- Jetesa me Spondilitin Ankilozues

5 / 5 (3)

Sëmundja kronike dhe sëmundja e padukshme

  • Një artikull i ftuar nga Yvonne Barbala.

Si një person i sëmurë kronik, unë personalisht kam përjetuar se si të merrem me kalimin befasues nga i shëndetshëm në "i sëmurë në mënyrë të padukshme". Kur fillova këtë udhëtim të sëmundjes, përjetova një det me informacion dhe artikuj mjekësorë, por pak përvojë personale për vetë situatën. Si një nënë beqare, kisha përgjegjësinë e plotë dhe të plotë që jeta e përditshme të shkonte me ritmin e zakonshëm, dhe liria për të rënë me stuhi padyshim që nuk ishte zgjidhje. Kisha nevojë për një mirëkuptim dhe një "libër përfundimi" të asaj me të cilën kam të bëj në botë, si dhe sesi ose çfarë kam rezervuar.

 

Fjalë të mëdha dhe zhargon mjekësor

Shumë fjalë të mëdha si dhe tituj duhet të shpjegojnë se si duhet të përjetoj, si dhe të trajtoj këtë në jetën time të përditshme. Si dikush që nuk kishte dëgjuar kurrë vetë titullin e sëmundjes edhe para diagnozës, kishte një kërkim të zgjatur dhe të rëndë për një përgjigje njerëzore. Më mungonte libri i vogël që shpjegonte thjesht dhe drejtpërdrejt se si ta provoja ndikimin personalisht.

Fillova të shkruaj poezi për ndjenjat përreth tij, si dhe shënova mendime private për këtë temë. Unë nuk jam aspak një person profesional shumë i arsimuar, kështu që libri nuk ka të bëjë me atë. Ka të bëjë me përvojën time private të të jetuarit me Bekhterevs. Libri filloi me një dëshirë për të ndihmuar të tjerët që ishin në situatën time, ndërsa unë luftoja, si shumë të tjerë, për të shpjeguar me thjeshtësi se si mund të përjetohet të jetosh me një sëmundje të padukshme.

 

Një libër i thjeshtë për tema të ndërlikuara

Doja të krijoja një libër të vogël, i cili mund të thjeshtonte perceptimin se si përjetohet si person privat, por edhe në mënyrë që njeriu më lehtë t’i shpjegojë të dashurit e dikujt. Le ta vendosim fokusin pak larg fjalëve dhe titujve të vështirë, si dhe të krijojmë një ndjenjë përkatësie dhe mirëkuptimi të përbashkët në luftën kundër sëmundjes. Libri është i shkurtër me shpresën se lexuesi do të ketë një përvojë të vogël për mua si një person privat dhe se si unë si një individ interpretoj këtë situatë.

 

lidhje: Ebok.jo (klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth librit)
(Ky është një libër elektronik, kështu që mund t'ju duhet të krijoni një përdorues për ta shkarkuar atë)

"Një përshkrim i sinqertë dhe i papërpunuar i mbështjellë në një filtër të lexueshëm lehtë"

Ky është libri im debutues, për të testuar pak ujin nëse ka interes për këtë temë. Unë jam duke punuar në librin tim të dytë, i cili do të jetë shumë më i detajuar dhe më i gjatë. "Unë kam lindur nga fatkeqësitë" E cila mund të porositet paraprakisht në faqen time në internet AlleDisseOrdene.no

 

sinqerisht,


Yvonne

 


Ky ishte një artikull i shkëlqyeshëm i ftuar i shkruar nga Yvonne dhe i urojmë asaj fatin më të mirë me shitjen e librit. Një libër që adreson një temë shumë të rëndësishme. A jeni anëtar i grupit tonë FB Reumatizma dhe dhimbja kronike, dhe keni blogun apo faqen tuaj të internetit? Ndoshta doni të shkruani një artikull të ftuar për një temë për të cilën jeni pasion? Nëse po, ju lutemi t'ju lutemi të na dërgoni një mesazh në faqen FB tonë ose në vazhdim Kanali ynë në Youtube. Shpresojmë të dëgjojmë nga ju! Mos ngurroni të komentoni më poshtë nëse dëshironi të tregoni mbështetjen tuaj për Yvonne dhe karrierën e saj të shkrimit.

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve