gambaran gabungan - rematik

15 Tanda Awal Rématik Kasakit

4.9 / 5 (23)

gambaran gabungan - rematik

15 Tanda Awal tina Rematik Artritis

Ieu 15 tanda awal rematik rheumatoid anu ngamungkinkeun anjeun pikeun mikawanoh otoimun, gangguan rematik dina tahap awal sareng kéngingkeun pangobatan anu pas. Diagnosis awal penting pisan pikeun nyandak kaputusan anu leres ngeunaan perlakuan, palatihan sareng pangaluyuan dina kahirupan sapopoe. Sanes karakter ieu hartosna anjeun nyalira rematik, tapi upami anjeun ngalaman langkung seueur tina gejalana, kami nyarankeun anjeun ngahubungi GP anjeun pikeun konsultasi.

 

Langkung difokuskeun kedah disimpen dina panalungtikan anu dituju sareng rheumatism sareng gangguan rematik anu mangaruhan seueur pisan - éta naha urang ajak anjeun ngabagi artikel ieu dina média sosial, Entong gratis halaman Facebook urang terus ucapkeun, "Sumuhun pikeun langkung seueur panalungtikan ngeunaan rématik."

 

Ku cara kieu, saurang tiasa ngajantenkeun kelompok pasien anu teu diabaikan supaya mastikeun dana pikeun panalungtikan ngeunaan penilaian anyar sareng métode pangobatan anu prioritized.

 

Tip: Seueur jalma anu ngalaman rematik rheumatoid ngalaman éta sarung komprési tiasa janten ngabantosan nyeri ati dina panangan sareng ramo kaku. Ieu ogé lumaku nalika ngagunakeun kaos kaki komprési custom (tautan kabuka dina jandéla anu anyar) ngalawan cangkéng beuheung sareng suku nyeri.

 



Pidio: Latihan Gerakan 5 Pikeun Anu Anu Fibromyalgia (Lehezatism Tissue lemes)

Naha anjeun terang yén fibromyalgia digolongkeun kana jaringan lemes rheumatism? Jaringan rematik lemes sareng gangguan rematik sanésna sering nyababkeun nyeri otot anu signifikan, mobilitas gangguan sareng sendi kaku. Dina pidéo di handap ieu anjeun bakal ningali lima latihan sareng latihan regang anu tiasa ngabantosan anjeun ngaleungitkeun nyeri, ningkatkeun gerakan sareng ningkatkeun sirkulasi getih lokal.


Miluan kulawarga kami sareng langganan saluran YouTube urang (klik di dieu) kanggo tips latihan gratis, program latihan sareng pengetahuan kaséhatan. Ngabagéakeun! Éta hartosna seueur pikeun urang. Hatur nuhun pisan.

 

Urang terang yén tanda-tanda anu awal tina rematik rheumatoid tiasa beda-beda ti hiji jalma ka jalma sahingga nunjukkeun yén gejala di handap ieu sareng tanda-tanda klinis mangrupakeun jeneralisasi - sareng yén tulisan éta henteu kedah ngandung daptar lengkep ngeunaan gejala anu tiasa dipangaruhan dina tahap awal rematik rheumatoid, tapi upaya nunjukkeun gejala anu paling umum.

 

Tong bébas nganggo kotak koméntar di handapeun tulisan pikeun maos koméntar ti batur sareng mairan kana tulisan ieu upami anjeun sono hiji hal - maka kami bakal ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nambalan.

 

Ogé baca: - 7 Latihan pikeun Rheumatists

manteng ka tukang tukang sareng ngabengkokkeun

 

1. Kareueus

awéwé sareng panyakit kristal sareng pusing

Rarasaan kuat sareng béak mangrupikeun gejala umum anu tiasa lumangsung dina sadaya tahapan rematik - sareng khususna dina tahapan-tahatan anu mana anu mendi didiukan sareng ngabareuhan. Kacapean tiasa disababkeun ku bobo anu teu hadé, anémia (persentase getih rendah), efek samping tina pangobatan sareng / atanapi sistem imunitas awak ngabantosan peradangan.

 

Énergi énergi ieu anu sering kajantenan di anu kapangaruhan ku rematik rematik tiasa langkung tina haté sareng kahirupan emosional - anu dina gilirannana tiasa nyababkeun pangaruh gawé, hubungan, drive sex, produktivitas sareng karaharjaan.



 

Kapangaruhan?

