Shafran i Indisë. Foto: Commons Wikimedia

Shafran i Indisë dhe vetitë e tij pozitive shëndetësore

Ende nuk ka vlerësime të yjeve.
Shafran i Indisë. Foto: Commons Wikimedia

Shafran i Indisë. Foto: Commons Wikimedia

Shafran i Indisë dhe vetitë e tij pozitive shëndetësore.

Shafran i Indisë është një bimë që për shumë qindra vjet ka qenë e njohur për vetitë e saj pozitive shëndetësore - por çfarë thotë vërtet kërkimi në terren? A mund të ndihmojë shafran i Indisë me të vërtetë kundër gjithçkaje që kemi dëgjuar se mund të ndihmojë? Ju ndoshta e njihni më së miri shafranin e Indisë si erëzën kryesore në kerri, ai ka një shije të ngrohtë dhe të hidhur që i jep kerrit shijen e veçantë. Theshtë rrënja e shafranit të Indisë që përdoret për të bërë ilaçe.

 

Ekstrakt bimor shafran i Indisë këto ditë është përdorur kundër osteoartriti / osteoartriti, urth, dhimbje barku, diarre, gaz i zorrëve, probleme me stomakun, humbje të oreksit, probleme të mëlçisë dhe simptoma të fshikëzës së tëmthit. Kërkimet thonë se shafran i Indisë mund të sigurojë lehtësim nga simptomat e stomakut dhe se gjithashtu mund të sigurojë lehtësim të dhimbjes në artrozë - në një studim (3, 4) gjithashtu tregoi që shafran i Indisë të ketë një efekt po aq të mirë sa qetësuesi ibuprofen në lehtësimin e dhimbjeve të artrozës.


 

Mënyra e operimit:
Shafran i Indisë ka një efekt anti-inflamator.

 

Dozimi - përdoret në studimet kërkimore:

Kundër problemeve të stomakut: Oralisht (me gojë) - 500 mg / 4 herë në ditë.

Kundër osteoartritit: Oralisht - 500 mg / 2 herë në ditë.

 

A mund të marr shafran i Indisë me ilaçe të tjera?

Shafran i Indisë ul mpiksjen e gjakut në gjak / hollon gjakun, dhe për këtë arsye nuk duhet të merret me barna të tjerë që kanë të njëjtin efekt. Këto përfshijnë: aspirinë, klopidogrel (Plavix), diklofenak (Voltaren, Cataflam, të tjerët), ibuprofen (Advil, Motrin, Ibux, të tjerët), naproksen (Anaprox, Naprosyn, të tjerët), dalteparin (Fragmin), enoxaparin (Lovenox), heparin , warfarin (Coumadin), dhe të tjerët.

 

Produkti - pluhur ekstrakt rrënjë organike:

Swanson Turmeric (shafran i Indisë): Ne ju rekomandojmë Swanson, pasi ato njihen për përdorimin e përbërësve më të mirë.

 

Sayfarë thonë të tjerët:

“Jam i mahnitur, për tre vjet duart e mia janë duke u përkeqësuar vazhdimisht me artrit, me gishtat e kyçur dhe refuzimin për të punuar gjënë e parë në mëngjes. Duke qenë shumë aktiv dhe një entuziast DIY, po bëhej e vështirë të bësh ndonjë punë të vërtetë. Kapsulat mbërritën një javë më parë dhe unë kam marrë një në mëngjes dhe një në mbrëmje - deri më tani pas tre ditëve të para edhe pse të ngurtë gishtat punojnë dhe nuk janë mbyllur për disa ditë. Ata duket se punojnë për mua, por të gjithë janë të ndryshëm, kështu që kjo nuk është këshillë për askënd, sidoqoftë, vetëm për të filluar marrjen e tyre. " - Brea Marie

 

"I bleva këto për shkak të pretendimeve të ndryshme shëndetësore nga njerëzit që e shqyrtuan këtë, dhe nga leximi në lidhje me të në internet.
Unë kam marrë Shafran i Indisë vetëm për disa javë tani, dhe megjithëse nyjet e mia ndihen pak më të lehta, unë sinqerisht nuk mendoj se mund të jap nota të plota akoma sepse mendoj se duhet t'i marr për pak më gjatë para se të marr përfitimet e plota Me Por deri më tani ndjej se po shkoj në drejtimin e duhur me këto kapsula. Dhe ato kanë një çmim shumë të arsyeshëm në Amazon. " - Zonja J

 

Shafran i Indisë - njihet gjithashtu si:

Curcuma, Curcuma aromatica, Curcuma domestica, Curcumae longa, Curcumae Longae Rhizoma, Curcumin, Curcumine, Curcuminoid, Curcuminoid, Curcuminoids, Curcuminoids, Halada, Haldi, Haridra, Saffron Indian, Nisha, Pian Jiang Huang, Racian , Rhizoma Cucurmae Longae, Safran Bourbon, Safran de Batallita, Safran des Indes, Turmeric Root, Yu Jin.

 

referencat / më shumë lexim për të interesuarit:

 1. Chandran B, Goel A. Një studim i rastësishëm, pilot për të vlerësuar efikasitetin dhe sigurinë e kurkuminës në pacientët me artrit reumatoid aktiv.  Resë Phytother 2012; 26: 1719-25.
 2. Carroll RE, Benya RV, Turgeon DK, et al. Faza IIa prova klinike e kurkuminit për parandalimin e neoplazisë kolorektale. Kanceri Prev Res (Phila) 2011; 4: 354-64.
 3. Belcaro G, Cesarone MR, Dugall M, et al. Efektiviteti dhe siguria e Meriva, një kompleks curcumin-fosfatidilkolinës, gjatë administrimit të zgjatur në pacientët me osteoartrit. Gjithë Med Rev 2010; 15: 337-4.
 4. Kuptniratsaikul V, Thanakhumtorn S, Chinswangwatanakul P, et al. Efektiviteti dhe siguria e ekstrakteve Curcuma domestica te pacientët me osteoartritin e gjurit. J Altern Complement Med 2009; 15: 891-7.
 5. Lee SW, Nah SS, Byon JS, et al. Bllok atrioventrikular i plotë kalimtar i lidhur me marrjen e kurkuminit. Int J Cardiol 2011; 150: e50-2.
 6. Baum L, Lam CW, Cheung SK, et al. Gjashtë muaj testim klinik i rastit, i kontrolluar nga placebo, i dyfishtë i verbër, i kurkuminit në pacientët me sëmundjen e Alzheimerit (shkronja).  J Clin Psychopharmacol 2008; 28: 110-3.
 7. Thapliyal R, Maru GB. Pengimi i izozimeve të citokromit P450 nga kurkuminët in vitro dhe in vivo. Food Chem Toxicol 2001; 39: 541-7.
 8. Thapliyal R, Deshpande SS, Maru GB. Mekanizmi (t) i efekteve mbrojtëse të ndërmjetësuara nga shafrani i trashë kundër shtesave të ADN-së të prodhuara nga pirrene. Letra e kancerit 2002; 175: 79-88.
 9. Sugiyama T, Nagata J, Yamagishi A, et al. Mbrojtja selektive e kurkuminit nga joaktivizimi i shkaktuar nga tetrachloride i karbonit i izozimeve hektike të citokromit P450 hepatik te minjtë. Jeta Sci 2006; 78: 2188-93.
 10. Takada Y, Bhardwaj A, Potdar P, Aggarwal BB. Agjentët anti-inflamatorë josteroidë ndryshojnë në aftësinë e tyre për të shtypur aktivizimin e NF-kappaB, frenimin e shprehjes së ciklooksigjenazës-2 dhe ciklinës D1 dhe abrogimin e përhapjes së qelizave tumorale. Oncogene 2004; 23: 9247-58.
