Fibromyalgia dhe shtatzënia (Si të ndikojmë në shtatzëni)

Fibromialgjia dhe shtatzënia

5 / 5 (18)

Fibromialgjia dhe shtatzënia

A keni fibromialgji dhe jeni shtatzënë - apo po mendoni të bëheni një e tillë? Atëherë është e rëndësishme të dini se si mund të ndikojë fibromialgjia tek ju si grua shtatzënë gjatë shtatëzënësisë. Këtu, ne do t'i përgjigjemi një gamë të gjerë pyetjesh në lidhje me shtatzëninë me fibromyalgia. 

Ndonjëherë simptomat e zakonshme të fibromialgjisë - të tilla si dhimbja, lodhja dhe depresioni - mund të vijnë nga vetë shtatzënia. Dhe për shkak të kësaj, ato mund të jenë të nën-përpunuara. Shtë gjithashtu rasti që stresi i shtuar i lindjes së një fëmije mund të shkaktojë fibromialgjia ndizet - gjë që do ju bëjë të ndiheni shumë më keq. Ndjekja e rregullt e mjekut është e rëndësishme.

 

 

 

Ne luftojmë që ata me fibromialgji, diagnoza kronike të dhimbjes dhe sëmundjet të kenë mundësi më të mira për trajtim dhe hetim.

Diçka për të cilën nuk pajtohen të gjithë, për fat të keq - dhe puna jonë shpesh kundërshtohet nga ata që duan ta bëjnë jetën e përditshme edhe më të vështirë për ata me dhimbje kronike. Ndani artikullin, si ne në faqen tonë të FB og kanali ynë në YouTube në mediat sociale për të na bashkuar në luftën për një jetë më të mirë të përditshme për ata me dhimbje kronike.

(Klikoni këtu nëse doni të ndani artikullin më tej)

 

Ky artikull shqyrton dhe përgjigjet në pyetjet e mëposhtme në lidhje me fibromialgjinë dhe shtatzëninë:

 1. Si ndikon fibromialgjia në shtatëzani?
 2. A e rëndon stresin në lidhje me shtatzëninë fibromialgjinë?
 3. A mund të marr ilaçe fibromialgjia kur jam shtatzënë?
 4. Cilat trajtime rekomandohen për gratë shtatzëna me fibromialgji?
 5. Pse është e rëndësishme ushtrimi dhe lëvizja kur jeni shtatzënë?
 6. Exfarë ushtrimesh mund të bëjnë me fibromialgji kur shtatzënë?

A po pyesni për diçka apo doni më shumë rimbushje të tilla profesionale? Na ndiqni në faqen tonë në Facebook «Vondt.net - Ne ju lehtësojmë dhimbjen"ose Kanali ynë në Youtube (hapet në një lidhje të re) për këshilla të mira të përditshme dhe informacione të dobishme shëndetësore.

1. Si ndikon fibromomalgjia në shtatzëni?

Një shtatëzani çon në një rritje të madhe të numrit të hormoneve në trup.

Përveç rritjes së peshës, trupi është në çekuilibër dhe merret një formë e re fizike. Tre muajt e parë të një shtatëzënie shpesh do të çojnë gjithashtu në nauze dhe rraskapitje. Siç mund ta shihni, shumë njerëz me fibromialgji do të pësojnë një rritje të simptomave të tyre gjatë gjithë shtatëzanisë për shkak të kësaj çekuilibri hormonal.

Hulumtimet kanë treguar se gratë me fibromialgji mund të kenë më shumë dhimbje dhe simptoma gjatë gjithë shtatëzënësisë krahasuar me ato që nuk e kanë këtë diagnozë kronike të dhimbjes. Sidomos nuk është për t'u habitur, pasi trupi kalon disa ndryshime.Për fat të keq, studimi tregoi se më shumë njerëz përjetojnë që simptomat e fibromialgjisë përkeqësohen gjatë shtatëzënësisë. Përsëri, shihet një përkeqësim me dhimbje të shtuar, lodhje dhe stres emocional gjatë tre muajve të parë të shtatzënisë.

 

Këtu duam të hedhim pak ujë në zjarr duke thënë se më shumë njerëz gjithashtu raportojnë për përmirësimin e simptomave gjatë shtatzënisë, kështu që këtu nuk ka vendim 100%.

