latihan leungeun arthrosis

7 Latihan ngalawan Osteoarthritis di Leungeun

4.9 / 5 (30)

7 Latihan Ngalawan Ngeunaan Osteoarthritis Tangan

Osteoarthritis tina leungeun tiasa ngakibatkeun nyeri leungeun sareng kakuatan cengkraman. Ieu aya tujuh latihan pikeun osteoarthritis dina leungeun anu duanana nguatkeun sareng nyayogikeun fungsi anu langkung saé.

 

Osteoarthritis ngabalukarkeun degradasi rawan artikular anu linggih di antara sendi ramo. Rawan tulang ieu sakuduna fungsina salaku penyerap kejutan, tapi upami dirobok éta sacara alami ogé bakal ngirangan jumlah bantal dina gerakan. Ieu tiasa ngabalukarkeun réaksi radang sareng iritasi dina gabungan éta.

 

Nalika osteoarthritis hits leungeun sareng ramo, ieu tiasa nyababkeun nyeri sareng nyeri anu kaku. Anjeun ogé bakal perhatoskeun yén nyeri bakal parah nalika anjeun sering ngagunakeun panangan pikeun tugas anu teras-terasan - sareng kalemahan dina panangan tiasa ngajantenkeun hal-hal saderhana sapertos muka tutup macét janten ampir teu mungkin.

 

Tip: Janten seueur jalmi anu ngagunakeunana sarung komprési khusus diadaptasi (Tautan dibuka dina jandéla anu anyar) pikeun fungsi anu ningkat dina panangan sareng ramo. Ieu hususna umum di kalangan rheumatologists sareng jalma anu kaserang sindrom torowongan carpal kronis.

 

Kami merjuangkeun jalma anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis sanés sareng rematik ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun pangobatan sareng pamariksaan - hal anu henteu sadayana satuju, hanjakalna. Siga sareng kami dina halaman FB kami og saluran YouTube urang dina média sosial ngiringan kami dina perang pikeun ningkat kahirupan sapopoé pikeun rébuan jalma.

 

Tulisan ieu bakal ngaliwat tujuh latihan khusus pikeun osteoarthritis tina panangan - sareng tiasa aman dilakukeun sapopoé. Di handapeun tulisan anjeun ogé tiasa maca koméntar ti pamiarsa sanés, ogé ningali video sareng latihan anu diadaptasi kanggo anu ngagaduhan osteoarthritis dina leungeun.

 



VIDEO: 7 Latihan Ngalawan Ngeunaan Osteoarthritis Hand

Di dieu anjeun tiasa ningali pidéo sorangan pikeun tujuh latihan anu kami lalumpatan dina tulisan ieu. Anjeun tiasa maca detil detil kumaha ngalakukeun latihan dina léngkah-léngkah 1 ka 7 di handap.


Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - teras turutan halaman kami di FB pikeun poean, tips kaséhatan gratis sareng program latihan anu tiasa ngabantosan anjeun nuju kasehatan langkung saé.

 

1. Ngagelkeun ganteng

Cara anu gampang sareng lembut pikeun ngajaga kakuatan dina panangan anjeun, ogé ngaleungitkeun nyeri gabungan, nyaéta ngalakukeun latihan leungeun anu sederhana. Gerakan sapertos kieu ogé tiasa ngabantosan ngajaga tendon sareng ligamén kalenturan. Latihan ogé tiasa nyumbang kana produksi produksi cairan gabungan (cairan synovial).

 

Latihan anu munggaran anu urang lalandungan aya hubunganana. Anjeun tiasa ngalaksanakeun latihan ieu sababaraha kali sapoé - sareng utamina nalika panangan sareng ramo karasa kaku.

 

  1. Tahan leungeun anjeun kalayan ramo anu tos lega.
  2. Dasi leungeun anjeun sareng gerak anu alon sareng pastikeun jempol anjeun dina ramo anu sanés.
  3. Ati-ati.
  4. Buka leungeun anjeun deui sareng manjangkeun ramo anjeun sadayana.
  5. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.

 



 

2. Bend ku ramo

Bending sareng manjangkeun ramo ngabantosan ngajaga sirkulasi getih sareng cairan gabungan. Ieu giliran bakal ngajantenkeun ramo langkung gerak sareng kirang kaku.

