- A keni këmbë të shqetësuara?

Grupi facebook i sindromës së këmbëve të qetë

- A keni këmbë të shqetësuara?


Nëse preken nga gjendja sindromi kockor i shqetësuar atëherë shoqata Restless Legs është për ju. Shoqata është një organizatë e pavarur për këdo që preket nga eshtrat e shqetësuar. Qëllimi i shoqatës është të përhapë njohuri në lidhje me Sindromën e këmbëve të shqetësuar (RLS_WED). Sëmundja prek afërsisht 400.000 njerëz në Norvegji. RLS tejkalon gjumin dhe cilësinë e gjumit, duke rezultuar në funksionimin e zvogëluar të ditës. Shumë njerëz bëhen të paaftë. Trajtimi ekziston, dhe mund të sigurojë lehtësim të simptomave dhe cilësi të përmirësuar të jetës.

 

A keni kocka të shqetësuar?
- Nevojë urgjente për të lëvizur këmbët
- Përkeqësuar nga pushimi dhe pasiviteti
- Lehtëson duke lëvizur këmbët
- Simptomat përkeqësohen në mbrëmje dhe natë

 

Për më shumë informacion mbi kockat e shqetësuar, vizitoni faqen tonë të internetit, Rastlos.org (shiko gjithashtu hyrjen më poshtë lidhje).
Takim i hapur informacioni

Shoqata Këmbët e Qetë nuk fton në një takim të hapur informacioni në Hotel Helsfyr në Oslo më 16 Prill në orën 14.00. Takimi ka hyrje falas dhe është i hapur për të gjithë! Leksion nga neurologët Einar Kinge dhe Kisti Alvik.

Bosh Einar Kinge - Einar Kinge

Neurologu Kirsti Alvik - ekspert në RLS - Kisti Alvik

Lexoni më shumë rreth takimit të informacionit këtu. Përndryshe, bashkohuni me grupin tonë në facebook të saj.

 

sinqerisht,

Këmbët e përkohshme të shoqatës
Shoqata për eshtra të shqetësuar, Rastlos.org

 

Temat përkatëse:

Lexoni gjithashtu: - Çfarë është saktësisht Sindroma e Kockave të Qetë?

Sindromi i kockave të shqetësuar - gjendje neurologjike e gjumit

 


Lexoni gjithashtu: - AU! A është inflamacioni i vonë apo lëndimi i vonë?

A është një inflamacion i tendinit ose një dëmtim i tendonit?

Lexoni gjithashtu: - 5 përfitime shëndetësore nga bërja e dërrasës!

dërrasë

Lexoni gjithashtu: - PRANDAJ ju duhet të zëvendësoni kripën e tryezës me kripë rozë Himalaje!

Kripë Pink Himalayan - Foto Fotografia Nicole Lisa

Lexoni gjithashtu: - 8 këshilla dhe masa të mira kundër dhimbjeve të nervit shiatik dhe nervit shiatik

dhimbje të nervit shiatik

Dhimbje koke - Klasifikimi, shkaqet, kohëzgjatja, prezantimi, ergonomia.

 

Dhimbje koke - Klasifikimi, shkaqet, kohëzgjatja, prezantimi, ergonomia.

Dhimbje në kokë

Dhimbje koke. Imazhi: Wikimedia Commons

A vuani nga dhimbje koke? Shumica prej nesh ka pasur dhimbje koke herë pas here dhe e di se sa mund të ndikojë në jetën tonë të përditshme. Sipas shifrave nga Informatika e Shëndetit Norvegjez (NHI), 8 në 10 kanë pasur dhimbje koke një ose më shumë herë gjatë vitit. Në disa ndodh rrallë, ndërsa të tjerët mund të shqetësohen shumë më shpesh. Ekzistojnë disa lloje prezantimesh që japin forma të ndryshme dhimbje koke.

