lima latihan olahraga pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia

5 Latihan gerak pikeun jalma anu ngagaduhan Fibromyalgia

4.9 / 5 (20)

5 Latihan gerak pikeun jalma anu ngagaduhan Fibromyalgia

Fibromyalgia mangrupakeun diagnosis nyeri kronis dicirikeun ku kaku sareng nyeri dina otot sareng sendi. Ieu lima latihan gerakan (kalebet VIDEO) pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia anu tiasa nyayogikeun gerakan anu langkung saé dina tonggong sareng beuheung.

 

Tip: Gulung ka handap pikeun nonton video latihan kalayan latihan gerakan khusus kanggo anjeun nganggo fibromyalgia.

 

Fibromyalgia nyababkeun nyeri kronis dina otot, jaringan konéktip sareng sendi awak. Diagnosa nyeri kronis dihartikeun salaku rematik jaringan lemes sareng masihan épisode jalma anu kapangaruhan ku nyeri parna, mobilitas cacad, kacapean kabut otak (halimun fibrotic) sareng masalah bobo.

 

Hirup kalayan nyeri kronis sapertos kitu rutin rutin latihan anu hésé kahontal - sahingga kahirupan sadidinten tiasa dicirikeun ku kirang gerak. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun terang ngeunaan latihan gerakan sapertos ieu dipidangkeun dina video di handap ieu sareng tulisan ieu. Kami leres-leres ngarepkeun aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun dina gerakan punggung.

 

Kami merjuangkeun jalma anu ngagaduhan diagnosa nyeri kronis sanés sareng rematik ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun pangobatan sareng pamariksaan - hal anu henteu sadayana satuju, hanjakalna. Siga sareng kami dina halaman FB kami og saluran YouTube urang dina média sosial ngiringan kami dina perang pikeun ningkat kahirupan sapopoé pikeun rébuan jalma.

 

Tulisan ieu bakal nunjukkeun anjeun lima latihan latihan anu lemah lembut pikeun anu ngagaduhan fibromyalgia - anu tiasa dipilampah sacara aman unggal dinten. Salajengna turun dina tulisan, anjeun ogé tiasa maca koméntar ti pamiarsa sanés, ogé ningali video latihan ngeunaan gerakan gerakan.

 



VIDEO: 5 Latihan Gerakan pikeun Anu nganggo Fibromyalgia

Di dieu anjeun tiasa ningali pidéo sorangan tina lima latihan anu urang lalumpatan dina tulisan ieu. Anjeun tiasa maca detil detil kumaha ngalakukeun latihan dina léngkah-léngkah 1 ka 5 di handap.


Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - teras turutan halaman kami di FB pikeun poean, tips kaséhatan gratis sareng program latihan anu tiasa ngabantosan anjeun nuju kasehatan langkung saé.

 

Tip: Seueur jalma anu ngagaduhan fibromyalgia panginten saé pisan upami nganggo band latihan (sapertos duka dipidangkeun di handap atanapi miniband) dina palatihan aranjeunna. Ieu kusabab éta ngabantuan pikeun kéngingkeun gerakan anu saé sareng dikontrol.

pita latihan

Di dieu anjeun ningali kumpulan anu béda trem latihan (Tautan dibuka dina jandéla anu anyar) anu tiasa saé pikeun anjeun ku fibromyalgia atanapi anjeun anu ngusahakeun latihan biasa sesah kusabab kaayaan nyeri anjeun.

 

1. Rotasi Hip Bentang

Ieu minangka latihan anu aman anu cocog pikeun sadayana. Latihan mangrupikeun cara anu saé sareng lemah lembut supados langkung handap pungkur, pinggul sareng pelvis pindah.

 

Ku ngalaksanakeun latihan ieu sapopoé anjeun ogé tiasa nyumbang kana langkung élastisitas tina tendon sareng ligamén. Latihan gerakan ogé tiasa ngarangsang patukeuran cairan gabungan - anu ngabantosan ngabantosan mendi. Rotasi hip ngabohong tiasa dilakukeun sababaraha kali sapoé - sareng utamina dina dinten nalika anjeun hudang kalayan kaku dina tonggong sareng pelvis.

 

  1. Bohong dina tonggong anjeun dina lemes.
  2. Lalaunan tarik suku anjeun ka arah anjeun.
  3. Tahan suku babarengan sareng teras tarikkeun aranjeunna ti sisi ka sisi.
  4. Balik deui kana posisi awal.
  5. Malikan éta latihan 5-10 kali dina unggal sisi.

 



 

2. Ucing (ogé katelah "ucing-onta")

Ieu mangrupa latihan yoga anu kondang. Latihan ngagaduhan nami ti ucing anu sering némbak tonggongna kana siling supados tulang tonggongna fleksibel sareng mobile. Latihan ieu bakal tiasa ngabantosan anjeun ngagaleuh bagian tukang antara agul taktak sareng tukang handap.