 1. Lal B, Kapoor AK, Asthana OP, etj. Efikasiteti i kurkuminës në menaxhimin e uveitit kronik anterior. Phytother Res 1999; 13: 318-22.
 2. Deodhar SD, Sethi R, Srimal RC. Studim paraprak mbi aktivitetin antirheumatik të kurkuminës (diferuloil metan). Indian J Med Res 1980; 71: 632-4.
 3. Kuttan R, Sudheeran PC, Josph CD. Shafran i Indisë dhe kurkumina si agjentë lokalë në terapinë e kancerit. Tumori 1987; 73: 29-31.
 4. Antony S, Kuttan R, Kuttan G. Aktiviteti imunomodulues i kurkuminës. Immunol Invest 1999; 28: 291-303.
 5. Hata M, Sasaki E, Ota M, et al. Dermatiti alergjik i kontaktit nga kurkumina (shafran i Indisë). Kontaktoni Dermatit 1997; 36: 107-8.
 6. Rasyid A, Rahman AR, Jaalam K, Lelo A. Efekti i dozave të ndryshme të kurkuminës në fshikëzën e tëmthit njerëzor. Asia Pac J Clin Nutr 2002; 11: 314-8.
 7. Thamlikitkul V, Bunyapraphatsara N, Dechatiwongse T, et al. Studim i rastësishëm i dyfishtë i verbër i Curcuma domestica Val. për dispepsi. J Med Assoc Thai 1989; 72: 613-20.
 8. Shah BH, Nawaz Z, Pertani SA. Efekti frenues i kurkuminës, një erëz ushqimore nga shafran i Indisë, në grumbullimin e trombociteve të ndërmjetësuar nga faktorët e trombociteve dhe acidi arakidonik përmes frenimit të formimit të tromboksanit dhe sinjalizimit të Ca2 +. Biochem Pharmacol 1999; 58: 1167-72.
 9. Thaloor D, Singh AK, Sidhu GS, et al. Frenimi i diferencimit angiogjenik i qelizave endoteliale të venës kërthizore nga kurkumina. Differ e rritjes së qelizave 1998; 9: 305-12.
 10. Deeb D, Xu YX, Jiang H, etj. Kurkumina (diferuloil-metan) rrit apoptozën e shkaktuar nga ligandi që shkakton apoptozën, që lidhet me faktorin nekroza të tumorit, në qelizat kancerogjene të prostatës LNCaP. Mol Cancer Ther 2003; 2: 95-103.
 11. Araujo CC, Leon LL. Aktivitetet biologjike të Curcuma longa L. Mem Inst Oswaldo Cruz 2001; 96: 723-8.
 12. Surh YJ. Potenciali promovues anti-tumor i përbërësve të zgjedhur të erëzave me aktivitete antioksiduese dhe anti-inflamatore: një përmbledhje e shkurtër. Food Chem Toxicol 2002; 40: 1091-7.
 13. Zhang F, Altorki NK, Mestre JR, etj. Kurkumina pengon transkriptimin e ciklooksigjenazës-2 në qelizat epiteliale gastrointestinale të njeriut të trajtuara me acid biliar dhe ester forbol. Kancerogjeneza 1999; 20: 445-51.
 14. Sharma RA, McLelland HR, Hill KA, etj. Studimi farmakodinamik dhe farmakokinetik i ekstraktit oral të Kurkumës në pacientët me kancer kolorektal. Kanceri i Kancerit Res 2001; 7: 1894-900.
 15. Fetrow CW, Avila JR. Manuali i Profesionistëve të Ilaçeve Plotësuese & Alternative. Ed. 1 Springhouse, PA: Springhouse Corp., 1999.
 16. McGuffin M, Hobbs C, Upton R, Goldberg A., bot. Manuali i Sigurisë Botanike të Shoqatës së Produkteve Amerikane. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC 1997.

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.