Dhimbje në dhemb

Dhimbje në dhemb

Dhimbje në hip (dhimbje në hip)

Dhimbja në dhemb dhe hip mund të godasë të gjithë. Të kesh dhimbje në hip dhe strukturat e afërta mund të jetë jashtëzakonisht shqetësuese dhe mund të shkojë përtej cilësisë së jetës dhe aftësisë për të punuar. Dhimbja në hip mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh, por disa nga më të zakonshmet janë bllokimet, traumat, veshin / osteoartriti, keqfunksionimet muskulore dhe mosfunksionimi mekanik. Dhimbja në ijë ose në ijet është një telash që prek një pjesë të madhe të popullatës.

 

Ju kujtojmë se do të gjeni një video me 10 ushtrime të mira të hip më poshtë në artikull - ku gjithashtu mund të lexoni komentet dhe kontributet nga lexuesit e tjerë.Video: 10 ushtrime kundër hip i keq

Këtu mund të shihni të gjithë programin e trajnimit në video - klikoni më poshtë.

Bashkohuni me familjen tonë: Ndjehuni të lirë të regjistroheni në tonën YouTube channel (kliko këtu) Atje ju merrni programe falas për ushtrime, këshilla dhe këshilla për shëndet të përmirësuar, prezantim të metodave të ndryshme të trajtimit dhe shumë më të dobishme. Për këshilla ditore për shëndetin, gjithashtu mund të na ndiqni Faqja jonë në Facebook. Mirë se vini!

 

Shpesh është një kombinim i shkaqeve që dëmtojnë hipin, kështu që është e rëndësishme që të trajtoni problemin në mënyrë holistike, duke marrë parasysh të gjithë faktorët. Tenddo tendinopati ose dëmtim i mukozës (bursitit) në të shumtën e rasteve mund të ekzaminohet nga një ekspert muskul-skeletik (chiropractor ose ekuivalent), dhe konfirmohet më tej nga një ultratinguj diagnostikues ose MRI kur është e nevojshme.

 

Këtu do të gjeni informacione të mira që do t'ju ndihmojnë të kuptoni më shumë rreth pse keni dhimbje në hip dhe çfarë mund të bëni në lidhje me të. Artikulli gjithashtu ofron ushtrime dhe të ashtuquajturat "masa akute" nëse kofsha është përdredhur plotësisht. Mos ngurroni të na kontaktoni në Facebook nëse keni ndonjë pyetje ose informacion.

 

Në këtë artikull mbi problemet e hip mund të mësoni më shumë rreth kategorive të mëposhtme:

 • Vetë-trajtim
 • shkaqet
 • Diagnostifikime të mundshme
 • Simptoma të zakonshme
 • trajtim
 • Metodat Diagnostike Imazhe (MRI, X-ray dhe Ultratinguj ++)
 • Ushtrime dhe trajnime

 

Farë mund të bëj edhe me dhimbjen e hip?

Mos harroni, ju mund të bëni vetë një përpjekje të nderuar në parandalimin dhe lehtësimin e dhimbjeve të hip. Kombinoni lëvizjen e duhur me përdorimin e vetë-masazhit (p.sh. me balls shkaktojë pikë) për të rritur qarkullimin e gjakut drejt kofshës së lënduar.

 

Dikush përdor topa të tillë të pikës provë duke lokalizuar së pari një pikë të lënduar dhe më pas të shtrirë në top, në mënyrë që të shtyp kundër asaj shtojce të muskujve (mbajeni presionin për 30-60 sekonda, deri në 2-3x në ditë) Kjo do të çojë në dy reagime - e para prej të cilave është se kemi përkohësisht një ulje të qarkullimit të gjakut dhe ndjeshmërisë së dhimbjes; dhe se më vonë do të interpretohet si një mikro-dëmtim nga vetë trupi. E cila vazhdimisht do të çojë në rritjen e qarkullimit të gjakut dhe rritjen e përkohshme të riparimit të indeve të buta. Me përdorim të rregullt, kjo mund të luajë një rol të madh në dhimbjen tuaj. Vlen të provohet!

 

1. Rekomandohet ushtrimi dhe aktiviteti i përgjithshëm, por qëndroni brenda kufirit të dhimbjes. Dy shëtitje në ditë nga 20-40 minuta bëjnë mirë për trupin dhe muskujt e dhemb.

2. Pika shkaktuese / topat e masazhit ne rekomandojmë me forcë (pasi shkaku më i zakonshëm i dhimbjes së hip është mosfunksionimi i muskujve dhe nyjeve) - ato vijnë në madhësi të ndryshme, kështu që ju mund të goditeni mirë edhe në të gjitha pjesët e hip. Nuk ka ndihmë më të mirë për veten se kjo! Ne ju rekomandojmë sa më poshtë (klikoni në imazhin më poshtë) - i cili është një grup i plotë i 5 topave të pikës / masazhit në madhësi të ndryshme:

balls shkaktojë pikë

3. trajnimi: Trajnim specifik me truket stërvitore të kundërshtarëve të ndryshëm (si p.sh. ky grup i plotë i 6 thurrjeve të rezistencës së ndryshme) mund të ju ndihmojë të stërvitni forcën dhe funksionimin në hip. Trajnimi i thurrjeve shpesh përfshin trajnime më specifike, e cila nga ana tjetër mund të çojë në parandalimin më të efektshëm të dëmtimit dhe uljen e dhimbjes.

4. Dhimbje lehtësuese - ftohje: Biofriz është një produkt natyral që mund të lehtësojë dhimbjen e ijeve duke ftohur zonën në një mënyrë të butë. Ftohja rekomandohet veçanërisht kur dhimbja është shumë e fortë. Kur ato të qetësohen, rekomandohet trajtimi i nxehtësisë - prandaj këshillohet që të keni në dispozicion ftohje dhe ngrohje.

5. Relief Pain - Ngrohja: Ngrohja e muskujve të ngushtë mund të rrisë qarkullimin e gjakut dhe të zvogëlojë dhimbjen. Ne ju rekomandojmë sa më poshtë copë litari e nxehtë / e ftohtë e ripërtërishme (klikoni këtu për të lexuar më shumë në lidhje me të) - i cili mund të përdoret si për ftohje (mund të ngrihet) ashtu edhe për ngrohje (mund të nxehet në mikrovalë).

 

Produkte të rekomanduara për lehtësimin e dhimbjeve në dhimbje

Biofreeze llak-118ml-300x300

Biofriz (Ftohtë / kimioterapi)

 

- Jo, ikke pranoni dhimbjen e hip! Bëni hetime!

Na pyesni - absolutisht falas!

Mos lejoni që dhimbja e ijeve të bëhet pjesë e jetës tuaj të përditshme - dhimbja është mënyra e vetme e trupit për t'ju thënë se diçka nuk është në rregull. Pavarësisht nga situata juaj, edhe nëse është një me punë të rëndë fizike nga një moshë e re ose me shumë punë të ulur në zyrë, është në mënyrë që hip të mund të arrijë gjithmonë funksion më të mirë se sa është në pr sot. Rekomandimi ynë i parë për dhimbjen në ije është të kërkojmë një nga tre grupet e punës që janë të autorizuar publikisht përmes autoriteteve shëndetësore:

 1. chiropractor
 2. terapist manual
 3. fizioterapeut

Autorizimi i tyre i shëndetit publik është rezultat i njohjes së arsimit të gjerë nga ana e autoritetit dhe është një siguri për ju si pacient dhe përfshin, ndër të tjera, disa përfitime të veçanta - të tilla si mbrojtja përmes Kompensimit të Lëndimit të Pacientit Norvegjez (NPE). Securityshtë një siguri natyrore të dihet se këto grupe profesioniste janë të regjistruara në këtë skemë për pacientët - dhe ne rekomandojmë, siç u përmend, që një të hetohet / trajtohet nga grupe profesioniste me këtë skemë shoqëruese.

 

Dy grupet e para të profesionit (kiropraktori dhe terapisti manual) gjithashtu kanë të drejtë t'i referohen (diagnostifikimit të imazheve si rrezet X, MRI dhe CT - ose referimi te një reumatolog ose neurolog nëse është e nevojshme për një ekzaminim të tillë) dhe të drejtën për të raportuar të sëmurë (mund të raportojnë të sëmurë nëse gjykohet e nevojshme). Fjalët kyçe për shëndetin e përmirësuar të ijëve nënkuptojnë ngarkesë më të përshtatshme në jetën e përditshme (rregullim ergonomik), përgjithësisht më shumë lëvizje dhe ulje më pak statike, si dhe rritje të përqendrimit në ushtrime të rregullta.

 

Lexoni gjithashtu: - 10 ushtrime për dhimbjen e hip

ngritës lateral i këmbës

 

"Dhimbje në ijë ... atëherë duhet të kem një protezë të kofshës?"

Jo, terapia fizike dhe ushtrimet e rregullta janë masat e rekomanduara. Në kohët më moderne, është kuptuar që bisturia duhet të jetë mjeti i fundit - dhe pastaj vetëm kur të gjitha rrugët e tjera të jenë marrë. Për shembull, në artrozë (coxarthrosis), gjithmonë duhet të përpiqemi dhe të presim për aq kohë sa të jetë e mundur me një protezë të mundshme të hip, qoftë sepse një operacion përfshin një rrezik, ashtu edhe sepse një protezë ka vetëm një jetëgjatësi të kufizuar. Ndër të tjera, ushtrimet (shih ushtrimet më poshtë në artikull) mund të jenë një mënyrë e mirë për të shtyrë një operacion të tillë, kur kjo është e mundur. Sipas shifrave nga NHI, tani futen 6500 proteza hip, në vit, nga të cilat 15% janë ri-operacione.