 

  1. Sambung leungeun anjeun di hareup anjeun sareng ramo anu tos lengkap.
  2. Mimitian ku jempol anjeun sareng lalaunan ngabengkokkeun ramo ka tukang kana lontar leungeun anjeun.
  3. Ati-ati.
  4. Teras teraskeun ku jari indéks anjeun sareng laun laun jalan ku sadaya lima ramo
  5. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.

 

Teuing jalma anu kasiksa ku nyeri kronis anu ngancurkeun kahirupan sapopoe - éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang sareng ucapkeun: "Leres pikeun langkung seueur panalitian ngeunaan diagnosa nyeri kronis". Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun. Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.

 

Ogé baca: - 15 Tanda Awal Rematik

gambaran gabungan - rematik

Naha anjeun kapangaruhan ku rematik?

 



3. jempol léngkah

Jempol berperan penting dina fungsi leungeun urang - sareng utamina dina tugas anu langkung nuntut. Ieu pisan sababna penting pisan pikeun ngalatih kalenturan urat sareng jempol sapertos ramo anu sanés.

 

Urang kedah émut yén éta gerak sareng kagiatan anu nyumbang kana sirkulasi getih kana otot, urat sareng sendi kaku. Peringkat ningkat ieu nyangking bahan perbaikan sareng blok wangunan ku kituna pangropéa tiasa dilakukeun dina sendi sareng otot sayah.

 

  1. Sambung leungeun anjeun di hareup anjeun sareng ramo anu tos lengkap.
  2. Teras teras tarikkeun jempol anjeun ka handap kana palem sareng dasar ramo sakedik.
  3. Ati-ati.
  4. Upami anjeun henteu dugi ka handap dina dasar ramo alit, entong nanaon - ngan ngabengkokkeun dugi ka anjeun tiasa.
  5. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.

 

Langkung gerakan sareng latihan anu lemah lembut mangrupikeun hal konci pikeun ngalambatkeun ngembangkeun osteoarthritis dina panangan sareng ramo, tapi urang ogé bakal nyarankeun latihan komprehensif pikeun sakumna awak pikeun ningkatkeun total sirkulasi dina awak teras latihan dina kolam cai panas mangrupikeun hal anu urang nyarankeun pisan.

 

Ogé baca: - Kumaha Ngabantosan Olahraga Dina Kolam Cai Panas Dina Fibromyalgia

ieu kumaha latihan di kolam renang cai panas ngabantuan fibromyalgia 2



4. Ngadamel huruf «O»

Latihan tangan ieu sami saderhana disada - anjeun kedah nganggo ramo pikeun ngawangun huruf "O". Ieu latihan komprehensif anu kalebet sadayana ramo sareng ku kituna saé pikeun ngareureutan kaku dina panangan.

 

  1. Sambung leungeun anjeun di hareup anjeun sareng ramo anu tos lengkap.
  2. Tuluy ngelukkeun jari anjeun nepi ka ngawangun bentuk hurup "O".
  3. Pajangkeun ramo anjeun kaluar sareng tahan kaluar pikeun sababaraha detik.
  4. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.
  5. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Ogé baca: - Laporan panilitian: Ieu mangrupikeun Diét Fibromyalgia Pangsaéna

diet fibromyalgid2 700px

Pencét kana gambar atanapi tautan di luhur pikeun dibaca deui ngeunaan diet anu bener disaluyukeun ka anu nganggo fibro.

 



5. Méja manjang

Latihan ieu dilakukeun ku panangan dina méja - ku sabab kitu namina.

 

  1. Teundeun handgun dina tabel kalayan ramo anjeun ditepiskeun.
  2. Hayu titik jempol ka luhur.
  3. Pajangkeun ramo anjeun kaluar sareng tahan kaluar pikeun sababaraha detik.
  4. Tetep jempol dina posisi anu sami - tapi antepkeun ramo ngabengkokkeun kalem kana jero.
  5. Teras manjangkeun ramo anjeun deui - sareng tahan posisi na sababaraha detik.
  6. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.
  7. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Jahé tiasa disarankeun pikeun saha waé anu kaserang panyawat sendi rematik - sareng dipikaterang ogé yén akar ieu ngagaduhan host mangpaat kauntungan kaséhatan positif anu sanés. Ieu kusabab jahé ngagaduhan pangaruh anti radang anu kuat. Seueur jalma anu gaduh osteoarthritis nginum jahe salaku tèh - teras langkung saé dugi ka 3 kali sapoé dina waktos nalika peradangan dina sendi kuat pisan. Anjeun tiasa mendakan sababaraha resép anu béda pikeun ieu dina tautan di handap ieu.