 

dhimbje koke tensioni

Një nga format më të zakonshme të dhimbjeve të kokës është dhimbja e kokës nga tensioni / stresi, dhe më shpesh ka disa shkaqe për këtë. Kjo lloj dhimbje koke mund të përkeqësohet nga stresi, shumë kafeinë, alkool, dehidrim, dietë e dobët, muskuj të shtrënguar të qafës, etj. Dhe shpesh përjetohet si një brez shtypës / shtrydhës rreth ballit dhe kokës, si dhe qafën në raste të caktuara.


 

migrenë

Migrena ka një paraqitje të ndryshme dhe prek kryesisht gratë nga mosha më e re deri në moshën mesatare. Sulmet e migrenës mund të kenë të ashtuquajturën 'aura', ku, për shembull, ju përjetoni shqetësime të lehta para syve tuaj para se të fillojë vetë sulmi. Paraqitja është një dhimbje e fortë, pulsuese që vendoset në njërën anë të kokës. Gjatë krizës, e cila zgjat për 4-24 orë, është normale që personi i prekur të bëhet shumë i ndjeshëm ndaj dritës dhe zërit.

 

Dhimbje koke cervikogjene

Kur muskujt e ngushtë të qafës dhe nyjet janë baza e dhimbjes së kokës, kjo quhet dhimbje koke e qafës së mitrës. Ky lloj dhimbje koke është më e zakonshme nga sa mendojnë shumica e njerëzve. Dhimbje koke tensioni dhe dhimbje koke cervikogjene zakonisht mbivendosin një marrëveshje të mirë, duke formuar atë që ne e quajmë një dhimbje koke të kombinuar. Shtë zbuluar se dhimbjet e kokës shpesh vijnë nga tensioni dhe mosfunksionimi i muskujve dhe nyjeve në pjesën e sipërme të qafës, muskujt e pjesës së sipërme / shpatullave të shpatullave dhe nofullës. Një chiropractor do të punojë me muskujt dhe nyjet për t'ju siguruar përmirësim funksional dhe lehtësim të simptomave. Ky trajtim do të përshtatet për secilin pacient bazuar në një ekzaminim të plotë, i cili gjithashtu merr parasysh situatën e përgjithshme shëndetësore të pacientit. Trajtimi ka të ngjarë të përbëhet nga korrigjime të përbashkëta, punë në muskuj, këshillime ergonomike / sjellje, si dhe trajtime të tjera që janë të përshtatshme për pacientin individual.

 

Efekt i provuar klinikisht në lehtësimin e dhimbjes së kokës.

Trajtimi kiropraktik, i përbërë nga mobilizimi / manipulimi i qafës dhe teknikat e punës së muskujve, ka një efekt të provuar klinikisht në lehtësimin e dhimbjeve të kokës. Një përmbledhje sistematike e studimeve, një studim meta-studimor, i realizuar nga Bryans et al (2011), i botuar si "Udhëzime të bazuara në prova për trajtimin kiropraktik të të rriturve me dhimbje koke. " konkludoi që manipulimi i qafës ka një efekt qetësues, pozitiv si në dhimbjen e migrenës ashtu edhe në ato të qafës së mitrës - dhe kështu duhet të përfshihet në udhëzimet standarde për lehtësimin e këtij lloji të dhimbjes së kokës.

 

Doesfarë bën një chiropractor?

Dhimbje në muskuj, nyje dhe nerva: Këto janë gjëra që një kiropraktori mund të ndihmojë në parandalimin dhe trajtimin e tij. Trajtimi kiropraktik ka të bëjë kryesisht me rivendosjen e lëvizjes dhe funksionin e përbashkët që mund të dëmtohen nga dhimbja mekanike. Kjo bëhet me të ashtuquajturat teknika të korrigjimit ose manipulimit të përbashkët, si dhe mobilizim të përbashkët, teknika shtrirjeje dhe punë muskulore (siç është terapia e pikave të shkaktimit dhe puna e indeve të buta të thella) në muskujt e përfshirë. Me funksion të shtuar dhe më pak dhimbje, mund të jetë më e lehtë për individët që të përfshihen në aktivitete fizike, e cila nga ana tjetër do të ketë një efekt pozitiv si në energji ashtu edhe në shëndet.