 

Lexoni gjithashtu: - A mund të parandalojë ky trajtim zëvendësimin e hipit?

Kërkime biokimike

 

Hulumtimi: - Provë e mirë për trajnimin parandalues ​​dhe preoperativ të hip

ushtrimi i urës

Një metaanalizë sistematike e kohëve të fundit, forma më e fortë e studimit (Gill & McBurney), botuar në Janar 2013, shqyrtoi 18 studime që ishin brenda kritereve të tyre të përfshirjes. Qëllimi i studimit ishte - cituar direkt nga artikulli:

 

... "Për të hetuar efektet paraoperative të ndërhyrjeve të bazuara në stërvitje në dhimbjen dhe funksionin fizik për njerëzit që presin kirurgji zëvendësimi të nyjeve në ijë ose gju." ...

 

Ndërhyrjet e përfshira në kërkim ishin terapi fizike, hidroterapi dhe trainim rehabilitimi. Kërkimi u drejtua gjithashtu drejtpërdrejt te pacientët të cilët tashmë kanë kaluar një proces ekzaminimi të gjatë dhe të cilët tashmë janë vendosur për operacion. Kështu flitet për lëndime mjaft të rënda në gju ose hip.

 

Siç u përmend në fillim të artikullit, studimi tregoi aspektet pozitive të ushtrimit para operacionit para operacionit në hip, me përmirësim statistikisht të rëndësishëm në dhimbje të raportuar vetë, funksion të vetë-raportuar, ecje dhe forcë të muskujve. Këtu do të dëshiroja të përmendja se i njëjti çift hulumtues bëri RCT (gjykim të kontrolluar në mënyrë të rastësishme) në 2009, ku ata krahasuan ushtrime të bazuara në ujë kundrejt tokës, si për tokë, ashtu edhe për lëndime në gju dhe në hip. Funksioni i përmirësuar u raportua këtu në të dy grupet, por ushtrimet e bëra në një pishinë, ku pacienti nuk duhej të merrej me gravitetin në të njëjtën mënyrë si në tokë, ishin më efektive në zvogëlimin e dhimbjeve të hip.

 

Kthim i ngurtë rreth mëngjesit në shtrat

- Dhimbjet në ijë dhe shpinë shpesh ndodhin së bashku

 

Shkaqet e zakonshme të dhimbjes në hip

Shkaku më i zakonshëm i dhimbjes në hip është një kombinim i mosfunksionimit të muskujve dhe nyjeve. Kjo mund të përfshijë muskuj të shtrënguar, të lënduar (shpesh të quajtur mialgji ose nyje muskulore), si dhe brava të përbashkëta të fytyrës (shpesh të quajtura 'brava' në gjuhën popullore) në zonat e prekura të nyjeve. Ngarkesat e gabuara me kalimin e kohës ose mbingarkesa e papritur mund të rezultojë në ulje të lëvizjes dhe dhimbjes. Në të gjitha diagnozat e hip, është shumë e rëndësishme të hiqni shkakun e ngarkimit të pasaktë duke hequr kufizimet e kyçeve në pjesën e poshtme të shpinës dhe legenit, si dhe duke ekuilibruar muskujt për të siguruar një model normal të lëvizjes.Diagnostifikime të tjera të zakonshme:

- coxarthrosis og osteoartriti i vitheve (Hip-të përbashkët veshin)
- Bllokoni në legen, pjesën e poshtme të shpinës dhe / ose nyjen e hip
- Sindroma Piriformis
- Tendoniti
- Acarim qese / bursitt bursitt
- Pika shkaktuese / dhimbje në muskul në stabilizuesit e hip

 

Shkaqet / diagnozat e mundshme të dhimbjes në hip janë:

osteoarthritis (dhimbja varet nga shkalla në të cilën preket kyçja)

Nekroza avaskulare

locker legenit (mbyllja e legenit dhe myalgjia e shoqëruar mund të shkaktojë dhimbje në legen dhe bisht, dhe më tej në ijë)

Dallimi i gjatësisë së këmbëve (ndryshimi funksional ose strukturor i gjatësisë së këmbës mund të jetë shkak i dhimbjes së hip)

Inflamacioni i hip

Dëmtimi i indeve të buta

Frakturë femurit (frakturë e femurit)

Mialgjia gluteale (dhimbje në vend, kundër bishtit të këmbës dhe hip, kundër shpinës ose hip)

Gluteus medius myalgia / pika e provokimit (muskujt e ngushtë të sediljes mund të kontribuojnë në dhimbjen e hip)

hamstrings dhimbje në muskul / dëmtimi i muskujve (shkakton dhimbje në pjesën e prapme të kofshës dhe kundër palcës, në varësi të zonës që dëmtohet)

Artriti i hip (Artriti i hip)

Osteoartriti i hip (i njohur ndryshe edhe si osteoartriti i trurit)

Bursiti i hip (pezmatimi mukozal i hip)

dysplasia hip

Hip Injury

Veshja e hip (ndryshimet degjenerative mund të shkaktojnë dhimbje në hip)

Subluksacioni i hip (hip jashtë pozicionit)

Tendinopatia e hip (problemi i tendinit në hip)

Bursiti Iliopsoas / pezmatimi i mukozës (shpesh jep një ënjtje të kuqërremtë në zonë, dhimbje gjatë natës dhe hidhërim ekstrem të presionit - pastaj edhe në pjesën e përparme të hip)

Mialgjia Iliopsoas / flexors hip (Mosfunksionimi i muskujve në iliopsoas shpesh do të shkaktojë dhimbje në kofshën e sipërme, në pjesën e përparme të hip, drejt ijëve dhe herë pas here drejt sediljes)

Dhimbje të nervit shiatik (Në varësi të faktit se si ndikohet nervi, mund të shkaktojë dhimbje të referuar në hip, vendin, boshtin e këmbës, kofshët, gjurin, këmbën dhe këmbën)

artrit

Locker përbashkët / ngurtësim të përbashkët / mosfunksionim në legen, bishtin e kurrizit, sakrum, ijë ose shpinë

Sindromi Legg-Calve-Perthes

Prolapsi i mesit (acarimi nervor / dëmtimi i diskut në rrënjën nervore L3, L4 ose L5 mund të shkaktojë dhimbje të referuar në sedilje)

Menstruacioni (mund të jetë shkak i problemeve të hip dhe dhimbjeve të hip)

dhimbje të muskujve: diçka që shumica e njerëzve kanë përjetuar, nëse muskulatura është e mbingarkuar për një kohë të gjatë, pikat e shkaktimit do të formohen në muskulaturë. Kiropraktori dhe terapistët manualë janë ekspertë në gjetjen e pikave të shkaktimit dhe trajtimin e tyre.

- Pikat aktive të aktivizimit do të shkaktojë dhimbje gjatë gjithë kohës nga muskuli (p.sh. gluteus minimus myalgi në sedilje, sindroma piriformis ose fascia tensor fascia mund të shkaktojë dhimbje në hip)
- Pikat e shkaktuara të latentit siguron dhimbje përmes presionit, aktivitetit dhe tendosjes

Sëmundja Perthes (sëmundja e hip që prek fëmijët)

Sindromi piriformis (mund të shkaktojë dhimbje të nervit shiatik)

Prolapsi i shpinës së poshtme (infeksioni i rrënjës kundër L2 dhe L3 mund të shkaktojë dhimbje nervore në hip)

reumatizmi (çrregullime të shumta reumatike mund të shkaktojnë dhimbje në hip)

tendonitis

pjezë mosfunksionim

scoliosis (Paragjykimet në shpinë mund të çojnë në aborte dhe probleme të hip)

Stenoza kurrizore e shpinës së poshtme (kushtet e ngushta nervore mund të shkaktojnë dhimbje nervore në ijë)

Spondylistesis

Sinoviti në ijë

Kirurgjia e mëparshme e hip (indet mbresë dhe indet e dëmtuara mund të shkaktojnë dhimbje në hip)

Lodhje në ijë (mund të shkaktojë dhimbje para hip)

Bursiti trocanter

Trocantertendinitis

Trocantertendinopathy

Trocantertendinosis

Shkaqe të rralla të dhimbjes në hip:

pezmatim

frakturë hip

Infeksion (shpesh me CRP e lartë dhe ethe)

Artriti i hip

kanceri i kockave ose ndonjë kancer tjetër

Kanceri i prostatës (një kancer që gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje të referuar në hip)

Artriti septik

tuberkuloz

 

Kini kujdes që të mos ecni me një i lënduar në hip për një kohë të gjatë, përkundrazi konsultohuni me një klinicist dhe diagnostikoni shkakun e dhimbjes - në këtë mënyrë ju do të bëni ndryshimet e nevojshme sa më shpejt të jetë e mundur para se të keni një shans për t'u zhvilluar më tej.Simptomat e paraqitura zakonisht dhe paraqitjet e dhimbjes së hip:

Inflamacion i hip

Eleminimi në hip

Djegia në hip

Dhimbje të thella në hip

Goditje elektrike në hip

Hogja në hip

Nyjë hip

Kërcitje në hip

Dhimbje të përbashkët në hip

I mbyllur brenda hip

Ankorimi i hip

Murriz i hip

Dhimbje muskulore në hip

Dhimbje nervore në ijë

Emri i hip

Tendoniti në hip

Shkundni brenda hip

Duke u mbështetur në hip

Të veshur brenda hip

Qepje në hip

Vjedh brenda hip

Plagët në hip

Efekt i hip

I lënduar në hip

 

Shenjat klinike të dhimbjes së hip dhe dhimbjes së hip

Ellingnjtja mund të ndodhë rreth një traume ose përmes një infeksioni.

