Fibromyalgia Flare Ups dhe Triggers

Fibromyalgia Flakërimë dhe shkaktues

4.9 / 5 (35)

 

Fibromyalgia Flare Ups dhe Triggers

Fibromyalgia Flare-ups and Triggers: Kur simptomat bëhen më keq

A keni dëgjuar për shpërthime të fibromialgjisë? Ose pyesni veten pse simptomat tuaja të fibromialgjisë përkeqësohen në mënyrë akute - deri në blu? Këtu do t'ju mësojmë më shumë rreth shpërthimeve të fibromialgjisë, çfarë lloj simptomash mund të merrni, cilat shkaktarë duhet të keni kujdes - dhe, jo më pak se çfarë mund të bëni për ta lehtësuar atë.

 

Fibromyalgia mund të shkojë në valë dhe lugina - disa ditë mund të jenë dukshëm më të këqija se të tjerat. Në disa raste, ju mund të shkoni në shtrat dhe të mendoni se gjërat nuk janë aq të këqija - dhe pastaj të zgjoheni me dhimbjen e tyre më të keqe mëngjesin tjetër. Shtë ky fenomen i simptomave të ndezura që njihet si shpërthime të fibromialgjisë (shpërthim si në anglisht për fishekzjarre).

 

Ne luftojmë që ata me diagnoza dhe sëmundje të tjera të dhimbjes kronike të kenë mundësi më të mira për trajtim dhe ekzaminim - diçka me të cilën të gjithë nuk pajtohen, për fat të keq. Ndani artikullin, si ne në faqen tonë të FB og kanali ynë në YouTube në mediat sociale për të na bashkuar në luftën për një jetë më të mirë të përditshme për ata me dhimbje kronike.

 

(Klikoni këtu nëse doni të ndani artikullin më tej)

 

Ky artikull përshkon përkufizimin e shpërthimeve, simptomave, shkaktarëve të njohur dhe asaj që mund të bëni vetë për tu trajtuar dhe parandaluar episode të tilla - disa prej tyre mund të të befasojnë. Në fund të artikullit mund të lexoni edhe komente nga lexuesit e tjerë dhe të merrni këshilla të mira.

 A po pyesni për diçka apo doni më shumë rimbushje të tilla profesionale? Na ndiqni në faqen tonë në Facebook «Vondt.net - Ne ju lehtësojmë dhimbjen"ose Kanali ynë në Youtube (hapet në një lidhje të re) për këshilla të mira të përditshme dhe informacione të dobishme shëndetësore.

 

1. Përkufizimi i ndezjeve të fibromialgjisë

simptoma që nuk duhet t’i injoroni

Për shumicën dërrmuese prej nesh me fibromialgji, simptomat shpesh ndryshojnë nga dita në ditë. Do të ketë raste kur dhimbja është më e keqja - dhe raste kur është dukshëm më e lehtë. Kështu, janë periudhat kur simptomat janë ndezur deri në ekstremin e tyre që përcaktohet si fishekzjarre.

 

Kështu, Flares përshkruan përkeqësimin e rëndë të dhimbjes dhe simptomave tuaj të fibromialgjisë. Ndriçime të tilla kanë tendencë të vazhdojnë me ditë ose edhe me javë.

 

A e dini se ushtrimet ditore të ushtrimeve të përshtatura me ato me fibromialgji mund të ofrojnë lehtësim të simptomave për flakët? Ju mund ta shihni një program të tillë trajnimi më poshtë.

 

Lexoni më shumë: - 5 Ushtrime ushtrimesh për ata me Fibromyalgia

pesë ushtrime stërvitore për ata me fibromialgji

Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth këtyre ushtrimeve ushtrimore - ose shikoni videon më poshtë.

 VIDEO: 5 Ushtrime lëvizjeje për ata me fibromialgji

Ushtrimet e shtrirjes së qetë dhe të butë dhe të lëvizjes mund të ofrojnë lëvizje të rritur dhe qarkullim të gjakut shumë të nevojshëm tek muskujt e dhimbshëm dhe nyjet e ngurta. Klikoni në videon më poshtë për të parë një program stërvitje me pesë stërvitje që do t'ju ndihmojë me dhimbjen.

Bashkohuni me familjen tonë dhe pajtohuni në kanalin tonë në YouTube (klikoni këtu) për këshilla falas për ushtrime, programe ushtrimesh dhe njohuri shëndetësore. Mirë se vini!

 

2. Simptomat e ndezjeve të fibromialgjisë

Simptomat e shpërthimeve të fibromialgjisë shpesh ndryshojnë nga simptomat 'normale' të fibromialgjisë. Ato shpesh janë më të forta se ato që përjetoni zakonisht dhe mund të zgjasin më shumë.

 

Simptomat që mund të përjetoni janë si me episodet e rregullta:

 • Tensioni dhe mbitensioni
 • Fibromyalgia Dhimbje koke
 • truri Fog
 • Dhimbje në muskuj, nerva dhe nyje
 • Lodhje dhe lodhje
 • Efekt në trup (si me gripin)

 

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike dhe sëmundje që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook dhe thoni, "Po për më shumë hulumtime mbi diagnozat e dhimbjes kronike".

