9 Tips kanggo Saré Langkung sareng Fibromyalgia

4.8 / 5 (35)

9 Tips kanggo Saré Langkung sareng Fibromyalgia

Fibromyalgia kuat dihubungkeun sareng peuting sare. Di dieu kami masihan anjeun 9 tip anu tiasa ngabantosan anjeun.

Naha anjeun bobo wengi ayeuna? Seueur pisan jalma-jalma anu fibromyalgia sangsara sareng bobo goréng. Kanyataan anu ogé aya hubunganana sareng ningkat nyeri sareng kurang tanaga dina kahirupan sapopoé.

 

Dina tulisan ieu, urang perhatoskeun 9 tips pikeun bobo anu langkung saé - dipasihkeun ku Pusat Kasakit Saré Kaséhatan Jefferson anu kasohor di Philadelphia, AS. Seseorang tiasa leres-leres sebutkeun yén bobo wengi anu kaganggu mangrupikeun salah sahiji gejala utama fibromyalgia - sareng perasaan yén saurang biasana capé sanaos aya anu ngagoler dina ranjang sababaraha jam. Sababaraha studi panilitian parantos mastikeun ieu. Aranjeunna nunjukkeun yén jalma anu kaserang fibromyalgia biasana henteu cekap dina bobo anu langkung jero - anu dina istilah ilmiah disebut gangguan gelombang alfa. Gelombang otak ieu langsung patali sareng ngahudangkeun tina lapisan saré anu jero.

 

- Tip Gancang pikeun Kacapean sareng Kacapean dina Fibromyalgia

Urang terang yén seueur jalma anu ngagaduhan fibromyalgia parantos ngirangan kualitas bobo kusabab sababaraha faktor. Salah sahiji faktor ieu mindeng elevated tegangan otot jeung nyeri peuting. Seueur pasien kami naroskeun ka kami naha kami ngagaduhan naséhat anu hadé pikeun bobo wengi anu langkung saé - sababaraha di antarana anjeun bakal langkung kenal dina tulisan di handap ieu - tapi kami ogé hoyong ngantebkeun pentingna rélaxasi sateuacan bobo. Alat rélaxasi anu saé anu sering urang nyarankeun nyaéta mat akupresur (tingali conto di dieu - link muka dina jandela nu anyar) pikeun pamakéan ngalawan tegangan muscular. Ngarasa Luncat ngagunakeun mat salila kira 1 jam saméméh anjeun indit ka ranjang - sarta nyandak sési rélaxasi 20-30 menit. Tujuanana nyaéta pikeun nurunkeun kagiatan otot sareng awak sateuacan sare.

(Gambar: acupressure mat tiasa janten alat rélaxasi anu saé)

 

- Di departemén interdisipliner kami di Vondtklinikkene di Oslo (Lambertseter) jeung Viken (Eidsvoll Sora og Råholt) clinicians kami boga kompetensi profésional uniquely tinggi dina assessment, pengobatan sarta rehabilitasi latihan nyeri kronis. Klik dina tumbu atawa di dieu pikeun maca langkung seueur ngeunaan departemén kami.

 

Fibromyalgia sareng Saré

Fibromyalgia diwangun ku nyeri kronis sareng sababaraha gejala sanésna - sapertos masalah bobo sareng sindrom iritasi peujit. Ieu bisa ditempo yén masalah sare anu nyata leuwih umum dina grup sabar ieu ti dina sesa populasi Norwegia. Hanjakal, kurang sare exacerbates gejala tos aya jeung ngajadikeun kaayaan goréng.

 

Ieu pisan sababna penting pisan pikeun ngartos tip sareng nasihat anu saé pikeun nyobaan sareng meunang kaséhatan sare anu langkung saé. Kami arepkeun sababaraha 9 tip ieu tiasa dianggo pikeun anjeun.