- Lëvizja e zvogëluar në pjesën e poshtme të shpinës, legenit dhe hip në palpim.

- Dhimbje gjatë uljes së zgjatur në një karrige, për shembull gjatë një seminari ose fluturimi.

- Ndjeshmëria e presionit mbi nyjen e hip mund të tregojë defekte në funksionin muskulor ose të përbashkët.

 

Klasifikimi i dhimbjes në ijë

Dhimbja e hip mund të ndahet në dhimbje akute, subakute dhe kronike. Dhimbja akute e hip do të thotë që personi ka pasur dhimbje në hip për më pak se tre javë, subakut është periudha nga tre javë në tre muaj dhe dhimbja që zgjat mbi tre muaj klasifikohet si kronike. Dhimbja në ijë mund të shkaktohet nga dëmtimet e tendinit, acarimi i mukusit, tensioni muskulor, mosfunksionimi i nyjeve dhe / ose acarimi i nervave afër. Një chiropractor ose një ekspert tjetër i çrregullimeve të muskujve, skeletit dhe nervit mund të diagnostikojë sëmundjen tuaj dhe t'ju japë një shpjegim të plotë të asaj që mund të bëhet për sa i përket trajtimit dhe asaj që mund të bëni vetë. Sigurohuni që të mos lëndoheni në ijë për një kohë të gjatë, përkundrazi kontaktoni një chiropractor dhe diagnostikoni shkakun e dhimbjes.

 

Si të parandaloni dhimbjen në ije

ushtrime për shtrirje ijë - shtrirje ijë

- Jetoni të shëndetshëm dhe stërvituni rregullisht
- Kërkoni mirëqenie dhe shmangni stresin në jetën e përditshme - përpiquni të keni një ritëm të mirë të gjumit
- Trajnim që synon stabilitetin e shpinës, hip dhe legenit
- chiropractor og terapistët manual të dy mund të ju ndihmojnë në sëmundjet e kyçeve dhe muskujve.

 

MRI e hip

Imazhi normal i MRI që tregon shenjat anatomike të hip, si dhe lidhjet e muskujve dhe ligamentet. Imazhi është koronal, me peshë T1.

MRI e hip me shenja anatomike - Photo Stoller

MRI e hip me monumente anatomike - Foto Stoller

X-ray e hip

X-ray e hip - normale kundrejt artrozës së theksuar të boksit - Foto Wikimedia

Rrezet X të kofshës - osteoartriti normal përkundrejt domethënies koks - Foto WikimediaPërshkrimi i rreze X të hip: Kjo është një imazh AP, d.m.th është marrë nga para në mbrapa. në majtas ne shohim një hip të shëndetshëm me kushte normale të nyjeve. në e drejtë Nëse shohim një hip me osteoartriti të theksuar të trurit, atëherë shohim që nyja ka një distancë të zvogëluar dukshëm midis kokës së femurit dhe acetabulumit. Spurs kockore janë vërejtur gjithashtu në zonë (spurs kockave).

 

CT e hip (fraktura e hip)

CT e frakturës së hip - hip

Përshkrimi i hip i ekzaminimit në CT: Në këtë imazh CT shohim një frakturë të hip në hipin e majtë.

 

Ultratingulli i hiput: bursiti trokhanter (acarim i mukusit)

Ultratinguj i bursitit të trochanter - Foto Wiki

Përshkrimi i imazhit ultratinguj diagnostikues të hip: Në foto shohim një acarim qese, një të ashtuquajtur bursitt bursitt.Trajtimi manual: Efekt i provuar klinikisht në lehtësimin e dhimbjes së hip nga mosfunksionimi mekanik dhe osteoartriti

Një studim meta (French et al, 2011) tregoi se trajtimi manual i osteoartritit hip kishte një efekt pozitiv në drejtim të lehtësimit të dhimbjes dhe përmirësimit funksional. Studimi arriti në përfundimin se terapia manuale është më efektive sesa ushtrimi në trajtimin e çrregullimeve të artritit. Fatkeqësisht, ky studim përmbante vetëm katër të ashtuquajtur RCT, kështu që asnjë udhëzim i fortë nuk mund të përcaktohet nga kjo - por me siguri do të thotë që trajnimi specifik së bashku me terapinë manuale do të ketë një efekt më të madh, pozitiv.

Trajtimi kiropraktik - Foto Wikimedia Commons

Trajtimi manual i hip

Siç u përmend më herët, si mjeku kiropraktor, ashtu edhe ai terapist manual janë grupet profesionale me arsimin më të gjatë dhe autorizimin publik nga autoritetet shëndetësore - kjo është arsyeja pse këta terapistë (përfshirë fizioterapistët) shohin shumicën e pacientëve me sëmundje të muskujve dhe nyjeve. Qëllimi kryesor i të gjithë trajtimit manual është të zvogëlojë dhimbjen, të promovojë shëndetin e përgjithshëm dhe rritjen e cilësisë së jetës duke rivendosur funksionin normal në sistemin musculoskeletal dhe sistemin nervor.

 

Në rast të dhimbjes në kofsh, klinicisti do të trajtojë hipin në mënyrë lokale për të zvogëluar dhimbjen, për të zvogëluar acarimin dhe për të rritur furnizimin me gjak, si dhe për të rivendosur lëvizjen normale në zonat e prekura nga mosfunksionimi në nyje - kjo mund të jetë p.sh. pjesa e poshtme e shpinës dhe legenit. Kur zgjedh një strategji trajtimi për një pacient individual, klinicisti i autorizuar publikisht vë theksin te shikimi i pacientit në një kontekst holistik. Nëse ekziston dyshimi se dhimbja e ijës është për shkak të një sëmundje tjetër, ju do të referoheni për ekzaminim të mëtejshëm.

fizioterapi

Trajtimi manual (nga një kiropraktor ose terapist manual) përbëhet nga një numër metodash trajtimi ku terapisti kryesisht përdor duart për të rivendosur funksionin normal në nyje, muskuj, ind lidhës dhe sistemin nervor:

- Trajtim specifik i përbashkët
- Shtrihet
- Teknikat muskulare
- Teknikat neurologjike
- Ushtrim stabilizues
- Ushtrime, këshilla dhe udhëzime

 

Doesfarë bën një chiropractor ose terapist manual?

Dhimbje në muskuj, nyje dhe nerva: Këto janë gjëra që një chiropractor ose terapist manual mund të ndihmojë në parandalimin dhe trajtimin e tij. Terapia kiropraktike / manuale ka të bëjë kryesisht me rivendosjen e lëvizjes dhe funksionin e përbashkët që mund të dëmtohen nga dhimbja mekanike.

 

Kjo bëhet me të ashtuquajturat teknika të korrigjimit ose manipulimit të përbashkët, si dhe mobilizim të përbashkët, teknika shtrirjeje dhe punë muskulore (siç është terapia e pikave të shkaktimit dhe puna e indeve të buta të thella) në muskujt e përfshirë. Me funksion të shtuar dhe më pak dhimbje, mund të jetë më e lehtë për individët që të përfshihen në aktivitete fizike, e cila nga ana tjetër do të ketë një efekt pozitiv si në energji ashtu edhe në shëndet. Shpesh përdoret gjithashtu Shockwave Therapy kur është e nevojshme

 

 

Ushtrime, trajnime dhe konsiderata ergonomike

Një ekspert për çrregullimet e muskujve dhe skeletit, bazuar në diagnozën tuaj, mund t'ju informojë për konsideratat ergonomike që duhet të merrni për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm, duke siguruar kështu kohën më të shpejtë të mundshme të shërimit. Pasi të mbarojë pjesa akute e dhimbjes, në shumicën e rasteve do t'ju caktohen edhe ushtrime në shtëpi që gjithashtu ndihmojnë për të zvogëluar mundësinë e rikthimit. Në rastin e sëmundjeve kronike, është e nevojshme të kaloni nëpër lëvizjet motorike që bëni në jetën e përditshme, në mënyrë që të pastroni shkakun e dhimbjes tuaj që ndodh përsëri dhe përsëri.

Joga - Ura

 

- Këtu do të gjeni një përmbledhje dhe listën e ushtrimeve që kemi botuar në lidhje me parandalimin, parandalimin dhe lehtësimin e dhimbjeve të hip, dhimbjet e hip, hip i fortë, osteoartriti i hip dhe diagnoza të tjera përkatëse.

 

Përmbledhje - Ushtrime dhe ushtrime për dhimbjen e hipit dhe dhimbjen e hipit:

Një koleksion dhe përmbledhje e programeve të ndryshme të ushtrimeve dhe ushtrimeve që kemi botuar për problemet e hip në të kaluarën.