 

Ne dëshirojmë të theksojmë se joga e shtatzanisë, shtrirja dhe ushtrimi mund të jenë një mënyrë e mirë për të zvogëluar stresin mendor dhe fizik gjatë gjithë shtatëzanisë. Në artikullin më poshtë mund të shihni një program trajnimi që ju tregon pesë ushtrime të qeta.

Lexoni më shumë: - 5 Ushtrime ushtrimesh për ata me Fibromyalgia

pesë ushtrime stërvitore për ata me fibromialgji

Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth këtyre ushtrimeve ushtrimore - ose shikoni videon më poshtë.

VIDEO: 5 Ushtrime lëvizjeje për ata me fibromialgji

Veshjet e qetë dhe të kontrolluara dhe ushtrimet e ushtrimeve mund t'ju ndihmojnë të zvogëloni stresin fizik dhe mendor në trupin tuaj. Në videon më poshtë mund të shihni një program ushtrimesh me pesë ushtrime të ndryshme që mund t'ju ndihmojnë të zvogëloni stresin.

Bashkohuni me familjen tonë dhe pajtohuni në kanalin tonë në YouTube (klikoni këtu) për këshilla falas për ushtrime, programe ushtrimesh dhe njohuri shëndetësore. Mirësevini në jetë!

2. A ndikon stresi i lidhur me shtatzëninë Fibromyalgia?

Ne me fibromialgji e dimë se sa stresi i fortë mund të ndikojë në diagnozën tonë të dhimbjes kronike - dhe një shtatëzani shkakton një stres të madh emocional dhe fizik. 

Ne gjithashtu duhet të kujtojmë se vetë lindja është një kohë e stresit ekstrem për nënën. Gjatë gjithë shtatzënisë, ju keni ndryshime të mëdha në nivelet e hormoneve në trup - përfshirë estrogjenin dhe progesteronin.

Këtu është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se koha pas lindjes mund të jetë jashtëzakonisht e rëndë - madje edhe për ata që nuk kanë fibromialgji - kështu që është e rëndësishme të jenë të vetëdijshëm se kjo periudhë mund të çojë në një rritje të dhimbjes dhe simptomave.

 

Shumë njerëz janë të rrënuar me dhimbje kronike dhe sëmundje që shkatërrojnë jetën e përditshme - kjo është arsyeja pse ju inkurajojmë të Ndani këtë artikull në mediat socialeMos ngurroni të pëlqeni faqen tonë në Facebook og YouTube channel (kliko këtu) dhe thoni, "Po për më shumë hulumtime mbi diagnozat e dhimbjes kronike".

Në këtë mënyrë, mund të bëhen më të dukshme simptomat që lidhen me këtë diagnozë dhe të sigurojnë që më shumë njerëz të merren seriozisht - dhe kështu të marrin ndihmën që u nevojitet. Ne gjithashtu shpresojmë që një vëmendje e tillë e rritur mund të çojë në fonde më të mëdha për kërkime mbi metodat e reja të vlerësimit dhe trajtimit.

 

Lexoni gjithashtu: Fibromialgjia dhe dhimbja në mëngjes: A vuan nga gjumi i dobët?

fibromyalgia dhe dhimbje në mëngjes

Këtu mund të lexoni më shumë rreth pesë simptoma të zakonshme të mëngjesit te ata me fibromialgji.

3. A mund të marr medikamente për fibromyalgia kur jam shtatzënë?

Jo, për fat të keq, nuk ka qetësues kundër qetësuesve që përdoren për fibromialgji që mund të përdoret gjithashtu kur jeni shtatzënë. Sidomos ibuprofeni mund të jetë i rrezikshëm për gratë shtatzëna. Nëse keni pyetje në lidhje me përdorimin e vrasësve të dhimbjes gjatë shtatëzanisë, atëherë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

 

Fibromyalgia mund të shkaktojë dhimbje të forta - veçanërisht me flakërim-ups.

Për këtë arsye, këshillat për të shmangur qetësuesit e qetësuesve kur shtatzënë është e vështirë të gëlltitet për ata me fibromialgji. Hulumtimet kanë treguar që përdorimi midis këtij grupi pacientësh është deri në katër herë më i lartë se në pacientët e tjerë.