1. Pastikeun ruangan anjeun sami-sami poék

Fibromyalgia sering nyababkeun kana sensitipitas sora sareng lampu. Éta sababna penting pisan yén anjeun henteu ngagaduhan sumber cahaya di kamar dimana anjeun badé bobo. Ieu ogé kalebet nutupan sélulér anu overaktif anu hurung unggal waktos aya anu mairan kana poto énggal anjeun. Seueur ogé anu hilap yén sumber cahaya anu langkung alit tiasa maénkeun peran anu langkung ageung. Ku alatan éta, cobian kéngingkeun "blindout" anu ngajaga lampu pareum - sareng pastikeun nutupan sumber cahaya anu langkung alit di kamar anjeun.

 

2. Latihan gerak sateuacan sare

Saatos beurang, otot tiasa ngaraos senar gitar anu tegang.Éta pisan sababna naha éta pohara penting pikeun boga rutin alus pikeun sayah latihan anjeun bisa ngalakukeun saméméh waktu sare. Dina video di dieu anjeun gaduh program sareng latihan anu dikembangkeun ku chiropractor Alexander Andorff. Ku kituna latihan ieu bisa mantuan Anjeun pikeun loosen up otot jeung sendi saméméh bade ranjang, sarta bisa dipigawé sapopoé. Ngarasa Luncat pikeun ngalakukeunana sateuacan Anjeun nyandak sési rélaxasi tikar akupresur (tautan dibuka dina jandela nu anyar).

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Wilujeng sumping ka kulawarga anjeun pasti!

3. Hindarkeun Sumber Lampu Ponggawa wengi

Dokter bobo (Dr. Doghramiji) ogé nyarios yén saurang kedah ngabatesan panggunaan sélulér, televisi sareng lampu-lampu wengi. Cahayana ngaganggu ritme sirkadian alami ku nurunkeun tingkat melatonin dina awak. Ku alatan éta, disarankeun pikeun mareuman lampu sababaraha jam sateuacan bobo. Nuturkeun tip ieu tiasa sesah dina umur urang, tapi ogé tiasa masihan anjeun kaséhatan bobo anu langkung saé - anu tiasa nyababkeun kahirupan sapopoe anu langkung saé. Ngarasa Luncat pikeun mimitian ku rutin - lajeng laun ngawangun diri. Kami henteu nyarankeun nyandak sadaya tip sakaligus, sabab ieu tiasa ngahesekeun hubunganana dina waktos anu lami. Janten realistis sareng tujuan anjeun.

 

4. Bangun dina waktos anu sami unggal dinten

Dina titik ieu, dokter bobo khusus hariwang yén anjeun bangun sakitar waktos anu sami unggal dinten - kalebet dina akhir minggu sareng liburan. Ahéng, anjeunna teu jadi ketat nu kacida kudu indit ka ranjang dina waktos anu sareng unggal wengi, tapi ieu ogé dianjurkeun. Anjeunna nyebutkeun yen awak utamana relates to nalika anjeun bangun dina hubungan jeung 24-jam wirahma circadian. Janten bangun tilu jam langkung lami ti biasana ogé bakal nyababkeun awak anjeun gaduh wirahma sirkadian anu ngageser anu tiasa ngajantenkeun anjeun sare leres.

 

5. Bersantai sateuacan tidur

Seueur urang ngahubungkeun santai sareng TV sareng dipan. Tangtosna, langkung saé kana tampilan TV sareng nikmati, tapi sanés janten barang anu terakhir anjeun ngalakukeun sateuacan sare. Spesialis médis nyarankeun yén anjeun leumpang santai malem, maca buku anu saé, tapa sareng ngadangukeun musik santai - langkung saé dituturkeun ku pancuran panas atanapi mandi supados otot santai. Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu paling penting anu anjeun kéngingkeun rutinitas énggal anu tiasa dikaitkeun ku awak sareng waktos sare (Petunjuk: Di dieu kami ngingetkeun anjeun deui ngeunaan tip kami kalayan sési soré dina tikar akupresur pikeun rélaxasi saméméh waktu sare).