5 Ushtrime të mira kundër dhimbjes së nervit shiatik

shtrirje e leckës së pasme dhe përkulja

5 Ushtrime Yoga për Dhimbje në Hip

stërvitje yoga adho-mukha-svanasana

6 Ushtrime të forta për ijet më të forta

10 Ushtrime për Bad Hip

Ushtrime në gju

 

Produkte të rekomanduara për trajnim efektiv të hip:

Ne ju rekomandojmë që të blini një grup të plotë të stërvitjeve për të qenë në gjendje të ndryshoni rutinat e stërvitjes tuaj dhe kështu të përfitoni sa më shumë nga stërvitja. kjo grup i plotë i 6 stërvitjeve (klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth produktit) mund të rekomandohet rezistencë e ndryshme ndaj ngarkesës. Ju mund të lexoni më shumë rreth vetë-masave të rekomanduara në fillim të artikullit.

Si të parandaloni dhe parandaloni dhimbjen e hip?

- Shmangni mbingarkesat dhe ngritjen uniforme
- Shmangni shumë punë dhe uniforme në pozicione pune të ekspozuara
- Trajnoni muskujt tuaj të hip, ose merrni një program trajnimi për stabilizimin e hip nga terapisti juaj
- Keni një qëndrim të mirë, drejtohuni, shmangni shumë pozicione të përkulura përpara
- Kërkoni trajtim në kohë

 

Ligjerata apo përshtatje ergonomike për biznesin tuaj?

Nëse dëshironi një leksion ose përshtatje ergonomike për kompaninë tuaj, ju lutemi na kontaktoni. Studimet kanë treguar efekte pozitive të masave të tilla (Punnett et al, 2009) në formën e pushimit të sëmurë të zvogëluar dhe rritjen e produktivitetit të punës.

 

Lexoni gjithashtu:

- Të lënduar në qafë?

trajtimi kiropraktik

- Të lënduar në kokë?

Dhimbje koke dhe dhimbje në qafë

- Dhimbje stomaku? Ju duhet ta dini këtë për dhimbjen e barkut!

dhimbje stomaku

 

 

referencat:

 1. NHI - Informatika Norvegjeze e Shëndetit.
 2. Gill & McBurney. A e zvogëlon stërvitjen dhimbjen dhe përmirëson funksionin fizik para operacionit të zëvendësimit të hip ose gjurit? Një përmbledhje sistematike dhe meta-analizë e gjykimeve të kontrolluara të rastit. Arch Phys Med Rehabil. 2013 Jan; 94 (1): 164-76. doi: 10.1016 / j.apmr.2012.08.211.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22960276 (Teksti i plotë në dispozicion përmes othervier)
 3. Gill & McBurney. Bazuar në tokë përkundrejt ushtrimeve të bazuara në pishinë për njerëzit që presin ndërhyrje të përbashkët të hip ose gju: rezultatet e një gjykimi të kontrolluar të rastit.Arch Phys Med Rehabil. 2009 Mar; 90 (3): 388-94. doi: 10.1016 / j.apmr.2008.09.561. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19254601
 4. Frëngjisht, HP. Terapi manuale për osteoartriti të hip ose gjurit - një rishikim sistematik. Man Ther. Prill 2011; 16 (2): 109-17. doi: 10.1016 / j.math.2010.10.011. Epub 2010 13 dhjetor.
 5. Punnett, L. et al. Një kornizë konceptuale për integrimin e promovimit të shëndetit në vendin e punës dhe programet e ergonomisë profesionale. Rep. I Shëndetit Publik 2009; 124 (Prov. 1): 16-25.

 

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me dhimbjen e hipit:

 

Dhimbje akute e hip. Whatfarë mund të jetë?

Dhimbja akute në hip mund të jetë për shkak të një ngarkese të gabuar ose mbingarkese - e cila nga ana tjetër mund të ketë çuar në një dëmtim. Dhimbja në hip mund të vijë edhe nga kufizimet e kyçeve në nyjen e hipit ose mialgjitë në muskujt gluteal (p.sh. gluteus medius myalgia). Acarim i mukusit (bursit) në trokhanter mund të ndodhë edhe pas rënies së hip ose traumave të ngjashme.

Q me të njëjtën përgjigje: 'Ka pasur dhimbje akute në hip. Cila është diagnoza? ',' Ka një dhimbje të papritur në ije. Cilat mund të jenë simptomat? 'Një thyerje e hip, a mund ta merrni edhe me një rënie të lehtë në tokë të fortë?

Po, nëse jeni i brishtë (të moshuarit dhe gratë janë më të prekshme) atëherë mund të përjetoni fraktura ose fraktura të lodhjes në hip edhe me trauma të lehta. Sidomos është qafa e femurit që bashkohet me hipin është më e ekspozuar në rënie të tilla. Fraktura femorale (fraktura e femurit / qafës femorale) është e zakonshme në traumën e drejtpërdrejtë, por me tendosje të zgjatur në hip me kalimin e kohës, mund të jetë edhe një frakturë e lodhjes (e cila mund të shkaktojë dhimbje në pjesën e përparme të hip në ijë).

 

Ka një nyje të dhimbshme të hip. Cili është shkaku?

Ekzistojnë një sërë diagnostikimesh dhe arsyesh pse njeriu lëndon nyjet e hipit. Për fat të mirë, disa nga më të zakonshmit janë muskujt e dobët mbështetës pranë kyçit të hip dhe mosfunksionimit të legenit dhe mesit - kjo mund të ndihmohet nga klinicistët. Nëse ecni me shumë pak muskuj të qëndrueshmërisë në hip për një kohë të gjatë, kjo mund të çojë në konsum të nyjeve të kyçeve (artrozë hip), kështu që ne ju këshillojmë të zgjidhni problemin dhe të filloni me trajnimin specifik të bërthamës, barkut dhe ijëve sot.

 

Ka dhimbje në kreshtën iliake. Çfarë mund të shkaktojë dhimbje në ije?

Dhimbja dhe dhimbja në ijë mund të jetë për shkak të disa shkaqeve të mundshme. Disa nga më të zakonshmet janë nyja e legenit dhe pjesa e poshtme e shpinës e kombinuar me rritjen e tensionit të muskujve / mialgjisë në pjesën e poshtme të shpinës dhe sediljes. Disa nga muskujt që mund t'i referojnë dhimbjes në ijë janë ndër të tjerët kuadratus lumborum (QL), gluteus medius dhe piriformis. Lidhjet e legenit në të njëjtën anë mund të shkaktojnë dhimbje në hip dhe hip.

 

A ka dhimbje thellë brenda hip - pothuajse sikur po fërkon kockë me kockën - çfarë mund të jetë?

Dhimbja që përshkruani thellë brenda hipit tuaj mund të tregojë që keni nyje të gjera të hip (koksartrozë) dhe mosfunksionim të hip. Ne ju këshillojmë të kontaktoni një klinik të autorizuar publik për të hetuar dhe ndoshta trajtuar problemin tuaj përpara se të përkeqësohet.

 

Pyetje: A mund të shkaktohet dhimbja nga koksartroza?

Përgjigje: Cox do të thotë hip në gjuhën latine. Osteoartriti është ndryshime degjenerative në një nyje. Në koksartrozën e moderuar ose të konsiderueshme, dhimbja dhe lëvizja e dëmtuar e bashkimit mund të përjetohet, veçanërisht në flexion dhe rotacionin e brendshëm. Bazuar në studime, terapia fizike manuale duket se është një ide e mirë në një program trajtimi, së bashku me trajnime specifike.

 

P: Pse lëndoheni në ijë?

Dhimbja në ije dhe dhimbja në ije zakonisht shkaktohen nga mosfunksionimi në muskuj dhe nyje. Kjo do të thotë që muskujt dhe nyja e kofshës japin sinjale dhimbjeje për shkak të funksionit të tyre të dobët - për t'ju raportuar se është koha për të adresuar problemin. Me mosfunksionim të vazhdueshëm dhe dhimbje, kjo mund të çojë në ndryshime në ecje, sjellje dhe tendosje në rritje të nyjeve të hip dhe muskujve të hip.

Pyetje të ngjashme me të njëjtën përgjigje: 'Pse keni dhimbje në ije?'

 

 

P: Pse merrni gunga në hip?

Përgjigje: Iling është zakonisht një shenjë e një acarimi të lehtë të nervit, pak në varësi të vendit ku e ndieni - kështu që mund të ketë arsye të ndryshme për këtë. Ndryshimet ndijore mund të ndodhin në paraletikët meralgji ose ndryshimet shqisore në dermatomin L3. Sindroma Piriformis gjithashtu mund të shkaktojë acarim të tillë në pjesën e vitheve dhe hipit.

 

Pyetje: A mund të lëndohet në ijet e pasivitetit?

Përgjigje: Po, ashtu si mund të lëndohet në ijet e mbivendosjes, mund ta merrni edhe nga mosveprimi. Kjo është zakonisht për shkak të një rënie në forcën e muskujve mbështetës rreth hip, i cili mund të rezultojë në mbingarkesë të muskujve të tjerë ose të shkaktojë dhimbje në vetë nyjen e hip. Prandaj është e rëndësishme të gjeni një ekuilibër në stërvitjen tuaj dhe të bëni atë që ju përshtatet më së miri.

 

Pyetje: Mund të shkaktojë vrapim në dhimbje në hip?

Përgjigje: Nyja e hip mund të ndikohet nga muskujt përreth hip ose nga ndryshimet në funksion në vetë hip. Kur vraponi, mund, për shembull për shkak të ngarkesave të pasakta ose mbingarkesës, të riprodhojë dhimbjen në hip. Vrapimi në sipërfaqe të forta në veçanti ka tendencë të rezultojë në dhimbje në ije, për shkak të ngarkesave goditëse nga sipërfaqja jo e lëvizshme. Nëse po pyesni se si të vraponi siç duhet, atëherë ne ju rekomandojmë udhëzuesin falas 'Filloni Drejtimin në Pak hapa'e cila, ndër të tjera, merret me parandalimin e lëndimeve.