Miluan grup Facebook «Rheumatism - Norwégia: Panaliti sareng warta"(pencét didieu) pikeun apdet panganyarna ngeunaan panelitian sareng tulisan média ngeunaan karusuhan ieu. Di dieu, anggota ogé tiasa nampi bantosan sareng dukungan - dina unggal waktos sadinten - ngalangkungan pertukaran pangalaman sareng saran masing-masing.

 

2. Nyeri gabungan

Rheumatoid rematik ngabalukarkeun nyeri gabungan kusabab radang anu ngabentuk jero. Dina fase aktif diagnosis ieu, sendi tiasa ngabareuhan sareng ngairitasi kapsul sendi - ieu nyababkeun sinyal nyeri anu dikirim langsung kana uteuk. Jinis rematik ieu tiasa nyababkeun karuksakan sendi anu permanén anu aya hubunganana sareng karusakan tulang rawan, tulang sareng ligamén.

 



 

Tekanan lelembutan dina sendi

Nyeri hip and hip

Tanda ciri rematik rematik mangrupikeun nyeri sareng nyeri nalika gabungan. Ieu kusabab kapsul sendi nyalira janten jengkel sareng nyeri kusabab ningkatna tekanan anu disababkeun ku peradangan - dina tekanan éksternal (palpation) gabungan bakal lemes pisan. Lelembutan anu penting sareng nyeri ieu dina sendi - sering sareng sentuhan ringan - tiasa nyababkeun masalah bobo sareng insomnia.

 

Bareuh di mendi

Alzheimers

Bengkak tina sendi biasa pisan dina rematik rematik. Kadang-kadang pembengkakan tiasa minimal - sareng waktos sanésna tiasa éksténsif sareng signifikan. Ngabengkokkeun sapertos dina sendi tiasa nyababkeun ngirangan mobilitas - sareng khususna ngabareuhan ramo tiasa ngakibatkeun katerampilan motor rupa anu pencét sareng hurung teu cocog deui.

 

Ieu tiasa pisan pikaresepeun, pikaresepeun sareng troublesome - khususna pikeun anu resep ngajait, merenda sareng jarum sanésna.

 

5. Beureum dina mendi

Warna anu warna beureum tiasa lumangsung dina mendi nalika radang. Muping kulit kira-kira gabungan radang, ogé dina rematik rematik, sabab kapal getih dilegakeun kusabab prosés radang anu dina kaayaan. Tapi penting pikeun émut yén radang sareng peradangan kedah ageung nyababkeun pembesaran ieu dina pembuluh getih sateuacan urang leres tiasa ningali warna kulit.

6. Sambutan haneut

Dupi anjeun mendakan mendakan raos haneut? Rematik sapertos kitu, sapertos rematik rematik, mangrupikeun tanda peradangan anu lumangsung sareng aktip. Dokter sareng dokter sok pariksa kanggo usum panas nalika aranjeunna nyobian ningali gambaran naon mendi anu kapangaruhan ku anjeun sareng naon derajat.

 

Sendi bakal normal - nyaéta panas bakal ngaleungit - nalika peradangan sareng peradangan ningkat. Kadang-kadang sendi panas sapertos kitu ogé tiasa lumangsung tanpa kulit beureum atanapi bengkak sendi.



 

7. Sendi kaku

Kaku balik deui isuk-isuk dina ranjang

Henteu kaku sareng sendi kaku mangrupikeun gejala karakteristik rematik. Ilaharna, sendi anu kapangaruhan ku rematik aktif rheumatoid bakal radang tur nyata stiffer nalika énjing ti engké dinten. Durasi kaku isuk ieu bisa dipaké pikeun ngukur tahap radang gabungan anu aktip.

 

Hiji bakal nyangka durasi kaku isuk sapertos turun alatan réaksi radang ngalambatkeun.

 

8. Mobilitas gabungan anu ngarusak

Beuki radang sendi janten ku rematik rheumatoid aktip - kirang mobile aranjeunna janten. Éta akumulasi cairan sareng pembengkakan dina kapsul gabungan anu ngabatesan kisaran gerak alam - sareng sering ningali kalemahan anu aya hubunganana di daérah anu kapangaruhan sapertos kitu.

 

Nganjangan, nyababkeun rematik rematik tiasa ngakibatkeun mobilitas sareng fungsi gabungan anu permanén.