 

6. Pastikeun anjeun gaduh Pesanggrahan anu saé sareng Bantal anu leres

Hiji ranjang sareng kasur anu ditangtoskeun, tangtosna, dua bahan konci kanggo bobo wengi anu saé. Aya béda badag dina kualitas kasur, bantal jeung ranjang, tapi hanjakalna eta oge investasi pisan mahal. Anu sesah nalika mésér ranjang sareng kasur nyaéta henteu aya solusi universal pikeun naon anu janten ranjang anu saé. Urang sadayana béda, kalayan bentuk awak sareng beurat anu béda, anu hartosna aya ogé solusi anu béda pikeun dilema ieu. Kami nyarankeun pisan yén anjeun nganjang ka toko anu ngajual kasur sareng ranjang - sahingga diuji di dieu.

 

Bantal tiasa janten investasi anu langkung saé di awalna - seueur anu nyarankeun bantal beuheung u ngawangun, Tapi rasa teu salawasna sarua, jadi anjeun teu bisa yakin dugi ka geus diusahakeun eta bari. Batur ngarasa yén maranéhna boga pangaruh alus dina naon urang sebut pelvic pad (tingali gambar di handap). Tujuan a bantal lanté pelvic nyaéta pikeun mastikeun posisi saré ergonomis anu langkung leres pikeun pelvis sareng tonggong.

(Klik dina gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan lanté pelvic - sareng ningali kasempetan mésér)

 

7. Mertimbangkeun pangajaran bobo

Upami anjeun parantos kaserang saré pikeun lami, maka anjeun kedah nganggap nyandak rujukan pikeun diajar sare ngalangkungan GP anjeun. Ieu hususna relevan lamun bangun rutin peuting, sleepiness beurang, loba gerakan nalika sare, sarta snoring. Studi sare sapertos kitu tiasa, dina sababaraha kasus, nunjukkeun panyabab anu penting - sapertos apnea sare. Aya solusi anu saé pikeun apnea sare sapertos mesin cpap.

 

8. Hindarkeun overeating

Dahar teuing sateuacan sateuacan bobo tiasa nyababkeun kanaékan kagiatan dina sistem pencernaan. Nalika urang lajeng tumut kana akun nu urang kalawan fibromyalgia mindeng diganggu ku masalah peujit, sahingga ogé ngaronjat asam lambung, hal anu penting pikeun nyingkahan pangan lemak sarta radang saméméh waktu sare. Tapi ogé biasana. A diet fibromyalgia alus oge konci pikeun sare hadé. Upami anjeun heran naon anu tiasa janten diet anu hadé pikeun rheumatologists, maka anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan éta di dieu.

 

9. Potong Alkohol sareng Dahar Anti-Radang

Alkohol mangrupikeun sumber anu bosen anu kaganggu. Desperation bisa kitu, ngakibatkeun solusi nekat - hal anu bener teu dianjurkeun. Kami parantos nguping langkung seueur, hanjakalna, anu nyandak sababaraha gelas anggur atanapi bir sateuacan bobo, ngarep-arep bobo sare langkung saé. Anjeun kedah nyingkahan ieu ku sadayana cara. Alkohol kacida radang jeung bakal ngabalukarkeun ngaronjat nyeri dina awak, kitu ogé jadi adiktif. Conto suplemén alam mibanda sipat anti radang ngawengku turmeric og ekstrak bilberry.

 

sumber:

Puseur Gangguan Kaséhatan Jefferson & Laporan Nyeri Nasional.