- Pyetje të lidhura me të njëjtën përgjigje: "Pse mund të keni dhimbje në ijet pas vrapimit?", "Pse kam dhimbje në ijet pas stërvitjes?", Pse kam dhimbje në ijë pas stërvitjes? "Dhimbje dhe dhimbje në trokanter pas vrapimit në asfalt. Shkak? "

 

P: A mund të keni një rritje në këndin e vitheve?

Përgjigje: Po, mund të keni kënd të rritur dhe të ulur të ijeve. Një kënd normal i hipit është 120-135 gradë. Nëse është më pak se 120 gradë, kjo quhet coxa vara ose cox varum. Nëse është më shumë se 135 gradë quhet coxa valga ose cox valgus. Me coxa vara, do të keni gjithashtu një këmbë më të shkurtër në atë anë, dhe personi do të çalojë - një shkak i zakonshëm i kësaj mund të jetë një traumë relativisht e rëndë, siç është dëmtimi i frakturës. Shkaku më i zakonshëm i coxa vara është se ajo është e lindur / gjenetike, por siç u përmend, ka disa arsye për ndryshime të tilla të këndit.

 

Këtu është një ilustrim i dobishëm që tregon këndet e hip:

 

Këndi i hip - Fotografia e Wikimedia Commons

Këndi i hip - Foto Wikimedia Commons

 

 

P: A mund të stërvit një hip në plagë?

Përgjigje: Po, ushtrimi specifik, shpesh në kombinim me disa trajtime lehtësuese të simptomave (p.sh. fizioterapi ose kiropraktikë), është një nga provat më të mira për lehtësimin e simptomave / sëmundjeve të hip. Mos harroni se është e rëndësishme që ushtrimet të jenë përshtatur posaçërisht për ju, për të zvogëluar mundësinë e mbingarkesës dhe për të siguruar përparimin më të shpejtë të mundshëm. Kontaktoni një ekspert muskulor dhe vendosni një mësim udhëzimi stërvitje, dhe më pas mund të bëni vetë ushtrimet për një periudhë kohe përpara se të kontaktoni klinikën për ushtrime të mëtejshme të përparimit.

A mund të punoni me punë në hip?

Po, mund të punoni me porosi, por nëse ndonjë ushtrim lëndon, atëherë nuk duhet t'i bëni ato. Dhimbja ose dhimbja në ijë mund të jetë një shenjë që ju jeni nën stres ose nën stres, dhe se muskujt, nyjet dhe tendonët keni nevojë për pak frymëmarrje.

 

Pyetje: A mund të shkaktohet dhimbja e hip nga acarimi i mukusit?

Përgjigje: Po, dhimbja në hip mund të ndodhë për shkak të të ashtuquajturit bursit trochanter, i njohur gjithashtu si acarim i mukusit trochanter. Dhimbja më pas ndodhet më së shpeshti në pjesën e jashtme të hip dhe më qartë kur personi është në anën e prekur ose duke zbritur në anën e përfshirë. Trajtimi kryesor është pushimi, por NSAIDS gjithashtu mund të jetë e dobishme në uljen e çdo inflamacioni. Forcimi i muskujve të hip dhe shtrirja e ligamentit iliotibial gjithashtu mund të jetë i dobishëm për të ndihmuar dhe lehtësuar hipin.

 

P: Havingfarë duhet të bëj me stërvitje duke pasur një hip të mbingarkuar?

Përgjigje: Para së gjithash, është e rëndësishme që hipi të rikuperohet nga mbingarkesa, kështu që një periudhë pushimi nga stërvitja mund të jetë e zbatueshme, atëherë mund të filloni me ushtrime të lehta funksionale dhe gradualisht të rrisni ngarkesën pasi kalojnë javët. Gjeni ushtrime që nuk dëmtojnë, mundësisht ushtrime me ngarkesë të ulët në fillim të tilla si p.sh. teraband ushtron.

 

Pyetje: A mund të marrë MRI të ijet, dhe si duket MRI normale e hip?

Përgjigje: Falë pyetjes tuaj, ne tani kemi shtuar një imazh MRI që tregon një hip të pamjes normale në artikull. Mos ngurroni të bëni më shumë pyetje.

 

Pyetje: Kam dhimbje në ije kur ec, cila mund të jetë arsyeja për këtë?

Përgjigje: Përshëndetje, shkaku i dhimbjes së ijes kur shkoj ju pyesni - përgjigjja është se mund të ketë shumë arsye për këtë. Ju nuk përmendni moshën, por konsumimi i kyçeve mund të luajë një rol, i ashtuquajturi artrozë cox, por në shumicën e rasteve është mosfunksionimi muskulor që shkakton dhimbje në hip, veçanërisht përdorimin e tepruar të tensor fascia latae, bandës iliotibiale, piriformis ose gluteus minimus. Nëse na jepni më shumë informacion në lidhje me problemin në seksionin e komenteve më poshtë, ne mund të përgjigjemi më hollësisht në lidhje me këtë.

Pyetje të ngjashme me të njëjtën përgjigje: 'Dhimbje në ije kur eci. Diagnostifikimi dhe diagnozat diferenciale? '

 

A mund të vijnë dhimbjet e hipit dhe dhimbjet në hip nga muskujt - domethënë nga muskujt e shtrënguar dhe tensioni i muskujve?

Po, dhimbja e hip dhe dhimbja e hip mund të shkaktohet nga muskujt dhe muskujt e ngushtë, të dobët dhe jofunksional. Disa nga muskujt më të zakonshëm që dëmtojnë hipin janë grupi TFL (tensor muskulor fascia latae) / iliotibial (i njohur edhe si sindromi i bandës iliotibiale), muskujt e sediljes (sidomos gluteus minimus dhe gluteus medius), dhe piriformis dhe quadratus lumborum (QL) janë të gjithë muskujt që mund të kontribuojnë në dhimbjen e hip. Duhet mbajtur në mendje gjithashtu se muskujt katërkëndësh dhe aduktorë gjithashtu mund të shkaktojnë dhimbje në hip. Përndryshe, ju rekomandojmë të provoni ushtrimet e rekomanduara (shihni më herët në artikull).

Pyetjet përkatëse me të njëjtën përgjigje: 'Ka muskuj të shtrënguar në hip. A mund të më japë kjo dhimbje muskulore në ije? '

 

A mund të ketë dhimbje në hip nga shqetësimet, ankthi dhe stresi?

Po, është vërtetuar që stresi mendor në formën e, për shembull, ankthit dhe stresit mund të kontribuojë dhe të përkeqësojë dhimbjen në muskuj dhe nyje. Mungesa e mirëqenies në jetën e përditshme ose në punë mund të përkeqësojë edhe sëmundjet fizike - siç janë dhimbjet e ijeve.

 

Në shëtitje bëhem i ngurtë dhe i ngurtë në ijë - pse?

Arsyeja pse ju bëheni të ngurtë dhe të ngurtë gjatë stërvitjes, për shembull kur ecni, është se strukturat e prekura, përfshirë muskujt, janë prishur për shkak të sforcimit para se të rindërtohet - me kusht që t'i jepni asaj rimëkëmbje të mjaftueshme në lidhje me ngarkesa Fakti që bëheni i ngurtë dhe i ngurtë kur ecni zakonisht është për shkak të faktit se nuk jeni mjaft i fortë në muskujt e kofshës. Ju do të gjeni ushtrime më lart në artikull që mund t'ju ndihmojnë me këtë problem.

Pyetje të ngjashme me të njëjtën përgjigje: 'Pse keni dhimbje në ije kur ecni? Cilat mund të jenë simptomat? '

 

Dhimbje si në ijë ashtu edhe në ijë. Whatfarë mund të jetë?

Nëse keni dhimbje si në hip dhe në ijë, më e zakonshmja është mosfunksionimi në muskujt gluteal, muskujt e hip, nyjet e legenit dhe pjesën e poshtme të shpinës - kjo mund të çojë në mialgji në iliopsoas (flexor hip) dhe shtrëngim shoqërues në muskujt e afërt. Mund të ndihet më e rëndë edhe ngritja e këmbës në anën ku keni mosfunksionim në legen, shpinë dhe sedilje.

 

Shtrirja e ijeve - a keni ndonjë sugjerim të mirë për ushtrime shtrirjeje dhe ushtrime zgjatjeje për ijet?

Po, kemi deri në disa. Ju do të gjeni ushtrime për hip të dhimbshëm këtu dhe ushtrime joga për shpinë / hip të saj. Ju gjithashtu mund të përdorni kutinë e kërkimit për të gjetur gjithçka që kemi ushtrime për ijet tuaja.

Pyetje të ngjashme me të njëjtën përgjigje: 'A është mirë të zgjasësh ijet dhe a ke shembuj të ushtrimeve të mira shtrirëse për ijet?'

 

Voltaren kundër dhimbjes së hip - a ka efekt dhe si funksionon?