Ne ju rekomandojmë shërbimin publik Safe Mamma Medicine (lidhja hapet në një dritare të re) me rastin e saj më të ngrohtë. Këtu mund të merrni këshilla falas nga profesionistë në lidhje me përdorimin e ilaçeve gjatë shtatëzanisë.

Shumë njerëz raportojnë përkeqësim të dhimbjes së muskujve në qafë dhe shpatulla gjatë shtatzënisë - dhe gjatë periudhave të gjata të gjidhënies. Thirrja gjerësisht qafën stresiJu mund të lexoni më shumë në lidhje me këtë diagnozë në artikullin e ftuar nga Råholt Qendra Chiropractor dhe Fizioterapia në artikullin më poshtë.

 

Lexoni gjithashtu: - Kjo duhet ta dini për të folurit në stres

Dhimbje në qafë

Lidhja hapet në një dritare të re.

4. Cilat trajtime rekomandohen për gratë shtatzëna me fibromialgji?

yogaovelser-to-back ngurtësi

Njohja me trupin e vet dhe për atë që i përgjigjet mirë është thelbësore.

Soshtë kështu që ne t'i përgjigjemi ndryshe trajtimit nga personi në person - Por trajtimet që shpesh janë të mira për gratë shtatzëna me fibromialgji përfshijnë:

 • Trajtimi fizik për muskujt dhe nyjet
 • dietë Përshtatja
 • masazh
 • përsiatje
 • Yoga

Ne rekomandojmë fuqimisht që terapia fizike të kryhet vetëm nga një prej tre profesioneve të licencuar publikisht me ekspertizë të specializuar në muskuj dhe nyje - fizioterapist, kiropraktor ose terapist manual. Kjo rekomandim është për faktin se këto tri profesione mbështeten dhe rregullohen përmes Drejtorisë së Shëndetësisë.

Një dietë e adaptuar që adreson nevojat për energji të atyre me fibromialgji mund të jetë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e të ndjerit më mirë. 'Dieta fibromyalgia' ndjek këshillat dhe udhëzimet kombëtare dietike. Mund të lexoni më shumë në lidhje me të në artikullin më poshtë.

Lexoni gjithashtu: - Raporti i hulumtimit: Kjo është dieta më e mirë për fibromialgjinë

dieta fibromyalgid2 700px

Klikoni në imazhin ose lidhjen e mësipërme për të lexuar më shumë rreth dietës korrekte të përshtatur për ata me fibro.

5. Pse është kaq e rëndësishme ushtrimi dhe lëvizja kur jeni shtatzënë?

Pozë me këmbë të vetme

Shtatzënia shkakton ndryshime të mëdha në trup - duke përfshirë një legen më të zhvendosur.

Ndërsa barku bëhet më i madh, kjo rezulton në tendosje të shtuar në nyjet e shpinës së poshtme dhe të legenit. Pozicioni i ndryshuar i legenit gradualisht do të shkaktojë gjithnjë e më shumë presion në nyjet e legenit ndërsa afroheni në datën e duhur - dhe mund të sigurojë një bazë si për mbylljen e legenit ashtu edhe për dhimbjen e shpinës. Nëse keni lëvizshmëri të zvogëluar në nyjet në legen, kjo gjithashtu mund të çojë në tendosje më të madhe të shpinës. Ushtrime dhe lëvizje të rregullta të përshtatura rregullisht mund t'ju ndihmojnë të parandaloni këtë dhe të mbani muskujt tuaj të lëvizur sa më mirë që të jetë e mundur.

Ushtrimi i rregullt i butë dhe terapia fizike, ndër të tjera, mund të sjellin në këto përfitime shëndetësore:

 • Lëvizja e përmirësuar në shpinë, hip dhe legen
 • Muskujt e shpinës më të fortë dhe legenit
 • Rritet qarkullimi i gjakut tek muskujt e ngushtë dhe të lënduar

Funksionimi fizik i përmirësuar çon në më shumë lëvizshmëri në nyje, muskuj më pak të tensionuar dhe një rritje të niveleve të serotoninës në trup. Ky i fundit është një neurotransmetues që shoqërohet veçanërisht me fibromialgji - për shkak të faktit se ky grup pacientësh ka nivele më të ulëta se normalisht. Serotonina, ndër të tjera, ndihmon në rregullimin e humorit. Nivele të ulëta kimike të kësaj në trup mund të jenë shkaku i depresionit dhe ankthit në mesin e atyre me fibromialgji.