 

Në këtë mënyrë, mund të bëhen më të dukshme simptomat që lidhen me këtë diagnozë dhe të sigurojnë që më shumë njerëz të merren seriozisht - dhe kështu të marrin ndihmën që u nevojitet. Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.

 

Lexoni gjithashtu: 7 llojet e dhimbjes së fibromialgjisë [Udhëzuesi i Madh]

shtatë llojet e dhimbjes fibromyalgia

A e dini se ka shtatë lloje të dhimbjes fibromyalgia?

 3. Shkaqet dhe nxitjet për flakët e fibromialgjisë

dhimbje të syve

Nuk dihet saktësisht pse ndodhin shpërthimet - por dikush ka arritur të identifikojë një numër shkaktarësh dhe faktorësh. Këto shkaktues mund të ndryshojnë nga një person në tjetrin.

 

Shkaktarë të mundshëm mund të jenë:

 • Gjumë i dobët
 • Stresi emocional dhe fizik
 • ciklit menstrual
 • mbingarkesë
 • Lëndime ose trauma
 • Ndryshime të mëdha - të tilla si zhvendosja
 • sëmundje
 • ndryshimet e Moti

 

Kjo nuk është një listë e plotë - për faktin se mund të keni edhe shkaktarë individualë. Kjo do të thotë, faktorë që ndikojnë vetëm saktësisht deg.

 

A e dini se stërvitja fizike mund t'ju ndihmojë si në sfidat mendore ashtu edhe në ato fizike? Trajnimi në grup në një pishinë me ujë të nxehtë me njerëz të njëjtë mendje mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm. Mund të lexoni më shumë rreth saj në lidhjen më poshtë.

 

Lexoni gjithashtu: - Si Ndihmon Ushtrimet Në Pishinën e Ujit të Nxehtë në Fibromialgjinë

kështu ndihmon stërvitja në një pishinë me ujë të nxehtë me fibromialgjinë 2

 4. Trajtimi dhe masa për flakët e fibromialgjisë

qetësues natyralë

Ekzistojnë disa opsione të ndryshme trajtimi që mund të ndihmojnë në shpërthimet e fibromialgjisë - por është e rëndësishme të mbani mend se ato varen nga ajo që është shkaktari. Shumë episode të flakërimeve të fibromialgjisë mund t'ju bëjnë kaq të rraskapitur saqë vështirë se mund të përballoni tjetër përveç mbajtjes së shtratit.

 

Masat që dikush ka parë që mund të ndihmojnë janë:

 • Terapi fizike & masazh
 • fizioterapi
 • pushimi
 • Terapia konjitive
 • Mendje dhe teknika të frymëmarrjes
 • Kiropraktika moderne
 • Banja termike
 • Yoga

 

Për fat të keq, mund të duhet pak kohë para se të funksionojnë trajtime të tilla - dhe kjo është pikërisht arsyeja pse shumë zgjedhin të përdorin gjithashtu masa të tilla jashtë periudhave të dhimbjes.

 

A e dini se dieta e duhur mund të ketë një efekt shumë pozitiv në fibromialgjinë? 'Dieta fibromyalgia' ndjek këshillat dhe udhëzimet kombëtare dietike. Mund të lexoni më shumë në lidhje me të në artikullin më poshtë.

 

Vetë-Ndihmë e Rekomanduar për Dhimbjen Reumatike

Doreza kompresimi të buta zbutëse - Foto Medipaq

Klikoni në imazh për të lexuar më shumë rreth dorezave të kompresimit.

 • Shirita mini (shumë me dhimbje reumatike dhe kronike mendojnë se është më lehtë të stërvitet me elastikë të zakonshëm)
 • Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)
 • Krem Arnica ose kondicioner ngrohje (shumë njerëz raportojnë një lehtësim të dhimbjes nëse përdorin, për shembull, krem ​​arnica ose kondicioner nxehtësie)

- Shumë njerëz përdorin krem ​​arnica për dhimbje për shkak të nyjeve të forta dhe muskujve të lënduar. Klikoni në imazhin e mësipërm për të lexuar më shumë se si arnicakrem mund të ndihmojë në lehtësimin e situatës tuaj të dhimbjes.

 

Lexoni gjithashtu: - Raporti i hulumtimit: Kjo është dieta më e mirë për fibromialgjinë

dieta fibromyalgid2 700px

Klikoni në imazhin ose lidhjen e mësipërme për të lexuar më shumë rreth dietës korrekte të përshtatur për ata me fibro.

 5. Përgatitja për një ndezje

dhimbje koke dhe dhimbje koke

Ne me fibromialgji e dimë se nuk është çështje nëse lëndohemi, por më tepër çështje kurPrandaj, është tepër e rëndësishme të përgatiteni që përkeqësime të tilla të ndodhin papritmas - me këtë nënkuptojmë që ilaçet duhet të jenë të qarta dhe se janë përgatitur masa për lehtësimin e dhimbjes (për shembull, copëza e nxehtë e ftohtë).