Substanca aktive në Voltaren quhet diklofenak. Ky është një i ashtuquajtur NSAID (ilaç anti-inflamator jo-steroide) që funksionon duke zvogëluar reagimet inflamatore dhe dhimbjen. Para se të merrni ilaçe kundër dhimbjes, duhet të dini se cila është diagnoza - sepse nëse problemi është për shkak të një dëmtimi të tendinit dhe jo të inflamacionit, atëherë ju do të rrezikoni të parandaloni shërimin e një dëmtimi / tendinoze të tendinit (Tsai et al, 2004). Nga ana tjetër, Voltaren dhe Ibux janë të dy anti-inflamatorë, por nëse reaksioni inflamator është në të vërtetë një përgjigje riparuese nga trupi, kuptohet se nuk është ide e mirë t’i merrni ato. Ky shembull mund të ketë pasoja afatgjata nëse personit që në të vërtetë kishte një tendinozë iu rekomanduan qetësues anti-inflamatorë në vend që të merrte trajtimin e duhur. Këshilla jonë është që gjithmonë të keni shkaktarin, simptomat dhe një diagnozë të saktë që shkakton dhimbjen e kofshës suaj përpara se të drejtoheni te Voltaren ose Ibux. NSAIDS gjithashtu shkakton rreziku dukshëm më i lartë i sulmit në zemër.

 

Dhimbje në ijë dhe poshtë në gju. Cila diagnozë mund të jetë për shkak të kësaj?

të dy dhimbje të nervit shiatik dhe dhimbja e nervit shiatik mund të shkaktojë dhimbje të referuar poshtë këmbës, dhe shpesh nga hip në gju. Aty ku keni përvojë, dhimbja e referencës varet nga ajo zonë është rrahur ose irrituar. Një diagnozë tjetër që mund të jetë dhimbje nga ijet, më tej në pjesën e jashtme të kofshës dhe në pjesën e jashtme të gjurit mund të jetë sindromi i bandës iliotibiale.

 

Dhimbje hipi natën. Shkak?

Dhimbja në hip gjatë dhimbjes gjatë natës dhe natës rrit mundësinë e dëmtimit të muskujve, tendinit ose mukusit (lexoni: bursitt bursitt). Mund të jetë gjithashtu një plagosje tendosje. Në rastin e dhimbjes gjatë natës, ju rekomandojmë që të konsultoheni me një klinik dhe të hetoni shkakun e dhimbjes tuaj. Mos prisni, kontaktoni sa më shpejt me dikë, përndryshe mund të rrezikoni të përkeqësoheni më tej. coxarthrosis është gjithashtu një diagnozë e mundshme.

 

Dhimbje në dhimbje në nyje dhe hip. A keni ndonjë përgjigje se cila diagnozë mund të jetë për shkak?

Lista e diagnozave që mund të shkaktojnë dhimbje hip dhe dhimbje hip është e gjatë dhe mbivendoset. Më shpesh shkaku përbëhet nga disa faktorë, dhe nuk është kurrë vetëm një 'rregullim i shpejtë' kur bëhet fjalë për hip - kjo është për shkak se hip, si shpatulla, është një nyje topi me shumë lëvizje dhe e cila pastaj gjithashtu ka nevojë për muskuj të qëndrueshmërisë shumë të mirë për për të funksionuar si duhet. Disa diagnoza të zakonshme të dhimbjes në hip janë Veshja e përbashkët e hip / osteoartriti i trurit, dhimbje shpine, prolapsi i nervit shiatik / disk / acarim nervor, mialgji / tension muskulor në glutes / vend dhe / ose dëmtim i tendinave të shoqëruar.

 

Dhimbje dhe dhimbje në ijë kur qëndrojnë në anën time. Cila është diagnoza?

Në mosfunksionimin e muskujve të hip dhe funksionin e kyçeve, mund të pësoni dhimbje në hip kur shtrini në anën. Shkaqet e mundshme mund të jenë artriti i hip, acarimi i mukusit ose muskujt e ngushtë (dhe të dobët) në anën e kofshës dhe hip. Ne ju këshillojmë që të konsultoheni me një klinik për ekzaminim dhe trajtim të mundshëm të ankesave tuaja. Ne gjithashtu rekomandojmë fuqimisht përdorimin e vetë-trajtimit të rregullt në formën e balls shkaktojë pikë drejt pjesës së jashtme të kofshës, sediljes dhe shpinës.

Pyetje të ngjashme me të njëjtën përgjigje: 'Cila është arsyeja që kam dhimbje në ijë kur shtrihem anash në shtrat?'

 

Gruaja, 44 vjeç, me dhimbje të papritur të shpinës dhe ijëve. Cili mund të jetë shkaku?

Dhimbje e papritur ose akute në pjesën e poshtme të shpinës dhe ijet mund të shkaktohet nga lumbago me nerva nervi shiatik, nervi shiatik ose nervor nga sëmundja e diskut.

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)
27 përgjigje
 1. Hane thotë:

  Faleminderit dhe hej,

  Unë kam pasur një prolaps të shpinës që kur isha 17 vjeç.

  Ka rreth 25 vjet që shkon te një kiropraktor. Tani prolapsi është i mirë, por këtë verë kam pasur dhimbje nga ijë e poshtë, muskujt u lënduan dhe u lënduan kur shkoja për shëtitje, dhimbja ishte në ijë në secilën anë dhe rrezatonte deri në gjunjë nga të dy anët. Kam kaluar dy operacione të mëdha, që do të thotë se nuk kam mundur të stërvitem shumë, më pas muskujt u dobësuan shumë dhe sado pak të bësh dhimbjen.

  Nuk e di nëse ka pasur inflamacion në muskuj këtë verë. Ndihesha mirë kur u ula në makinë dhe kur vura këmbën anash më dhemb shumë.

  Tani kam arritur në përfundimin se shtrati im është shumë i butë dhe se pothuajse nuk rrotullohem gjatë natës, pastaj qëndroj në të njëjtin pozicion për një kohë të gjatë dhe më dhemb i gjithë kofsha më pas, kam menduar nëse mund të jetë nga legeni e ka origjinën dhimbja, atëherë jam shqetësuar shumë gjatë shtatzënisë.

  Unë nuk jam mbipeshë, jam i dobët, jam 160 cm dhe peshoj rreth 62 kg, dua të vazhdoj të ushtrohem, por nuk e di më nëse po i bëj gjërat siç duhet. , isha në një udhëtim me makinë dhe kisha të urinoja, por nuk mund të ulej, sepse ishte shumë e dhimbshme. Unë jam pak i shqetësuar për këtë qenie, sepse gjërat kanë ndryshuar kështu.

  përgjigje
  • vondt.net thotë:

   Pershendetje Hanne,

   Këtu kishte shumë informacione menjëherë. Le të bëjmë disa pyetje vijuese:

   1) Në çfarë niveli keni pasur prolaps? Dhe në çfarë niveli jeni operuar dy herë?

   2) Një prolaps normalisht rigjenerohet brenda 1/2 viti (bëhet asimptomatik) - do të thoni se keni pasur disa prolapse, apo do të thoni se një nuk u largua?

   3) Çfarë lloje imazhesh keni marrë? Dhe kur ishte MRI e fundit e shpinës suaj?

   4) Dhimbja rrezatuese shkaktohet shpesh nga acarimi nervor. Edhe nëse keni dhimbje torturuese në ijë, ijë dhe deri në gjunjë - kjo në fakt mund të vijë nga shpina. Për shembull, me presion ndaj rrënjës nervore L3 ose L4.

   5) Çfarë lloj trajtimi keni marrë për sëmundjet tuaja? Çfarë ndihmon? A ndihmon në uljen e akullit, për shembull, me sprej natyral për qetësimin e dhimbjeve?

   6) A ju është dhënë ndonjë ushtrim specifik që bëni?

   Të fala.
   Alexander v / Vondt.net

   përgjigje
 2. Hane thotë:

  Ka pak kohë që kur është bërë fotografia.dhe prolapsi ka mbetur. Qafa është dhe shpesh e bllokuar… rrezatimi është ulur disi, por ndjej se nuk kam lëvizshmëri të plotë në ijë kur eci. Pastaj mjafton për një raund tjetër te kiropraktori.

  Faleminderit shumë për të gjitha informacionet. Problemi është siç e përshkruani ju në L3 dhe L4 dhe L5. Është përhapur deri në qafë. Nuk më kanë bërë ndonjë ushtrim specifik për të bërë, por shkoj në not. Faleminderit shumë për informacionin dhe ndihmën.

  përgjigje
  • lënduar thotë:

   Pershendetje Hanne,

   Ne jemi të lumtur t'ju ndihmojmë. Mos harroni se ne jemi këtu edhe për çdo pyetje në të ardhmen.

   Këtu janë disa ushtrime që janë të përshtatshme për ata që kanë pasur prolaps ose çrregullime të diskut (presion të ulët abdominal dhe përkulje minimale në pozicione të ekspozuara):

   https://www.vondt.net/lav-intra-abdominaltrykk-ovelser-deg-med-prolaps/

   Ndoshta këto mund t'ju ndihmojnë të rrisni stabilitetin e shtyllës kurrizore lumbosakrale dhe kështu të largoni presionin nga disqet ndërvertebrale si dhe nga strukturat e tjera.

   përgjigje
 3. Iselin thotë:

  Kushdo këtu që ka sugjerime të mira për qetësues kundër dhimbjeve kur paracetamoli, ibux, voltaren, naproxen ose vimono nuk funksionojnë? Ndjeni atë që digjet dhe dhemb në gjunjë dhe ijë tani dhe asnjë nga këto nuk funksionon. Funksionon kur shtrihem, ulem dhe eci.