 

Vetë-Ndihmë e Rekomanduar për Dhimbjet Reumatike dhe Kronike

Doreza kompresimi të buta zbutëse - Foto Medipaq

Klikoni në imazh për të lexuar më shumë rreth dorezave të kompresimit.

 • Tërheqësit e gishtërinjve (disa lloje të reumatizmit mund të shkaktojnë gishtërinjtë e përkulur - për shembull gishtat e çekanit ose hallux valgus (gishti i madh i përkulur) - tërheqësit e gishtave mund të ndihmojnë në lehtësimin e tyre)
 • Shirita mini (shumë me dhimbje reumatike dhe kronike mendojnë se është më lehtë të stërvitet me elastikë të zakonshëm)
 • Shkaktojë pikë Balls (vetë-ndihmë për të punuar muskujt në baza ditore)
 • Krem Arnica ose kondicioner ngrohje (shumë njerëz raportojnë një lehtësim të dhimbjes nëse përdorin, për shembull, krem ​​arnica ose kondicioner nxehtësie)

- Shumë njerëz përdorin krem ​​arnica për dhimbje për shkak të nyjeve të forta dhe muskujve të lënduar. Klikoni në imazhin e mësipërm për të lexuar më shumë se si arnicakrem mund të ndihmojë në lehtësimin e situatës tuaj të dhimbjes.

 

A e dini se fibromyalgia përcaktohet si një diagnozë reumatike gjakderdhëse? Ashtu si me çrregullimet e tjera reumatike, inflamacioni shpesh luan një rol në ashpërsinë e dhimbjes. Për këtë arsye, është e rëndësishme që ju të dini rreth masave natyrore anti-inflamatore kundër fibromialgjisë siç tregohet në artikullin më poshtë.

Lexoni gjithashtu: - 8 Masa Natyrore Anti-Inflamatore Kundër Reumatizmit

8 masa anti-inflamatore kundër reumatizmit

6. Cilat ushtrime janë të përshtatshme për gratë shtatzëna me fibromialgji?

Ushtrimi për gratë shtatzëna duhet të përshtatet dhe të marrë parasysh sa është një në shtatzëni.

Ekzistojnë një numër i formave të ndryshme të ushtrimit që janë të përshtatshme për gratë shtatzëna me fibromialgji - disa nga më të mirat përfshijnë:

 • Shkoni për shëtitje
 • Tjerrje
 • Tai Chi
 • Trajnim i grupeve me porosi
 • Ushtrimi me përqendrim në lëvizjet dhe ushtrimet e veshjeve
 • Joga për gratë shtatzëna

VIDEO: 6 Ushtrime të Forcës së Përshtatur për Ata me Fibromyalgia

Këtu janë gjashtë ushtrime të buta dhe të përshtatura të forcës për ju që keni fibromialgji - dhe jeni shtatzënë. Klikoni në videon më poshtë për të parë ushtrimet. SHENIM: Dhimbja e shpinës në topat e terapisë natyrisht që do të jetë e vështirë të arrihet më vonë gjatë shtatëzanisë.

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë në YouTube falas (klikoni këtu) për këshilla falas për ushtrime, programe ushtrimesh dhe njohuri shëndetësore. Mirësevini në familjen që duhet të jeni!

Mos u ushtroni në pishinë me ujë të ngrohtë kur jeni shtatzënë

Ushtrimi në një pishinë me ujë të nxehtë është një formë e ushtrimit që është i dashur nga shumë me fibromialgji - por këtu është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për që ushtrimi në ujë të nxehtë ose vaskë të nxehtë nuk është i mirë nëse jeni shtatzënë. Hulumtimet kanë treguar që mund të rrisë mundësinë e abortit (1) ose keqformime të fetusit. Kjo vlen për ujin që është më i ngrohtë se 28 gradë.

A e dinit ndryshe se ekzistojnë shtatë forma të ndryshme të dhimbjes fibromyalgia? Kjo është arsyeja pse dhimbja juaj ka tendencë të ndryshojë si në intensitet ashtu edhe në paraqitje. Lexoni më shumë rreth tij përmes lidhjes në artikullin më poshtë, dhe shpejt do të bëheni pak më të mençur se pse ndiheni ashtu si bëni.