 



 

9. Polyarthritis

rematik diédit 2

Normal - tapi henteu salawasna - rematik rheumatoid bakal mangaruhan sababaraha sendi. Rematik rematik klasik utamina mangaruhan sendi anu langkung alit tina panangan, pigeulang sareng suku - teras simétris dina dua sisi. Teras biasana tuur, siku, pinggul, tungkak sareng taktak anu tiasa kapangaruhan sareng janten peradangan.

 

Ku sabab kitu, umum pikeun sababaraha sendi kapangaruhan, tapi dina kasus anu jarang lumangsung, aya panglibatan ngan ukur sababaraha sendi. Ieu hal anu sering anjeun tingali dina rematik budak ngora, salaku conto. Upami langkung ti opat sendi kapangaruhan, éta disebat polyarthritis - sareng upami ngan hiji sendi anu kapangaruhan maka éta istilah anu leres pikeun monoarthritis ieu.

 

10. Ngurangan motor

Kusabab ngirangan sareng nyeri gabungan, motor halus di sisi tangan tiasa dipangaruhan. Ieu tiasa sesah - utamina pikeun anu resep pisan ngadamel jarum.

 



 

11. Ngalangkungan

Kaleungitan tiasa janten tanda awal yén rematik rematik parantos ngagem hips, dengkul, ankles atanapi suku. Tapi sakumaha anu dipikaterang, lameness ogé tiasa disababkeun ku sababaraha gangguan anu sanés - sapertos nyeri saraf, panyakit otot sareng masalah sendi.

 

Dina rematik rheumatoid, nyeri gabungan, mobilitas gabungan sareng bengkak dina mendi tiasa nyababkeun jalma sangsara ti dahan. Teu ilahar pikeun kanyeri anu teu aya rasa nyeri janten tanda anu mimiti tina rematik rheumatoid - utamina ka murangkalih atanapi nonoman.

 

12. Malformasi struktur tulang

Rheumatoid rematik dina panangan - Photo Wikimedia

 

Ramo melengkung sareng leungeun cacad? Sendi tiasa janten cacad kusabab rematik rematik sareng rematik. Ieu kusabab radang éksténsif anu ngarobih tulang rawan sareng jaringan tulang dina waktosna. Kana pangwanoh awal, pangobatan tiasa ngajaga peradangan anu ngancurkeun ieu di teluk sareng ngabantosan ngirangan formasi tulang sapertos sareng karusakan gabungan.



 

13. Kalebet gabungan simétris

Rheumatoid rematik biasana gaduh épék simetris - nyaéta, sendi kapangaruhan sami dina kadua sisi awak. Ieu mangrupikeun salah sahiji tanda anu paling pasti yén rheumatoid rematik kalebet. Sok aya sababaraha pengecualian pikeun mastikeun aturanana, tapi umum pisan pikeun sendi kapangaruhan dina dua sisi - contona dina kadua panangan atanapi dina dua tuur.

 

Dina rematik rematik, biasana (tapi henteu salawasna) ningali yén sababaraha mendi kapangaruhan dina dua sisi awak. Ku sabab eta, rematik rematik disebut polyarthritis simetris. Sakumaha dipikanyaho, utamina mendi anu langkung alit dina leungeun, pigeulang sareng suku kapangaruhan.

 

Gejala munggaran rematik rematik bisa tiba dumadak sareng sacara brutal - atanapi aranjeunna sacara bertahap tiasa sneak up on Anjeun. Dina awalna, salaku conto, sendi tiasa kapangaruhan ku bareuh anu enteng pisan sareng teu katingali sareng ngirangan mobilitas. Nyeri ogé tiasa bénten-bénten - tina nyeri anu ngajantenkeun sadaya kagiatan teu mungkin dugi ka nyeri latar tukang. Gejala na tiasa bénten-bénten pisan ti jalma ka jalma.

 

14. Fungsi gabungan ruksak

Osteoarthritis tina dengkul

Alatan kanyataan rematik anu nyababkeun nyeri, bengkak sareng kelembutan dina sendi anu kapangaruhan - maka ieu tiasa nyababkeun ngirangan fungsi sendi. Ngabengkokkeun sareng ningkat sensitipitas nyeri ieu tiasa nyababkeun pangirangan seukeut dina kisaran gerak dina sendi - hal anu tiasa ngalirung ngalangkungan gerakan normal dina kahirupan sapopoe, ogé tugas-tugas sadidinten. Kana waktosna, ieu ogé tiasa ngalangkungan kasaimbangan sareng koordinasi.