  Dikush tjetër këtu që po lufton menjëherë? Nuk e di nëse është për shkak të artritit tim? Shumë frustruese. Koha e re e lojës për fat nesër…

  përgjigje
 4. Ann Karin thotë:

  Grua me dhimbje të zgjatur në legen dhe ijë. MRI tregoi rritje të vëllimit të lëngjeve në bursa, muskulin iliac dhe muskulin psoas major. Nuk ka shenja ose dëmtime në labrum ose të ngjashme. Cfare duhet bere ??

  përgjigje
  • lënduar thotë:

   Përshëndetje Ann Karin,

   Ne kemi nevojë për një informacion pak më të plotë për t'ju ndihmuar. Mos ngurroni të shënoni përgjigjet me një numër që korrespondon me pyetjen.

   1) Shkaku: Si filloi dhimbja? Dhe çfarë menduat se ishte debutimi i sëmundjeve?

   2) Mosha dhe BMI?

   3) Çfarë lloj trajtimi keni provuar? Çfarë efekti pati?

   4) A keni pasur më parë trauma në zonë? Rënie apo aksidente?

   5) Aktiv/stërvitor: Si qëndroni në formë? Dhe a ka shkuar dhimbja përtej nivelit të aktivitetit tuaj?

   6) A keni vënë re simptoma të tjera diku tjetër në trupin tuaj?

   përgjigje
   • Ann Karin thotë:

    1) Dhimbja filloi si një zhurmë në nyje. Vura re se isha më e fortë kur kryqëzoja këmbët, për shembull. Ose duhet të vesh këpucët e mia duke vendosur njërën këmbë mbi tjetrën. Ndjeva se "sapo erdhi" gradualisht. Kuptova që NUK ishin vetëm dhimbje të muskujve apo nyjeve që kam shumë…

    2) 37 dhe BMI 27

    3) Efekti kurues i Voltaren

    4) Unë luajta hendboll deri në moshën 19-vjeçare, kështu që padyshim që kishte një rënie në kofshë - por ju ishit edhe më kërcyes dhe "mund të rrëzoheshe" Nuk më kujtohen lëndime. Keni bërë një jetë aktive, kështu që ka pasur disa ulje dhe ngritje….

    5) Ushtroni 3-5 herë në javë. Forca / qëndrueshmëria / intervalet / nganjëherë futbolli i dyshemesë, por duhej të më jepte atje për shkak të gishtërinjve…. Vini re në forcë që lëndohem, për shembull nga squats. Rezultate të gjata…. Ndihet mirë kur ngjitni shkallët. Gjithashtu ne pune (kopsht pune) jam I SHKURTUAR pasi jam ulur per ca kohe. Pastaj “çalë” për ta tretur sërish…

    6) Ndjej një aluzion në shpatullën time të majtë. Për shembull, dhemb të ngrisësh krahun drejt jashtë (ai ndalon para se ta bëj horizontalisht me shpatullën… dmth. jep dhimbje…) Disa sugjerime në ijën e djathtë gjithashtu muajin e kaluar.

    përgjigje
    • lënduar thotë:

     Përshëndetje përsëri, Ann Karin,

     Ne rekomandojmë masat e mëposhtme:

     1) Hetim i mëtejshëm i bursitit të mundshëm psoas (https://www.vondt.net/hvor-har-du-vondt/vondt-lysken/iliopsoas-bursitt-hofte-lyske-slimposebetennelse/) - bursiti është një nga gjërat e pakta që i përgjigjet shumë mirë disa formave të injeksioneve. Pra, nëse bëhet fjalë për një bursit afatgjatë, atëherë mund të jetë e rëndësishme me trajtimin me injeksion të drejtuar me ultratinguj.

     2) Problemet e ijeve dhe një BMI pak e ngritur për fat të keq nuk janë ideale. Prandaj, ne rekomandojmë ushtrime dhe stërvitje që ofrojnë metabolizëm të lartë (mundësisht not dhe ngarkesë të ulët goditjeje nëse është e nevojshme) - në të njëjtën kohë që mund të merrni ndihmë me dietë nga një nutricionist klinik (i llojit Tine Sundfør Mejlbo me arsim dhe përvojë të gjerë) . Kjo do të jetë në gjendje të sigurojë humbje peshe dhe kështu më pak tendosje në nyjet e ekspozuara.

     3) Ushtrime stabilizuese të ijeve. Këtu do të gjeni disa ushtrime të mira me video që do të ndihmojnë si në forcën në gjunjë ashtu edhe në ijet (https://www.vondt.net/6-effektive-styrkeovelser-for-vonde-knaer/). Na tregoni nëse keni ndonjë vështirësi me ndonjë prej tyre.

     4) Terapia me valë presioni për dhimbjen kronike të ijeve mund të jetë gjithashtu një opsion. Kjo është për të nxitur mijëra mikrotrauma që do të ofrojnë një përgjigje të fuqishme riparimi brenda kofshës dhe strukturave aty pranë.

     5) Merrni vlerësim nga një kiropraktor ose terapist manual. Duket sikur ekziston një komponent kryesor i përbashkët në pamjen klinike këtu - dhe një specialist i tillë do të jetë në gjendje t'ju japë një vlerësim gjithëpërfshirës për këtë. Problemet në pjesën e poshtme të shpinës dhe legenit mund t'i referohen / intensifikojnë dhimbjen në ije.

     Çfarë mendoni për këto masa? A janë ato të realizueshme për ju?

     përgjigje
 5. BRITTA PETTERSEN thotë:

  Ndonjëherë duhet të ankohesh pak, por kujt ?! Këtu, mendoj se njerëzit të paktën do ta kuptojnë. As unë nuk kam nevojë për reagime, por koka duhet të zbrazet.

  Jeta u kthye pak në kokë në gusht të vitit të kaluar, kur dhimbjet e forta në zonën e ijeve vendosën të kontrollonin jetën e përditshme. MRI tregoi një inflamacion të rëndë të nyjes IS në legen. Filloi hetimi dhe diagnoza u vendos te pediatri. Me ilaçe anti-inflamatore dhe qetësues, dhimbja shkonte lart e poshtë, por në shkurt u qetësua. Jippi mendova, mund të eci përsëri normalisht, të bëj gjëra... Pak dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës, por çfarë bën? Une punoj.

  Sot duhet të shkojë në larje për fundjavë, për të parë se çfarë ka nga mobiljet e jashtme, të jetë një ditë e mirë. Por jo, inflamacioni ka vendosur të më marrë përsëri për të kontrolluar ditën time. Kështu që pastaj ulem këtu, duke u përpjekur të gjej një pozicion ku të dhemb sa më pak të jetë e mundur, dhe e kam frikë derisa të më duhet të lëviz. Planifikimi se si të zgjidhni sfidat e sotme ka filluar! Ka ndonje keshille dhe keshilla ??

  përgjigje
 6. Astrid.Høgelid Bjørkum thotë:

  Përshëndetje. Unë jam një grua 65 vjeçe dhe kam dhimbje kofsh prej një viti. Kam dhimbje në ijë kur eci dhe më dhemb deri në këmbë. Shumë veprime gjatë natës. Asnjëherë pa dhimbje, por dhimbja poshtë këmbës vjen dhe shkon, por është gjithmonë aty gjatë natës. Bëj shëtitje sa të mundem dhe bëj biçikletë. Unë kam qenë në arrati + MRI. Gjej; Tendinoza në lidhjen e tendinit për muskujt gluteal në anën e djathtë të trokanterit madhor. Divertikulat e fshikëzës, një në secilën anë, madhësia 10 mm. Kam pasur 12 trajtime me naprapat, të cilat përbëheshin nga masazh, trajtim dhe akupunkturë + ushtrime në shtëpi. Ai mendoi se është e çuditshme që unë nuk jam më mirë. Trajtimi më bëri të ndihesha më mirë ndonjëherë dhe më pas u përkeqësua përsëri. Pas verës jam më keq dhe dhimbja natën më bën të fle pak. Tani jam jashtë mendjes dhe nuk di çfarë të bëj. Faleminderit për përgjigjen.

  përgjigje
  • Alexander v / fondt.net thotë:

   Përshëndetje Astrid,

   1) Si filloi dhimbja? A ndodhi diçka e veçantë një vit më parë - apo dhimbja erdhi gradualisht?

   2) Nga cilat struktura janë marrë rrezet X / MRI? (P.sh. kolona lumbosakral ol)

   3) Si do ta përshkruanit dhimbjen gjatë natës? Pulsuese, pulsuese apo e mprehtë?

   4) A keni pasur ndonjë problem me sëmundje kardiovaskulare - apo qarkullim të dobët?

   Ju lutemi numëroni përgjigjet tuaja sipas pyetjeve të mësipërme.

   përgjigje
   • Astrid thotë:

    1. Hej. Dhimbja erdhi me kalimin e kohës dhe vetëm u përkeqësua. Nuk kishte asgjë për të sugjeruar se ijë duhet të lënduar. Në atë kohë isha në punë, tani në pension dhe shkoja shumë në punë. Por ishte jashtë, të dyja në asfalt me ​​tokë të butë. Por këtë e bëj prej disa vitesh.

    2. Kam bërë rreze X/MRI të kofshës. (shpresoj se kjo ishte pyetja).

    3. Ndjej se mund t'u përgjigjem po të treve. Zgjohem sepse janë të mprehtë, të lënduar me të vërtetë, atëherë do të thoja se kalojnë në pulsime. Pas një kohe, ato qetësohen. Këto dhimbje i kam rrallë gjatë ditës.