 

Lodhja që shoqëron një përkeqësim akut gjithashtu do të thotë që ne nuk lejohemi të bëjmë punët e shtëpisë që duam të bëjmë - kjo na bën të ndihemi edhe më keq. Prandaj është e rëndësishme, veçanërisht nëse jeni beqar, që të përpiqeni të keni një person kontakti i cili mund të mbajë kontroll nëse gjërat keqësohen. Mos ngurroni të kontaktoni bashkinë tuaj nëse keni nevojë për ndihmë për këtë.

 

A e dini se ka masa natyrale për lehtësimin e dhimbjeve dhe analgjezik që mund të përdoren për të trajtuar çrregullimet reumatike (përfshirë fibromialgjinë)? Ju mund të lexoni më shumë rreth këtyre tetë masave në artikullin më poshtë.

 

Lexoni gjithashtu: - 8 Masa Natyrore Anti-Inflamatore Kundër Reumatizmit

8 masa anti-inflamatore kundër reumatizmit

  

6. Parandalimi i ndezjeve të fibromialgjisë

çaj jeshil

Theelësi për të parandaluar flakët qëndron në njohjen e shkaktuesve të tyre dhe mbajtjen e stresit emocional, si dhe fizik në gji. Disa njerëz gjejnë paqe me një seancë të qetë në një pishinë me ujë të nxehtë - dhe të tjerët kënaqen më së miri me një filxhan çaj të nxehtë në këndin e divanit. Ne jemi të ndryshëm.

 

Ne rekomandojmë masat e mëposhtme për të parandaluar episodet akute të rëndimit:

 • Hiqni energji negative nga jeta juaj
 • Bëni atë që të pëlqen
 • Grafiku shkakton tuaj
 • Bisedoni me miqtë dhe familjen tuaj për gjendjen tuaj
 • Jini të hapur për nevojat tuaja

 

Mos bllokoni ndjenjat tuaja brenda dhe mos kini frikë të flisni për atë që sëmundja juaj po ju bën - nuk është të "ankoheni" kur i informoni për dhimbjen tuaj familjes dhe të njohurve në mënyrë që ata të marrin parasysh dhe të tregojnë gjykim pse mund të keni pak energji atë ditë ose nuk jeni plotësisht vetvetja.

 

Ju vleni aq shumë sa çdokush tjetër - kurrë mos lejoni që dikush tjetër t'ju marrë mendjen dhe t'ju bëjë të besoni diçka tjetër.

 

Ju shqetëson dhimbja në krah dhe në shpatulla Këto gjashtë ushtrime mund të ndihmojnë në mbajtjen e qarkullimit të gjakut në krahët dhe shpatullat gjatë gjithë ditës.

 

Lexoni gjithashtu: 6 Ushtrime kundër Osteoartritit të Rëndshëm të Shpatullave

osteoartriti i shpatullës

  

Dëshironi më shumë informacion? Bashkohu me këtë grup dhe shpërndaj informacionin më tej!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme» (kliko këtu) për azhurnimet më të fundit mbi kërkimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet reumatike dhe kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

 

Na ndiqni në YouTube për Njohuri dhe Ushtrime Shëndetësore Falas

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë (kliko këtu) - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

 

Shpresojmë vërtet që ky artikull mund t'ju ndihmojë në luftën kundër dhimbjes kronike. Nëse kjo është diçka për të cilën jeni shumë e apasionuar, atëherë shpresojmë që të vendosni të bashkoheni me familjen tonë në mediat sociale dhe ta ndani artikullin më tej.

 

Ndjehuni të lirë për të ndarë në Media Sociale për Mirëkuptim për Dhimbje Kronike

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (ju lutemi lidheni direkt me artikullin). Kuptimi, njohuritë e përgjithshme dhe përqendrimi i shtuar janë hapat e parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me diagnoza kronike të dhimbjes.

 Sugjerime për mënyrën se si mund të ndihmoni në luftimin e dhimbjes kronike: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes në internet dhe ngjiseni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës të facebookut ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook-un tuaj.

 

Prekni këtë për të ndarë më tej. Një falënderim i madh për të gjithë ata që kontribuojnë në promovimin e mirëkuptimit të fibromialgjisë.

 

Opsioni B: Lidhuni drejtpërdrejt me artikullin në blogun tuaj ose faqen në internet.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi) dhe Kanali ynë në YouTube (klikoni këtu për më shumë video falas!)

 

dhe gjithashtu mos harroni të lini një vlerësim të yjeve nëse ju pëlqen artikulli:

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

  

FAQE T NE VAJTshme: - Kjo duhet ta dini për artrozën në duart tuaja

osteoartriti i duarve

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

 

Vetë-ndihmë e rekomanduar për këtë diagnozë

compression Noise (për shembull, çorape kompresimi që kontribuojnë në rritjen e qarkullimit të gjakut tek muskujt e lënduar)

Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.