Lexoni gjithashtu: 7 llojet e dhimbjes së fibromialgjisë [Udhëzues i shkëlqyeshëm për llojet e ndryshme të dhimbjes]

shtatë llojet e dhimbjes fibromyalgia

Klikoni me të djathtën dhe "hapeni në dritare të re" nëse doni të vazhdoni të lexoni këtë artikull më pas.

Dëshironi më shumë informacion? Bashkohu me këtë grup dhe shpërndaj informacionin më tej!

Bashkohuni me grupin në Facebook «Reumatizmi dhe dhimbja kronike - Norvegji: Hulumtime dhe lajme» (kliko këtu) për azhurnimet më të fundit mbi kërkimet dhe shkrimet e mediave për çrregullimet reumatike dhe kronike. Këtu, anëtarët gjithashtu mund të marrin ndihmë dhe mbështetje - në të gjitha kohërat e ditës - përmes shkëmbimit të përvojave dhe këshillave të tyre.

Na ndiqni në YouTube për Njohuri dhe Ushtrime Shëndetësore Falas

VIDEO: Ushtrime për reumatistët dhe ata që preken nga fibromialgjia

Ndjehuni të lirë të regjistroheni në kanalin tonë (kliko këtu) - dhe ndiqni faqen tonë në FB për këshilla të përditshme shëndetësore dhe programe ushtrimesh.

Shpresojmë vërtet që ky artikull mund t'ju ndihmojë në luftën kundër dhimbjes kronike. Nëse kjo është diçka për të cilën jeni shumë e apasionuar, atëherë shpresojmë që të vendosni të bashkoheni me familjen tonë në mediat sociale dhe ta ndani artikullin më tej.

Ndjehuni të lirë për të ndarë në Media Sociale për Mirëkuptim për Dhimbje Kronike

Përsëri, ne duam të pyesni bukur ta ndani këtë artikull në mediat sociale ose përmes blogut tuaj (ju lutemi lidheni direkt me artikullin). Kuptimi, njohuritë e përgjithshme dhe përqendrimi i shtuar janë hapat e parë drejt një jete më të mirë të përditshme për ata me diagnoza kronike të dhimbjes.

Sugjerime për mënyrën se si mund të ndihmoni në luftimin e dhimbjes kronike: 

Opsioni A: Ndani direkt në FB - Kopjoni adresën e faqes në internet dhe ngjiseni në faqen tuaj në facebook ose në një grup përkatës të facebookut ku jeni anëtar. Ose shtypni butonin "SHARE" më poshtë për të ndarë postimin më tej në facebook-un tuaj.

Prekni këtë për të ndarë më tej. Një falënderim i madh për të gjithë ata që kontribuojnë në promovimin e mirëkuptimit të fibromialgjisë.

Opsioni B: Lidhuni drejtpërdrejt me artikullin në blogun tuaj ose faqen në internet.

Opsioni C: Ndiqni dhe të barabartë Faqja jonë në Facebook (klikoni këtu nëse dëshironi) dhe Kanali ynë në YouTube (klikoni këtu për më shumë video falas!)

dhe gjithashtu mos harroni të lini një vlerësim të yjeve nëse ju pëlqen artikulli:

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

FAQE T NE VAJTshme: - Fibromyalgia dhe dhimbje në mëngjes [Çfarë duhet të dini]

fibromyalgia dhe dhimbje në mëngjes

Klikoni në foton më lart për të kaluar në faqen tjetër.

 

Logoja në Youtube e vogëlNdiqni Vondt.net më YOUTUBE

(Ndiqni dhe komentoni nëse doni që ne të bëjmë një video me ushtrime ose shtjellime specifike për saktësisht çështjet TUAJ)

logo në facebook të voglaNdiqni Vondt.net më FACEBOOK

(Ne përpiqemi t'u përgjigjemi të gjitha mesazheve dhe pyetjeve brenda 24-48 orësh. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë të interpretoni përgjigjet e MRI dhe të tjera.)

Ju pëlqeu artikulli ynë? Lini një vlerësim të yjeve

0 përgjigje

Lini një përgjigje

Dëshironi të bashkoheni në diskutim?
Mos ngurroni të kontribuoni!

Lini një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.