 

Ogé baca: - 8 Manpaat Kaséhatan Luar Biasa tina Jahé Jahé

Jahé 2

 



 

6. Angkat ramo

Seueur anu tiasa panginten yén anjeun teu tiasa ngalatih leungeun sareng ramo, tapi mana di bumi henteu anjeun tiasa ngalakukeun? Ramo sareng tangan diwangun ku mendi, otot, saraf, tendon sareng ligamén; kawas bagian awak lianna. Janten sacara alami, ningkat sirkulasi sareng mobilitas tiasa nyumbang kana pangropéa sareng fungsina normal.

 

  1. Iklaskeun palem datar ngalawan permukaanna.
  2. Mimitian ku jempol anjeun - sareng lembut angkat tina taneuh.
  3. Tahan posisi salami sababaraha detik saencan nurunkeun ramo deui.
  4. Gawean jalan liwat lima ramo sacara laun.
  5. Malikan deui latihan 10 kali dina saban leungeun.
  6. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Nalika osteoarthritis aya dina langkung seueur tahap osteoarthritis anu signifikan (tahapan 3 sareng 4) anjeun bakal sering perhatoskeun yén padamelan sareng kagiatan paling saderhana janten sesah dilakukeun leres - sareng ieu tiasa ngaregepkeun pisan. Nanging, penting henteu éléh kasabaran sareng ngajaga fokus kana latihan anjeun supados fungsina henteu ngirangan langkung ti anu diperyogikeun.

 

Ogé baca: - 8 Léngkah Anti Anti Peradangan Alami Ngalawan Rematik

8 ukuran anti-radang ngalawan rematik



7. Regangan pigeulang sareng panangan

ekstensi tambahan

Sababaraha otot sareng urat anu tiasa nyumbang kana pigeulang sareng nyeri dina panangan anu napel dina siku. Kukituna, kéngingkeun yén anjeun henteu hilap regang sareng regang bagéan ieu tina panangan nalika ngalakukeun latihan.

 

  1. Manjangkeun panangan katuhu anjeun.
  2. Tangkepkeun leungeun anjeun sareng panangan kénca anjeun sareng sengkutkeun pigeulang teras anjeun dugi ka anjeun karasa regang kana bangkekan.
  3. Tahan manteng salami 10 detik.
  4. Malikan éta latihan 10 kali dina unggal panangan.
  5. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Latihan katujuh sareng akhir ieu mangrupikeun tujuh latihan pikeun osteoarthritis anu kami nyarankeun yén anjeun lakukeun unggal dinten. Kami nunjukkeun dina mimiti yén latihan sareng ngalaksanakeun latihan tiasa nyumbang kana paningkatan sirkulasi sareng ngarecah jaringan ruksak dina otot sareng urat anu kapangaruhan - anu dina gilirannana tiasa nyababkeun nyeri samentara.

 

Ogé baca: - 5 Tahapan Tukang Osteoarthritis

kana 5 tahap osteoarthritis

 

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha krim arnica tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Video di handap ieu nunjukkeun conto latihan pikeun osteoarthritis hip. Sakumaha anjeun tiasa tingali, latihan ieu ogé hipu sareng lemah lembut.

VIDEO: 7 Latihan ngalawan Osteoarthritis dina Hip (Klik di handap pikeun ngamimitian pidéo)

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - teras turutan halaman kami di FB pikeun poean, tips kaséhatan gratis sareng program latihan anu tiasa ngabantosan anjeun nuju kasehatan langkung saé.

 



 

Langkung seueur inpo? Miluan grup ieu!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta»(Klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan gangguan rematik sareng kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

 

Kami ngarep pisan yén tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina merangan karusuhan rematik sareng nyeri kronis.

 

Bebas bébas dibagi dina média sosial

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (asa bébas ngaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos sareng ningkat fokus nyaéta léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu nyeri kronis.

 



saran: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél kana halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu relevan anu anjeun anggotana. Atanapi pencet tombol "SHARE" di handap pikeun ngabagi postingan langkung jauh dina facebook anjeun.

 

Toél ieu jang dibagikeun deui. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu ngabantuan ngamajukeun pangartos kana diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Turutan sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

 

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Ieu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Osteoarthritis Dina Leungeun Anjeun

osteoarthritis tina panangan

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

 

Disarankeun ku bantuan pikeun diagnosis ieu

komprési Noise (contona, kaos kaki komprési anu nyumbang kana ningkat sirkulasi getih kana otot nyeri)

Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.