 

  1. Ngamimitian ngadeg kana sadaya fours dina mat latihan.
  2. Pucuk mundur pungkur ngalawan siling dina gerak lambat. Tahan kanggo 5-10 detik.
  3. Lajeng nurunkeun tonggong anjeun sadaya.
  4. Ngalaksanakeun gerakan kalayan lemah lembut.
  5. Malikan deui latihan 5-10 kali.

 

Teuing jalma anu kasiksa ku nyeri kronis anu ngancurkeun kahirupan sapopoe - éta naha urang ajak anjeun Bagikeun tulisan ieu di média sosialEntong gratis halaman Facebook urang sareng ucapkeun: "Leres pikeun langkung seueur panalitian ngeunaan diagnosa nyeri kronis". Ku cara kieu, urang tiasa ngajantenkeun gejala anu pakait sareng diagnosis ieu langkung katingali sareng mastikeun yén langkung seueur jalma dianggap serius - sahingga kéngingkeun bantosan anu diperyogikeun.

 

Kami ogé ngarepkeun yén paningkatan perhatian sapertos kitu tiasa nyababkeun dana anu langkung ageung pikeun panilitian ngeunaan metode penilaian sareng pangobatan anu énggal.

 

Ogé baca: - 15 Tanda Awal Rematik

gambaran gabungan - rematik

Naha anjeun kapangaruhan ku rematik?

 



3. Ékut nuju Dada

Latihan ieu cocog pisan pikeun ngepung hips anjeun. Langkung fleksibel sareng gerobis hips ogé bakal gaduh dampak anu positif langsung kana fungsi panggul sareng gerak tonggong anjeun.

 

Seueur jalma ngémutan betapa pentingna mobilitas hip. Naha anjeun kantos ngira yén hips kaku tiasa ngarobah sadaya gait anjeun? Upami gait anjeun tiasa dirégatip négatip maka ieu ogé tiasa ngabalukarkeun deui kekerasan tukang sareng masalah panggul.

 

Pikeun penting pikeun nginget yén éta mangrupikeun gerakan sareng kagiyatan kahirupan sapopoé anu nyayogikeun sirkulasi getih ka otot anu nyeri, urat sareng sendi kaku. Bahan gizi anu janten bahan wangunan pikeun perbaikan sareng pangropéa otot tegang sareng sendi disfungsi ogé diangkut dina aliran getih.

 

  1. Ngagolér deui anjeun dina mat latihan.
  2. Séngsol tarik hiji suku kana dada anjeun sareng melu leungeun anjeun kana suku anjeun.
  3. Tahan posisi kanggo 5-10 detik.
  4. Sacara saksama nurunkeun sukuna teras angkat ka tungtung anu sanés.
  5. Malikan éta latihan 10 kali dina saban gigir.

 

Kami resep kana latihan dina kolam renang cai minangka bentuk latihan pikeun rematik sareng penderita nyeri kronis. Latihan anu lemah lembut di cai panas ieu sering ngagampangkeun kelompok pasien ieu milu dina latihan.

 

Ogé baca: - Kumaha Ngabantosan Olahraga Dina Kolam Cai Panas Dina Fibromyalgia

ieu kumaha latihan di kolam renang cai panas ngabantuan fibromyalgia 2



4. Balik Mobilisasi di Bagian Sampingan

Jalma anu fibromyalgia sering ngagaduhan nyeri di tukangeun sareng pelvis. Ieu pisan sababna latihan ieu penting pisan pikeun ngaleupaskeun knots otot tukang sareng merangsang gerakan mundur.

 

  1. Ngabéréskeun sisi dina mat latihan sareng suku luhur anu narilep di tempat anu sanés.
  2. Leungeun leungeun anjeun diulurkeun di hareup anjeun.
  3. Maka antepkeun hiji panangan ngurilingan deui sareng anjeun - sahingga tonggong anjeun diputer.
  4. Malikan éta latihan 10 kali dina saban gigir.
  5. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Ogé baca: - Laporan panilitian: Ieu mangrupikeun Diét Fibromyalgia Pangsaéna

diet fibromyalgid2 700px

Pencét kana gambar atanapi tautan di luhur pikeun dibaca deui ngeunaan diet anu bener disaluyukeun ka anu nganggo fibro.

 



5. Mulangkeun deui (Cobra)

Latihan anu kalima sareng akhirna ogé katelah kobra - kusabab kamampuan oray kobra manteng sareng nangtung jangkung upami karaos kaancam. Latihan ngarangsang ningkatkeun sirkulasi kana tonggong sareng pelvis.

 

  1. Ngabohong kana beuteung anjeun dina mat latihan.
  2. Dukungan leungeunna sareng teras angkat angkat awak luhur ti mat.
  3. Tahan posisi sakitar 10 detik.
  4. Sacara ati-ati turun mat.
  5. Émut kana ngalakukeun latihan anu lembut.
  6. Ulang latihan langkung ti 5-10 repetitions.
  7. Latihan tiasa diulang sababaraha kali sapoé.

