraha lami éta bakal nyandak. Barina ogé, kami terang yén fibromyalgia henteu pernah janten daérah anu parantos diperhatoskeun pisan nalika datang ka pencegahan sareng perawatan.

 

Pamanggihan ngajelaskeun Gejala Kognitif

Fibromyalgia tiasa nyababkeun sirah henteu teras-terasan terlibat pinuh - urang nyebat kabut serat ieu. Ieu disababkeun ku sababaraha alesan anu béda - kalebet kualitas bobo anu goréng kusabab ningkatna nyeri sareng guligah dina awak, ogé naon anu parantos urang curiga parantos lami - nyaéta awak kedah teras-terasan bajoang pikeun ngirangan kaayaan radang dina awak. Sareng ngaraos capé pisan dina jangka panjang.

Dina dua bagian saterusna, urang bakal ngobrolkeun langkung seueur ngeunaan kumaha olahraga khusus sareng diet anti radang (diet fibromyalgia) tiasa ngabantosan anjeun kadali deui tina kadali fibromyalgia anjeun.

 

Fibromyalgia, Peradangan sareng Latihan

Latihan rutin sareng fibromyalgia hésé pisan. Anjeun ngan ukur tiasa ngabayangkeun kumaha panginten latihan nalika sakumna awak nyeri. Leungit, penting pisan pikeun anjeun henteu lirén pisan sareng pokus kana latihan anu diadaptasi - janten latihan mobilitas, jalan-jalan di leuweung atanapi latihan kakuatan hipu sapertos anu dipidangkeun ieu di handap. Tetep obah nyumbang kana awak anu langkung fungsional kalayan ningkat sirkulasi getih - anu dina gilirannana tiasa ngabantosan anjeun supados tetep peradangan, sabab éta ogé tiasa gaduh pangaruh anti radang.

Dina pidéo di handap ieu anjeun tiasa ningali program latihan pikeun anu ngagaduhan jaringan lemes rématik fibromyalgia dikembangkeun ku chiropractor Alexander Andorff. Ieu mangrupikeun program anu tiasa ngabantosan anjeun nguatkeun deui otot inti sareng inti anu penting - sahingga tiasa ningkat fungsi sareng sirkulasi getih.

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

 

Fibromyalgia sareng Diet anti radang

Ayeuna dipikanyaho yén réaksi peradangan anu parah maénkeun peran dina fibromyalgia, penting pisan yén anjeun museurkeun kana tuangeun anu nyuda radang dina awak. Dina tulisan ieu dihandap anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan kumaha jenis pangan tertentu nyababkeun langkung peradangan dina awak (pro-radang) sareng kumaha batur ngirangan peradangan (anti radang). Disarankeun maca pikeun saha waé fibromyalgia.

Ogé baca: Sagala Anu Anjeun Kedah Anget Ngeunaan Diet Fibromyalgia [Pitunjuk Diet Besar]

 

Perawatan Fibromyalgia

Nyaho yén fibromyalgia ngabalukarkeun hipersensitivitas (sinyal nyeri paningkatan) sareng réaksi radang, anjeun ogé sadar yén ieu mangrupikeun grup pasien anu peryogi langkung perawatan ti anu sanés. Grup sabar ieu kusabab kitu sering ngagaduhan konsumsi panawar nyeri - sareng metode pangobatan fisik anu umum sapertos terapi laser muskuloskeletal, urut sareng mobilisasi bersama - contona sareng fisioterapis atanapi kiropraktor.

Seueur pasien ogé nganggo léngkah-léngkah diri sareng pangobatan diri anu aranjeunna pikir leres pikeun dirina. Contona, komprési ngarojong sareng pemicu bal titik, tapi aya ogé seueur pilihan sareng pilihan.

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha arnicakrem tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Grup Rojongan Fibromyalgia

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

Bagikeun Rasa Luncat Pikeun Ngrojong jalma sareng Rématik

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé tukeuran link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami di Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

Sumber: aktivasina glial otak dina fibromyalgia - Panilitian tomografi émisi positron multi-situs. 2019.

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.