 

Fibromyalgia sareng Latihan

Naha anjeun terang yén latihan diadaptasi pikeun rheumatologists tiasa gaduh pangaruh anti radang? Kami ngagaduhan saluran Youtube anu kami nyarankeun yén anjeun ngalanggan - sabab kami terang yén olahraga sareng rematik henteu gampang. Tapi dina waktos anu sareng, hal anu penting pikeun henteu nyerah. Ieu saran kalayan 6 latihan kakuatan anu lemah lembut anu kedah dicobian:

Ngarasa bébas ngalanggan saluran YouTube kami haratis (klik di dieu).

 

Fibromyalgia sareng Diét radang

Urang terang yén réaksi radang maénkeun peran anu langkung ageung dina fibromyalgia sareng gangguan rematik sanésna. Ngahindarkeun katuangan anu seueur teuing, sapertos gula sareng alkohol, janten penting. Anjeun tiasa leuwih jéntré ngeunaan diet fibromyalgia dina tulisan ieu di handap.

Ogé baca: Sagala Anu Anjeun Kedah Anget Ngeunaan Diet Fibromyalgia [Pitunjuk Diet Besar]

 

Pangobatan komprehensif tina Fibromyalgia

Fibromyalgia nyababkeun sacara gembleng cascade tina gejala sareng nyeri anu sanés - sahingga bakal meryogikeun perawatan anu komprehensif. Tangtosna, éta henteu héran yén jalma anu ngagaduhan fibro langkung seueur ngagunakeun panawar nyeri - sareng aranjeunna peryogi langkung seueur nurutan sareng ahli fisioterapi atanapi chiropractor tibatan jalma anu henteu kapangaruhan. Seueur pasien ogé nganggo ukuran diri sareng pangobatan diri anu aranjeunna pikir tiasa dianggo pikeun dirina. Contona, ngarojong komprési jeung bola titik pemicu, tapi aya ogé loba pilihan sejen tur preferensi. Kami ogé nyarankeun yén anjeun gabung ka grup pangrojong lokal anjeun - kamungkinan gabung ka grup digital sapertos anu dipidangkeun di handap.

 

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (bisa ngagentos nyeri otot dina sababaraha)

 

Grup Rojongan Fibromyalgia

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta» (klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan rematik sareng gangguan kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

Patarosan? Atanapi anjeun badé mesen janjian di salah sahiji klinik afiliasi kami?

Urang nawiskeun assessment modern, perlakuan jeung latihan rehabilitasi pikeun diagnoses nyeri kronis sarta nyeri rematik.

Ngarasa Luncat ngahubungan kami via salah sahiji klinik husus urang (Tinjauan klinik muka dina jandela anyar) atanapi on halaman Facebook urang (Vondtklinikkene - Kaséhatan jeung Latihan) lamun anjeun mibanda patalékan. Pikeun janjian, kami gaduh XNUMX-jam booking online di sagala rupa klinik ku kituna anjeun bisa manggihan waktu konsultasi nu cocog Anjeun pangalusna. Anjeun oge bisa nelepon kami dina jam muka klinik urang. Kami ngagaduhan departemén interdisipliner di Oslo (kaasup Lambertseter) jeung Viken (Råholt og Eidsvoll). Ahli terapi terampil kami ngarepkeun nguping ti anjeun.

Bagikeun Rasa Luncat Pikeun Ngrojong jalma sareng Rématik

Kami naroskeun anjeun badé ngabagi artikel ieu dina média sosial atanapi tina blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Kami ogé tukeuran link sareng situs web anu aya hubunganana (ngahubungan kami di Facebook upami anjeun hoyong tukeur tautan sareng halaman wéb anjeun). Ngartos, kanyaho umum sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis.

 

saran: 

Pilihan A: Bagikeun langsung di FB - Tiron alamat situs web sareng nempelkeun kana halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu relevan anjeun. Atanapi pencét tombol "SHARE" di handap pikeun dibagikeun tulisan dina facebook anjeun.

 

Toél ieu jang dibagikeun deui. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu ngabantuan ngamajukeun pangartos kana diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Turutan sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

 

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.