 

Jahé tiasa disarankeun pikeun saha waé anu kaserang panyawat sendi rematik - sareng dipikaterang ogé yén akar ieu ngagaduhan host mangpaat kauntungan kaséhatan positif anu sanés. Ieu kusabab jahé ngagaduhan pangaruh anti radang anu kuat. Seueur jalma anu gaduh osteoarthritis nginum jahe salaku tèh - teras langkung saé dugi ka 3 kali sapoé dina waktos nalika peradangan dina sendi kuat pisan. Anjeun tiasa mendakan sababaraha resép anu béda pikeun ieu dina tautan di handap ieu.

 

Ogé baca: - 8 Manpaat Kaséhatan Luar Biasa tina Jahé Jahé

Jahé 2

 



Seueur jalma sareng nyeri kronis ogé kapangaruhan ku osteoarthritis (osteoarthritis) dina hips sareng tuur. Dina tulisan dihandap anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan fase osteoarthritis anu béda-béda dengkul sareng kumaha kaayaan waé.

 

Ogé baca: - 5 Tahapan Tukang Osteoarthritis

kana 5 tahap osteoarthritis

 

Disarankeun Timer Diri pikeun Rheumatic and Pain kronis

Sarung tangan komprési lemes - Poto Medipaq

Pencét kana gambar pikeun maca langkung seueur ngeunaan sarung tangan komprési.

  • Tukang tarik (sababaraha jinis rematik tiasa nyababkeun jari-jari anu dibengkokkeun - contona toes palu atanapi hallux valgus (bengkok jempol) - tukang narik jempol tiasa ngabantosan ieu)
  • Kaset mini (seueur anu gaduh rematik sareng nyeri kronis ngaraos yén éta langkung gampil ngalatih nganggo elastika khusus)
  • Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)
  • Krim Arnica atawa kondisioner panas (seueur jalma ngalaporkeun sababaraha nyeri kanyeri upami aranjeunna nganggo, contona, krim arnica atanapi kondisioner panas)

- Seueur jalma nganggo krim arnica kanggo nyeri kusabab sendi anu kaku sareng otot nyeri. Pencét kana gambar di luhur pikeun maca langkung seueur ngeunaan kumaha krim arnica tiasa ngabantosan sababaraha kaayaan nyeri anjeun.

 

Video di handap ieu nunjukkeun conto latihan pikeun osteoarthritis hips. Sakumaha anjeun tiasa tingali, latihan ieu ogé hipu sareng lemah lembut.

 

VIDEO: 7 Latihan ngalawan Osteoarthritis dina Hip (Klik di handap pikeun ngamimitian pidéo)

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - teras turutan halaman kami di FB pikeun poean, tips kaséhatan gratis sareng program latihan anu tiasa ngabantosan anjeun nuju kasehatan langkung saé.

 



 

Langkung seueur inpo? Miluan grup ieu!

Miluan grup Facebook «Rématik sareng Nyeri Kronis - Norwégia: Panaliti sareng warta»(Klik di dieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panalungtikan sareng tulisan média ngeunaan gangguan rematik sareng kronis. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

VIDEO: Latihan pikeun Rheumatists sareng Anu kapangaruhan ku Fibromyalgia

Ngarasa bébas ngalanggan dina saluran kami - sareng nuturkeun halaman kami dina FB pikeun tips kaséhatan sareng program latihan sadidinten.

 

Kami ngarep pisan yén tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun dina merangan karusuhan rematik sareng nyeri kronis.

 

Bebas bébas dibagi dina média sosial

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (asa bébas ngaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos sareng ningkat fokus nyaéta léngkah munggaran pikeun kahirupan sadidinten anu langkung saé pikeun anu nyeri kronis.

 



saran: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél kana halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu relevan anu anjeun anggotana. Atanapi pencet tombol "SHARE" di handap pikeun ngabagi postingan langkung jauh dina facebook anjeun.

 

Ketok tombol ieu pikeun ngabagi salajengna. Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu ngabantuan ngamajukeun pangartos kana diagnosis nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Turutan sareng sami Kaca Facebook kami (klik di dieu upami hoyong) sareng Saluran YouTube kami (klik di dieu kanggo seueur video gratis!)

 

sareng ogé émut kéngingkeun rating bintang upami anjeun resep kana tulisan:

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

 



 

sumber:

PubMed

 

NEXT PAGE: - Ieu Anjeun Kedah Terang Ngeunaan Osteoarthritis Dina Leungeun Anjeun

osteoarthritis tina panangan

Pencét dina gambar di luhur pindah ka halaman saterusna.

 

Disarankeun ku bantuan pikeun diagnosis ieu

komprési Noise (contona, kaos kaki komprési anu nyumbang kana ningkat sirkulasi getih kana otot nyeri)

Bola titik pemicu (ngabantosan diri pikeun ngerjakeun otot sacara dasar)

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

0 balesan

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.