    4. Nuk kam pasur probleme me sëmundjet kardiovaskulare. Por shumica e njerëzve nga ana e babait janë të vdekur në zemër. Babai im vdiq në moshën 49-vjeçare. Qarkullimi i gjakut? Unë e kam pyetur veten shumë herë për këtë, duke u ngrirë gjithmonë në këmbë, nëse ka ndonjë gjë që lidhet me këtë. Nga mjekimet, unë marr Levaxin dhe pilula gjumi kur është e nevojshme.

    përgjigje
    • Alexander v / fondt.net thotë:

     Ngarkesat e larta graduale për një periudhë të gjatë kohore gjithashtu mund të çojnë në lëndime. Sidomos kur rritesh.

     2. Po, por a është bërë foto e pjesës së poshtme të shpinës? Kjo mund të jetë për shkak të acarimit të nervit në shtyllën kurrizore lumbare ose stenozës kurrizore.

     Ok, shumë interesante.

     4. Mendojmë se mund të jetë problem i qarkullimit të gjakut në arteriet periferike. Simptomat klasike janë:

     - Dhimbje në këmbë, ulëse dhe ijë gjatë ecjes.
     - Më keq kur ecni përpjetë ose me peshë (çantën e blerjes) në dorë
     - Përmirësohet në pushim

     Ne mendojmë se duhet të ekzaminoheni për presionin e gjakut dhe funksionin arterial nëpërmjet mjekut tuaj të përgjithshëm ose specialistit.

     përgjigje
     • Astrid.Høgelid Bjørkum thotë:

      Kam harruar të përmend se shkallët dhe përpjetat janë të dhimbshme për të ecur. Faleminderit shumë për përgjigjen, të hënën e ardhshme do të shkoni te mjeku i përgjithshëm.

 7. Ton thotë:

  Hei!
  Unë jam një vajzë shumë aktive prej 17 vjetësh, ndonjëherë ija ime lëshon tinguj klikimesh, dhe më duket sikur ijet kërcejnë pak para dhe mbrapa, kjo është e pakëndshme dhe shpesh ndjej se topi i kofshës nuk është aq sa duhet. të jetë. Është gjithashtu e dhimbshme dhe e pakëndshme brenda kyçit për të mbajtur këmbën të ngritur në pozicione të veçanta. Çfarë mund të jetë kjo?

  përgjigje
  • Nicolay v / vondt.net thotë:

   Përshëndetje,

   Kjo quhet "këputje e kofshës" dhe është për shkak të "rrëshqitjes" së ngjitjes iliopsoas në ngjitjen e ijeve. Kjo është e padëmshme, por mund të jetë shumë e bezdisshme dhe e bezdisshme. Mund të jetë e dobishme me specifike trajnim i kofshëve dhe shpinën, si dhe trajtimin e kyçeve për nyjet e ijeve dhe legenit për të korrigjuar këtë problem.

   Të fala.
   Nicolay v / vondt.net

   përgjigje
 8. Marita thotë:

  Përshëndetje! Është diagnostikuar me lëndim Labrum në njërin kofshë dhe është referuar për kirurgji. Ka shumë dhimbje dhe nuk mund të qëndrojë në këmbë për një kohë të gjatë. Përkeqësohet me ushtrime. Ndonjë këshillë stërvitore ndërkohë që pres operacionin apo duhet të pushojnë ijet? Përshëndetje grua 49 vjeç

  përgjigje
  • Nicolay v / vondt.net thotë:

   Përshëndetje Marita,

   Shumë keq për të dëgjuar.

   Studimet kanë treguar se trajnimi i përshtatur para dhe pas operacionit është i favorshëm për prognozën dhe rezultatin. Por pa e ditur shkallën e dëmtimit tuaj të labrumit, për fat të keq mund të komentojmë vetëm në një bazë të përgjithshme. Suksese në operacion dhe shërim të mirë. Kontaktoni një klinicist i cili mund të përshtatë një program ushtrimesh për ju.

   Të fala.
   Nicolay v / Vondt.net

   përgjigje
 9. Julie thotë:

  Heisan
  Unë jam një grua e re dhe luftoj pak me dhimbjen e ijeve.
  Unë nuk kam bërë një radiografi ose nuk kam qenë te mjeku im.
  Ijë nuk funksionon gjithmonë, por kur funksionon, është mjaft e dhimbshme.
  Më duket sikur e kam mbingarkuar.
  A keni ndonjë ushtrim ose këshillë për ijet për mua?
  Te pershendes nje grua anonime

  përgjigje
 10. Liss thotë:

  Përshëndetje! Aq bukur që ju përgjigjeni pyetjeve falas. Unë jam një “vajzë” 51 vjeç. Pak më shumë se tre vjet më parë, do të humbisja dhjetë kilogramë dhe do të vrapoja më shumë se sa përfitoja. Kur filloi të më lëndonte ijet, mendova se isha pak e mpirë dhe e lodhur. Nuk shkova në palestër derisa po qaja natën, sepse atëherë kuptova që ishte keq.

  Ai ku shkova tha se ishte qese mukoze të përflakur dhe se duhej ta merrja me lehtësi. E bëra, dhe ija ime e majtë ishte mirë, por jo e djathta. Është ende e dhimbshme. Ka qenë e vështirë të kuptosh se si të merrej me këtë. Njëri tha që thjesht duhet të stërvitem, nuk do ta lëndoja më veten, thjesht të lëndohesha… kështu që më pas bëra. Por përfundimisht ndalova së ushtruari, nuk funksionoi. Më pas nuk fola me të tjerët deri në dhjetor 2016. Më pas mendova se duhej bërë diçka.

  Mora një MRI dhe një fizioterapist i ri përcaktoi se ndoshta ishte një tendinë që ishte lënduar. Ishte në pushim mjekësor për të trajnuar muskujt rreth lëndimit, mori 5-6 trajtime me valë presioni - asgjë nuk ndihmoi. Më pas doktori më tha se duhej të provoja kortizonin, kështu që më futën një shiringë me ndihmën e ultrazërit. Ata gjetën lëng në një qese mukusi.

  Pra, ndoshta unë kam dëme për të dy? Ishte pa dhimbje për disa javë, por tani është kthyer në jetën e përditshme. Kjo është se unë punoj dhe bëj atë që duhet, por nuk stërvitem. Shkon sa më pak që të jetë e mundur pasi shkakton dhimbje. Për më tepër, pas 4 muajsh pushim mjekësor dhe shumë stërvitje në ijet e mia, kam dëmtuar meniskun e majtë. A është e mundur? Nuk keni bërë asgjë të keqe! Kështu që tani kam dhimbje në dy vende. Tërhiqet pak. Çfarë duhet bërë? Ndjenja se kemi 'na mbaruar gazi' emocionalisht. A di dikush ndonjë gjë për këtë? Mund të bashkëngjitni përgjigjen MRI nëse është me interes. Unë dua të jem në gjendje të shkoj përsëri në shëtitje, nuk kërkoj asgjë më shumë.

  përgjigje
 11. Krikëll birre thotë:

  Përshëndetje.

  Si mund të sillet për sa i përket shqetësimit dhe dhimbjes nëse një kofshë e kyçur (ijë e ngushtë?) papritmas nuk është më e kyçur?

  MVH

  Krikëll birre

  përgjigje
 12. Mars thotë:

  Përshëndetje. Të mërkurën isha në një punksion të nyjës së kofshës me lëng kontrasti. A është e zakonshme që kjo të dhemb disa ditë pas ekzaminimit - dhe nëse po, për sa kohë?

  përgjigje
 13. Lars Fredrik thotë:

  Përshëndetje. Unë fle në një sipërfaqe relativisht të fortë, jam 55 vjeç dhe gjithmonë shtrihem në anën time. Një orë pasi jam ngritur, shikoj TV mëngjesin dhe ngrihem, kam dhimbje të forta në pjesën e sipërme të kofshës / kofshës, e cila vazhdon gjatë gjithë ditës. Me tremb pak. Zbatohet vetëm për këmbën e djathtë. Ka zgjatur rreth 1/2 vit dhe është përkeqësuar. Çfarë mund të jetë? 45 minutat e para / orë pasi ngrihem, gjithçka është në rregull. Përshëndetje Lars Fredrik

  përgjigje
  • Nicolay v / Nuk e gjen thotë:

   Përshëndetje Lars Fredrik! Kur jeni ulur, ka ngjeshje dhe në këtë mënyrë edhe kushte më të ngushta në kanalin kurrizor. A keni dhimbje në këmbën e djathtë dhe në këmbë gjithashtu? Në këtë rast, kjo mund të tregojë një acarim nervor / shtrëngim nervor në pjesën e poshtme të shpinës. Orën e parë kur jemi zgjuar, lartësia e diskut është gjithashtu e ngritur, por gradualisht ngjeshet gjatë gjithë ditës. Kjo gjithashtu më jep një dyshim se dhimbja që po përjetoni mund të rrjedhë nga stenoza kurrizore ose problemet e diskut në pjesën e poshtme të shpinës. Do të rekomandohet një ekzaminim klinik nga një kiropraktor dhe ekzaminimi i lidhur me MRI. Behu mire!

   përgjigje

Trackbacks & Pingbacks

 1. Trajnimi i hip - Ushtrime për trainimin e vitheve. Vondt.net | Ne lehtësojmë dhimbjen tuaj. thotë:

  […] Dhimbja e ijeve […]

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.