 

Ushtrime, trajnime dhe konsiderata ergonomike.

Një ekspert për çrregullimet e muskujve dhe skeletit, bazuar në diagnozën tuaj, mund t'ju informojë për konsideratat ergonomike që duhet të merrni për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm, duke siguruar kështu kohën më të shpejtë të mundshme të shërimit. Pasi të mbarojë pjesa akute e dhimbjes, në shumicën e rasteve do t'ju caktohen edhe ushtrime në shtëpi që gjithashtu ndihmojnë për të zvogëluar mundësinë e rikthimit. Në rastin e sëmundjeve kronike, është e nevojshme të kaloni nëpër lëvizjet motorike që bëni në jetën e përditshme, në mënyrë që të pastroni shkakun e dhimbjes tuaj që ndodh përsëri dhe përsëri.

 

Ligjerata apo përshtatje ergonomike për biznesin tuaj?

Nëse dëshironi një leksion ose përshtatje ergonomike për kompaninë tuaj, ju lutemi na kontaktoni. Studimet kanë treguar efekte pozitive të masave të tilla (Punnett et al, 2009) në formën e pushimit të sëmurë të zvogëluar dhe rritjen e produktivitetit të punës.

 

NDIHM - - Kjo mund të ndihmojë në dhimbjet e kokës:

Jastëk ergonomik i qafës së mitrës - i bërë nga latex (lexo më shumë):

Funksionon? Ja, dëshmitë nga disa studime të mira (Grimmer-Sommers 2009, Gordon 2010) janë të qarta: Jastëku ergonomik i qafës së mitrës së latex është atje beste ju mund ta mbështesni kokën te Ulja e dhimbjes në qafë, dhimbja e krahut / krahut, si dhe cilësi më të mirë dhe rehati e gjumit. Investoni në shëndetin tuaj sot duke shtypur imazhin e jastëkut më lart.

 

Kjo përfundon studimet kur bëhet fjalë për përdorimin e duhur të jastëkëve:

... "Ky studim ofron prova për të mbështetur rekomandimin e jastëkëve të gomës në menaxhimin e zgjimit të dhimbjes së qafës së mitrës, dhe për të përmirësuar cilësinë e gjumit dhe rehatinë e jastëkut. » … - Grimmer -Sommers 2009: J Njeriu Ther. 2009 Dec;14(6):671-8.

... "Jastëkët Latex mund të rekomandohen mbi çdo lloj kontrolli tjetër zgjuar dhimbje koke dhe dhimbje skapulare / krahu.»… - Gordon 2010: Përdorimi i jastëkut: sjellja e ngurtësisë së qafës së mitrës, dhimbjes së kokës dhe dhimbjes së shpatullës / krahut. J Pain Res. 2010 Aug 11;3:137-45.

 

Lexoni gjithashtu:

- Dhimbje në shpinë?

- Të lënduar në qafë?

- Të lënduar në pjesën e poshtme të shpinës?

 

Advertising:

Alexander Van Dorph - Reklama

- Klikoni këtu për të lexuar më shumë në adlibris ose amazonë.

referencat:

  1. Bryans, R. et al. Udhëzime të bazuara në prova për trajtimin kiropraktik të të rriturve me dhimbje koke. Ter Manipulative Fiziol. 2011 Qershor; 34 (5): 274-89.
  2. Informatika shëndetësore norvegjeze (NHI - www.nhi.nr)
  3. Punnett, L. et al. Një kornizë konceptuale për integrimin e promovimit të shëndetit në vendin e punës dhe programet e ergonomisë profesionale. Rep. I Shëndetit Publik 2009; 124 (Prov. 1): 16-25.

 

- A vuani nga dhimbje koke? Ndoshta ju jeni diagnostikuar me migrenë? Mos ngurroni të na bëni pyetje në fushën e komenteve nëse keni ndonjë pyetje.