 

15. Anémia (perséntase getih handap)

Kusabab radang kronis anu aya dina rematik rematik, sumsum tulang bakal ngawatesan sékrési sél getih beureum séhat kana aliran getih. Ieu ngandung harti yén anjeun gaduh perséntase getih handap nalika rematik rematik aktip - sareng ieu dina gilirannana tiasa nyababkeun kacapean sareng kacapean sapertos anu tos disebatkeun tadi. Henteu ilahar pikeun persentase getih ningkat ampir langsung nalika réaksi peradangan awak tenang.

 



 

Naon anu anjeun tiasa lakukeun upami anjeun ngagaduhan rheumatism?

- Kolaborasi sareng GP anjeun sareng diajar rencana pikeun kumaha anjeun tetep tetep séhat, ieu tiasa ngalibatkeun:

Rujukan neurologis pikeun ujian fungsi saraf

Ujian reumatologis

Perawatan ku ahli terapi resmi (ahli fisioterapi, chiropractor atanapi mirip)

Sesuaikeun kahirupan sapopoé (baca langkung seueur ngeunaan éta di dieu: 7 Tips Pikeun Ngabagi Nyeri Kronis Sareng Fibromyalgia)

Ngolah kognitif

Program latihan (baca: 7 Latihan Pikeun Anu kapangaruhan ku Rematik)

 

Bebas bébas dibagi dina média sosial

Kitu deui, urang badé nanyakeun saé pikeun ngabagi tulisan ieu di média sosial atanapi ngalangkungan blog anjeun (punten kaitkeun langsung kana tulisan). Ngartos sareng ningkat fokus mangrupikeun léngkah munggaran pikeun kahirupan sapopoé anu langkung saé pikeun anu kapangaruhan ku nyeri kronis, rematik sareng fibromyalgia.

 

saran: 

Pilihan A: Bagikeun langsung dina FB - Salin alamat halaman wéb sareng témpél kana halaman facebook anjeun atanapi dina grup facebook anu relevan anu anjeun anggotana. Atanapi pencet tombol "bagi" di handap pikeun ngabagi postingan langkung jauh dina facebook anjeun.

 

Hatur nuhun anu ageung ka sadayana anu ngabantuan ngamajukeun pangartos langkung rematik sareng nyeri kronis!

 

Pilihan B: Link langsung kana tulisan dina blog anjeun.

Pilihan C: Turutan sareng sami Kaca Facebook kami

 



 

NEXT PAGE: - Ieu anjeun kedah terang ngeunaan FIBROMYALGIA

fibromyalgia

Pencét gambar di luhur pikeun neruskeun ka halaman salajengna.

 

Logo Youtube alitTuturkeun Vondt.net dina YouTube

(Tuturkeun sareng koméntar upami anjeun hoyong urang ngadamel pidéo nganggo latihan atanapi elaborations khusus pikeun masalah ANDA)

logo facebook alitTuturkeun Vondt.net dina Facebook

(Kami nyobian ngabales sadaya pesen sareng patarosan dina waktos 24-48 jam. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun narjamahkeun réspon MRI sareng anu sanés.)

Naha anjeun resep tulisan kami? Ninggalkeun rating béntang

2 balesan
  1. Eva nyebutkeun:

    Hatur nuhun pisan kanggo inpormasi anu saé sareng mangpaat. Kuring nembe didatangan heula ku rheumatologist taun 2007, sareng sareng kunjungan rutin dugi ka ayeuna. Tulisan ieu parantos masihan kuring langkung seueur inpormasi sareng perkenalan anu langkung saé pikeun panyakit kuring (polyarthritis) tibatan sadaya kunjungan rheumatologist kuring. Henteu terang upami kuring kedah seuri atanapi seuri pisan, tapi hatur nuhun deui kanggo tulisan anu informatif.

    walon
    • Nicolay v / Teu Milarian nyebutkeun:

      Hei Eva! Bagja pisan déngé yén anjeun mendakan inpormasi dina tulisan ieu mangpaat. Kami nganggo panilitian nalika nyerat tulisan, ogé rekomendasi ti Asosiasi Réheumatik Norwegia (NRF) - sahingga anjeun tiasa yakin yén inpormasi ngagaduhan sumber anu saé. Hatur nuhun kana tanggepan anu saé! Wilujeng taun énggal!

      walon

Ninggalkeun balesan

Hoyong gabung sawala?
Ngarasa Luncat ka nyumbangkeun!

Ninggalkeun komentar

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun.